- Azonnali informatikai kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- ASUS notebook topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Nyárköszöntő hardverszemle
Hirdetés
-
Kihagyták az NVIDIA-t egy új AI-hálózati szabványból
it Számos big tech cég összefogásával készült el egy új AI-hálózati szabvány, mindebből viszont kihagyták az NVIDIA-t.
-
AMD Radeon undervolt/overclock
lo Minden egy hideg, téli estén kezdődött, mikor rájöttem, hogy már kicsit kevés az RTX2060...
-
Computex 2024: Itt az új ROG Ally
ph Az ígéreteknek – és a kiszivárgott információknak megfelelően – az ASUS bemutatta kézikonzoljának X-szel jelölt változatát.
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kávé Kálmán
tag
Sziasztok!
Kb. fél éve dolgozunk egy mérnök cimborámmal egy okostelefon app-on, amit az eredeti elképzelés szerint a manuál (Pavoni, Cremina, Strietman, Faemina, Flair) és rugós karosokra (moderrn lever group, amit Bosco-nak is neveznek) gyártott nyomásmérő kitjeink kiegészítésének szántunk. Aztán rájöttünk, hogy mindenre ráakasztható, ami nem szalad el előlünk (LM GS/3 MP, R58, Aeropress, kotyesz :-)). Az applikáció egy bluetooth-os jeladóval kommunikálva logolja a nyomásprofilt. A szép a dologban, hogy az ötlettől az Acaia is belelkesült és kiadta nekünk a szoftverük fejlesztői kódját, így azt is integrálhattuk. Innentől voltaképp választható, hogy az ember a nyomás vagy a flow-profilt favorizálja.
Smart Espresso Profiler lett az App neve. A logolt adatokon túl elmentett profilok reprodukálására használható, illetve az igazán elvetemültek/analitikus lelkek egy form kitöltésével a készítés valamennyi paraméterét rögzíthetik. Ez aztán remekül alkalmas egyes paraméterek megváltoztatásának ízre gyakorolt hatásának "megfogására".
Ismerve a magyar kritikai hajlamot és leleményességet :-), dőreség lenne kihagyni az itteni kávés szürkeállományt ebből. Most érkezett ebbe stádiumba a dolog (a home-barista-n spontán spekuláció indult róla néhány hónapja a lever altopicban, amit tegnap tereltem át a marketplace szekcióba).
Ezt a beharangozót tegnap editáltam az aktuális állapot bemutatásával. A grafika még finomul, de a fő funkciók már működnek.
Az előző verziókről lőtt szpotok itt találhatók:
https://www.naked-portafilter.com/smart-espresso-profiler/
Nagyon kíváncsiak vagyunk a véleményetekre, legfőképp arra, ami nem tetszik, amit másként csinálnátok.
Üdv!
Gábor
[ Szerkesztve ]
-
Kávé Kálmán
tag
válasz soldier2 #72008 üzenetére
Rossz oldaláról szemléled :-). A Flair egy 200 dolláros fűtés nélküli karos "gép". Nyilván nem ez lesz a jellemző, de én most azzal tesztelem az app minden új verzióját a legtöbbet, mert a gyártóval elég izgalmas kooperáció alakul. Na ez a Flair a Lunar/Transducer/SEP App trióval kiegészítve egyetlen paramétertől eltekintve sokezer, sőt jócskán 10 000 Euro feletti gépek bajszát cincálja. Ez az egy paraméter a Flair esetén a hőmérséklet. Ez sem megoldhatatlan viszont. Más gépeknél meg eleve megoldott. A Strada-ból, a Leva X-ből vagy a Mina-ból eddig kinyert adatok köre sokkal szűkebb, mint amihez mi most hozzáférünk.
-
SoundON
tag
válasz Nibiru #76244 üzenetére
Én maximálisan elégedett vagyok ezzel Flair+LidoET szettel,
ami 1-2 kávéból többet kihozott mint az űrGC+MazzerSJE páros. Az biztos hogy ez a Lido ET sokkal finomabban hangolható mint a Mazzer SJE gyárikéses és szerintem szebb őrleményt is ad.
Még bőven van mit tesztelnem, de az is lehet hogy a konyhapulton hagyom az újoncokat -
kozsy18
tag
Sziasztok!
Nekem ma érkezett, mint új info a Flair.
Mit lehet róla tudni?
Hoffmann bàcsi Naked cuccokkal megszórva kipróbàlta:
[link]"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
Toobee
veterán
Flair gépet használt/használ valaki? Kézi mellé érdemes beszerezni? Utazós + szegény ember karosa.
https://barbieripnk.hu/
-
SoundON
tag
válasz Toobee #79512 üzenetére
Ha egy mondatban kellene válaszolnom akkor ezt mondanám:
Hosszas keresgélés és próbálgatás (Brikka, AeroPress,ROK Espresso Maker) után a Flairben találtam meg magamnak azt az eszközt, amivel otthontól távol, akár konyha és áram nélkül is tudok magamnak értékelhető, sőt nagyon finom igazi speciality eszpresszót készíteni.
Persze van hogy otthon is ezzel tolom, mert nagyon jó.
Ha további infók is érdekelnek légyszi írj privátban.[ Szerkesztve ]
-
beleriand72
tag
válasz SoundON #79553 üzenetére
Nekem képről, videóról a ROK kicsit masszívabb, komolyabb, időtállóbb szerkezetnek tűnik. Működési elv hasonló. Talán olcsóbb is. Flair elcsomagolva kisebb helyet foglal. Én egy ROK-ra előbb utóbb lehet beruházok.
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
SoundON
tag
válasz beleriand72 #79556 üzenetére
A ROK egyrészt nagyobb, nem lehet szétszedi, és nem igazán szeretem a műanyag alkatrészes dolgokat, márpedig a ROK az az. Ezen kívül mind a youtubeon, mind pedig élőben azt láttam, tapasztaltam, hogy a nyomás kifejtése közben mindenféle random helyről csöpög belőle a víz. Szerintem ez szuper gáz. Nálam ez is kizáró ok volt. Lötyög mindenhol, kicsit gagyi. Ezen kívül saját bevallásuk szerint sem tudnak 5-6barnál többet (ha jól emlékszem) ami persze még akár jó is lehetne, de mégsem az...
Én a brutál sűrű, szirupos, csöpögős, savas, gyümölcsös, édes presszókat szeretem.
Nekem ízre és kortyérzetre is sokkal inkább a FLAIR hozta azt amit elvárok egy jó speciality eszpresszótól és fogásra is precíziós eszköz érzetet ad.De Te vedd a ROKot, biztos van olyan akinek az a jobb
-
Kávé Kálmán
tag
válasz beleriand72 #79613 üzenetére
Múlt héten futott be a Flair Pro demo db és a ROK tulajdonosától kaptunk egyet a Smart Espresso Profiler-ért a revízió utáni verzióból és őrlőből. Az előző ROK engem nem győzött meg, a mostaniról meg egyrészt korai nyilatkozni, másrészt nem is lenne flair :-). Aki kíváncsi, ........ mielőtt hamar megörexik, nálunk egyeztetett időpontban összehasonlíthatja.
-
Kávé Kálmán
tag
Amúgy Dani kicsit túlszerénykedi a dolgot... velem szemben rutinos filteres és ízlelő :-), de messzemenő következtetéseket az összekóstolásról nem lett volna flair :-) levonni az EK őrlemény “éltes” kora miatt. Azt gondolom ugyanakkor, hogy rettenet sokk nem érhette, mivel a tasakokat őrlést követően a levegőt gondosan kivasalva zártuk le és 2 órán belül filtereztünk.
Mindenesetre kössz Szabolcsnak és Lajosnak a kooperációt! És még egy röpke csevegés is belefért.
Fogalmam sincs, h említettem-e, de Szabolcs lelkünkre kötötte, hogy az EK-juk tuninmentes darab, amivel tuti extrudálásokat :-) tolnak. Meglehet, szerencsés véletlen. Igyekeztünk, objektíven feltárni, az őrlő gyengéit. Azt gondolom, nagy meglepetés már nem vár ránk. A német és amerikai fórumokon nem fukarkodnak a szuperlatívuszokkal, de nyilván rutinos EK-vedelők fogják remélhetőleg megmondani a tutit.
-
SoundON
tag
válasz Flashback #81059 üzenetére
Ez az utazós szettem:
-Flair Espresso karos "manuál eszpresszógép"
https://www.flairespresso.com-Naked nyomásmérő dugattyú
https://www.naked-portafilter.com/product/flair-piston-pressure-kit/-Lido ET kéziőrlő
http://www.oehandgrinders.com/LIDO-E-T-_c_32.html-Renkow mikró gázégő
https://www.rekrow.com.tw/en/product-225310/Elegance-Micro-Burner-RK4203.html-Brewista Smart Scale II™ mérleg
https://www.mybrewista.com/products/brewista-smart-scale-2valamint egy tárcsalehúzó mint főző állvány és egy modern kis rozsdamentes ibrik amibe pontosan passzol a Flair "munkahenger", amit elő kell melegíteni vagy gőzölni.
Ha a továbbiak is érdekelnek keresd Kávékalmárt
https://kavekalmar.unas.hu -
SoundON
tag
Azt nem tudom hogy mi a konszenzus...
Nálam szuperül működik és valódi eszpresszót ad!
A fejegység előmelegítését a használati útmutatóban is írják, de persze erre is van többféle megoldás, szokás.Van aki forró, 100C fokos vizet tölt bele és vár 1-2percet, majd megismétli ugyanezt, majd a harmadik menetben tölt és csapol. Ez szerintem akkor lehet jó ha vízforraló kannát tudunk használni, mert csak akkor van elegendő forróvízünk.
Nálam a következő a menet:
Ibrikbe betöltöm a kb 60ml vizet és felrakom a Renkow mini gáz alá míg forrni kezd. Ez 2perc.
Addig lemérem és leőrlöm a kávét.
A forrás pillanatában felrakom a fejegységet a pontosan illeszkedő ibrik tetejére és lazán ledugaszolom, hogy a gőz nagy része bent maradjon és pontosan 3percig "gőzölöm" a rozsdamentes fejet.
Közben megtöltöm a szűrőkosarat a leőrölt kávéval, tömörítek, majd a mérleget átteszem a Flair alá.
22C szobahőmérsékleten pontosan 3:00 perc gőzölés után lesz 87C fokos a fej, amit gyorsan leveszek és ráhúzok a kávéval már megtöltött szűrőkosárra, majd az ibrikből feltöltöm a fejegységet a jelzésig a forró vízzel (ami így találkozva a már 87C fokra melegített fejjel kb 92-93C fokos csapolási vizet eredményez)majd gyorsan ráteszem a nyomásmérős dugattyút a tetejére a további hővesztés elkerülése érdekében.
Mindezeket kb 5másodperc alatt
Ekkor a ledugózott fejegységet ráteszem a Flair vázra és már csapolok isEz a gőzöléses előmelegítés
[kép] -
Nibiru
tag
válasz SoundON #81105 üzenetére
Csak arra írtam, hogy mindketten emlegettétek ezt a fotós túra dolgot. A Flair az jó cucc, de gondolom nem hurcolod magaddal. Utazni én Aeropress-t viszek, sőt nagy ritkán otthon is használom. Mióta megvan az Aeropress, a kotyogóst alig használom. Egyszerűen finomabb kávét lehet csinálni az Aeropress-el.
-
zolko74
tag
Flair Espresso
A frissen pörkölt babokat még melegen ledarálja, és a kész kávét felönti forró vízzel. -
mdav88
senior tag
válasz Bazsee71 #84853 üzenetére
Én is csodálkozok.
Oké, hogy nem ez a legszebb cucc a világon, de ezen lehet segíteni
Időhiány. Valójában egy kilós-kétkilós pörkőlő kéne, hogy a saját és családi igényeket ki tudjam elégíteni, ez számomra már pici. Egyáltalán nem bánom, rengeteg jó pörkölés esett ki belőle, amit reprodukálni is tudtam, hála a benne lévő kütyünek. Igazából teljes mértékben fejleszthető, de a kapacitása nem többszörözhető
90ért vihető, adok mellé némi nyerset is próbálkozni. Plusz beszámítok kézi őrlőt, és esetleg Flairt is
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz Bazsee71 #84910 üzenetére
Ha fix helyre mennék, lehet beszereznék egy hasonló eszközparkot, de jelen esetben a Duna delta iszapjában lehet sajnáltam vol a a Kinut és a Flairt is. A zsonglőrködés bár működött (érézhető volt a különbség, még ha nem is nagyságrendekkel volt így jobb) de a vége felé eluntam az egészet. Robbant, megittam ami lejött, az sem volt rossz (főleg az etióp).
U.i. Van valakinek eladó Graef702 alátét? (vagy hívjam a szervízt) Szép fokozatosan kifogytam a fokozatokból a melóban, alátét meg nem volt a dobozban.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Bazsee71
őstag
válasz verti1 #84912 üzenetére
Még csak egy hete van nálam a Flair (sima, nem Pro), illetve ma érkezett a Kinu, most a következő 4 napban szerzek velük igazán tapasztalatot, 4-5 főre készül majd a kávé.
Felépítéséből adódóan picit körülményes (aztán rutinnal ez lehet egyszerűsödik), de az eddigi presszók elég meggyőzőek voltak, abszolútértékben is. Értékelést majd inkább akkor írnék, mikor elmúlik az újdonság varázsa.soldier2: ejjha, ott még ez a szett is csúcskategória. Én sokszor még a Brikkát is otthon hagyom, a hagyományos kotyeszt egyszerűbb eltisztítani (kb. 10 másodperccel).
-
verti1
tag
válasz Bazsee71 #84915 üzenetére
Egy Kinu már úton van hozzám is, de még nem döntöttem el, hogy mit szerezzek be mellé. Birodalmi lépegető Gaggia van a melóhelyen, otthonra arra a pár kávéra lehet kipróbálnék egy Flair-t. A pro modellnél változtattak egy két dolgon ami talán praktikusabbá teszi a használatát. Az alap működés viszont ugyan az, meglátjuk mire jutsz vele. Van hozzá nyomásmérő is esetleg? Ez az előmelegítés, hőstabilitás, hőmérséklet esés érdekelne legjobban, hogy mennyire macera és milyen hatással van az eredményre.
-
Bazsee71
őstag
válasz verti1 #85062 üzenetére
Ízben nem jobb a Kinu, mint a Lido, viszont tekerni egy álom. Kb. mintha bringán kapnál egy kis elektromos rásegítést. Összességében persze jó, csak nálam a K30 mérce, de az minden tekintetben másik liga. Egyébként a Phoenix-en ott olcsósítottak, ahol nem, vagy legkevésbé fáj, nincs hiányérzetem.
A Kinu-Flair páros pedig nagyot szólt, 14 főre húztuk vele a kávét. Szándékos a többesszám, mert pár bemutató után mindenki magának akarta csinálni, sikerült is. 96-98 °C-os vízzel melegítettem elő a "bojlert" 1x, így is megvolt a szükséges hő, nagyon jók lettek a kávék. Mosogatni, törölgetni kissé macera, de a végére egész gyorsan ment (KávéKalmár Gábortól beszereztem még egy extra kosarat, így egyszerűbb volt). A nyomásmérő szerintem kötelező darab, azzal teljes a kép. A Beurer KS36 mérleg tökéletesen elfér a Flair talpkeretében, szóval ez is stimmel.
Nekem nagyon bejött ez a páros, egyelőre itthon is ezzel játszadozom, GC most pihentetve lesz egy darabig.Parci: minket is a hölgy szolgált ki, rendben volt. Én egyébként örülök, hogy a Balaton partján már két kávézóról (Rusty, Pazar) biztosan tudom, hogy jó kávét fogok kapni. Nem drágább mint Bp-en, ráadásul ott többször futottam lyukra. A szegedi Kék Elefántban évek óta állandó magas minőséget tapasztalok (illetve a győri Kávébajusz is ott van a szeren, de ott még csak egyszer jártam).
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz verti1 #85109 üzenetére
Akitől vettem a Flairt, ő most egy Pro-t használ gyári nyomásmérővel, és hiányolja Gáborét, elmondása szerint praktikusabb.
Az acél dugattyú helyett ott is jobb a műanyag, kevesebb hőt von el. Egyébként a műanyag részek kaptak acél betétet ott, ahol terhelést kapnak, tartóssággal nem lehet gond.
Hőfokszabályzós cupping kancsóval használom, mert abból jó önteni. De nem mindig van nálam, többször forraltam már vizet tűzhelyen, úgy sem volt rossz.[ Szerkesztve ]
-
SteelCowboy
csendes tag
válasz verti1 #85106 üzenetére
Én is ugyanebben a cipőben járok. A Traveler a GC-vel remekül muzsikál, tényleg élményszámba megy a tekerés, finom kávékat tudok húzni vele, de a vezérhangya megmozdult és a Flair felé kacsingtgat. Beszéltem róla Kávékalmár Gáborral is és megerősített benne, hogy ha nem kell gőz, akkor tényleg pariban van a GC-vel. Plusz még az itteni tapasztalatok, vélemények is azt sugallják: VEDD MEG! Még kicsit érlelem a vásárlást, de ha így HALAD, hamarosan elhatározom magam
We buy things we don't want with money we don't have to impress people we don't like.
-
Rush77
aktív tag
Most, hogy megy az elmélkedés és tapasztalt megosztás a Flair-rel kapcsolatban, kérdezném, hogy a Rok az milyen minőséget képvisel a Flairhez képest?
-
soldier2
őstag
válasz SteelCowboy #85124 üzenetére
Azért egy tuningolt GC és egy Flair használata között akad pár nagyságrendbeli különbség, és ízben sem ver oda neki. Itt a fórumon nálam jobban kevesen szeretik a manuál karos gépeket, de a Flair szerű megoldások napi rutinban már nekem is soknak bizonyulnak A hőmérséklet beállítása meg hogyismondjam......
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Kávé Kálmán
tag
Ez vilagos Parci. Szamomra kavenal PRIMER az ital minosegen van. Ott a GC-kal (nemcsak ott) pariban van a Flair. Abban, h 7 perec alatt kesz az italod, meg konkretan aláz a Flair. Nehany “decent” :-) gep tud ezzel lepest tartani/felvenni. 37-es shot a limit, meg az a malenkij robot, amit el kell vegezni.
[ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
pid-es gépen +-1 fok nagyon érezhető ízben (nem szoktam kisebb lépcsőben állítani)
Flair-rel ugyan bevallom, hogy semmi tapasztalatom, de erősen kétlem hogy lehet egymás után 3x egyforma hőmérsékleten kávét készíteni, vagy csak extra odafigyeléssel és szabályzott körülmények közt.
Arról nem is beszélve, ha azon akarunk "állítani"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
Bazsee71
őstag
Mióta az üzemben szolgálatba állt a Linea, azóta itthon igencsak hanyagolom a GC-t, csak páromnak húztam vele a reggeli kávékat (ő tejjel issza). Egyszerűen képtelen vagyok reprodukálni azt a minőséget.
Arra pedig jöhet magyarázat, hogy az mitől lehet, hogy a Lineánál tényleg kottázni lehet 1 °C különbséget, a Flairbe meg locsolom a forró vizet, és mindig egy korrekt kávé a végeredmény. Részben tudom az okát, mások az elvárások, elnézőbb vagyok ezzel a szerkezettel, mint a monstrummal. (Persze jobbak a kávék a Lineán, ez talán nem meglepő.)
Amúgy élvezet használni, mióta a pulton van, nem kapcsoltam be a GC-t, mert nem csinálok rosszabb kávékat. Az üzemben tesztelgettem a K30-cal, a rövid teszt alapján pedig arra jutottam, hogy nem a Flair a szűk keresztmetszet, hanem a Kinu.
Az meg csak hab a tortán, hogy párom éppen az ügyelet fáradalmait piheni ki, én pedig síri csendben készítettem el a presszómat.
+1 Különböző összetételű vizek gyors egymás utáni tesztelésére is eléggé jónak tűnik. -
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #85161 üzenetére
valahol a világ rendje, ha a linea érezhetően jobb, mint a gc
az sem meglepő, hogy egy karos manuális is tud olyan jó lenni, mint egy gc
viszont úgy tűnik a leírásból, hogy a flairnek elnézed, hogy nem linea, a gc-nek nem (na meg milyen gc? fragolás-full-fullos?)
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Bazsee71
őstag
Full GC: PID, rézcső, réz vízterítő, tágulási, nyomásszabályzó. Furcsa, mert mint ha régen sokkal jobbak lettek volna vele a kávék, csaknem az emlékek szépültek ennyit. Emiatt tényleg szigorúbb vagyok a GC-vel. Csak az ulka-roto áramlástechnikai különbözőségére (pulzálás) tudok gondolni, másban nem tud többet a Linea, szerintem a vízterítése is rosszabb. De ahogy WiZARD írja, ott kb bármikor húzok egy jó kávét, ha nem klappol minden, akkor is általában közepes, iható a végeredmény.
A Flairt sem tartom világverőnek, csak egy jól használható, megbocsájtó eszköznek, ami még közvetlenebbé teszi a rituálét.Kávé Kálmán: már kiló felett járok a Kinuval.
-
Kávé Kálmán
tag
válasz Kávé Kálmán #85179 üzenetére
Amugy ar/teljesitmenyben csucsgyanus a Flair. A futesnelkuliek kozul a Robot szerintem jobb (meg gyorsabb is), de sajnos nagyon draga.
-
soldier2
őstag
válasz Kávé Kálmán #85152 üzenetére
Hőmérséklet terén a gond inkább amásodik -sokadik kávénál van, bár ahogy a Creminánál is meg lehetett ezt oldani, úgy vsz a Flair-nél sem lehetetlen. De mindegy is, a napi rutinra marad az otthoni szett, utazni meg sajnálnám a Flair/Kinu párost (legalább nagyobb élmény végre hazaérni és inni egy jó kávét)
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Kávé Kálmán
tag
A Flair-t sem ötösével veszik, pedig majdnem ilyen jo es sokkal kedvezobb az ara. Tudom, h Paul mennyit szivott vele es nem is alkudoztam vele Berlinben a WOC-on, h mennyiert jutnek 5-10 darabhoz (ez a magyar piac). Az az egy darab nekem all incl kb 450 usd-be kerult. Hozzateszed az afat es mar latod is, hogy mennyire felejtos az egesz sztori ithhoni forgalmazasa. Henk (a holland LM importor, az instan henkmarzocco ill henklangkempercollection) behozott jonehanyat es tudomasom szerint arulja.
Illetve Paul-tol (Hong Kong, cafelat.com) termeszetesen rendelheto.
[ Szerkesztve ]
-
Kávé Kálmán
tag
Ha kézbeveszed a Robot-ot, akkor azt érzed, hogy az unokaid is használni fogják. A Strietman komfortját nem hozza természetesen, de tényleg meglepően egyszerűen/gyorsan összeáll vele a nemkicsit fasza eszpresszó. Utazósnak szánva a Flair-nek nem tud odaverni. Nem pidelhető :-).
-
Kávé Kálmán
tag
Ez most engem is meglepett (6-7 perecre tippeltem a teljes idoigenyt). 4:26 alatt megvolt a Flair-rel a dupla eszpresszo, szobahomersekletu vizzel startolva. A 4 perc abszolut elerheto:
https://youtu.be/1A9UWoR_ffA
-
-
-
Kávé Kálmán
tag
válasz #64275200 #87116 üzenetére
Nagyon kíváncsi leszek a tapasztalatokra. Eddig csak Amerikában (wholelattelove) árulták a Profitec Pro800-asra. A HOST-Milano-n a ECM/Profitec azt a gépet adta nekünk a Smart Espresso Profiler-t demózni (a Kinu-val osztoztunk egy standon). Én repültem, örültem, h a Cafelat Robot-ot és a Flair be tudtam szuszakolni még a motyómba. Nagyon fura volt átállni a dugattyúsokról erre az átfolyás/nyomásprofilozásra. De faszán működik. A Pro800-at ideküldettem a vásár után, de még csak kicsomagolni volt időm (:
-
zolnagy
őstag
válasz qvik27 #87376 üzenetére
Sima dimmer, mint más gépekben is. Az egyik képen az látható.
@pbalint, semmi. Van itthon egy régi QM 0800 és egy Flair. Egyenlőre elég lesz ennyi. Le szeretném redukálni az itthoni gépparkot.
@Csápájev, az alsó kijelzőt én építettem be és a thermoblokk hőmérsékletét mutatja. 58 mm normál kar. ECM-el, Rancilioval kompatibilis.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Filmvilág
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kínai, és egyéb olcsó órák topikja
- Fotók, videók mobillal
- World of Tanks - MMO
- Diablo IV
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Zero 9 (Techlife X6) elektromos roller (35km táv, 45km/h sebesség)
- XL vázas, Cannondale Kineto Men pedelec e-bike 170-190 cm/140 kg-ig (beszámítás)
- Polar mirage kerékpár eladó olvass!!
- Moon X Power 2500 kerékpárlámpa
- DJI AVATA Pro-View Combo (DJI goggles 2) +Fly more Combo FMC +Motion Controller +RC2 +koffer
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen