Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Asgard12

    újonc

    válasz ronin s8 #30901 üzenetére

    Összességében igen. Ha csapolás közben megnézzük a pogácsát optimális esetben felül belép 9-10 bar, majd ez a nyomás leesik az aljára érve 1,1-1,3 barra. Ha mindezt kivetítjük a csapolás időbeliségére akkor látszik hogy a szűrő vízáteresztő képessége (és ezen belül lyukak száma, mérete, gyakran megadják a lyukak felületét) alapvetően befolyásolja a folyamatot. Az alapvető különbség hogy mindez egészen máshogy zajlik le a nagyobb vízhozamú "nagygépeknél" mint a kisebb vízhozamú háztartási változatoknál. Persze egy Reneka teljesen áteresztő szűrővel még itt is látszik a különbség. A kioldódás abszolút függ a szűrőtartótól, de ebbe legszélsőségesebb a Reneka ott a széleken nem old, és ahol illesztve van a membrán látszik hogy a pogácsa szinte nem is oldódott. Mindemellett jól használható, csak ennek is megvannak az előnyei - hátrányai. Szubjektív tapasztalat szerint néhány kávénak kimondottan jó.

Új hozzászólás Aktív témák