Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz Parci #133765 üzenetére

    Én K-Plus-ról váltottam ZP6-ra (tapasztalatok alapján a K6 kb. ugyanazt hozza, mint a K-Plus). Nekem megérte a váltás, de kizárólag filtert iszok és a drágább vonalról. Ahogy TDX is írta, ha egymás mellett megkóstolod a kettőt, akkor egyértelműen jobb a ZP6, de ha reggel az ember elé tesznek egy kávét, akkor nem biztos megmondja melyik az. Én K-Plus-t annyiért tudtam eladni, mint amennyiért vettem a ZP6-ot, így tökéletesen elégedett vagyok a váltással, de nem biztos a használt K6 -> új ZP6 árkülönbözetet megéri. Mindezt annak ellenére mondom, hogy a ZP6 nagyon jó őrlő, és ha nincs már egy K6/C40/K-Plus szintű őrlője az embernek, akkor egyértelmű választás filterre (szerintem).
    K6-ról akkor már lehet több értelme van Pietro-ra váltani, de azért az más árképzés, meg nem biztos mindenki szeretne azzal kínlódni :) Vagy picit többért Ode 2 és akkor tekerni se kell (igaz az kicsit más reprezentáció, mint a ZP6, de ahogy látom egyéni preferencia kinek melyik tetszik jobban).

    Amúgy ha meg van még a Kinu, érdemes egy próbát adni a Kinu-féle Pourover késeknek. Nálam még mindig kísérleti fázisban van, szóval nem tudok verdiktet mondani. De nagyon más reprezentációját adja a kávénak, mint a ZP6, nagyon érdekes amit csinál a savakkal. És ha már van egy Kinu, akkor kb. 15k-s befektetés.

    Amúgy ha már itt tartunk, nincs valakinek egy eladó Kingrinder K2-es őrlője? :) Abba is belemegy a Kinu PO kés, tökéletes utazó őrlő lenne nekem :)

Új hozzászólás Aktív témák