Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • CyberPunk666

    senior tag

    Sokszor ki lett vesézve már itt ez a téma, hogy nem csak az összeg, hanem az is számít, hogy mit kell érte csinálni.

    Az IT továbbra is úgy fizet jól, hogy közben nagyjából akkor dolgozom, amikor akarok. Ha fáj a fejem és szar napom van, akkor meg youtube videókat nézek. Ha akarom, akkor 22-25 fokban vagyok egész évben. Akkor tartok szünetet, amikor akarok, a kedvencem az ebéd utáni kutyasétáltatás. Bármikor elintézek bármilyen hivatali vagy egyéb ügyet napközben. Nem izzadok meg, tiszta vagyok nap végén. Ha akarok ülve dolgozom, ha akarok állva. Teljesen be vagyok jelentve, szóval ez a fizetés, ha beteg vagyok vagy ha szabadságon vagyok, ha hitelt veszek fel, és a nyugdíjam is jól pörög (értem, hogy a jövőben egyre kevesebbet fog érni a nyugdíj, de szerintemm egszünni nem fog és számítani fog, hogy mennyi az a kevés).

    Ehhez képest ismerős révén gyerekkoromban bejáratos voltam egy étterem konyhájába. Állva kell dolgozni, elviselhetetlen meleg van és olajgőz, amikor nincs vendég, akkor előkészítés zajlik, ha éppen úgy jön a vendégsereg, akkor olyan sincsen, hogy szünet.
    Bármilyen válság jön, ez az egyik első szakma ami összeomlik. Ebből adnak le legkönnyebben az emberek.
    Főleg hétvégén vannak nyitva meg ünnepnapokon.
    Van aki ezeket nem vállalja be és h-p dolgozik délutánig, de az meg nem ennyit keres. Viszont a felette lévő rész elkerülhetetlen.

    A legtöbb szakács ismerősöm meg a sok pénzt a végén önjutalmazásra fordítja, hogy el tudja viselni, hogy mennyire szar az, ahogy megkeresi (btw managereknél, prostiknál is gyakori, másként nem tudja elviselni, de így meg nem ér vele semmit). Nyilván van kívétel, csak egyes szakmákban jellemzőbb, mint másokban.

Új hozzászólás Aktív témák