- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Projektor topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
Új hozzászólás Aktív témák
-
HoTDoG
tag
Néhány magyar megkeresés az elmúlt hétből:
- N betűs japán autógyártó, pesti irodájába, 2 nap iroda, BI & Data Lead: br 1.4M
- magyar olajvállalat, 2 nap iroda, senior IT PM: br 1,4-1,5M
- 6-9 hónapos telcos szétváláshoz, remote, senior IT PM: napi 90k HUF
- banki projekt, heti 2-3 nap iroda, senior IT PM: napi 100-120k HUFNekem úgy tűnik megállt a magyar piac IT PM vagy tech PM vonalon és ettől szemmel láthatóan nagyobb összeget már csak külföldi munkával lehet elérni.
-
gyépés
aktív tag
válasz -Skylake- #32298 üzenetére
És én hol mondtam ilyet? Viszont én azt vallom, hogy az ember a napi munkaidejét minél hatékonyabban használja fel, és ez nekem nem ilyen munkahely volt. És szerintem még az sem az, ahol az ember fél munkaidőben tanul. Engem egyszerűen zavar, ha nincs elég tényleges munka a munkaidőmben, mindegy mellette mivel töltöm ki. De mások vagyunk.
"Ha kell, ha nem, ha muszáj... Hívjatok úgy: SZOMORÚ SZAMURÁJ!" by Kocsor Zsolt
-
Sziasztok!
(Itt is megkérdezem, hátha )Valakinek van tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy jelenleg milyen a V0dafon? Milyen volt a légkör korábban és milyen lett a felvásárlás után? Alapvetően szakmai szempontból érdekelne, hogy érdemes-e jelenleg oda menni? A segítséget előre is köszönöm
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
-Skylake-
addikt
válasz gyépés #32302 üzenetére
hol mondtal milyet ? azt irtad volt egy munakhelyed, ahol havi 1 het volt a munka (ebbol kovetkezik, hogy 3 het a maradek) es valtottal, mert untad a netezest meg a semmit tevest.
erre irtam, hogy en orulok neki, hogy a munkaidom papiron 2x annyi mint a valosagban, mert tudok mellette ugy tanulni, hogy nem a szabadidomet kell raaldozni.mirol beszelunk ?
egyebkent en is azt vallom, hogy az ember a napi munkaidejet minel hatekonyabban hasznalja fel. csak abba szerintem nem fer bele 8 ora munka egyhuzamban.A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
carapace
csendes tag
válasz HoTDoG #32301 üzenetére
"- 6-9 hónapos telcos szétváláshoz, remote, senior IT PM: napi 90k HUF
- banki projekt, heti 2-3 nap iroda, senior IT PM: napi 100-120k HUF"A 90k az év lehúzása, de a 100-120k is kevés. Normális senior Pm napidíjak 140nél kezdődnek.
De alkalmazottként is simán meg lehet haladni az 1.5-öt.Érdekes módon azt vettem észre, hogy a kisebb cégek sokkal jobban fizetnek, a nagyok valahol leragadtak két évvel ezelőtt.
[ Szerkesztve ]
-
-
carapace
csendes tag
-
HoTDoG
tag
válasz Vision #32306 üzenetére
És általában ezek azok a megkeresések, amiknek a 90%-a olyan felesleges körökkel megy el, mint pl::
- linkedin-en keresztül elkérik a CV-t (!), telszámot, e-mail-t, hogy tudjunk egyeztetni a részletekről
- megköszönöm, de kérem, hogy legalább az alapvető információkat küldjék el, mint a bér / napidíj, remote munkavégzés lehetősége, aránya, mielőtt eldönteném, hogy érdekes-e
- majd
A: visszakérdeznek, hogy mégis mi az elképzelés, mert nem adhatják ki
B: kérik, hogy telefonon / teamsen beszéljük át
- mondok egy piacinál magasabb számot
- oh hát ez sajnos nem fér bele
- miért, mire gondoltak?
- hát, 1,4 a max....
-
boorit
csendes tag
válasz boorit #31618 üzenetére
Sziasztok!
1 hónapja írtam ide fizuval kapcsolatban, megtörtént az előléptetés, fizetésről még nem egyeztünk meg, a héten fogjuk megbeszélni, de valószínűleg 1,2M lesz. Közben jelentkeztem néhány pozira Linkedinen, nem feltétlen váltanék, inkább abban bízom, hogy ha jelzem hogy van egy sokkal jobb ajánlatom, akkor kicsit feljebb lehet tornászni az itteni fizut.
Viszont jelentkeztem néhány remote pozira is, most délután hívtak egy UK cégtől, azt mondták 60K GBP körül lenne az éves csomag. Kicsit bajban vagyok, hogy ez pontosan mit jelent nekem nettóban. Könyvelővel/adótanácsadóval még nem beszéltem, itt a fórumban kerestem rá, durva becslésnek kb jó ha 70%-kal számolok?
Ez egyébként jó deal? 5,5 év tapasztalat, .net fejlesztő, jelenleg multinál vagyok senior, kisebb projecten voltam eddig team lead.
-
gyépés
aktív tag
válasz -Skylake- #32304 üzenetére
Értem már hol ment félre, de még visszaolvasáskor sem tűnt fel, mert máshogy gondolkodunk. A 3 hét nem mind net meg semmitteves volt, csak volt benne olyan is és túl sok. Így értettem.
Akkor pedig még jobban is toleráltam Ma már tényleg a 8-9 óra tényleges munka az ideális. Az az elvem, hogy ahol naponta folyamatosan ennyit tudok dolgozni, - jó wc, ebed ilyek, belefér persze-, ott élvezem annyira a feladataimat, hogy a 8 óra tényleges munka után is kellemesen fáradt vagyok, jókedvű, elégedett. Nem is munkának érzi az ember. Szerencsére sokszor volt ilyenre lehetőségem. Fiatalon meg még kevésbé ismertem a mértéket kétszer is voltam a kiégés határán. És ezért is mondtam, hogy nekem a tanulás sem az igazi, valahogy nem érzem elég hatékonynak ahelyett, mintha valami tényleges feladatom lenne. Nehéz ezt megfogalmazni, de talán érthető. Ezért is tűnök jobhoppernek, mert magasan van a léc a munka szempontjából. Viszont emiatt is hívnak vissza, mert a munkámban elég elhivatott vagyok.
Bocs, hogy kicsit hosszú voltam, csak így talán jobban érthető, amiket eddig írtam."Ha kell, ha nem, ha muszáj... Hívjatok úgy: SZOMORÚ SZAMURÁJ!" by Kocsor Zsolt
-
boorit
csendes tag
válasz tototos #32315 üzenetére
Van munkatársam akinek sikerült így magasabb bért kialkudnia (konkrétan kért 10x-et, ajánlottak 9et, csinált pár interjút, máshol ajánlottak 12-t, végül megkapta a 12-t itt). Mindenesetre nem blöffölni fogok, ha kapok egy tényleg jó ajánlatot, akkor elmondom, ha nem adnak többet, akkor lépek.
-
-Skylake-
addikt
imadom ezt a corporate hopihe besertodest. sokat segitenek az ilyen tortenetek abban, hogy tiszteljem a managementet ugy altalaban.erdemi munkajuk ugye nincs, mert netto csak koordinacio, a munkat mindig mas vegzi, ha jo a csapat semmit nem kell csinalni (hisz elvegzi a csapat) , ha rossz a csapat akkor ugye a csapat szar o nem tud mit tenni, aztan ha neked van valami bajod akkor meg megsertodik. alig cringe.
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
nagyúr
Egy ilyen pozi mellé milyen bérsávot kell elképzelni? IT PROJECT MANAGER
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
MrSealRD
veterán
válasz -Skylake- #32317 üzenetére
Nem tudom eldönteni, hogy kimarad egy 'nem' szó vagy irónia. Ettől függetlenül amíg nem tapasztaltad meg milyen a managementben dolgozni, addig ne szóld le... Viszont azt is elhiszem, hogy van olyan cég amire igaz amit írsz...de nem általános.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Oppenheimer
nagyúr
Jövedelem on topic: egyébként jött tegnap offer az állami tulajdonú cégtől is:
Bruttó 2.1M alapbér, kb 1 havi bónusz, cafi, nincs private healthcare. Elutasíttam, lévén a másik cég jobb (offerben is).Az interjún sem volt a legjobb benyomásom a cégről, persze ha nem lett volna másik ajánlatom, elfogadom ezt
[ Szerkesztve ]
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
nagyúr
Köszi srácok! Van nálunk a cégnél IT PM, ezért érdekel, hogy a piacon most kb. mennyit tudna kérni, ha váltana tőlünk.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
CyberPunk666
senior tag
Az ismert "nagyok" megtehetik, hogy alig-alig fizetgetnek. Nem éri meg nekik feltolni a béreket feleslegesen. Jobb, ha megy akinek nem felel meg, mintha elindul egy lánc.
Némelyik ilyen annyira arcpirítóan keveset fizet, hogy egyszerűen csak a Stockholm-szindrómások gyűjtőhelyeként funkcionál.Ezeken a helyeken sokan képesek 10+ éve ott lenni, és vezetőként kevesebbet keresni, mint mediorok kapnak átlagban lassan bárhol máshol.
Egyértelműen nem működne a rendszer, ha nem olyanokra mennének rá, aki bármi történik kitart. Ezt csak bomlasztja, akinek nem felel meg tényleg akármi. Fontos, hogy menjen is, mielőtt felbújt másokat.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz CyberPunk666 #32326 üzenetére
Szerintem ez ennél komplexebb dolog. Nagy cégnél már borzalmasan nagy a szervezet tehetetlensége, föleg ha a tápláléklánc legalján vagy és nincs látható impacted. Amikor én kértem, hogy adják meg a pénzt, amit máshonnan kaptam volna, akkor a manageremnek közvetlenül a CFO-nál kellett kopogtatnia. Ehhez ugye kell egy manager aki annyira fontosnak tartja a munkád, hogy bevállalja ezt iszonyatosan sürgösen még úgy is, hogy simán lehet, hogy még így is dobbantasz. Ha már a managered managerének a managerének kell meggyöznie a CFO-t, akkor az már a veszett fejsze nyele.
-
carapace
csendes tag
válasz #79563158 #32327 üzenetére
Ez így van, még két éve volt a Citinek egy rohadt érdekes BA/PM állása, jelentkeztem is rá, de kiderült, hogy túl senior vagyok hozzá meg magas a bérigényem is. De annyira tetszettünk egymásnak, hogy a hiring manager megpróbálta felnyomni a pozit VP szintre, de hiába kilincselt, visszautasították.
A siralmas az, hogy mindezekután senkit nem találtak a pozira, és kénytelenek voltak bezárni. (Nem tudom egyébként mire számítottak, Magyarországon szerintem eleve alig van ember azzal a skillsettel, ami oda kellett volna)
-
tototos
őstag
válasz CyberPunk666 #32326 üzenetére
Amit én látok nálunk, hogy a középvezetői réteg nagyon jól elvan a langyos vízben. Nincs kifejezetten jó fizetésük, de mellé jár a céges autó magánhasználatra, viszonylag jó bónusz és a tudat, hogy stabil a cég nem igazán fognak felállítani senkit. Nagy döntéseket meghozzák felettük, nekik próbálni kell megtartani az embereket iylen olyan módszerekkel de ha nem sikerül akkor sem dől össze a világ. Nagyon kevés embert ismerek aki ebből a pozícióból mondott fel és ment át másik céghez. Mondjuk a másik dolog, hogy nem is nagyon látok hasonló pozíciót másik cégeknél.
-
kexksz
addikt
válasz tototos #32329 üzenetére
A kozepvezetok olyan helyen, ahol tenyleg van is munkajuk, nem csak "vele is eggyel tobben vagyunk" egy eleg stresszes layer, te felelsz a csapat outputjaert, fentrol rajtad csattan minden, lentrol pedig mindenki toled varja a megvaltast. Emelle egyszerre kell meg handson lenned de resztvenned a szervezeti szervezkedesben/politikai dolgokban.
Aki ezeket nem csinalja, csak hagyja hogy raomoljon minden a csapatra, fentre nem tudja a csapat erdekeit kepviselni, es nem is tud segiteni a csapat mindennapos munkajaban az nem egy kozepvezeto csak egy asszisztens akit kozepre ultettek.
[ Szerkesztve ]
-
tototos
őstag
válasz kexksz #32331 üzenetére
Nálunk erőteljesen szétválik a people management és projekt munka. Tehát vannak olyan középvezetők akik azért felelnek, hogy felvegyünk embereket, ők megkapják a megfelelő oktatásokat és allokálják az embereket a különböző projektekre. Aztán a projektben már a projekt manager felel a munkáért.
-
carapace
csendes tag
válasz tototos #32333 üzenetére
A projektmenedzserség tud lenni a leggázabb. Főleg amikor alád raknak egy csapatot, amit nem te válogattál össze, hanem mindenféle retardált menedzserek és tele van hülyébbnél hülyébb emberekkel, akik csinálhatnak bármi baromságot, nem tudsz kezdeni vele semmit, mert ugye nem te vagy a főnökük. Maximum mehetsz eszkalálni a tényleges főnökükhöz, aki csak a vállát vonogatja, persze az output ennek megfelelően egy rakás szar lesz, amit persze rajtad fognak leverni.
Legutóbbi projekttapasztalat... Tesztelő komáról kiderült, hogy nem tesztel, csak berakja a teszteseteket passed-ra. Onnan vettük észre, hogy elszálltak az UAT és a Prod bugok. Elbeszélgettem vele kétszer is, nem használt semmit, ezek után elmentem a tesztmenedzsmenthez, hogy cseréljék már le. Mindez tavaly nyáron volt. Az eredmény: A koma még mindig ott van, és őt bízták meg az utódja betantásával. -
carapace
csendes tag
Hát hogy a devek nem magyarázták el neki a storyk lényegét. A gond csak az, hogy a JIRAban feketén fehéren ott voltak az acceptance criteriak, ráadásul elég UI heavy volt a történet, a frontendes taskoknál még figmas designok is voltak mellékelve, szóval valakinek, aki állítása szerint senior tesztelő ez nem kellett volna, hogy gondot jelentsen. (Ráadásul az egész rendszer nem volt egy nagy rocket science, amihez különösebben mély domain tudás kellett volna)
[ Szerkesztve ]
-
-
veterán
Egyik ismerősöm Fordnál dolgozik pénzügyi területen. Előléptették supervisorrá, van talán 2-3 embere. És most jön a poén: nem csak 1, hanem mindjárt 2 céges kocsit is kap. Persze a lízing egy kis részét fizetnie kell, üzemanyagkártya sem jár hozzá, de így is klassz deal. Na de, ezzel gyakorlatilag örökre magához láncolta a cég, hiszen felmondás esetén bukná a 2 kocsit (egyiket ő használja, másikat lepasszolta a tesójának). Innen kiszállni már piszok nehéz. Nem keres rosszul (bruttó 1,2), de nem is kiemelkedő, és rengeteget túlórázik.
-
hellomi
tag
válasz Vision #32338 üzenetére
Ennek amugy mi ertelme van? Marmint az ember egy autot tud vezetni egyszerre.
ASUS ROG B450-F Strix | AMD Ryzen 7 5700G | Crucial Ballistix Sport 2x8GB DDR4 | eVGA RTX 2080 Super XC | Samsung 970 Evo Plus 500GB | Corsair RM750x | NZXT H510i White | ID Cooling SE-224-XT White | Samsung CHG90 49" | Apple Macbook Air M1 |
-
hellomi
tag
válasz Vision #32341 üzenetére
Marmint a ceg reszerol, egy embert alkalmaznak, nem a csaladot.
Akkor mar adjanak harmat, es egyet kiadok berbe.
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG B450-F Strix | AMD Ryzen 7 5700G | Crucial Ballistix Sport 2x8GB DDR4 | eVGA RTX 2080 Super XC | Samsung 970 Evo Plus 500GB | Corsair RM750x | NZXT H510i White | ID Cooling SE-224-XT White | Samsung CHG90 49" | Apple Macbook Air M1 |
-
veterán
válasz CyberPunk666 #32343 üzenetére
Pontosan. Ugye nekik ez minimál költség valójában, hiszen autógyár. Cserébe munkavállalói oldalon nagy érték, vadiúj verdák.
-
dellfanboy
őstag
válasz Vision #32338 üzenetére
hát ez így hatalmas facepalm.
ha ez a ford szentendrei telep az ugye SSC ergo nem a magyar piacra dolgozik.. gondolom van HO? nyomják ezt a zöld dumát és akkor itt a vadkeleten adnak verdát hogy gyere be az üvegpalotába dógozni?ez totál bullshit nálam. 2 verda fizesd a X%-át a lizingnek. sztem a cégnek jó deal.
bár tudom a céges verda jó mert nekem is voltak kollégáim akik minden hétvégén rokont látogattak, volt amikor megszületett a gyerek beültették az autóba és gondtalanul kocsikáztak az akkor megépült m6 autópályán mert hogy megnyugszik a baba. (belvárosban laktak), jah és megvan a lehetőséged is hogy haszontalanabbál haszontalabb termékeket szállíts haza a supermarketből minden nap 0-24
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
veterán
válasz dellfanboy #32345 üzenetére
Sokan vannak, akik tényleg kihasználják a kocsijukat, mert aktív életmódot élnek. Nekik kifejezetten jól jön egy ilyen deal.
-
bandus
veterán
válasz Vision #32344 üzenetére
+1, ez egy jó deal nagyon a cégnek. bár talán több értelme lenne a 2 autó helyett a nagyobb kategóriának. de ezek ilyen first world problem dolgok.
magamról látom, hogy most, amikor kellene autót vennem nyilván az előző vadiúj céges verdához hasonlítok mindent. lejjebb adni nem akarja az ember, de az árát kifizetni se. közben meg amíg ezen agyalok egész jól elvagyunk autó nélkül is. városon belül jól működik a sharenow, városon kívül pedig bérelek ha hétvégére elutaznánk. amíg volt autó a seggem alatt én is mindenhova azzal mentem: leugrani bp-ről tatára, hogy a tó körül fussak, mert már untam a margit-szigetet, stb. csomó felesleges dolog. de szerintem kevés ember tudja ezt megállni, amikor alátesznek egy költségmentes autót, hogy ne menjen vele orrba-szájba persze ez is csak egy ideig érdekes.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
CyberPunk666
senior tag
válasz bandus #32347 üzenetére
szerintem ha a cég az asszonynak is ad autót, az jobban tud láncolni, mint egy jobb kategóriás, de biztos megmérték, vagy lehet esetleg választani stb.
viszont az egyik legerősebben láncoló perk a kocsi.
hatalmas macera, ha vált mondjuk munkahelyet, és akkor kettő autót is be kell szerezni, vagy várni kell a másik helyen míg megrendelik neki, esetleg addig is venni egyet.
Azt akkor már szerelőhöz is kell hordani, lehet nem is olyan minőségű/állapotú...Ha ők kihasználják a kettő autót, akkor iszonyat erősen lehet vele láncolni.
[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
válasz CyberPunk666 #32349 üzenetére
ez tény. én sokat melóztam érte, hogy legyen és tényleg nagyon nagy megtartó erő, főleg most, amikor az árak az egekben, hiába van pénzed új autóra, akkor is várni kell rá, stb... de úgy érveltem, hogy ha emiatt, vagy főleg emiatt maradok a cégnél az csak annyit jelent, hogy nem tartom magam képesnek arra, hogy a) máshol is legyen egy céges autóm b) keressek elég pénzt, hogy vegyek egyet. szóval végül eljöttem
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Projektor topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- VEB Robotron Optima Daro 20 mechanikus írógép (A3-as papírt is kezel)
- i5 ös HP ProDesk 400 G2 MT/i5-4590S/8 gb/256gb SSD
- Eladó Új Magyar Lexikon 1-6 és 1962-1980 kiegészítő kötet (az ár az egészre egyben értendő)
- KEZDŐ i7 ASUS ROG GAMER PC - i7-7700 + RX570 + 16GB + 256GB+1TB -
- Lenovo M93P Tiny Micro - Mini PC - Core i5 4570T/8GB ram/256GB SSD - több db
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest