- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
válasz Skynet258 #292762 üzenetére
Nálam nem működik, ezt látom:
Be van kapcsolva, bejelentkezve, wifi, BT bekapcsolva, 15.7.7 iOS. Ha rányomok a Lost Mode-ra akkor utána mennyire használható a teló? Lehet hogy az kapcsolná be a locationt?menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
Shyciii
veterán
Ez a reggeli üzenet és időjárást kiíró cucc a lock screenre hol kapcsolható be iOS16 esetén? Mert a bevágott link már elavult, mert az iOS16-al át lett szervezve ez a rész.
-
gyapo11
őstag
válasz kakuk.tamas #292790 üzenetére
Melyik iphone-ok kompatibilisek ezzel a technológiával? Ha elvesztem az erdőben a telót, és nincs ott másik készülék a közelében, akkor nem tudom megállapítani a helyét? Ha bekapcsolom a lost módot, akkor másik közelben levő készülék nélkül is mutatni fogja a pozíciót? Hogy fog bármi is működni, ha az erdőben nincs gsm térerő, wifi és BT kapcsolat senkivel akkor sem, ha mindez be van kapcsolva? Ha a városban kikapcsolom ezeket, akkor ugyanúgy nem állapítható meg a hely mint az erdőben? Most kikapcsoltam ezeket a csatornákat és az icloud továbbra is azt írja, hogy bár offline a teló, de nyomjak rá a lost módra és akkor majd megmondja hol van.
Érdekelne, hogy van-e olyan kommunikációs csatorna, ami a kikapcsolt gsm, wifi és BT ellenére is működik.
Kipróbáltam a play soundot, nem megy, azt írja hogy majd ha internetre kapcsolódik akkor fogja lejátszani. Hát az erdőben elég esélyes hogy nem lesz internet. Ilyen alapon lehet, hogy a lost módra is azt írná, hogy majd ha lesz internet, akkor bekapcsolja, és a helyre is írhatja, hogy majd megmondja ha be lesz kapcsolva a location.
De akkor mikor érvényes az, hogy kikapcsolt iphone is megtalálható?menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz gyapo11 #292805 üzenetére
A lost mode arról szól, hogy lezárja a telefont, és kiírja az üzenetet amit te beállítasz, valamint tudod távolról törölni, illetve a helyét megnézni (ha van net nyilván, ami az ehhez szükséges adatokat továbbítja). Tudsz hangot lejátszani rajta (még akkor is, ha a némítás be van kapcsolva). Nem elsősorban és kizárólag a megtalálásról szól, de nyilván arról is, hanem a rajta tárolt adataid védelméről. Az UWB az más.
-
Garada
őstag
válasz markknight #292806 üzenetére
Plusz legyen engedélyezve az időjárás appnak a helymeghatározás, különben nem lesznek időjárás adatok, csak egy jó reggelt szöveg.
-
Topikgazda
válasz Szabi® #292793 üzenetére
Emlékszem erre a korszakra. Igaz, még más rendszert használtam, de már akkor is többször megfordult a kezeim közt iPhone és tetszett a UI.
Ugye, már ekkor is a tényleges dátumot és időt mutatta a vonatkozó ikon? Ez például egy nagyon tetszetős kis apróság.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Köszi mindenkinek. Ez kicsit bosszantó, de ez van.
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Shyciii
veterán
válasz markknight #292806 üzenetére
Akkor ezért nincsen nekem. A Sleep|Wake Up-ot azért nem használtam/lom, mert itt be kell állítani, hogy mikor fexem le, de az én életmódom miatt nincs erre fix időpont, ez miatt meg nem akartam hogy jelezzen nekem. Akkor ez így marad. Köszi.
-
Topikgazda
válasz Shyciii #292804 üzenetére
Jogos, valóban sok-sok éves már a hivatkozás.
- Legyen aktív (bekapcsolt) ébresztésed
és
- kapjon engedélyt az Időjárás App a helyhasználatra.
Ebben a konstellációban lesz üzenet és információk. Apróság, de napszaknak megfelelően köszönt (volt már, hogy délutánra állítottam ébresztést). -
merqree
őstag
válasz kakuk.tamas #292788 üzenetére
Telekomnál nem tudom mi történt, de nekem az iPadban multisim van, és 2023.07.15ig bezárólag minden SMS látszik a tableten is.
Persze, könnyen előfordulhat, hogy a biztonsági mentesek és icloud mentések miatt látszódnak, nem tudom.
Az, hogy fizikailag más a telefonszáma a multisimnek, ez tudott volt részemről.
Kizárólag, mint érdekesség szántam válaszomat. -
gyapo11
őstag
válasz lugosi #292807 üzenetére
A hangot ugyan nem játszotta le amikor visszakapta a wifit, de rezgett és az üzenetet kiírta. De nem is ez most nekem az érdekes, hanem az hogy a helyzetemet mikor lehet látni. Az érzékeny adatok kódolt file-ban vannak, ahhoz úgyse fér hozzá senki password nélkül.
Azt írod net kell hozzá, ez félig már jó, mert csak akkor van neten a teló ha itthon vagyok. A mobilnet kikapcsolva, location kikapcsolva. Továbbra is kérdés, hogy kikapcsolt telóval hogy működhet a find my iphone? Akkor jön képbe az UWB?menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
Shyciii
veterán
-
Hitch
senior tag
Sziasztok!
Beszállókártyát lementettem a tárcába.
Kitudom tenni ( balra) mint widget? Tárcaként csak azt látom, hogy rendelések....Előre is köszönöm szépen.
-
kgero86
tag
válasz ketrin #292798 üzenetére
Probalj meg letölteni egy IPv6 tiltó profilt.
Én is ezzel szívtam.
https://szifon.com/2022/02/04/gyakori-kerdesek-mit-tehetunk-ha-problemank-van-a-mobil-internettel/ -
lorcsi
veterán
Viszonylag jol hasznalhato ios rendszerem elkezdett hibakat adni. Pontosabban a felesegemmel valo kommunikacioban
nekem i13 minim van neki i12 mini2-3 hete nem tud nekem airdroppal fotokat kuldeni. Restart es ki-be kapcsolas megvolt
mindketten ugyanazon a wifin vagyunk, kapcsolatok kozott ott vagyok
en minden gond nelkul tudok neki kuldeni latja a telefonom, de forditva sehogyan semmasik problema:
marketplace-n egy darab hirdetest sem tudok megosztani vele, minden megosztasra hibat ir
otletem sincs milyen beallitas nem joeladó: vadi új soundcore motion+
-
kakuk.tamas
addikt
válasz gyapo11 #292815 üzenetére
Szituáció:
Elhagytad a telefonod (ez lesz az “A” eszköz), amiben van UWB chip (ez egyébként i11 vagy újabb telókban van). Megjelölöd a fiókodban a telefont elveszettként. Valaki megtalálja és kikapcsolja vagy simán lemerül (az UWB chip még ilyenkor is megy egy jóideig).A telefon közelében van még Apple cucc, amiben van UWB chip (ez lesz a “B” eszköz), és van valamilyen internetkapcsolata.
Nahmost: az A eszköz folyamatosan tolja a jelet az UWB chipen keresztül (pozícióját). A B eszköz ezt észleli, és titkosított módon tölti az adatokat az Apple szerverére.
Erről a B eszköz tulajdonosa semmit se tud, nem jelzi a készüléke. (Néhány kilobajt adatról beszélünk.)Te belépsz a fmi-dbe neten és ekkor az “Utoljára itt látták” vagy az “Utoljára itt volt látható” szöveg mellett mutatja, hogy éppen hol volt nagyjából a telefonod.
Ilyenkor igazából úgy viselkedik a telefon, mint az AirTag. Más készülékre van utalva, hogy el tudja küldeni a pozícióját.
Nekem a biciklimbe van egy AirTag. A munkahelyemen hagytam, mert inkább buszoztam. És amint elmegy mellette egy iPhone, küldi a pozícióját a Lokátorba.
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
kakuk.tamas
addikt
válasz merqree #292814 üzenetére
Azért látszódnak az sms-k az iPaden, mert az iCloud beállításoknál aktív az Üzenetek app iCloud mentése.
Ha azt kikapcsolod, nem fog átmenni egy üzi se.Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
MODERÁTOR
válasz Viktor0610 #292730 üzenetére
Pontosítok.
Úgy szeretnénk beállítani a telót, hogy az értesítések némák legyenek, rezgéssel. A hívások és az ébresztő hangja szükséges.
Azt találtam a neten, hogy erre jó a ne zavarjanak mód.
Jól sejtem?Xiaomi 13T
-
merqree
őstag
válasz kakuk.tamas #292824 üzenetére
Az az érdekes, hogy be van kapcsolva, de július 15 óta nem "jött" SMS az iPad-ra.
De számomra lényegtelen is, csak "belekotyogtam" a thread-be -
kakuk.tamas
addikt
válasz merqree #292826 üzenetére
Az iPhone mikor szinkronizált utoljára az iClouddal?
Valamikor baromira belassul az egész, igazából ezt én se értettem sose, hogy mi befolyásolja…Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
Fritz Teufel
addikt
A legújabb pletykák most úgy néznek ki, hogy az alapmodellek és a Pro modellek között jóval nagyobb lesz a különbség nem csak műszakilag, de árban is. A Pro modellek árai a jenkiknél akár 200 USD-vel is emelkedhetnek. Az alap modellek árára azt mondják, azok nem fognak ilyen drasztikusan változni.
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
kakuk.tamas
addikt
válasz Fritz Teufel #292828 üzenetére
Én megmondtam…
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
merqree
őstag
válasz kakuk.tamas #292827 üzenetére
"Az iPhone mikor szinkronizált utoljára az iClouddal?"
Ezt hol lehet látni, vagy a szinkronizálást kikényszeríteni?
-
Szabi®
addikt
válasz Viktor0610 #292825 üzenetére
Az jó rá, csak arra figyelj hogy a Beállítások-> Hangok-> Rezgés némításnál kapcsoló be legyen kapcsolva.
Egyébként a ne zavarjanak mód a hívások hangját is elveszi.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
kakuk.tamas
addikt
válasz lugosi #292833 üzenetére
Elvileg pushnak kellene lennie az üzenetek átvitelének is, de gyakorlatilag neg sokszor csak a mentés után jelenik meg.
Ezért nem értem teljesen, hogy hogyan megy ez a dolog…merqee: az iPaden is bevan kapcsolva az Üzenetek szinkronizálása?
-
merqree
őstag
válasz lugosi #292833 üzenetére
A biztonsági mentések szinte napra készek (ma délelőtt volt mentés), de mégis valamiért "megállt" a dolog.
Ellenben iOS17 alatt van egy ilyen kapcsoló:
Az "Üzenet továbbítás" lehetőségnél beállítottam az iPad-et, pedig emlékszem, hogy ilyet elvileg én anno nem csináltam.Meg tudom valahogy nézni, hogy mióta bétázok? Mert lehet, azzal van összefüggésben.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Másnál milyen a messenger-es voice call mobilneten kereszül? 14 PM-on mint T-nél, mind Voda-nál használhatatlan. Laggol, robot hangon lehet csak "kommunikálni".
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
TheProb
veterán
válasz Zsolt,72 #292837 üzenetére
Eddig tapasztalataim alapján tök mindegy hol vagyok, általában utcán, Bp. belvárosban próbálnám. Szóval nem szabadna lefedettségi gondnak lennie. Általában 4/3 vagy 4/4 egységet mutat. 4G vagy 5G ugyan úgy tré, mindkét szolgáltatónál.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
gyapo11
őstag
válasz kakuk.tamas #292823 üzenetére
Köszi érthető, ez a módszer akkor működik, ha van a közelben másik iphone. És ez a 6s plus telóval nem megy.
És akkor ez a módszer az ami kikapcsolt telóval is működik, ugye?
Akkor engem a 6s plus kikapcsolt lokációval nem látnak. Pontosabban a gsm torony lát, kérdés hogy onnan kap-e a facebook vagy más infót, kivéve hatóságok indokolt esetben.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
bez78
csendes újonc
Sziasztok !
Segítség Holnap eladnám a telefonomat de nem tudom végleg törölni ezt írja ki .” akauthenticationerror 7005” Mit kel tennem hogy töröljem a telefont .???? Köszönöm -
válasz bez78 #292846 üzenetére
Mi írja ezt ki?
Tán nem a "kormányzati adattörlő oldal"?
Az iPhone vagy az iPad eladása, elajándékozása vagy becserélése előtti teendők
[ Szerkesztve ]
-
bez78
csendes újonc
Oké . De én hülye vagyok ehez . Szájbarágósan magyarázza már el hogy 14 Pro hogy lehet törölni ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Politika
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- Nyomtató topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest