- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
adika4444
addikt
válasz Imilenni #293442 üzenetére
Ha szolgáltatótól van, a hűség lejárata után is tilthatják (valahol itt a fórumon olvastam), ha az előfizető nem hajlandó fizetni. Tehát akár egy függetleníttetés után bármilyen kártyát el fog fogadni, de a renitens eredeti vásárló miatt tilthatják a készüléket. A tiltási adatbázis pedig a hazai ISP-k közt megosztott, de még talán európai szinten is egységes.
#293445feddel
Az mSecure-ből exportáld ki CSV-be. HA a Proton tud importot húzd be, ha nem, akkor rakd be Bitwarden-be és onnan már át tudja venni a doksija szerint a Proton. HA Safari bővítménye nincs is, a beállításokban be tudod állítani, hogy a rendszer elsődleges jelszókezelője legyen. Így az auto kitöltés működni fog. Arra figyelj, hogy az iCloud kulcskarikát kapcsold ki, hogy ne legyen keveredés. Én Bitwarden-t használok így, az egyetlen hátrány ami eddig feltűnt, hogy automatikusan mint ha nem tudná menteni az új belépéseket. De mivel én jelszógenerátornak is a BW-t használom, emiatt úgy is előbb hozom létre az új belépési bejegyzést mint a kapcsolódó regisztrációt.
#293447Imilenni
Ezek nem hivatalos hazai készülékek, emiatt nem él rájuk a sávos garancia. HA hivatalos beszerzés a készülék, a sávos garinak hála a 2. és a 3. évben is hivatalos partner javítja az esetlegesen felmerülő hibákat. Hivatalos beszerzés például MM, eMag (csak az eMag, nem piactéri eszközök), APR-ek, meg még jónéhány hasonló. A topikban már volt róla szó, meg van valami link is, ami összegzi a listát.Az Aprós egy év garis eszközök sem okvetlen rosszak, vannak itt a fórumon akik megelégedéssel használnak ilyen beszerzésű készüléket, de amióta bejött a sávos garancia, szerintem már nem kedvezőbb annyival egy ilyen "okosba" megoldás, mint amennyi kompromisszumot és anyagi terhet hordoz, ha 1 év után üti fel a fejét valamiféle hardverhiba.
üdv, adika4444
-
bbendre
őstag
válasz xhege #293453 üzenetére
A szolgáltató nem tilja le a készüléket. A szolgáltató korlátozhatja az IMEI -t a hálózatán.
A hálózatok között heti rendszerességgel vannak szinkonizálások.
A tiltásnak számtalan oka lehet, nem csak a "nem fizetés". Amennyiben a készülék vételára az ÁSZF szerint meg lett téritve abban az esetben "nem fizetés" miatt nem lehet már tiltani az IMEI-t. Amennyiben az előfizetés nincs fizetve abban az esetben a SIM lesz korlátozva. Persze még számtalan oka lehet a tiltásnak. Bejelentett lopás, bűncselekmény, rendőrségi eljárás, stb...Másik példa, hogy az IMEI egy egyedi azonosító a hálózaton. Amennyiben telefonnal bűncselekmény miatt nyomozat tárgyát képezi az IMEI is egy "nyom". Lehet, hogy az nálad kopogtatnak és tesznek fel zavarba ejtő kérdéseket. Szerencsére a TEK (elvileg) nem fog felébreszteni
Érdemes eladásnál /vételnél szerződést kötni amin rajta van az IMEI
+ Érdemes nem beleírni/screenshotolni az IMEI számot a hírdetésekbe. Ha ilyet látok azt a telefont már tuti nem veszem megiPhone 16 Pro I̶p̶h̶o̶n̶e̶ ̶1̶3̶ ̶P̶r̶o̶ ̶M̶a̶x̶ ̶&̶ ̶G̶o̶o̶g̶l̶e̶ ̶P̶i̶x̶e̶l̶ ̶9̶ ̶P̶r̶o̶
-
Topikgazda
válasz adika4444 #293451 üzenetére
„a hűség lejárata után is tilthatják (valahol itt a fórumon olvastam), ha az előfizető nem hajlandó fizetni.”
- A hűségért cserébe az előfizető kedvezményt kap a készülék vételárából, amennyiben ez a vállalt idő letelt, már nem aktuális a kedvezmény, evégett nem történhet tiltás.
- Másik összetevő a részletfizetés, amennyiben az is letelt, akkor már amiatt sem történhet korlátozás.
- Egy harmadik téma az, hogy a számlát nem fizeti az ügyfél, ezen esetben az ő előfizetését fogják korlátozni (ami a SIM-re vonatkozik, így a vevőt nem érinti, hogy az előző tulajdonos előfizetésével mi történik…).
* * *
Az, hogy fennáll-e még részletfizetés, illetve van-e élő készülék-vásárlási kedvezmény, a számlából kiderül.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
bostone
addikt
Sziasztok!
Ha egy készülék garanciája már csak hivatalos viszonteladó felé él, viszont az akku kapacitás 80% alá esett, miközben a töltési ciklusok száma kevesebb, mint fele az Apple által megszabott értéknek, a készülék jogosult akku cserére?
Hol kaphatok erre választ?
Emagnál történt a vásárlás egyébként. -
Hitch
senior tag
Sziasztok!
Feleségem 12 pro max készüléke ha jól tájékozódtam a Bootlop jelenséget produkálja. Apple logót pörgeti, újraindul….
Tudtok javasolni Budapesti szervizt ahol legalább egy biztonsági mentes erejéig bekapcsolják?
Előre is köszönöm szépen. -
bostone
addikt
válasz BigBlackDog #293459 üzenetére
Tapasztalataim szerint több napot, akár hetet is igénybe vehet, mire a sokadik ügyintéző és fotó után sínre kerül az ügy, ezért voltam bátor feltenni a kérdést, hátha valaki járt már valaki hasonló cipőben az említett céggel, illetve helyzettel kapcsolatban.
Az akku általában érzékeny kérdés és a neten sem találtam semmi számomra használható információt. -
-
Tibee86
nagyúr
válasz bostone #293458 üzenetére
Kérdezz rá az Apple-nél vagy valamelyik hivatalos szerviznél, de szerintem teljesen esélytelen. 1 éven túl vagy, én nem tudok olyanról se, hogy az Apple megszabna bármilyen értéket erre vonatkozóan.
Ennyit írnak:
”A szabványos akkumulátorok úgy vannak megalkotva, hogy az eredeti kapacitásuknak akár a 80%-át is megőrizzék 500 teljes töltési ciklus mellett, amennyiben normál körülmények között működnek. Az egyéves jótállás kiterjed a meghibásodott akkumulátor szervizelésére is. Ha lejárt a jótállás, az Apple díj ellenében biztosít akkumulátorcserét.” -
Topikgazda
válasz BigBlackDog #293462 üzenetére
Mivel, tudomásom szerint hivatalos forgalmazó
Így igaz. A kérdés az, hogy az adott terméket az EMAG forgalmazta-e, vagy csak az EMAG-on vette a kérdező (ugyanis piacteres eladó esetén más a jótállás helyzete). -
-
Fritz Teufel
addikt
válasz haddent #293434 üzenetére
Ami fehér, az mind a kettőnél műanyag. Ami ezüst színű, a vaskos fém, súlya van. A nagyobb töltőállványba alul be kell fűzni az óra töltőpadjának zsinórját, a padot pedig e gumikeretbe kell igazítani. A kisebbeknél nem kell fűzni semmit, és az óratöltő levehető, cserélhető. Lehet hozzá külön venni. Azonos sebességgel töltenek, mindent a max sebességen, akár egyszerre az összes eszközt.
Én is macskás vagyok, nem döntötte fel, csak a telefon lett egyszer leverve róla. De azt leverte volna a nagyobbról is.3-in-1 Wireless Charger with CryoBoost™ (HaloLock) - EU Plug
Eredeti ár: 27,197 Ft
Új ár: 19,039 Ft (Discount code: affch30 ez -8,158 Ft) - Jelenleg nincs raktáron nekik3-in-1 Watch Wireless Charging Set (HaloLock) - EU Plug
Eredeti ár: 23,997 Ft
Új ár: 16,798 Ft (Discount code: affch30 ez -7,199 Ft)Egyéb:
Wireless Car Charger with CryoBoost™ (HaloLock) - Wireless Charger
Eredeti ár: 13,797 Ft
Új ár: 8,279 Ft (Discount code: hwc40 ez -5,518 Ft)A tokokra óriási kiárusítás van, sajnos már nem maradt túl nagy választék, de érdemes ránézni. A Discount code: back30, ez -30% lesz. Így minden tok ára 10E Ft alá esik. Egyébként ez a kód szinte mindenen működik ;-)
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Topikgazda
válasz Fritz Teufel #293469 üzenetére
-
Fritz Teufel
addikt
Komment nélkül:
[ Szerkesztve ]
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Topikgazda
válasz Fritz Teufel #293471 üzenetére
Lassan, de biztosan csökken a megjelenítő körüli keret mérete. S ez még nem a végállomás, amint arról nemrég beszélgettünk is e topikban.
-
gyapo11
őstag
válasz kgero86 #293433 üzenetére
Re: lugosi és kgero86.
Köszi, a myfittnesspal egyből vagy reg vagy sign in. A Kalóriabázist már tegnap is nézegettem, ez reg nélkül is összeadja a napi kalóriát, a mentéshez már kell a reg. Sokféle élelmiszert ismer, jó lesz, csak föl kell írogatnom a napi számokat.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Zsolt,72 #293472 üzenetére
Ahhoz, hogy meg is lehessen válni a kijelző kerettől, még nagyon-nagyon komoly fejlesztések kellenek. Abban biztos vagyok hogy még minimum 3 év amire kijön az első ilyen eszköz.
-
nagyúr
válasz gyapo11 #293473 üzenetére
MFP-t össze tudod linkelni Apple Health-szel, nagyon részletes adatokat tudsz így automatikusan rögzíteni, makrotápanyagok, nyomelemek, vitaminok. AW-vel együtt pedig napi kalória bevitel/felhasználást is látsz.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
krizoli
tag
válasz Fritz Teufel #293468 üzenetére
Azt lehet tudni, hogy az autós töltőt lehet-e simán asztalon használni? Jó lenne az a hűtés így nyáron a szobában is, de a 3 in 1 az sok, csak telefonom van.
-
Topikgazda
válasz Fritz Teufel #293475 üzenetére
Nyilván nem kis “fejfájást” okoz mindkét koreai cég számára, hogy eleget tegyenek az almás elvárásoknak, ugyanakkor nem óhajtanak lemondani a zsíros és fix Apple-megrendelésről, tehát folyik az ezirányú kutatás+fejlesztés. Egyetértek, hogy ez bizony még időt igényel.
-
noorbertt
őstag
Sziasztok,
14pro vagy 15 alap ha 1-2 hónap múlva alktualis lenne a vásárlás?
Yettel flotta 0%thm -el lenne a vásárlás.
Feleségnek lenne, neki a 14pro mérete bőven elég és csak annyira kellene a kamera hogy körmöt is szépen tudjon fotózni.
Az én 13 telommal nem lehet szép képet csinálni közelről (butított sw miatt, de ez már off. ) Viszont méretben és tudásban nem kell neki több.
Javaslat? -
gyapo11
őstag
válasz BigBlackDog #293474 üzenetére
Saját adataimat nyilván nem adom meg, nem egy olyan fontos a napi kalóriabevitel, hogy senki ne tudhassa, de akkor sem. A kamu adatokkal regisztrálást meg elfogadhatatlannak tartom. Ami jó, az valódi adatokkal kódoltan a felhőbe, de alapból nem bízok meg egyik felhőszolgáltatóban sem, csak amit én kódoltam az mehet föl, de ezt egy ilyen appnál nem lehet megoldani. Ha helyben mentené a telefonra, és onnan el tudnám tenni biztos helyre, az már jó lenne, de ez meg az átlagembernek olyan plusz munka hogy inkább hagyná a fenébe, tehát az app programozója nem építi bele ezt a lehetőséget. Jó lehetne még a reg nélküli felhőbe töltés, de nem biztos hogy abban bízni tudnék, hogy nem kötik-e mégis hozzám valahogy.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
gyapo11
őstag
válasz Jorus #293476 üzenetére
Lehet, de nekem nem ez kell, hanem csak az elfogyasztott étel/ital kalóriája összesítve naponként.
Okosórám nincs, illetve van egy pár, egyik sem vált be, több nem is lesz. Megtaláltam a nekem tökéletes órát, időt mutatja, nem kell elemet cserélni, ezért nem kell szétszedni, minden hajnalban szinkronizál atomórához, 200 m vízálló, titán.[ Szerkesztve ]
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
BigBlackDog
veterán
válasz gyapo11 #293481 üzenetére
"A kamu adatokkal regisztrálást meg elfogadhatatlannak tartom."
Miért lenne kamu egy "B" email cím? Ami Neked kell szolgáltatás, infó, azt megkapod, de az app készítői/üzemetetői sem fognak kárt szenvedni. Ugyanúgy Hozzád tartozik a másik email cím is, csak nem az elsődleges. Ahogy látom, más adat nem is kell regisztrációhoz.
-
sgeza
veterán
válasz bostone #293461 üzenetére
A magyarországi törvények szerint értékhatár függő a jótállási idő. Bár nem tudom, mennyiért vetted pontosan, de szinte biztos vagyok benne, hogy a 2 éves időtartam érvényes rá. Én az S21-et néhány nappal a 2 év lejárta előtt vittem akksicaerére (persze indokoltan, mert már púposodás látszódott), szó nélkül cserélték.
Én azt gondolom, hogy csak próbálkoznak különböző indokokkal kihúzni magukat, hátha nem erőszakoskodik az ügyfél, miközben persze nem tudom, hogy valójában törvényileg létezik-e olyan, hogy külön az akksira csak egy év van. Feltételezésem, hogy - mivel otthon saját kézzel nem cserélhető, ergo szerves része a készüléknek - az akksira ugyanúgy 2 évet kell vállalniuk. Nem képez az akksi külön tételt benne, ami alapján csak 1 éves jótállás alá esne.
De hangsúlyozom, ettől még elképzelhető, hogy valójában nem így van.
Úgy rémlik, hogy régebben, amikor a telefonokba még magunk tettük bele az akksit, az külön tételként volt feltüntetve.[ Szerkesztve ]
-
gyapo11
őstag
válasz BigBlackDog #293483 üzenetére
Nem az email cím a gond, hanem a többi adat amit bekér, név, telefonszám, ország, város, lakcím, bármi olyan adat ami hozzám köthető. Egy email cím @ előtti része lehet olyan hogy nem köthető hozzám. Nem tudom melyik app mennyi adatot kér, a legutóbbi amit néztem az a kalóriabázis, ott volt vagy 6-7 mező.
Nem tudom milyen kárt szenvednek az app készítői, ha van ingyenes használati lehetőség, akkor azt ők programozták bele. Ha nincs akkor meg nem használom.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
Fritz Teufel
addikt
válasz krizoli #293477 üzenetére
Neked ez lesz jó: 2-in-1 Wireless Charger with CryoBoost™ (HaloLock)
17997 Ft helyett 12,598 Ft lesz az ára (-5,399 Ft) a 30%-os kóddal. Az autós tartók nem állnak meg az asztalon. Van hangja, de valamit valamiért. Én használom. Tényleg jó hidegen tartja a telefont, de kikapcsolható.
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz gyapo11 #293485 üzenetére
Én a kalóriabázis regisztrációs felületén nem látok ilyen mezőket. Szerintem ezek opcionálisok csak.
[ Szerkesztve ]
-
Tibiajax
nagyúr
válasz Fritz Teufel #293475 üzenetére
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Hogyan tudom megnézni egy számnál mikor beszéltem vele legutóbb. Androidon ez ott volt amikor hívni akartam.
Valamint jön sok hívásértesítő sms azokat hogyan tudom egyszerre olvasottnak jelölni? -
Topikgazda
válasz cekkk #293489 üzenetére
hogyan tudom egyszerre olvasottnak jelölni?
Üzenetek/bal felső sarok/Edit (vagy szerkesztés) gomb/Select messages vagy Üzenetek kiválasztása gomb/a karikában kijelölöd a kívánt SMS-eket/bal alsó sarok: Read all (vagy mind olvasott) gomb. [kép]
Hogyan tudom megnézni egy számnál mikor beszéltem vele legutóbb
Előzmények (Recents)/koppints a név melletti “i” ikonra: [kép][ Szerkesztve ]
-
bostone
addikt
válasz sgeza #293484 üzenetére
250K fölött volt a vételár és eddig, ha bármilyen problémával fordultam feléjük, előbb-utóbb orvosolták a problémámat.
Csak egyszerűen fogalmam sincs, milyen irányelvek vonatkoznak az akkukapacitás drasztikus csökkenés esetére.
Nem púposodik, nem füstöl, csak érezhetően lerövidült a hasznos idő, és tényleg, a gép által megadott saját adat is ezt támasztja alá. -
Topikgazda
válasz Scrake^;DD #293491 üzenetére
Igen, így van, mert ez a gyártó állásfoglalása az akkumulátorral kapcsolatosan:
iPhone-tulajdonosoknak
Az akkumulátor úgy lett megtervezve, hogy 500 teljes feltöltés és lemerítés elteltével eredeti kapacitásának akár 80%-át is megőrizze. Az egy év garancia tartalmazza a hibás akkumulátor szervizelését. Ha lejárt a garancia, az akkumulátorcsere-szolgáltatás elérhető lehet az Apple helyi hivatalos szervizében. Az árak és a feltételek szolgáltatónként eltérőek lehetnek.
Forrás: [link]
Az Apple egyéves (1) korlátozott jótállása – (MAGYARORSZÁG)[ Szerkesztve ]
-
timelord1987
őstag
Sziasztok!
Mitől lehet, hogy szerda óta nagyon szaggat a Facebook app és a posztok is lassan jönnek be, sokszor csak forog és legalább 2 perc alatt töltődik be és a telefon hátulja is nagyon meleg, gyorsan merül. 1 óra alatt több, mint 40%-ot lemerült. Eddig nem csinált ilyeneket. (iPhone X)
-
félisten
válasz sgeza #293484 üzenetére
Akksi 1 éves nem csak itt, mindenhol.
Úgymond fogyó eszköz, azért 2 év alatt eléggé könnyen le lehet nullázni egy akksit intenzív használattal.
Természetesen ez nem jelenti azt, hogy az Apple nem mondhatja azt, hogy cserél mivel a ciklusok száma nem érte el a szerintük is meghatározott értéket.
-
Topikgazda
válasz timelord1987 #293494 üzenetére
-
Sza_Sa
senior tag
válasz Fritz Teufel #293301 üzenetére
Erre az átemelésre egy komoly how-to-t kérhetnék? Nekünk m7 it van, annak is van saját appja
"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- alza vélemények - tapasztalatok
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- LEGO klub
- Philips LCD és LED TV-k
- DIGI internet
- Ukrajnai háború
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest