- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
szacsee
nagyúr
Grat, szép eredmény!
Nemtom mire számítsak a procimtól, mivel ezidáig csak gyári hűtő figyelt rajta.
Csodát gondolom ne várjak, de a remény hal meg utoljára...
Amit tudok idáig róla:
(load valód fesz)
1,054V@2600-on használom 7/24
1,3V-al 3400 stabil
1,4V-al 3600 stabil (20 perc prime, mivel a lapot, sem a procit nem akarom megsütni).
1,52V-al win feláll és matathatok benne, prime-hez fostam nyúlni, mert IDLE-ben 46°C volt asszem.
500-as FSB-vel indul (min szorzó), de win töltés alatt elhasal.
490-et stabilan tudtam tartani win alatt (nem röhög )
Szerinted hűtőcserével (wasser) mire számítsak kb? (tudom hülye kérdés, de kiváncsi vagyok) -
prmcsk
addikt
Igen FSB-ben bukta az igaz, de al.feszben ok...
szacsee Ezeket még az alphacool szettel csináltam, tripla radi + ventik, öntartályos pumpa, nexxxos XP blokk. Ebből csak a blokkot cseréltem egy enzo-ra, most meg pasztám nincs...
"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
prmcsk
addikt
Csak, hogy megnyugodjak....Sejtettem én, hogy, amikor az előző pít csináltam4,23Gén, neten válaszolgattam is közben... Superpi 32M = 14.19,688 sec
"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
westlake
félisten
rajottem hogy lehet kimerni csak a cpu fogyasztasat hamarosan eloszlatunk minden tevhitet
#8411: 1.5 volt, vizhutes, 72c[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
tenyleg? marmint melyik 12 voltorol? arrol az egyrol, amelyik a 20 pines csatiban van? termeszetesen a legegyszerubb kimerni egy lakatfogoval.. mar csak az osszes 12 voltos ventilatort, a pci-e vgat (vagy pci-os) es a ddr2-es memoriakat kell levonni a mert ertekbol ha olyan egyszeru lenne, akkor szerintetek nem tette volna meg valaki?
Play nice!
-
Achill3uS
nagyúr
-
prmcsk
addikt
válasz westlake #8415 üzenetére
Nem olyan egyszerű az... A méréshez, a lapon szerintem le kell választani a CPU- hoz menő áramköröket, amit valszeg az oda menő FET-eknél lehet a "legegyszerűbben" megtenni.
Achill3uS Szerinted mennyit kéne ezen a frekin kapni ?
-
prmcsk
addikt
-
Achill3uS
nagyúr
ugy 2 perccel kevesebbet... de ahogy nézem, kapásbol a single channel + cl5 rengeteget visszafog az idődön + 0 tweak és mindennapi OS gondolom... a 32M pedig az egyik legtipikusaban tweakelhető tesztprogram, mint láthatod over már 3600-on be tud menni 14perc alá...
btw, a Spi 1 magos tesztprogram, itt nem számit hány magos procival tolod, csak a mhz és az architektura számit ha a végidőt nézzük, tehát a te eredményed egy 4230mhz-es Conroe mellé állítható simán...
"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
Soak
veterán
és? időben nincs különbség 2vs4 mag között
btw : kicsit szorakoztam , nem tudtam amgammal mit kezdeni ... itt van alacsony feszen 1,39-1,4V körül (ez csak valid, ez alatt nem sokkal winraroztam) .... csináltam magasabb feszeken is validokat 1,61V , de mind corrupt lett ... nem értem ,hogy miért... 4237 volt a legmagasabb érték .... 26fokos szobában .... 4145-ön elkezdtem 32m-ezni , de 5percnél meguntam
szerk : valami baj van a validommal? 1.42.0-ával nem megy a valid? áhh, majd ujra csinálom
[ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
válasz westlake #8415 üzenetére
nem. a 4/8 tűs, proci mellett lévő 12V ágból, ami elvileg a proci táplálására van.
legalábbis korábban erről volt szó, hogy csak innen kap a proci kakaót. (bár lehet hogy más is kap innen, de a többi elvileg a 24tűs atx csatiból kapja)ha valakinek van megfelelő mérője, az könnyen rámérhetne...
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
keIdor
titán
1.42-vel nyomjad ne az 1.42.0-val.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
prmcsk
addikt
Igen, akkor könnyű a mérés, ha a 4/8 tűs csati, csakis a CPU tápja, de félek, hogy nem így van, mint ahogy a CPU szerintem máshonnan is kap powert....
-
KTompi
aktív tag
Meg lett az én Q6600-am is... Igaz a lapom szétszívatott (a legfrissebb BIOS-al 1MHz-et sem tudtam húzni, az egyel régebbivel meg gond nélkül megy a 366x9), de most stabil 3.3 GHz-n, 1.4V-on (terhelve 1.32V-re esik vissza)... nem épp a legtuningbarátabb, sajnos, de megy, a HyperTX-el 75°C terhelve, ez még elviselhető (2 mag melegebb a másik kettőnél, amazok kb. 4°C-vel alacsonyabb hőmérsékletet mutatnak).
KTTech névre váltottam...
-
Anthony28
őstag
Szórásban milyen fsb-t tudnak a Quadok? tól-ig kellene. Most 470fsb-nél tartok prime95 már 15 perce stabil. Csak mert idáig 8x445 használtam.De most kitaláltam Inkább belövöm max. fsb környékére.Tudom hogy mhz-et fogok bukni proci oldalról a 7x szorzóval...viszont a nagyobb fsb talán többet hoz össz. rendszer teljesítményben, úgy hogy 3300-3350 mhz környékén elég lenne a bios 1,3250V is, tehát hőt és áramot is spórolnék +ba. 3560mhz-nél viszont kell neki a bios 1,4V. Most néztem hogy azért a 445fsb-hez képest emelkedett az északi híd hőmérséklete 37 ről 45-re.
[ Szerkesztve ]
Call Of Juarez teszt ATI 3870 X2-vel ! Irány a logout-om... :-)
-
Anthony28
őstag
Meg vagyok lepve...480fsb 1 órát ment a Prime95.
-
Anthony28
őstag
Nah...elvileg megnéztem meddig bírja az fsb.495fsb-nél már nem búútol a win.Tehát 490 lehet a vége ott még volt búút.Most 7x486 fogom belőni.Annyira megdobta a RAM teljesítményt is hogy a xar Vista alatt 10254p dob memo olvasásra...XP-nél megközelítőleg 11k környékén lesz! Mivel a procim nem Prime max-on jár, ami 3560mhz ezért gondoltam small FFT-nek nincs sok értelme 3400mhz-nél.
Mi az a tesztfajta amivel meg tudom nézni mennyire stabil ez az iszonyat magas fsb?Call Of Juarez teszt ATI 3870 X2-vel ! Irány a logout-om... :-)
-
Anthony28
őstag
Na az akkor zsír. Én is ezt gondoltam a józan paraszti eszemmel... 486fsb-nél 3 perc után fagyi volt.Most 480 nézem de ezen jónak tünik így 30p után.A feszt visszavettem bios 1,3500-ra.Jah a procim VID-je 1,2375V.
-
Anthony28
őstag
válasz westlake #8435 üzenetére
Szvsz igen.Érzetre mindenképp gyorsabb! 1200mhz mennek most a ramok 5-5-5-15 időzítéssel.Mondhatom hogy a CL4-ből, ahogy idáig használtam nem vettem észre semmit. Eleve a proci így 480x7 azaz 3360mhz-en bios 1,3250V igényel ami lényegesen kevesebb fogyasztásban és hőfokban is, mert load 100% max 63 fok.Biztos jön majd valami szaki aki elmondja miért érezhető ennyire a magasabb fsb.Mert azért nagy volt az ugrás 445-ről 480-ra.
[ Szerkesztve ]
-
KTompi
aktív tag
válasz Pubszon #8429 üzenetére
Egy Gigabyte GA-965P-DS3 az alaplapom, rev 1.0-s. F12-es BIOS-al meg sem nyekkent, F11-el megy, de komolyabb tesztek majd ma (és főleg pár nap múlva, ha az ideiglenes 8600GT kb. 3 nap (rosszabb esetben 10 nap) múlva egy 8800GTS-512-re cserélődik ;) )
KTTech névre váltottam...
-
Anthony28
őstag
Szvsz nem gyorsabb. De 530 vs.600 ill 1066 CL4 1200 CL5-ről beszélünk.De itt nem csak a RAM órajel számít.Feltoltam 390fsb-n a memót 1250mhz-re...hihetetlen de qurva szarul szerepelt.Valószínű az alacsony fsb miatt.Ahogy feltoltam 445fsb-re 1066mhz órajelen egyből jobban hasított még CL5-ön is.
-
ZeUS2140
aktív tag
Sziasztok!
Lehet, hogy a gigabyte topicba átzavartok, de én szívesebben veszem a véleményeteket, mint akik csak használják. Zavaros vagyok. sry.
Lényeg:
q6600 L731B435 G0-s proci gyári hűtővel alapfeszen egy gigabyte P35-DS3 lapban eddig 360MHz-nél tartok, csak este már meguntam a bios, teszt, bios, teszt rutint
Viszont sima Kingmax Mars 800-as ramjaim vannak és nem igazán akarnak 800 fölé menni egy pöppet sem.Szeretném lecserélni őket. 1060-asra nincs sajna pénzem, ezért amit kinéztem az a Geil Dragon 800-as sorozat. Párban 2x1Gb.
Szerintetek a procim+lapom útálni fogja-e, vagy esetleg közeli árban mást ajánlotok?Nem a OC a lényeg, de ha tudja hagy menjen...
Geil Dragon, vagy más? Előre is köszönöm!
hülye ember nincs, csak keveset kérdez...
-
-
WiZARD
addikt
-
djxp01
senior tag
Van itt valakinek 1000-es geil ultrája DS4 lapban (esteleg Q6600-tal)?
Ha esetleg van, kérdés: Mennyit megy max stabilan, és milyen feszen/latency-n? Tnx
(csak azért érdekel, mert ismerősnek p5k deluxe-ban az 1000es geil-jeim mentek 1100 felett bőven, nekem meg ds4-ben 1060kürül már hibázik
[ Szerkesztve ]
regisztrált: 2005-07-05
-
DSG
tag
hello.
Q6600 a jobb vagy az új Phenomok ? -
westlake
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android szakmai topik
- BestBuy ruhás topik
- OpenWRT topic
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple asztali gépek
- SörcsaPH!
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs