- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Apple notebookok
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tapys2
csendes tag
válasz rankesz #8498 üzenetére
Próbáltam reinstallni,de ugyanez az eredmény.Vistával is próbálkoztunk,de ott is produkált érdekeset.Az elején csinál ugye egy felmérést és osztályzást a gépről,na nekem azt ne mcsinálta végig,a vége előtt egy kicsivel megállt a vizsgálat,és onnan csak a restart volt a kiút.Na ezt sem tudom miért csinálta.Nem értem már az egészet,azon filóztam hoyg nem jól válogattam össze a dolgokat,de csaknem.köszi a választ
Intel Core2 quad Q6600/8m/1066 Go stepping, Gigabyte GA-P35-DS4 1333 FSB, 2 db 1GB/1066 Mhz DDR2 Kingmax Mars, Asus GF 8600GTS 256 DDR3, Chieftec 450w GPS 450 AA, WD 320/Sata2/16M (WD3200KS)
-
SimonYana
addikt
Hááát!
Nem akarlak elkeseríteni,de lehet kevás lesz az a 450-es chieftek.Nemtudom mi a ramod alap fesze,mert ugye autómatán 1.8-at ad.Tapasztalataim még ezidáig azt mutatták,hogy a giga lapban 0.2-vel minden ramnak többet kellet adnom mint aminnyit irnak a ramra.Adj a ramnak picit.Baja nem lesz 1-2 tizedtöl.Legfeljebb nem indul,ha érzékeny.® SimonYana ®
-
SimonYana
addikt
-
tapys2
csendes tag
válasz SimonYana #8503 üzenetére
Akkor ez lehet a probláma forrása?Nem gondoltam volna.Megpróbálom amit írtál köszi a tippet
Intel Core2 quad Q6600/8m/1066 Go stepping, Gigabyte GA-P35-DS4 1333 FSB, 2 db 1GB/1066 Mhz DDR2 Kingmax Mars, Asus GF 8600GTS 256 DDR3, Chieftec 450w GPS 450 AA, WD 320/Sata2/16M (WD3200KS)
-
tapys2
csendes tag
válasz SimonYana #8505 üzenetére
Délelőtt kipróbálom,most már nem kezdek bele, és írok majd ide.Be vagyok szarva rendesen hogy valamit vissza kell küldeni,meghogy valami nem jó, meg szenvedek már vele egy pár napja.Remélem alakul valami majd.Tényleg köszi
-
Superman
nagyúr
válasz SimonYana #8505 üzenetére
No, biosban 1.4Voltot adtam a prockónak, ez 1.394Volt Windows alatt, 8-as szorzó, 450-es FSB mellett 3.6GHZ-en szaladgál, azt mondhatom stabilan. Sajna, a 36 fokról viszont idle állapotban, felment 40-re a processzor hőmérséklete, pedig az az 1.39Volt nem sok.
Prime-ot viszont nem fogok futtatni, mivel így pillanatok alatt eléri bármilyen léghűtéssel a 70 fokot és akkor kampó, újraindul a gép. Esetleg, akinek vízhűtése van...
30 percig futott a prime 66-68 fokon, aztán elérte a 70 fokot a hőmérséklet és kész. Viszont minden egyéb benchmark fut, meg különben sem azt fogom nézni, hogy 8 óráig stabilan fusson. Nem arra használom a gépet.
-
zolee0307
őstag
válasz enterlaci #8472 üzenetére
Nekem is nforce 650i lapom volt és abban a quadom 2.7 ghz volt a max. Lecseréltem egy P35-ds3-ra és most 3.2 megy. A lap nem nagyon szereti a quadot.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
zolee0307
őstag
Sziasztok!
A procim fpo-ja L702C511, vidje 1.3125 (mondjuk amikor nincs terhelve 1.6125). szerintetek ez milyen lehet ez a proci?
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
Larry303
addikt
válasz SimonYana #8503 üzenetére
450es corsairrel tolom, x38 as chipsetet, 410es fsbn 3,28Ghzen a quadot 4 modult 1950prot stb...
bőven elég neki...prime alatt kb 220W ot evett a vas, játékok alatt 260at...
jah és ebben a fűtés is bent van, mert ups el mértem ami ugye a leadottat mutatja és abból még a táp meleget is csinál (elvileg kb20% ot ugye)zoli: a vid az fix érték lesz ;)
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
zolee0307
őstag
válasz zolee0307 #8509 üzenetére
Tuningbarát -e ez a proci.Azt tudom, hogy B3, látszik is rajta, mert azért 3.2-ön 1.375 V-on 68 volt prime alatt, mondjuk 8 perc után újraindult (a három tesztfajta közül a középsővel: max fpu stress, heat, meg ilyesmik vannak hozzá írva.) kékhallállal a gép, de a crysis fullon ment több órát simán.
-
Superman
nagyúr
válasz zolee0307 #8513 üzenetére
Én mondtam, hogy ilyen a prime. Elérte nálad is valszeg a lélektani 70 fokot és akkor annyi. Játékok alatt azért ennyire sosem megy fel a hőmérséklet. Nekem G0 revíziós a processzor. Hogy tuningbarát-e, azt már döntsd el magad, a 3.2GHZ nagyon szép azon a feszültségen.
-
Larry303
addikt
válasz Superman #8516 üzenetére
410es fsbn 8as szorzóval tolom és 1,296 al megy a proc ez kb 70ig viszi fel prime alatt..
de elég szar a ház sajna, meg sztem a hűtő is...alapon amúgy 38fokos játékok alatt kb 55-60 fok
a többi fesz a p5e -n alapon, mert 24/7es konfig...ninjával hűtöm...https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
zolee0307
őstag
válasz Superman #8514 üzenetére
Még egyenlőre ennyin próbáltam, majd hétvégén még megnyúzom, mert szerintem még 1.4 Voltig elmegyek, mert 1.375-nél a cpu-z szerint full load alatt 1.280 V-1.296V-ot kap a proci, idleben 1.326 V-ot, szóval a drop miat még lehet kellene adni. egyébként a magok 68, 67, 64, 64 fokosak.
Lary 303:
Nekem a prime egyáltalán nem ír hibát, figyelmeztetést sem csak kékhalállal újraindul. Lehet nyomok egy memtestet, hátha esetleg a ram nem bírta, mondjuk csak 0.2 V-ot adtam neki, az mch-nak, meg az fsb-nek 0.1 V-ot.[ Szerkesztve ]
-
Superman
nagyúr
válasz Larry303 #8520 üzenetére
Nekem 450-en megy most és a 9700-es Zalmannal 40 fok idle. Pedig teljes fordulaton megy a hűtő. A házam jó, szellőzés jó, csak még a biosát nem tapasztaltam ki eléggé a lapomnak. Érdekes, hogy a 6320-as Core2-nek 515-ös FSb-nél adtam még 1.53Voltot is, talán mégsem melegedett ennyire. Most pedig "csak" 1.39 volton fut és drop sincs (legalábbis úgy tűnik) a Voltage damper opció bekapcsolása után.
Ez a Ninja jó hűtőnek tűnik, de sajna én mindig Zalmanos voltam.
-
enterlaci
senior tag
válasz zolee0307 #8508 üzenetére
Köszi az infót!
...ne vedd sértésnek, ez rosz hír nekem
Asszem ki fogom pöccinteni és keresek egy másik deszkát, ahol kipróbálom, mit is tud a proc. Ha jó lesz, valami lapot is beszerzek... de hogy milyet[ Szerkesztve ]
Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
Larry303
addikt
válasz Superman #8522 üzenetére
nekem 440 fsb felett emelnem kell az északi hídnak...szal maradtam alatta...a ramok is 1000körül (2V mellett) megadják magukat, ezzel a biossal meg nem tudok neki normálisan kakaót adni...így maradtam a 410nél...bőven elég nekem ez is, és így aránylag normális hőmérsékletek uralkodnak a házban...lap 30fok körül, proci 38idle 55 load...jah és blend stabil ami a lényeg
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
fanti
addikt
Nekem is megjött a dobozos G0-ás Q6600! Én csak a gyári hűtővel hűtöm.
Ja, a BIOS 1.25 voltot mond defaultnak. (GA-P35-DS3 rev 1.0)Ez a proci alapon is iszonyú gyors, kell ezt tuningolni?
Az orthos-t futtatam dedikálva a 3-as és 4-es magon.
Közben az 1-es és 2-es magokon a Crisys futott HIGH-on az MSI 8800GTS 640MB OC kártyámnak adagolva a cuccot.
És tökéletesen mennt!Gyerekek! Ez a Q6600 nagyon gyors jószág!
-
zolee0307
őstag
válasz enterlaci #8523 üzenetére
Szivesen! Nekem a régi n650i lapban a proci max 2.7-en járt, mindent állítottam és nem ment, a memóriák tuningja meg egyáltalán nem ment. Jól döntöttem, hogy lecseréltem egy p35-re. Egyébként miután eladtam a lapot, a srác aki vette, mondta, hogy kétmagos procival nagyón jól megy. 4 maggal már problémái voltak.
-
KTompi
aktív tag
-
Larry303
addikt
na érdekelt a dolog....
ráeresztettem a crysis cpu benchmarkot, plussz két magnak még kiadtam egy blendet...
ebben az állapotban 236w -ot vett fel a szünetmentes szerint..szal ebben a táp fűtése is bent van....magyarul bőven elég a 450es corsair neki ;)https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
KTompi
aktív tag
válasz Nyugdíjas #8534 üzenetére
Sok mást is néztem, de a Gigának a legjobb a szervize... ha gondom van 1-2 napon belül cserélik. Néztem még az Abit IX-38-QuadGT-t, Asus Maximus Formula-t, de mindkettő drágább is lett volna és rosszabb feltételekkel kaptam volna meg. Ráadásul a vízhűtés nem is igazán érdekelt volna az Asusnál (ráadásul az Asussal volt pár negatív tapasztalatom is, igaz még az nForce3-as időkben, mondjuk nekem a P5B/P5K sem jött be, ezeket próbáltam...).
Jobb lett volna, ha lenne még P35-DQ6, de sajna már nem kaptam, nem is ígérik (mint az előbb is kifejtettem - ez meg van raktáron)... árban is jobban jöttem volna ki a P35-DQ6-al.
KTTech névre váltottam...
-
westlake
félisten
valami info a l739b-s procikrol?
Play nice!
-
Nyugdíjas
nagyúr
Jaja,csak nekem volt X38 DQ6-om. Személy szerint nem voltam vele kibékülve. Visszaugrott végül a jó öreg kis P5K-m
A topicba bearktam a mérőpontokat hozzá még anno,ha érdekel ilyesmi,akkor majd megtalálod"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
prmcsk
addikt
válasz HaRdCoRe #8540 üzenetére
Azta felraktam én is az enzo-t a lapomra. A crazycool-t én is leszedtem, de akinek
P35-DQ6 lapja van és backplate-t használ, nagyon figyeljen oda, hogy a négy gyári furaton átmenő szárra, mindenképpen tegyen szigetelő alátétet ! Az alátét nélkül bizonyos lapok tönkre mehetnek, mert a fémtalp ütköző pereme elég széles és rövidzárat okozhat, a blokk leszorításakor...."Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
Core 2 Duo
tag
Nekem volt B step Q6600-om de 3400MHz-nél többet nem bírt 1.6V-al 78C. Most G step Q6600 3900MHz atom stabil fesz1.5V hőfok 62C ugyanaz a hűtőm maradt. 4000Mhz is bepöccen a rendszer csak néha ujraindul.
-
WildDaemon
aktív tag
válasz Core 2 Duo #8544 üzenetére
Hy!
Én most vettem egy Q6600-at GA-X38-DQ6-al 1,4V-al 3700Mhz-n hajtom levegővel!
G0 stepping: B szintén. Fpo:726A173
És még menne... de azt majd egyszer ha lesz vízhűtésem ! -
Superman
nagyúr
válasz WildDaemon #8547 üzenetére
Stabil? Bios beállításokat írhatnál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest