- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- 3D nyomtatás
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pubszon
veterán
L723A964 jó? Nem értek hozzá, csak kiváncsi vagyok.
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Superman
nagyúr
Na, 3.7GHZ-en stabil a proci, de az ára elég nagy, mert nagyon melegszik.
Beállítások, amelyeket finomítani kellene:
CPU Ratio Control: Manual
Ratio CMOS Setting: 8
FSB Strap to North Bridge: AUTO
FSB frequency: 462
PCIE Frequency: 100
DRAM Frequency: 1109
DRAM Timing Control: AUTO
DRAM Static Read Control: Disabled
Transaction Booster: AUTO
Clock Over-Charging Mode: 1.00V
CPU Spread Spectrum: Disabled
PCIE Spread Spectrum: Disabled
CPU Voltage: 1.43V
CPU Voltage Reference: 0.63x
CPU Voltage Damper: Enabled
CPU PLL Voltage: 1.60
DRAM Voltage: 2.2V
FSB termination Voltage: 1.4V
North Bridge Voltage: 1.7V
North Bridge Voltage reference: 0.67x
South Bridge Voltage: 1.20V -
Superman
nagyúr
Ha nem ennyit adok neki, újraindul a gép. Most vagy ez, vagy a PLL Voltage emelése, de ez utóbbi veszélyes is lehet. Egyébként ezért írtam, hogy még finomítani kell a dolgon...
Asus Commando-ban úgy tudtam 515-ös FSB-t elérni, hogy a déli hídnak 1.8Voltot (az adható maximumot) adtam és úgy használtam.
[ Szerkesztve ]
-
KTompi
aktív tag
Meg vannak a tesztek: az én antituning G0-s Q6600-am léggel stabil 3.3-on az X38-DQ6-ban, igaz 1.4125V-on... Se újraindulás, se vacakolás nincs, OCCT és 3DMark2K6 már lefutott. Maghő max. 73°C volt, amit még elvisel a lelkem
A célomat elértem, most már örülök (és még újratelepítenem sem kellett a Windowst... ez a legszebb az egészben )
KTTech névre váltottam...
-
fanti
addikt
Na, én is tuningoltam egy nagyon picit a Q6600-at
És tényleg! Alapfeszen megy 9x333-on, ez nekem BŐVEN elég is, és mindössze 2-3 fokkal melegebb OCCT alatt így mint defaulton.
Ja, és csak a gyári hüsivel hűtöm.
Ez a G0 stepping ez nagyon király!
-
zolee0307
őstag
Sziasztok!
Erről az fpo-ról van infótok: L702C511. Egy B3-as quad. Érdekelne, mert a mostani lapomban 3.2 Ghz-et megy, a régi nforce 650i-ben meg csa 2.7 ghz-et.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
Superman
nagyúr
válasz Anthony28 #8617 üzenetére
De a P5K-E-ben sem lehet szerintem radikálisan megemelni a déli híd feszültségét. Nálam 1.20Volt a maximum. Ha jól tévedek, csak az Asus ROG lapjainál lehet extrém módon emelni a feszt, viszont melegszik is a híd rendesen, bár én egy 12cm-es 3600-as fordulaton pörgő TITAN coolert tettem elé a Commandoban.
FSB szempontjából ez mennyit jelentett? Sokat. Ha 1.20 Volton hagytam volna a feszt, szerintem 480-ig sem jutok el, viszont 1.8Volton 505-ös FSb-n használtam és stabil volt, valamint 515-ön is lefutottak a tesztek, de ennyire nem akartam kihúzatni. Jó lap volt az Asus Commando, talán az egyik legjobb 965-ös chipsetes lap.
[ Szerkesztve ]
-
Anthony28
őstag
válasz Superman #8624 üzenetére
Sajnos nem a ventiken múlik... mert ha azon múlna menne a 600fsb is! Marad a 480fsb...490fsb win feláll, viszont a prime fagy.485-nél is úgy hogy minden fesz maxon van.Nekem ennyi a max. ami prime stabil.
Call Of Juarez teszt ATI 3870 X2-vel ! Irány a logout-om... :-)
-
Soak
veterán
Kicsit szorakoztam igy a hidegben , 1,61V , 2fok , thermalright ultra , idle temp olyan 14fok volt max valid 4446 szvsz nem olyan rossz, viszonylag kis fesszel , benti körülmények között max valid ugyanazon a feszen ... max chilled air pi , max "warm" air pi
[ Szerkesztve ]
-
Superman
nagyúr
válasz Anthony28 #8626 üzenetére
Nekem meg ez marad. Nem azért vagyok elkenődve, mert nem megy feljebb a cucc, hiszen efölött már jószerével vízhűtést alkalmaznak, hanem azért mert nagyon melegszik. Idle 44 fokos a processzor 1.43Volt Vcore-al. Ettől azért többet vártam a Zalman 9700-es szörnyetegtől. Terhelésre ez felmegy 65-70 fokig, ami most még elfogadható, de nyáron mi lesz.....
A végleges beállításaim (465-ös FSb 1.45-ös Vcore mellett sem megy, ettől feljebb meg már nem megyek):
CPU Ratio Control: Manual
Ratio CMOS Setting: 8
FSB Strap to North Bridge: AUTO
FSB frequency: 462
PCIE Frequency: 100
DRAM Frequency: 1109
DRAM Timing Control: AUTO
DRAM Static Read Control: Disabled
Transaction Booster: AUTO
Clock Over-Charging Mode: 1.00V
CPU Spread Spectrum: Disabled
PCIE Spread Spectrum: Disabled
CPU Voltage: 1.43V
CPU Voltage Reference: 0.63x
CPU Voltage Damper: Enabled
CPU PLL Voltage: 1.70
DRAM Voltage: 2.2V
FSB termination Voltage: 1.4V
North Bridge Voltage: 1.4V
North Bridge Voltage reference: 0.67x
South Bridge Voltage: 1.20VAz egészben az az érdkes, hogy a Transaction Booster-el bármit variáljak is, a tesztek nem futnak le, csak akkor, ha AUTO-n hagyom. Ha Disabled-re teszem, akkor sem, pedig proceszor és memória tuning esetén egy német oldal ezt javasolta.
[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
Megint sziasztok!
A lap tegnapi tudósításában azt írja, hogy a világelső processzorgyártónál sem halad teljesen problémamentesen az új négymagos asztali processzorok bevezetése, a Yorkfield kódnevű CPU-k piaci premierje ezért akár egy hónapot is csúszhat.
Forrás: PH!Ezek az új procik mennyivel lesznek drágábbak, mint a mostani 4 magosok? Most terveznék újítani, de a teszt alapján elég jók lesznek ezek az újak, és akkor már megérne várni. Nem igaz?
------
Más.
Ezek a tuningolások, hogy ilyen magas órajeleket próbálgattok, ez nem veszélyes a rendszerre nézve? Nem lehet olyan pl, hogy gondol egyet a cpu és "tönkremegy" ? Nem hajlandó tovább már működni >> Kuka?
-
Soak
veterán
Milyen fpo-s proci ez? hol van az FSB limit? milyen fesz?
szerk: amugy vicces ez a fázis dolog, ma probáltam 3dmarkozni ... 4,1-en ujra indult gyönyörüen az egész rendszer... blitzben ezen a feszen 4,2-n is vitte vígan , talán még tovább is ment voltna (nem volt probálva)
[ Szerkesztve ]
-
paduc
tag
FPO:734A934
FSB:Eddig 6x510-et néztem,azon a Win betöltött rendesen,520-nál már valami kevés volt,Win betöltéskor gép lekapcs.
A 9x475-höz bios 1,6375V kellet,ami idle 1,59V.
C2D-vel bőven 1,55V(bios)fölött volt 0,07V a drop load,1,55 alatt csak 0,04,most a quaddal alapfeszen (1,2375V) terhelve is 0,07. -
zolee0307
őstag
Az ok, hogy a B3-ok fogyasztásban és tuningolhatóságban, meg hőmérséklet szempontjából elmaradnak a G0-tól, csak kiváncsi voltam, hogy esetleg a B3-as steppinges quadoknál is van-e olyan fpo, amiből már lehet következtetni, hogy jó-e, vagy nem.
Abban igazad van, hogy a quadot nem szerette az nforce650i deszkám, de egy két magossal (legalábbis a vevő szerint) nagyon jól megy.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
enterlaci
senior tag
válasz zolee0307 #8645 üzenetére
Az n650i-n tényleg elég jól mennek a c2 procik - legalábbis az enyém jól ment. 2,0ghz-->3,2ghz A quaddal viszont gyengus. Ezt már beszéltük is....
Megvan az új deszka: P5K-E Wifi . Egy-két nap és kiderül mit fog menni, remélem![ Szerkesztve ]
Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
zolee0307
őstag
A srác 2.4 ghz-es duo-t hajtott 3.2-n. Mondjuk nekem sem jött be az nv chipset, a memória sebességét csak lefele tudtam csökkenteni, tuningolni egyáltalán nem tudtam. a lapnak egyébként jó biosa volt tuning szempontjából szvsz, csak a lap maga nem az igazi.
Egyébként egy kis on is legyen: a quadot (példának az én b3-mat) 8, vagy kilencszeres szorzón érdemes használni?
[ Szerkesztve ]
-
Superman
nagyúr
Tovább teszteltem és megemeltem a Vcore-t 1.4625-re biosban, így 464-es FSB-n 3712MHZ-el megy a processzor. A vdroop teljes terhelés mellett 1.456, tehát szinte elhanyagolható. Viszont a processzor 46 fok alapból. Teszt alatt az alaplap is 43 fokos lett. Komolyan nem tudom, milyen léghűtést tegyek rá, ami most van, annál brutálisabb már nem nagyon van, víz meg nem játszik, csak én, néha egy-két cuccal.
Emlékszem, hogy a 6320-asomnak 1.5Volt felett sem voltak ilyen gondjai a hőmérséklettel. Viszont most stabilnak tűnik, bár megnézem még a 3D Mark 2006-ossal is, mert néha meglepő, hogy lefut az orthos, a prime 95 és 2x32M-es Super PI, aztán a Mark processzor tesztjében kampó a beállításnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs