- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Azok 5GHz-esek és AC módúak már. A 2.4-en 70MHz a teljes sávszélesség és ott a 40 már fáj ebből, ha más is szeretné használni (30 szomszéd ) Plusz azt a mikrosütőtől a bluetoothon át a vezeték nélküli eszközökig, sokminden használja még.
5GHz-en majd 700MHz van, 20-40-80-160 -as módban is lehet használni. De lehetnek benne lyukak országtól vagy routertől függően.
-
arcszesz
aktív tag
válasz tothjozsi96 #91448 üzenetére
Csinálj egy sebesség tesztet.
Ha ténylegesen csak max 1-10 mbit/s körül vánszorognak az adatok lehet kompatibilitási probléma. 5300 draft 1.0-át tud. Ha a router csak 2.0-t akkor szoktak kínlódni egymással mert nem teljesen kompatibilis a kettő.
Egy olcsó mini usb adapter valami újabb chippel is megoldja a problémát. -
HSM
félisten
válasz azbest #91451 üzenetére
Itthon pl. 5Ghz-en a 36, 40, 44, és 48-as csatorna használható, és egyre többet látok kütyüket, amik mind a 4-en nyomják! Pedig ez igazi genyóság, mert ahogy mondod, tök jó, hogyha a puszta közepén XYZ a tanyáján 15000Gbittel tudja vezeték nélkül megosztani a családi képeit a gépei között, de egy kicsit magasabb lélekszámú környezetben azt jelenti, hogy mindenkinek vacak lesz a net wifin, amikor ő is tolja. Nem véletlen lettek ezek csatornákra felosztva...
Nálam még annyira nem rossz a helyzet, de ez se valami jó már:
És ebben az a bosszantó, hogy nagyon sokszor ezek az 1000+Mbites teljes spektrumot telibe-tenyerelő kütyük szolgáltató által szórt kütyük. Ebből a listából is csak kettő nem olyan, abból egyik az enyém. Én is kicsit tapló vagyok, két sávot használok (de csak 5Ghz-en), de azért a komplett 4 tömeges befoglalásához azért tényleg már arc kell.... Főleg, hogy nekem csak kis jelerősségen sugároz, nem rontom el a komplet környék netét, míg ezek néha úgy nyomják, hogy épp csak a virágok nem hervadnak el körülöttük..[ Szerkesztve ]
-
BrukoMisike
tag
Sziasztok! Tesóm régi T400-as gépe újra csatasorba állna, szeretné kicsit pimpelni SSD-vel, tudnátok segíteni, hogy milyen jó bele? 256-ost tervez venni, HDD-t száműzné.
-
dugo_
veterán
válasz BrukoMisike #91454 üzenetére
2,5" SATA.
Adata SP920, SX930, Crucial MX300, Goodram Iridium Pro, HyperX Fury, Samsung 850 EVO. Ezek megbízható, értelmes darabok nem túl drágán. -
zolszi
tag
Sziasztok
Egy SSD-vel szeretném gyorsítani a T400-asomat. Az SSD-t az elsődleges HDD helyére kell raknom, vagy elég ha az optikai meghajtó helyére teszem egy beépítő kerettel és a biosban állítom a boot sorrendet?
Xiaomi MI A1, Lenovo T400
-
Tim82
félisten
válasz zolszi #91456 üzenetére
Az optikai meghajtó helyén is működne, de lassabb lesz (SATA I), míg a belső csatlakozó SATA II.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
félisten
-
HSM
félisten
-
félisten
-
arcszesz
aktív tag
Üdv!
Lassan le szeretném cserélni a T400-amat. Mit érdemes venni? T520 vagy T530 legyen? Utóbbi sem drága már.
Mennyire zavaró ezeken a pwm vibrálás, mert érzékeny rá a szemem? A T400 led paneljét csak dgpu-val tudom nézni, integrálttal szörnyű. Ebből a szempontból jobbak már ezek igp-vel vagy ugyanolyan? -
-
Pubszon
veterán
Egy T420 sorozatszáma alapján a lenovo oldalán kiadja a pontos típusszámot, ami a 4236NUG.
Hol tudom megnézni, hogy ez pontosan milyen hardverkonfiguráció volt vásárláskor?ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
dugo_
veterán
-
Pubszon
veterán
Be lehetne rakni az összefoglalóba, hogy tudják az emberek, hogy ha használtan vesznek gépet akkor tudják, hogy esetleg mi lett cserélve.
Az enyém és az apám T520-a is olyan mint amit itt kiad.
Köszi.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Tim82
félisten
válasz Pubszon #91469 üzenetére
Arra igazából a Lenovo oldalán lévő Parts lookup a valóban kimerítően részletes megoldás (btw, az benne van az Összefoglalóban, csak ugye olvasni kell), de beletettem ezt a linket (én a korábbi, nem egészen ilyen URL-es változatot linkeltem már párszor a topikban).
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Pubszon
veterán
-
Tim82
félisten
válasz Pubszon #91471 üzenetére
Tessék. Használd majd az oldal alján a "Mutasson többet" gombot, miután burkoltad lebactad a topikgazdát, hogy semmi ilyesmire nincs link az összefoglalóban - pedig...
[ Szerkesztve ]
-
bluekoli
tag
Lenovo T420
A meglévő SSD mellé végre bekerült egy második is a DVD helyére (ultrabay). Mindkettő 500GB-os Samsung 850 EVO. Egy 19GB-os fájl másolásnál, egyikről a másikra a sebesség 430MB/s-el indul, a végére lecsökken 380MB/-re, ami nekem még így is fenomenális -
bluekoli
tag
válasz donjohnson #91474 üzenetére
Ez így van. Tudnék venni egy újabb laptopot is, de nincs rá igazán szükségem, meg a T420-at nagyon szeretem. CPU sebességben ahogy néztem, az újabbak is alig gyorsabbak 10-20%-al. USB3 nem kell, ritkán csatlakoztatok pendrive-ot vagy külső HDD-t, amikor meg igen, akkor kitudom várni azt a pár percet másolásnál. A T420 mellett szól még a billentyűzet, az újabb "szigetes" billek nekem nem jönnek be. Az egyetlen ok, ami miatt elgondolkoztam már a váltáson, az a kijelző. Az iPad Pro után, amikor a laptopra nézek akkor elég nagy a kontraszt, de csak emiatt meg nem szeretnék váltani.
-
Pubszon
veterán
Én nem is gondoltam ilyesmire, csak azt hittem, hogy már nem használható az oldal, mert most is ez jön be nekem, hogy Page Not Found.
Apám gépét mutatja szépen, de az enyémet nem. Az FBI vagy a CIE vette ezt annó?ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Tim82
félisten
válasz Pubszon #91476 üzenetére
Nekem most is bejön - épp droidos telefonról, mobil Firefoxról néztem meg, nincs probléma.
Esetleg csak a lenovo.com-ra vonatkozó sütik törlése a böngészőben?
-
Tim82
félisten
válasz Pubszon #91478 üzenetére
Ja, T420/T420i viszonylatban nem egészen következetes szerintem a Lenovo. Általában az i végű modellek i3 procisak, de nem mindig.
[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
Akinek van új 4400mAh-es aksi, i5 2520 vagy hasonló mellett, 1360x768 kijelzővel, mennyit tud netezéssel kicsikarni belőle?
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
félisten
-
Tim82
félisten
válasz FoxiestFox #91482 üzenetére
Meg ugye ez a 6 cellás laptopakkuknál általában a gyári kapacitás...
-
félisten
-
Tim82
félisten
válasz FoxiestFox #91484 üzenetére
Példa 4400 mAh laptopakkura. (lusta voltam a Google 5. találatánál tovább menni a "4400 mah laptop battery" keresőkifejezés eredményeinél.)
Gyártók amúgy tényleg inkább Wh-t szeretnek megadni, nem mAh-ot. Példa. Inkább utángyártott akkuk hirdetéseinél láttam eddig a mAh-ot használni.
-
félisten
-
master90
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám egy r60-assal
Ezt irja ki mikor be kapcsolom
0210: Stuck Key 52Kérlek titeket hogy segicsetek
Előre is köszönöm
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok,
Volt bent nálunk tegnap egy X260. kettő fajta M.2 2242 SSD-vel is próbáltuk bővíteni, de nem látta. Létezik, hogy csak NVMe SSDvel működik? BIOS-ban találtunk rá opciót, de a weben nem találtam semmi hasonlót.
-
Csepi95
csendes tag
X201, Thinklight nem működik. Eddig ha jól emlékszem bekapcsolásnál felvillant, de most nem villan fel. Valami ötlet?
The real music is from Basildon
-
Pubszon
veterán
Tegnap használtam egy T61-et, 14"-os 1440x900-as kijelzővel.
És nagyon elgondolkodtam, hogy a T420 HD kijelzőjét kicseréljem HD+-ra.
Kijelzőt találtam is eBayen 10-15k között, de a hozzá való kábelt honnan érdemes venni olcsón?ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Tim82
félisten
válasz Pubszon #91498 üzenetére
FRU-ra rákeresve eBay-en: 04W6867
Keresőnek: T420 T430 HD+ 1600*900 kijelző kábel szalagkábel monitor képernyő
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest