- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- BIOS frissítés
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Apple notebookok
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Az l440-ben van optikai meghajtó? -
Tim82
félisten
-
azbest
félisten
-
törölt tag
Szisztok!
T510-em van i7-tel. , az üzletben használom, nagyon megvagyok vele elégedve.
Viszont otthonra is kellene egy kisebb ThinkPad, amit filmezésre,zenehallgatásra használnék leginkább.
Melyiket ajánlanátok, amivel a BlueRay filmeket is le tudom játszani,és rá tudom kötni az 55'-ös tévémre?
Köszi -
Tim82
félisten
válasz #46129152 #90406 üzenetére
X220 és felfelé. Kell majd DP-HDMI átalakító (X230 és afölött mini DP-HDMI).
X201 is jó lehet, de ott kell hozzá a gyári UltraBase dokkoló, mert azon van DP port.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
-
Tim82
félisten
válasz #46129152 #90410 üzenetére
Igen.
Az a csatlakozó USB/eSATA combo port lesz (tehát eSATA külső vinyót is tudsz pl. rádugni).
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
törölt tag
Bocs, még egy kérdés!
Amire nekem kell, van jelentősége,hogy 4 vagy 8 GB a Ram? -
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
És ezt amúgy honnan veszed?
X201-gyel kipróbáltam. Csak IGP van, átmegy a hang (igaz, ahogy említettem, ott a dokkolón van DP port).
Valószínűleg az utolsó generációs C2D-s Thinkpad-ekkel (T400, T500, X200 stb.) kevered.
IGP-s T410-ről meg csak ezt tudom mondani.
[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
Én is megnéztem az X220-al, átmegy a hang DP/HDMi adapterrel tévére. Igaz én .avi-val próbáltam.
-
Chaser
legenda
válasz donjohnson #90420 üzenetére
csúnya is lenne ha formátum függő lenne ez a dolog ( :
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
embe
nagyúr
válasz donjohnson #90420 üzenetére
Mivel a számítástechnikában bármi előfordulhat, ezért írtam le, úgymond pontosítva a dolgot.
-
Veron
addikt
Na megtaláltam az SSD lassulás okát. Lehet valakinek már ismert, de számomra nagy meglepetést okozott (
hogy rohadjon meg).
A T440-ben két akku van: egy kivehető külső meg egy beépített belső. Mikor betettem az SSD-t, a belső akkut lekötöttem az alaplapról, a külső akkut pedig nem tettem vissza a notira. Mint kiderült, a belső akku nélkül bizonyos területen visszaveszi valami (BIOS, Win10?) a teljesítményt, ez volt hatással az SSD-ra is többek között.
Visszakötve az akkut, egyből visszaállt a normál állapot és random olvasásban 320 MB/s eredményt mértem a korábbi 88 helyett. A fura, hogy csak random értékekben volt elmaradva benchmarkban az SSD, szekvenciálisban nem.
Ha valaki tudja, hogy mi köze van a belső akkunak a teljesítményhez, akkor legyen szíves ossza meg!"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
donjohnson
addikt
-
dugo_
veterán
válasz donjohnson #90425 üzenetére
És akkor visszajutottunk oda, hogy tényleg a CPU nem hajtotta ki, ahogy meg lett mondva elsőre is.
-
YumeD
tag
Még mindig keresek x200/x201 billencset, esetleg BDC modul-t (3.0/4.0 is jó), ha valakinek van pls írjon
Bocsi a spamért -
-
Madara-san
aktív tag
válasz Chaser #90208 üzenetére
Köszi a választ. Rendben, akkor szerintem azt teszek bele.
Nemrég szereztünk páromnak egy X220T-t. Ahhoz sikerült találni moddolt BIOS-t, ami feloldja a korlátait, valamint a rejtett beállításokat. Sajnos a W520-hoz viszont sehol nem találtam meg ugyanezt (csak a nyomait, hogy létezik plusz pár törölt linket...). Valakinek megvan esetleg? Nagyon hálás lennék, ha sikerülne rábukkannom!
+1 kérdés: A W520-ban és X220-ban lévő billentyűzet egy és ugyanaz? Vagyis cserélhetőek?
[ Szerkesztve ]
Iratkozzatok fel a Pixel Punx csatornára - https://www.tiktok.com/@pixel_punx
-
őstag
-
Veron
addikt
válasz donjohnson #90425 üzenetére
Miért szabályozza le? Ez valami logika lehet benne gondolom, mert az akksi nem igazán tesz hozzá az elektromos teljesesítményhez. főleg ha lemerült. Egyébként a külső akksi nem befolyásolja ezt a jelenséget, csak a belső.
@beherit: Igen erre mondták, hogy CPU limit: hát nem hajcsa kijaz esesdét.
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
azbest
félisten
ez már 10 éve is így volt. Ha akku nélkül használod a gépeket, akkor visszavesznek a sebességből a kisebbik tápegységgel. Mégpedig azért, mert ha minden portjára van dugva valami a gépnek és úgy hajtják meg jobban, akkor nem biztostos, hogy elgendő áramot tud leadni a táp. Ettől pedig instabillá váhatna a gép. Ha benne van az akku, akkor szükség esetén onnan is tud felvenni.
Egyébként nem valószínű, hogy a belső akku hiánya okoznál. Ha mindkét akku ki van véve, akkor történik ez. Ezt abból gondolom, hogy van olyan konfiguráció, ahol dummy műanyag van a belső akku helyén.
Le kellene már szokni arról, hogy a fiókban táruljátok az akkut. Általában a hozzá nem értéssel párosítva több kárt okozhat ez benne, mintha a gépben van. Ráadásul a gép az elektromos hálózattól függ, ha jön egy áramszünet, vagy sikerül kirántani a kábelt, akkor annak is kellemes mellékhatásai lehetnek az adatokra.
-
Veron
addikt
válasz azbest #90433 üzenetére
Elhiszem, eddig ezt nem tudtam. Mindegy, mindig tanul az ember. Ezek szerint 90W töltővel nincs ez?
"Le kellene már szokni arról, hogy a fiókban táruljátok az akkut. ..ha jön egy áramszünet, vagy sikerül kirántani a kábelt, akkor annak is kellemes mellékhatásai lehetnek az adatokra."
Így működik egy asztali gép is. Miért baj az ha nem mindig van rácsatlakoztatva az akku? Legalább a sok töltés nem fogja hamar tönkretenni. No offense, csak kérdezem."Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Tikakukac
titán
Mikor kell egy adapter? Ha pont nincs nálad.
Mikor kéne egy backup? Igen, pont mikor csak 10 sec kellett volna még rá.
Na ebből tele a padlás, ha jó az akksi akkor berakva sem lesz gáz, cserébe ha egyszer spórol neked 20ezer karaktert vagy egy projektből 2-3 órát, megköszönöd. Saját és ügyfelek tapasztalatait sűrítem, nagyon-nagyon sok ilyen sztori van. Ultimate megoldás: valami keményen használt darabot pár ezresért beszerezni és azt beledobni. Kecske is, káposzta is.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Chaser
legenda
asztali gépnél is sokan használnak szünetmentest
attól hogy gépben van, még nem fog töltődni az akku ha nem használod, azt tölti vissza ami kisül belőle
pwm-mel lehet szabályozni, hogy még ennyi töltés se legyen
ha berakod a fiókba és ott hagyod pár hónapig míg teljesen kisül, abba meg simán bele tud halni, vicces dolog a kémia_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Veron
addikt
válasz donjohnson #90435 üzenetére
Vissza van kötve, csak kiváncsi voltam az érvekre. De már tiszta, kösz!
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
azbest
félisten
A thinkpadeknél be lehet állítani, hogy max mennyire töltse fel, például 90%-os beállítással használom. de egébként sem tölti folyton
A kiszedett akku kapcsán pedig több ismerősömnél is úgy volt, hogy mikor rákérdeztem, hogy miért veszi ki, akkor a ne töltse dolog jött elő. Amikor arra kérdeztem rá, hogy no és milyen állapotban vette ki, akkor meg kiderült hogy persze lemerülve. Aztán a természetes önkisülés folytán a hónapok alatt túlmerül és dobhatja ki. Persze volt másik véglet is: az egyik okostojás srác azt logikázta ki, hogy mivel úgy hallotta, hogy nem jó ha mindig tölti, ezért ha feltöltődött, akkor mindig kihúzta és akkuról használta a gépét. Napotna 3 ciklust tett bele. Neki így egy év alatt tényleg felére csökkent a kapacitása, míg a normálisan (nem foglalkozik vele, így nem is ront rajta) srácnál ugyanolyan gép majdnem gyári új szintet hozott még.
-
HSM
félisten
válasz azbest #90439 üzenetére
Noti függő amúgy. Amelyik gép mindig csepptölti és 100%-on tartja, ott tényleg ki tud hamar múlni, ha csak töltőről használod bennhagyott akkuval. De egy Thinkpadnál tényleg egy megfelelően megválasztott töltési korlát (mondjuk tárolni 40% és 60%) a tökéletes megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
-
Tim82
félisten
válasz azbest #90444 üzenetére
Én be is kapcsoltam ma, elég hasznosnak és szemkímélőnek tűnik az eredmény.
-
-
jjeahh
nagyúr
Igaz
DuDieHUN: Most így fejből itt és itt van erre lehetőség, meg állítólag itt is le lehet tiltani, de már nem emlékszek pontosan mit, talán az "Érzékelőszolgáltatás"-t? ... még valahol volt egy hely ahol ki lehetett kapcsolni, de most nem kapom hol...
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest