Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz newmoonlight #87364 üzenetére

    Hát, a választás attól is függhet, hogy milyen körítést akar hozzá az ember.
    Például dokkolókból melyik való hozzá. De a bővíthetőségben is vannak különbségek.

    8 hónapja, amikor már kezdett szűkös lenni a kimaxolt T61-em, a másod gépemről pedig kiderült, hogy elfáradt (jó ha van tartalék a munkámhoz), akkor megnéztem, hogy árban milyen ugrások vannak és ehhez milyen felszerelés, lehetőségek tartoznak.

    Akkor még magassabb áron mentek a T430-asok, mint most (bakker 60-tól fölfele látok az aprón alap felszereltségűeket most, gondolkodom rajta, hogy ne vegyek-e tartaléknak mégegyet).
    Szóval nekem akkor ez volt a nyerő, mivel:
    - a 440-től már más fajta töltő és dokkoló kell, azokhoz még 50es körül voltak és ritkák. Egyik kolléga franciaországban talált nagy mákkal talán 30ért.
    - a teljesítmény ugrás minimálisnak tűnt egy 440, legfeljebb az intel gpu terén van látványosabb különbség. Árban viszont akkor másfélszeres-kétszeres szorzóra emlékszem.
    - a 440-től a normál jelölésű kb a korábbi s-nek felel meg. Van ahol a ram bővíthetőség is korlátozottabb, meg a szerelhetőség is másmilyen.
    - a régebbiekhez képest kisebb árkülönbség, lényegesen gyengébb intel gpu. A támogatás terén a 430-hoz még volt win10 kompatilitást javító bios update is, régebbihez nem láttam hasonlót már.
    - negatívum volt, hogy akkoriban csak 1366-os kijelzővel voltak. Az újabb évjáratokból meg ips változat is van. Emiatt egyébként előszőr a kicsi t230-cal szemeztem, csak pont akkor nem volt megfelelő állapotú példány.

    De a mese lényege, hogy nagyban függ, hogy mire és hogyan szeretnéd használni. Nekem nem érte meg T440 vagy T450-et venni, mert nem láttam, hogy bármiben többet adna. Ellenben a T430-cat szépen fel tudtam bővíteni 16GB rammal és komolyabb i7-essel :D Meg relative olcsón lett hozzá két dokkoló, erősebb táp a nagy proci miatt.
    Kolléga meg a T450-net legalább dupla áron vette, csak egy meghajtót tud beletenni, amire már panaszkodott. 3x annyiért vette a dokkolókat, amelyek butábbak a korábbi fajtánál.

    (#87377) all6atos
    na az usb3 tényleg kemény. A 34mm-es expresscard slot is sokkal bizonytalanabbnak tűnik, mint a t61es 54mm-ese.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák