-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
W10 64bit + T400ra fel lehet rakni a ?power managert?
Az az érdekes, hogy korábban upgradenak ment fel és müködött, most meg aszondja, hogy w10 és nem települ. Igaziból az aksi kimélés (max 88%ra töltödjön funkciója miatt kéne...
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
havri1
félisten
válasz Dare2Live #87302 üzenetére
Fel, keress rá a hsz-eimre, ide is bemasoltam. 3 perces művelet.Itt van:
had the same problem after upgrading to build 10586, but there are always smart people out there. (credit goes to KeyboardOverMouse's post on https://www.reddit.com/r/Windows10/comments/39anbv/windows_10_deciding_what_i_can_and_cannot_run/), basically you need to do the following:
1. get the latest power manager from Lenovo website
2. run the downloaded file, it will fail saying " ... doesn't work on this version of Windows ..." or similar
3. go to C:\DRIVERS\VISTA\PWRMGRV and change setup.exe compatibility mode to windows 7
4. go to https://msdn.microsoft.com/en-US/windows/hardware/dn913721.aspx#adkwin10 and download "Windows ADK for Windows 10, Version 1511"
5. run it and you only need to install "compatibility administrator"
6. run "compatibility administrator", on the left, under System Database->Applications, click "Lenovo Power Manager"
7. on the right, right mouse click setup.exe and select "disable entry"
8. now you are on the way installing and using power manager
good luck!Fontos, hogy csak a compatibility administratort telepítsd, (kicsit más a neve, azt hiszem a legelső?!), ami pár mb csak, az egész pack van vagy 15GB! Felesleges.
Én a régi PM-et raktam fel, ami tökéletesen működik T400, X220, W520 -on Win10 alatt. Ha kész a fenti módosítás, akkor ezen az exe-n jobbklikk, és csak win7 módban indul el. (Manuálisan kell megadni, auto-n xp-be rakja, nem jó) Az újabbak nálam nem mennek..eleve nem tudom beállítani pontosan, mettől meddig töltsön, csak a KI/BE opció van, ami a maxot állítja be, minimumot nem, illetve kilépéskor elfelejti, és máris tölti 100%-ra.
[ Szerkesztve ]
havri
-
Gabesz87
veterán
Agyamra meg már a laptopom, ez a k...a Edge E530. Jó ideje már azt csinálja, hogy folyton megszakad a wifi. Néha minden jel nélkül. Semmilyen oldal nem töltődik be ilyenkor, de kapcsolat, net látszólag van. Néha meg persze totál ledobja, felkiáltójel, vagy hálózat teljes megszakadása. Ilyenkor egy pár másodperc, fél perc múlva magától magához tér, helyrejön. Ez még Win 7-el kezdődött, 8.1-el is ez volt, most már 10 van a gépen, de u.a. Volt persze wifi driver csere, sőt, mivel úgy gondoltam, talán haldoklik a wifi kártya, amazonról szereztem egy tök ugyanolyat, szóval az is ki lett cserélve. Más ötletem már nincs, úgy gondolom, csak valami hardveres jellegű lehet (alaplap, vagy antennák). Amikor a hibát produkálja, telefonokon, más gépen semmi gond nincs, a párom pl. a céges laptopján gond nélkül dolgozik most is. Gondoltam, hátha még tudtok valami olyat mondani, amire nem gondoltam, de már egyre inkább úgy vagyok vele, hogy elviszem szervizbe, nézzék meg. Bár szívem szerint kukába vágnám már az egészet (lehet, nem illik ilyet írni ide, de egy ideje vágyakozom már egy Zenbookra )
-
-
Tim82
félisten
válasz Gabesz87 #87306 üzenetére
Nem itt, visszanéztem most. Talán az Edge-topik?
Whitelist-mentes BIOS-on és másik WLAN kártyán nem gondolkodtál el? Gondolom, már rég lejárt a garanciaidő.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Gabesz87
veterán
De, másik WLAN kártya eszembe jutott, csak amikor kicseréltem, francnak sem volt kedve keresgélni, hogy melyik jó, melyik kompatibilis, meg ilyesmi. Egyszerűbbnek láttam egy ugyanolyan beszerzését, ami volt benne. De ha ez is ugyanazt produkálja, nem hiszem, hogy másik típussal jobb lenne.
Mi az a Whitelist mentes BIOS? -
Tim82
félisten
válasz Gabesz87 #87308 üzenetére
A whitelist a Lenovo által gyárilag az adott modellbe tett WLAN kártyák azonosítóit tartalmazza, így csak ezekkel indul el alapból, a gyári BIOS-szal a notid. A whitelist-mentes BIOS nem más, minthogy lelkes modderek úgy módosították a gyári BIOS-t, hogy eltávolították belőle ezt a whitelist-et.
Én is ilyen moddolt BIOS-os X220-ban használok mini PCI-e wireless AC WLAN kártyát és mini PCI-e LTE mobilnet modemet, gyárilag egyik sem volt opció.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Gabesz87
veterán
Értem, köszi. Hm, hát nem tudom, hogy be mernék-e vállalni ilyet. Nem nagyon szeretem az efféle "buhera" dolgokat. Másrészt én továbbra is úgy gondolom (persze lehet, hogy tévedek), hogy ez nem oldaná meg a problémámat.
Az is eszembe jutott, hogy egy mini USB-s wifi vevőt veszek, és azt használom. -
newmoonlight
senior tag
válasz Tikakukac #87301 üzenetére
Laikusként csak óvatosan
és kellő tisztelettelkérdezem, hogy -a valóban indokolt, egyértelmű eseteket kivéve- ez a pasztáz(gat)ás nem olyan egy kicsit, mint pl. a menetszéllel működő vadriasztó síp, amelynek gyakorlati haszna kb. a nullához konvergál? (Aztán nem leharapni a fejemet! )“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
Tikakukac
titán
válasz newmoonlight #87311 üzenetére
Én le is téptem a vadriasztót, 5 olyan eset volt 2 év alatt amikor majdnem telibekentünk állatokat, semmi alapja.
A pasztának van, van amikor kegyetlenül el van cseszve gyárilag. Y570-ek voltak olyanok, amiknél 20 fokokat hozott a csomagból kivett gépen a paszta, majd a gyártó is engedte az otthoni cserét. Plusz mondjuk asztaliban delid után kupak alatt 20-25 fokot is simán hoz, gari leesik nekem is az lesz.
Van amikor jó dolog, X220 is egyik fórumtársnál 1 fokozatot esett pasztázás után a venti és 15 körül prociban. De ezek inkább a kivételek, sok esetben igen, felesleges, aki félévente kenegeti aranypasztával az főleg. Eleve az oldószer kipárolgás után lehetne ezt legjobban mérni, csak arra ugye nincs idő. Bonyolult na.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
newmoonlight
senior tag
válasz Tikakukac #87312 üzenetére
Neked volt menetszeles vadriasztód? Nebasszzzzzz... Netán egy ilyen is a kalaptartón?
“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
Tikakukac
titán
válasz newmoonlight #87313 üzenetére
Fehér alapon fekete pöttyös kutya, ja, szerintem tavaly lett lekapva, mert mutert zavarta. Nekünk elöl volt műszerfalra rakva
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
newmoonlight
senior tag
válasz Tikakukac #87314 üzenetére
Áááá, tényleg nem őrültek az IT-sek. Egyáltalán nem... ( )
“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
veterán
kutya nekem is volt hátul, de le van szakadva a feje, javításig szabadságon van.
viszont fekete bárányotok biztos nem lóg a tükörrőlmondjuk nem is vagyok ájtís
istálló? gazemberség? hupákolás?
-
newmoonlight
senior tag
válasz qnadam #87316 üzenetére
Úgy látom, hiba volt bezárni az OPNI-t. Szerintem lassan oszoljunk, mert Tim82 már köszörüli a torkát...
-
törölt tag
válasz newmoonlight #87317 üzenetére
Megfazott? Kuldok neki lekvar izu aranypasztat.
-
newmoonlight
senior tag
-
-
havri1
félisten
válasz csubuka #87321 üzenetére
Nem látom még át ezt a turbó dolgot az az igazság. (elvileg a CPU 3.5ghz max turbó-t tud.)
Mindent engedtem biosban, CPU 3ghz fölé is megy (igaz 3.5 körül még sose láttam), de akksiról a játék 15fps,amint tolom neki a tápot, 60fps fölé megy.
És amúgy a win is akadozgat akksiról (Firefox, ie, edge - pl Facebook). Tápról jó..
Nekem teljesítmény kéne, nem akksi idő (bár azért jó lenne tudni pontosan mi mit kapcsol, hogy tudjam vezérelni ha arra van szükség).[ Szerkesztve ]
havri
-
Francia91
veterán
válasz havri1 #87322 üzenetére
Nekem a HP-ban Core i5 2520M van, az elvileges turbó órajele maximum 3,3 GHz, de általában 3 GHz-ig szoktam látni felmenni, 3,3-ra ritkán megy
Nézd meg akkuról a CPU-Z-t, ott látod, hogy visszaveszi-e a CPU órajelét akkuról vagy sem. Ha fent van a Power Manager, az elég csúnyán bele tud szólni a dolgokba, vagy ha egyszer állítottál benne sémát. Esetleg állítsd át a Win-ben Teljesítménycentrikusra az energiasémát, és nézd meg úgy. Valamint meg kéne nézni, hogy az energiasémák speciális beállításánál mi van Neked beállítva maximum CPU teljesítménynek akkuról, és hálózatról, %-ban kifejezve. Na szerintem ott kéne körülnézned, lehet, hogy akkuról 50% max CPU teljesítményed van beállítva..."Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
∂яσнυη
senior tag
válasz havri1 #87322 üzenetére
The reduced clock rates when on battery power seem to a be a necessary safety precaution. The upside is the very long maximum battery life, the downside is the up-to-70%-slower performance.
Nekem egyébként csak a normál teljesítmény visszaesés van. Nem is várok el többet. Sőt én 800Mhz-re húzom+amit csak lehet energiatakarékosra állítok és beállítok egy fényerőt, ami nem égeti ki a szemem.
Így szoktam Hearthstone-ozni ágyból wifiről. Szóval nekem elég a kraft bőven akkuról is. Ugyan ez a procedúrám filmeknél is. Néha még a quadrot is letiltom eszközkezelőben.
-
havri1
félisten
válasz Francia91 #87323 üzenetére
Ezeket átnéztem, mindent maxra tettem, és mégis ez az eredmény (3.28Ghz fölé egyáltalán nem megy prme alatt sem, most még rosszabb lett ):
(#87326) gyurex17: Amit én értek a leírásból, az kevés szvsz. Az ok, hogy visszavesz, de módosítható, hogy ne tegye?
3+h-t elmegy így akksiról, nekem elég lenne a másfél óra is, de legyen kraft.[ Szerkesztve ]
havri
-
félisten
-
őstag
Látom, hogy X220-at használsz. Nálad hogyan alakulnak a hőmérsékletek?
Dokkolón van a gép, ami néhány fokkal magasabb hőmérsékletet eredményez, de kissé soknak találom, hogy alaphelyzetben is 50°C+, ha pedig elkezdek videókat nézni Youtubeon vagy Twitchen, akkor felmegy 85 vagy akár 90°C-ig is (i5-2520M).
Pár napja még a Win10 “Rendszer és tömörített memória” folyamat is állandóan pörgette a procit 35%-on, olyankor 70°C alá be sem nézett, de azt sikerült véglegesen kilőnöm.
A másik, hogy ennek a szériának tényleg ilyen hangos a ventilátora? Volt régen még X200-asom, barátnőmnek van T410, de azok ehhez képest sehol nincsenek zajszintben.
"Less but better" - Dieter Rams
-
Tikakukac
titán
válasz FoxiestFox #87332 üzenetére
Hát egy pár éve nem nagyon tudok olyanról ami mindent belead.
-
Tim82
félisten
válasz xEon1337 #87333 üzenetére
Szintén dokkoló, szintén Win 10, szintén 50-55 fok körül van az átlag majdnem-idle, böngészős-zenehallgatós használat közbeni hőfok. Én kikapcsoltam a Turbo Core-t (Windows energiagazdálkodási beállításaiban az adott sémánál, amit használsz: 99%-ra veszed a processzorteljesítményt), azóta nem ugrik 80 fok fölé a hőmérséklet.
A saját X220-amat kb. egy-másfél éve pucoltam ki alaposan és akkor kapott új pasztázást, illetve megkentem a ventitengelyt egy kis zsírral, azóta halk, de az X200 valóban halkabb volt nála. (T410 nem volt nálam tartósabb használatra, így azzal nem tudom összevetni az X220-at.)
-
törölt tag
Nem feltetlen neked szanom, de ennek kapcsan a fenti eredmenyeimet egeszitenem ki azzal, hogy az X200 legalacsonyabb IDLE homersekelete 34-35°C kozott van. Ez egeszen pontosan ugy nez ki, hogy boot utan ezen ertek fole nem megy a CPU homerseklete. Ha bongeszek es nyitva felejtek 25-30 tabot Firefox-ban, 39-40°C kozott all meg.
-
Francia91
veterán
válasz havri1 #87327 üzenetére
Azt írtam, hogy nekem sem megy mindig a Turbo Boost a maximumon. 3.3 GHz lenne az elméleti maximum, de stabilan 3,0 GHz-en szokott pörögni Turbo Boost-tal, 6-7 másodpercre szokott felugrani 3,3 GHz-re
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
őstag
Köszönöm a válaszodat!
Akkor valamilyen szinten megnyugodtam, hogy ez ilyen, nem nálam van a probléma. Azért majd egy pasztázást megcsinálok rajta MX4-el, hátha hoz rajta pár fokot.
Más: A wifi megszakadásos jelenség tegnap sajnos újfent többször előjött, hiába állítottam "Auto"-ra azt a bizonyos beállítást, szóval valószínűleg a router nem kedveli ezt a fajta intel vezérlőt.
"Less but better" - Dieter Rams
-
-
havri1
félisten
válasz Francia91 #87340 üzenetére
Hálás lennék egy tesztért
3dmark2011 -el csináltam:
Csak szeretném tudni, hogy minden jól van e beállítva, felinstallálva nálam, mert kicsit akadósnak érzem a rendszert. Asztali i3 ugyanezzel az ssd-vel úgy ahogy van gyorsabb (win, böngészés, műveletek).
3d az nyilván más, de abban sem vagyok biztos, hogy jó. Ha mégis, akkor ennyi, csak szeretnék biztosra menni.havri
-
-
Francia91
veterán
válasz all6atos #87343 üzenetére
Érdekes amúgy, mert más is írta már, hogy W520 esetében akkuról nem tudja kihajtani a gépet
A HP 8560W-ből akkuról is ki tudod hajtani a sz@rt, nem törődik vele, hogy most akkuról vagy"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
all6atos
tag
válasz havri1 #87345 üzenetére
Nálam így is, úgy is 1998 pont lett, ami elvileg a k2000m ezen tesztbeli normál eredménye, miközben a gép (w530) a hangja alapján nem lett kihajtva a teszt során. Szóval, nem biztos, hogy jó erre az tesztre alapozni. (már ha az akksis fogy.limit hatását nézzük)
[ Szerkesztve ]
-
all6atos
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Itt a HyperOS 2, gyorsan érkezik a régi modellekre
- RAM topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- További aktív témák...
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus VivoBook S513EA FHD notebook - i5 1135G7 16GB RAM 512GB SSD Inter Iris Xe IGP WIN11
- BESZÁMÍTÁS! HP ProBook 650 G5 15 notebook - i7 8565U 32GB RAM 512GB SSD AMD Radeon 540X 2GB GDDR5
- BESZÁMÍTÁS! HP EliteBook 840 G6 notebook - i7 8665U 32GB RAM 512GB SSD AMD Radeon 550X 2GB GDDR5 WIN
- 91 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (DOBOZOS, csak 1db)
- 89 - Lenovo Legion Pro 5 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4070 (DOBOZOS, 2DB)
- Dell latitude 3510 10.gen i5
- Full HD Dell Latitude 5570 i5-6300 laptop 4 GB RAM 128 GB SSD 3 órás akkumulátor
- ASUS VivoBook S14 S430FA NumberPad Intel i3-8145U CPU, 512 GB SSD, 8GB RAM, Intel UHD Graphics 620
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest