- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
evone
őstag
válasz #16820480 #8300 üzenetére
microsoft security essentials. ingyenes virusirto, lofaszt se eszik a gepbol.
lekell menteni a serialt a preinstalled win7bol, es clean installt csinalni, es igy nem lesz tele bloatware szarral.
ott a live messenger, messengernek pont jo. szerintem 2 orat rohadtul nem ér meg semmi. zenelejatszonak ott van a foobar2000. ennel jobb zenelejatszo nem letezik ebben a letezesi sikban.
ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)
-
törölt tag
igen, most az MSE-t tettem én is fel. ennél több nem kell, úgyse netezésre használom ezt az installt, csak játékra talán.
a live messenger az egyik legundorítóbb szoftver, amit csak láttam már elnézést a kifejezésért. borzasztó a GUI, és az is bloatware... ráadásul nem tud icq-ra és gtalk-ra csatlakozni. a foobar biztosan jó, de nem tudtam megszokni a felületét amikor utoljára próbáltam. most rhythmbox van, az teljesen jó végülis, bár szoktam időnként másokat is próbálgatni.
egyébként írtam, hogy nem 2 órával rövidebb az üzemidő. akárhogy is nézem egy max fél óra különbség, ami szerintem nagyon jó eredmény a linux részéről én legalábbis boldog vagyok vele.ja, amúgy elsősorban azért tettem fel a win7-et, hogy megnézzem, hogy itt is pörög-e a venti, és jelentem: igen, pörög. amíg akksiról megy a gép, addig hangját se hallani, de amint bedugom, máris pörög fel, pedig semmi nem terheli, hozzá se kell nyúljak, csak bedugni a tápot...
-
Tim82
félisten
-
bwoay
nagyúr
ezzel a MSE-lel óvatosan, lehet, hogy nem terheli a gépet, de nem is egy komoly vírusirtó az ingyenesek mezőnyében, én nem bíznám rá a gépem. meg másét sem.
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
Tim82
félisten
Rákerestem a hibaüzenetre, eszerint valamilyen érintkezési hiba miatt nem látja az SSD-t ("Media Test Failure, Check Cable"). Esetleg próbáltad újra kivenni és visszaszerelni?
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
nagyúr
-
taltos
senior tag
Ezzel én sem értek egyet (mármint azzal, hogy az MSE nem elég). Amellett, hogy 100%-os védelem nem létezik (de valami persze azért kell), szerintem az egyik legjobb alternatíva erőforrás - vírusírás tekintetében. Az MS elég nagy cég ahhoz, hogy az MSE folyamatosan csak javuljon és javuljon. Emellett a launch előtti teszteket kivéve (amikor még tényleg sokak szerint volt gyér) rossz cikkeket sem olvastam róla.
-
bwoay
nagyúr
akkor mi alapján mondod, hogy jó?
taltos:
amikor én próbáltam, akkor első körben meggyőzőtt, tehát sem a felülettel, sem a működéssel nem volt gond, de emlékeim szerint vagy valami beállítási lehetőség hiánya, vagy konkrét fertőzés miatt szedtem le végül. azóta javulhatott, persze, de az ember sw-eknek nem szokott második, harmadik esélyt adni, pláne vírusírtónak. mellesleg volt legális Vipre-öm, csak még nemigen akart menni Win7 alatt, így az MSE-vel vészeltem át kb 1 hetet.Süti:
hát az új Avast állítólag nagyon penge. Nekem az volt vele a problémám, hogy a Vipre-höz képest nagyon lassan scannel, ugyanakkor nem fair egy fizetőssel összevetni. Kollegám céges gépén meg AVG fut, eddig mindennel elboldogult.[ Szerkesztve ]
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
nagyúr
-
taltos
senior tag
Valamilyen tesztben én is olvastam, amikor a tesztíró nehezményezte, hogy nincsen tűzfal beállítás, nincsenek logok, nincs finomhangolás stb. Ez azért van (illetve nincs), mert az MSE elég jól beépül a rendszerbe, és jól integrálódik a beépített tűzfallal (ami egyébként szerintem bőven jó), a Win saját logoló rendszerével stb. Szóval megvannak ezek a dolgok, csak a rendszerbeállításoknál.
-
-
taltos
senior tag
Jelentem ez a gyengesége már kezelve lett.
-
evone
őstag
válasz #16820480 #8317 üzenetére
Skypeolni is szoktam, ilyenkor lenyomom a start menu gombot, beirom hogy sky es nyomok egy entert, 1 sec mulva mar bevagyok loginolva es 5mp mulva mar webkamerazok a baratnommel.
update: javitottam az idoket, mert kozbe megneztem h tenylegesen ennyie.
[ Szerkesztve ]
-
evone
őstag
válasz #16820480 #8321 üzenetére
ez arra érv, hogy nem ertem mivel jobb ubuntun skypelni mint windowson, a beallitasokat lekakalolm, tudok mikrofonon beszelni, meg latom a masik arcat, ennyi lenne a lenyeg, nem? nem fut ugysem egesz nap, csak mikor ebben kamerazni tamad kedvunk.
-
törölt tag
nekem mondjuk fut általában, amikor a gép is megy, de nem is ez a lényeg, hanem a kezelőfelülete kaotikus, mert tuszkolják bele az új szolgáltatásokat, némileg feleslegesen. az előbb feltettem, és még a compact view is túlzsúfolt szerintem. mondjuk annak örülnék, ha megcsinálnák a gtk-s felületet is hozzá, de végülis pár apróságot leszámítva már most elég jó azért linux alatt.
-
karamblo
tag
a Trillian Astra mindent kezel, msn,gtalk, és nagyon egyszerű, szép. egy éve csak azt használom.
-
törölt tag
egyébként eszembe jutott még valami, ami sokkal jobban meg van oldva linux alatt: minden egyes ablakban lehet akár külön szövegbeviteli nyelvet választani, és nem csak programonként egyet. hogy ez miért jó? mert ha mondjuk egy IM progi egyik ablakában angolul beszélgetek, a másikban magyarul, a harmadikban kínaiul, a negyedikben meg oroszul, akkor win alatt minde negyes ablakváltáskor ki kell választani a nyelvet, mert az összes ablaknál átváltja az adott programon belül. míg linux alatt ablakonként megjegyzi, hogy mit állítottam be.
-
Mboy
csendes tag
Hali!
Szerintetek normális a T61 em hömérséklete?
CPU 49
1. mag 49
2. mag 52
GPU 52
GPU dioda 57És a venti nem megy.
-
TSanya79
csendes tag
Sziasztok!
Elnézést mindenkitől, ha olyat kérdezek, ami már rég lerágott csont, de sajna nincs időm végigolvasni a topicot...
Tegnap beszereztem egy t60-ast, me újraraktam az oprendszert (win7 ultimate 32bit) és nincs hangja... Tudnátok ebben segíteni? Drivert nem találtam hozzá
Előre is köszönöm!
Üdv mindenkinek -
-
modeller
aktív tag
Sziasztok.
Ha valakit érdekel, kijött egy javitott AMT firmware vPro-s gépekre. (R,T,W,X)
Furcsa, hogy a system update nem hozza fel, nekem egész régi volt fent.
(de WPA2-t úgy látom még mindig nem tud) -
kingabo
őstag
Sziasztok!
Szerintetek az x20 0s hosszú távon hogy bírja a 100%os proci terhelést? A proci 70 fok fölött van, de a hűtőn kifújt levegő épp csak kézmeleg, a venti alig hallható.
[ Szerkesztve ]
-
kingabo
őstag
Folyamatosan számol egy progi. Azt hiszem írtam is, hogy 100%-on megy a proci.
(#8333) modeller: én úgy vettem észre, hogy sok a késés, sokszor a linkek a drivermátrixban még a régire mutatnak, rss-be kb 2 hétig be se szoktak kerülni az újabb driverek. Nem értem miért jó így nekik.
[ Szerkesztve ]
-
evone
őstag
válasz kingabo #8337 üzenetére
azert hogy ne nyavogjunk, visszakaptuk a system updatet, cserebe nem annyira foglalkoznak vele, en mar igy pl nem is hasznalom. teljesen felesleges. nem ertem miert, pedig a fujitsunal is van ilyen program, es hat azok a gepek nem feltetlenul business kategoriaba esnek.
[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz 8nemesis8 #8285 üzenetére
ACAD 2007-től felfele nem árt egy dedikált vga vagy vissza veszel a beállításokból. Mindez 2D-be. 2004-et használtam sokat ott a 3D-re is elég volt pl. a T61-em x3100-sa, vagy a T500 4500MHD-je, de pl. 2009,2010-es ACAD-nál már visszább kell venni 2D-be is a beállításokat.
Ha biztosra akarsz menni és 3-5évre veszel gépet esetleg más tervező progikat is használsz akkor mindenképpen egy dedikált vga-s Thinkpad-et vegyél.Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Van valakinek elfekvőben 1Gb-os DDR1 333-as (PC2700) memóriája (IBM X40-be kellene)? Lenne egy vevője
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest