- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vizcsap
tag
Érdemes használt T60-at venni? Mennyi ideig bírják ezek? Ha jól számolom 2,5-3 éves gépek, nem szeretném ha a vétel után mondjuk 3 hónapon belül az alaplap megadná magát
"To succeed in life, you need two things: ignorance and confidence."
-
-
Georgsky
csendes tag
1.) Haaat elnezve az SSD arakat nem biztos hogy 5o rongyot er nekem nemi sebesseg novekedes. Vagy van olyan hogy PCMCI SSD ami kompatibilis a win 7 el? Meg lehet arrol bootolni? Meg elerheto egy olyan 2oo mb per sec PCMCI-on keresztul? Mer akkor nagy okosság lenne, mert igy megtarthatnam pl filmeknek zenenek a hdd-t az SSD rol meg menne az oprendszer meg a lapozofilok meg mondjuk PS vagy lightroom. Vagy ez csak bilibe logatas?
2.) Hogyan tudom huuzni thinkpad t61 en a ramot?
Klick-Klick...
-
evone
őstag
válasz Georgsky #8804 üzenetére
Veszel max egy kulso vinyot, vagy berakod UltraBay keretbe a vinyot a dvd iro helyere, es bemegy a rendes helyre az SSD. PCMCIA-ba semmikeppen nem fogsz ilyet talalni. Esetleg Express Cardba, de szerintem nem éri meg. Vagy Intel SSD Trim-el, vagy Kinsgton SSD Intel FW-vel hogy Trim-es legyen. Vagy semmi.
Nem lehet sehogysem tuningolni a ramokat... nem ertem miert nem vettel egy desktop pct inkabb, azt lehet tuningolni. En is HyperX-eket vettem a T61-be, es semmilyen gyorsulast nem vettem eszre a default ramokhoz kepest, pedig az idozitesek is jobbak. Nem fogsz ezzel semmit sem elérni. Ha még lehetne is tuningolni, par MHz semmit sem fog jelenteni... Ha jelentős gyorsulast akarsz akkor: már leirtam mit csinalj. Vagy vegyél uj gepet.
[ Szerkesztve ]
ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)
-
lapa
veterán
szokás szerint a 12v-ot raknám bele. a T21-et már megcsináltam, itt van pár nagy kép:
a kábel 2 x 1,5 mm2, nagyjából 10 méteres lesz. a falban egy 10mm2 betáphoz csatlakozik.
a cucc az eredeti kallantyúval bontható, bepattintva gyerekbiztos.
a kábel lebontása sem bonyolult, ha az ember átvinné a gépet valamelyik másik szobába. ugyanez a végpont van minden szobában egy.
tán ma este rászánom magam a betáp beforrasztására, akkor tudok konkrét fogyasztást mondani. nagyjából a 10w környékére saccolom, de azon még faragunk majd.
sajnos valami rossz a hanggal ubi 10.04-en mert néha recseg-búg, meg a hálózatról bútolás se megy még neki. BIOS update meg majd kislemezről megy csak.
most egy 8 gigás CF van benne IDE átalakítóval, egész tűrhetően felépül a rendszer. majd még az ubit is varázsolni kell, hogy ne tegye tönkre a flash drive-ot.
amint megvannak a fogyasztási számok megmérem majd sima 220v tápról is, biztos, hogy kb. duplája lesz a fogyasztás, mint direktben hajtva.
(persze a T43-at / T61-et így semmiképp nem lehetne hajtani, mert az akksi eleve 14,4 voltos, nem pedig 12 körüli. azért kéne rajz, hogy mégis hol lehetne beadagolni nekik a kisfeszt.)
egyébként megtudtam, hogy az új ultraslim adapter annyiban is különbözik a sima slimtől, hogy már nem kell a brick a DC hajtás esetén. szóval ha találok jóárasítottat, akkor a T43-ról is leszedem a kockát és csak a szolídabb kis bumszli marad, az meg befér az akksi helyére. kelleni fog még egy lámpakapcsoló is a hülye standby fogyasztás miatt, bár ha mákom van rájöttek és az ultraslim jobban műx. szóval alakulunk kliens design ügyben is, már nincs rátekerve a fél racknyi patch kábel sem.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Annyi segítséget tudunk adni, hogy az M52-dnek kell lennie egy típusszámának. (Ezt pl. az Everest megmondja, az alaplap tulajdonságainál.) A Lenovo oldalán rákeresel ezzel a típusszámmal és fel fogja dobni a drivereket, BIOS-t stb.
Egyébként 2*1 GB RAM-ot gond nélkül kellene fogadnia a masinának.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
evone
őstag
Hat, eleg jol megy a gepen a Win7. A flash videok jobbak mennek mint WinXP-n. Van 3D, van sleep, hibernate, wifi, ujjlenyomatolvaso, szoval minden, es alig kellet drivert telepiteni.
Ha lenne benne 2GB ram, meg egy SSD akkor el sem tudom kepzelni hogy szaguldozna.
-
cellpeti
nagyúr
Szevasztok!
Milyen IBM gépet ajánlotok? Olyan érdekelne főleg melyen átkapcsolható a VGA
Tigris, tigris, csóvafény...
-
McRae81
tag
-
evone
őstag
Semennyire. Nem kellett vele semmit sem haxolni, Windows Updatebol leszedte a drivert magatol. Jovoheten ( mert akkor lesz idom ) letorlom az XP-t, es megy elsodlegesnek a Win7. Teljesen jol megy.
A boot sem para, memoria hasznalat perpill 700 mega, swaphoz meg hozza sem nyult!!
Eddig meg nem bantam meg hogy megvettem ezt a gepet. Csak elonyom szarmazik belole, teljesen jo arra amire vettem, es nem banom meg hogy nem az X31et valasztottam a gyorsabb vinyo miatt, mert ennel se nagyon veszem eszre hogy lassu, Win7el is kb masfel perc lehet max a boot ido. Szerintem nem veszes, foleg ugyhogy az XP moge van rakva a vinyon es meg normalis defrag se volt.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz McRae81 #8813 üzenetére
T400, T500 jöhet szóba. T61(p)-nél csak egyféle VGA van, T410/510 pedig nem támogatja tudomásom szerint a switchable graphics-ot.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
taltos
senior tag
de ez már elmúlt
Vagy mondjuk inkább úgy, hogy napolódott... Egyébként "ne bánd" azt a Macre váltás ötletedet. Azt olvasom mindenfelé, hogy MO lesz a közép európai Apple központja, vagy ellátója, vagy mifene. Ha tényleg így van, és ez azt eredményezi, hogy megjavul a szervízhálózata, akkor amint módom lesz rá, teszek vele mégegy próbát. Szerintem jelenleg ez a legdurvább (számomra kb. megsemmisítő szintű) hátránya. Szóval... ami késik, nem múlik.
-
vizcsap
tag
Tim82, evone: Köszi, akkor ha minden jól megy jövő héten már én is belépek a Thinkpad táborba
90et megér szerintetek(ha jó az állapota)? :
T60
14"
C2D T5500
1 giga ram
80 giga hdd
gma 950Kell vmire külön figyelni, amikor megnézem h mennyire "lelakott"?
[ Szerkesztve ]
"To succeed in life, you need two things: ignorance and confidence."
-
evone
őstag
válasz vizcsap #8823 üzenetére
Hat nemtudom, figyelj oda arra amire gondolsz, hogy odakell. Nezd meg nincsen-e eltorve valahol, nezd meg a csavarok allapotat. Kerdezz ra mindenre. Vigyel Everestet, nezzel meg mindent a gepen. Zsanerok allapotat. Kulonben ha telleg nagyon jo allapotban van akkor talan meger, de en lattam 70 kornyeken is T60at.
-
depzoo
tag
üdv!
laptop vásárlás előtt állok, pénz nagyon nincs (!), lenovo g550L típusra gondoltam.
bárkinek bármi hozzáfűznivalóját megköszönöm.extra kérdés: szerelikazt t3100 és t4200 procival is, van érezhető különbség? (mert a pénztárca megérzi)
Ryzen + Vega (?)
-
félisten
Hali!
Remélem jó helyre írok a gondommal.A gép egy T40, és az USB csak lassú módban műxik.
Oprendszer W7 Ultimate.
USB 1.0 vagy 1.1 sebesség, meg nem mondom.
Nem tudok olyan változásra visszaemlékezni, ami most ezt okozhatta, sem szoftver, sem hardver szinten.
BIOS-t átnéztem, semmi, Windows alatt eltávolítgattam az illesztőprogikat, restartoltam, újratette magának, semmi javulás.
Külső vinyó, pen drive, USB HUB esetén sem képes a 2.0-s sebességre.
Valami ötlet? -
TOZ
addikt
válasz FoxiestFox #8831 üzenetére
Tipushiba. Hardveres problema.
-
félisten
-
TOZ
addikt
válasz FoxiestFox #8834 üzenetére
Az alaplapon a "deli hid" megmakkanhatott. PCMCIA USB 2.0 kartya beszerzese a legolcsobb "javitasi" megoldas.
Csekk disz:
http://forum.thinkpads.com/viewtopic.php?f=2&t=70955 -
félisten
-
veterán
Tanácstalan vagyok Prom fórumtárs hírdet t410-es notebookokat és w500-ast nem tudom melyiket érné megvenni...
-
Tim82
félisten
válasz FoxiestFox #8836 üzenetére
Ami esetleg segíthet:
- előfordulhat, hogy mégsem hardveres probléma. Ebben az esetben mákod van, keress a T40-hez vagy a Lenovo, vagy az Intel oldalán Intel chipset drivert és telepítsd fel. (Nekem is volt T40-em, hasonló hibajelenség volt, de ez megoldotta és később sem jött elő újra.)
-
taltos
senior tag
-
félisten
-
Sziasztok!
Helyszíni garanciát intézett már valaki? Mi kell hozzá? Ha mégis júzer error van a dologban, akkor mi a helyzet?
Mert annyi van, hogy meghalt a wifikártyám, néha működik, néha nem.
Make Asia Great Again!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs