- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kingabo
őstag
válasz Napfénysüti #8043 üzenetére
Ilyesmi volt nálam is, de megnéztem a változásokat és annyi volt, hogy belekerült egy-két új noti a támogatottak közé. Ezért én nem frissítek.
-
Atocha
senior tag
Sziasztok
Elnézést kérek, de nem olvastam végig a topicot.
A barátnőmnek van egy Thikpad T40-es gépe. Eltünt a touchpad, nem reagál semmi semmire. Általában a CTRL+F6-F8 gombokkal lehet ki be kapcsolni szinte minden gépen, de itt semmire nem reagál.Nem tudja valaki, hogyan kell visszakapcsolni? Hálám örökké üldözni fogja.
Köszönöm előre is!
Atocha
[ Szerkesztve ]
Nem vagyunk mások, mint egy szemvillanásig emberi alakot öltő csillagpor!
-
nagyúr
-
Dr. Akula
félisten
Jó, 400k-ért bármikor.
taltos:
Ja, meg legendásan drága is. Speciel sztem a dvd már halott, anélkül meg az x200s/t jobb választás. Kisebb méret, nagyobb aksit lehet belerakni (9+3 cellás vs 6+3). Valamint asszem csak 1.8"-es vinyó megy bele, ami elég szopás, az 1.8" SSD-k sokkal lassabbak a 2.5"-eseknél. Meg kapni se nagyon lehet.evone:
2 féle: 3 és 6 cellás. + a pótaksi.[ Szerkesztve ]
-
evone
őstag
válasz Napfénysüti #8050 üzenetére
Nekem sose volt álom gép, akkor kéne esetleg ha ingyen ideadnák. Nem tetszik. Mikor vettem vettem a T61et, ki volt állitva az X300 is. Fasza volt meg minden, de semmi vonzalom. Kulonben az tetszik benne mindenkeppen hogy nagyon fasza a ThinkLIght rajta. A T61esen szinte este is alig latszik a fenye, X300nak meg nappal is latszott a vilagitas rendesen.
ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)
-
evone
őstag
-
Tim82
félisten
válasz Dr. Akula #8056 üzenetére
Ez számomra új, hogy az 1.8" SSD-k lassabbak a 2.5"-öknél. Vinyókra ez simán igaz, hiszen ott a méret általában* behatárolja a tányérok kapacitását és a fordulatszámot, de SSD-re?!...
* bár emlékeim szerint 2.5" méretűek a SAS és a WD Velociraptor HDD-k is.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
lapa
veterán
tegnap megnéztem, de a t410-re már nem szénszálas deknit írnak, hanem ABS-t. mondjuk a lego-t is abból csinálják szóval olyan rossz nem lehet, de ez akkor már v3.0. a sós vizet jobban bírja, az tuti.
SSD témában: nem lehet, hogy fizikailag kevesebb lapkát tudnak párhuzamosra huzalozni, vagy ilyesmi?
-
lapa
veterán
próbáltam visszaolvasni, mert mostanra az én T61-em ventije is veszettül zörög. ma már rendesen le kellett fognom a rácsot, mert nem hallottam a telefonkonferencián a másik felet. szóval nem kicsit zörög.
érdekes, mert ez visszatérő dolog. pár napig nyugi volt, előtte gazdasszonyom már ki akarta kapcsoltatni éjszakára, mert a hálóban nem tudott aludni tőle.
tököm már, miért kell ilyen fosokat belepakolni. kérdéseim:
-hol kapok újat postával? vennék párat, ha ez fél évente megpusztul.
-ugye nem kell rézzel együtt cserélnem?
-jól értem, hogy gyakorlatilag az egész házat szét kell szednem, vagy elég fent kibontani?
van valami titok, hogy milyet vegyek (mint ahogy a bill-nél van többféle), vagy mind ugyanez a hulladék pár hónapig menős?
könyörgöm ember a holdon és nem képesek egy darab műanyagot legyártani. azért a fél év 7/24 még mindig csak másfél év munkahelyi használat.
-
törölt tag
Intel 1,8" 80, 160 GB-os SSD
# Sebesség értékek
# olvasás: 250 MB/s ; írás: 70 MB/s
PQI 1,8" 32, 64 és 128 GB-os SSD
# Sebesség értékek
# olvasás: 152 MB/s ; írás: 93 MB/s
Samsung 64 GB 1.8" SATA SSD
# Sebesség értékek:
# olvasás: 100 MB/s ; írás: 80 MB/s
ezek nem valami kiemelkedő sebességek azért. kivéve az inteles olvasási sebességét.
cserébe az áruk horror.
persze találni 2,5-ben lassabbakat is.[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz #95590400 #8071 üzenetére
Lehet, hogy nem ártott volna esetleg pontos típusokat írni (a gyártó neve, a fizikai méret és a tárolókapacitás nem elégséges adat), anélkül még mindig nem elég meggyőző, mint bizonyíték az "1.8" SSD lassabb, mint a 2.5" "-elmélet alátámasztására. Bár sejtem, hogy az Intel SLC-s, a többi pedig MLC-s.
A másik, hogy nem tudom, honnan vannak az adatok, de kötve hiszem, hogy pl. a 32 GB-os és a 128 GB-os PQI SSD-nek csontra ugyanazok volnának a mért olvasási/írási mértékei, amikor az ugyanabba a szériába tartozó 32 és 64 GB-os SSD-k között is van sebességkülönbség a 64 GB-osok javára - ahogy helyesen megemlítetted, számít a memóriaméret.
Szóval ez így kicsit kevés.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
-
törölt tag
az égvilágon semmit sem akartam, csak beraktam pár adatot, miszerint az itthon elérhető 1,8" ssd-k esetében én valóban nem látok olyan nagy sebességértékeket, mint amelyek pl. egyes 2,5-ösöknél van feltüntetve. bár megjegyeztem, h 2,5"-ban is vannak lassabbak. cserébe elfogadható áron. ez jóval több és értékelhetőbb adat volt, mint az eddigi én azt hiszem nem így van, mert nem. egyéb teszteket én nem fogok keresgélni, mert igazából nem igazán vagyok kíváncsi rá, keresgéljen az, akinek valami problémája van, vagy ilyet akar venni.
az adatok egyébként innen lettek kimásolva.
http://www.ssd.hu/ssd-termekek.php[ Szerkesztve ]
-
adorjant
őstag
-
pigmeus
tag
Sziasztok! Egy kis tanácsra lenne szükségem, ugyanis x60 tabletem aksija megadta magát a napokban, és nem tudom eldönteni, hogy mit kezdjek vele, olvastam olyat h nagyobb feszültség alá rakják és ezzel az eredeti időt fogja biztosítani, de ezzel kapcsolatban nincs tapasztalatom valakinek ez vmi 20 és 30 között mozog? vagy vegyik inkább ebayen egy új aksit ott 8 cellás eredeti 30 posta nélkül? Ott mire érdemes figyelni, mert még eddig nem vettem ott semmit, ezzel kapcsolatban pivninek örülök Magyarországon az árak hát inkább hagyjuk! És még valakinek esetleg ismerős aki tud alkatrészt szerezni mert sikerült az fn alatt a megrepeszteni mérgemben :S bár még olyan fél centi a repedés csak :S
-
bwoay
nagyúr
pont erre gondoltam én is. Az Intel történetesen MLC, csak ennyire gyors. A Samsung pedig SLC, csak ilyen lassú. Legalábbis van egy típus, ami anno az X301-ekbe is került, az kb ezeket az értékeket tudja, és SLC, csak egész egyszerűen régi (ilyet használok az x200s-ben).
avman:
ok, de típusokat nem írtál, szóval az sem derült ki, hogy ezek az értékek pontosan milyen SSD-kre vonatkoznak (mert tegyük fel, hogy a gyártó több fajtát kínál - mondjuk a PQI pont nem). Meg amit Tim is említett: olyan nincs, hogy a különböző kapacitásúak ugyanolyan sebességgel bírnak.[ Szerkesztve ]
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
lapa
veterán
válasz adorjant #8077 üzenetére
személy szerint én is csodálkozva olvasnám. így viszont, hogy részese lehetek inkább rendkívül dühítő. pláne, hogy eszerint nem lehet csak rézzel együtt cserélni. bár én meg őszintén ezen csodálkozom.
most akkor fél évente vihetem szervízbe egy-két napra? merthogy már csak elvből sem akarom a rezet cserélni. tényleg nem lehet csak a ventit? nehogymár.
egyébként az enyém is kutya halk két idegesítő kerepelés között.
a dekni födőt jelent. a panel hátuljára gondoltam.
-
Otisz
őstag
válasz Napfénysüti #8046 üzenetére
X300 és 301 is (utóbbi előbb volt).
A 301-es az eddigi legjobb ThinkPad-em volt(sok-sok TP után állítom mindezt).(OO[IIII][IIII]OO)
-
Dr. Akula
félisten
Pedig de, az 1.8"-esek kb 90/70 MB/s-t tudnak (olvasás/írás), a 2.5"-esek 220/200 körül (ezek persze mind szekvenciális értékek, randomban ennek csak nagyon töredékét). Bár mondjuk eric.cartmannél láttam olyan 1.8"-est hirdetni ami állítólag ugyanúgy 200 MB/s körül mozog, de azt direkt úgy is reklámozza hogy nem olyan mint a többi.
-
Dr. Akula
félisten
Hagyományos 1.8" Samu, tuning 1.8" Samu. Lenovoba ilyen Samukat raknak.
-
_ak_
addikt
OFF, de hátha tudtok segíteni.
Pesten, esetleg a nyugati környékén, tudok egy megbízható laptop szervizt, ahol helyben még aznap ki tudnak portalanítani és újra pasztázni egy HP gépet? Én csak Csabinál jártam, meg javítattam eddig, de ha jól rémlik, akkor pénteken hamar bezár. (megnéztem, nincs is nyitva )
nagyjából mennyit szoktak kérni egy ilyenért?Let's begin, de gozaimasu!
-
rankesz
veterán
laptopcity, visegrádi u
ez közvetlen a nyugati mögött van.
Remélem segítettem -
bwoay
nagyúr
válasz Dr. Akula #8086 üzenetére
miért, mást állítottam?
szerk:
ahha, megvan a turpisság. Amit eric.cartman árul, az egy MMCRE64G8MPP, ez MLC. Amit én vettem Promtól, az pedig egy MCCOE64G8MPP, annyi a különbség, hogy utóbbi SLC. Mindkettőn látható a Lenovo FRU...[ Szerkesztve ]
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
bwoay
nagyúr
-
rankesz
veterán
hja...
Viszont asszem megtaláltam hogy miért némult meg megint a gép.
az Ub caddy-t és a dvd-t cserélgetve valamelyik szépen megbontotta a hangszóró kábelcsatornáját, és utána már csak idő kérdése hogy mikor akad bele valami...Csak az a gáz hogy most semmi kedvem Pestre menni emiatt
Majd teszek fel képet az "esetről", de most lusta vagyok és punnyadok a hasamon a géppel...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest