- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- BIOS frissítés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz Chaser #81700 üzenetére
Na ezért örülök, hogy kiléptem a színről Amikor valaki egyik napról a másikra felezi a piaci árakat, teljesen felesleges notiznom. Céges gép nem fáj, jó az. Kis mákkal most lesz E7440 130k-ért, aztán ennyike.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
Notin az első új gépemet kivétel, meg az értelmetlenül felújított x200s-en kívül csak nyertem.
Akkor igaz a mindenen buksz, ha újat veszel meg főleg nem jó árban. Kenyér rossz példa annak főleg nem ingadozik az ára egyik napról a másikra 40%-ot. Meg az nem tartós cikk, hanem kaja.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
HSM
félisten
válasz Tikakukac #81705 üzenetére
Oké... De remélem beleszámoltál minden időráfordítást is, mert ugye az idő is pénz....
Másfelől, ha mindennel csak nyertél, akkor hol a gond? Én megvettem egy éve 90K-ért a T420-am, ma már ugyanez 20K-val olcsóbb, de nem igazán érdekel, mert nekem egy éve van gépem, és egy éve remekül működik. Nekem nem is állt szándékomban kereskedni vele, mert többet bukok az idegeskedésen meg az időveszteséggel, mintha csak használnám.
Ha használtan veszed a tartós fogyasztási cuccaid is csak megy lefelé az értékük, csak talán nem akkora a szakadék.[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Másfelől, ha mindennel csak nyertél, akkor hol a gond?
Ott, hogy az elmúlt 3 esetben csak a mákon múlt a dolog, nem kicsit ment volna át -30k-ba a dolog.
Az idő mióta megint egyetemet csinálok már nem pénz, ezzel nincs gondom
-
Chaser
legenda
válasz Tikakukac #81705 üzenetére
Ruhát azért hordasz? ha a ráfordított időt is nézzük azért nekem is volt olyan cuccom amin bukdácsoltam, meg bukdácsoltam máshol is, idő kérdése valahol úgyis buksz, kicsit/nagyot/még nagyobbat, felesleges ezen rugózni. Kenyér amúgy jó példa, fogalmam nincs mennyi az ára, legyen pl 200ft, ha odajönne valaki hogy eladná 1ft-ot nem adnék érte, ég tudja mit csinált vele de mondjuk telefon is ugyanez, lehet havonta eladni/másikat venni, akkor talán nincs bukta, csak fél életed rámegy. Ruha? Veszel egy nike cipőt 20-ért, add el aznap 15-ért akkor már ügyes vagy
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Tikakukac
titán
válasz Chaser #81708 üzenetére
Mindegyik rossz példa. A szifonom többért megy el 1 év után mint amennyiért vettem BF alatt tavaly
Kenyér rossz példa, még mindig.
Ruhát dettó megoldottam, kell egy kontakt aki megmondja mikor kell kimenni az M3-ra, 2 pár cipő, 4 farmer, 2 felső és 6 póló 73k-ért. A leggagyibb asszem Heavy Tools volt, minden márkaboltból, számlával
Mindent meg lehet oldani, csak kellően ügyesnek kell lenned.
Na OFF end.
HSM: Értelmezd amit írtam a makk faktorra és, hogy milyen környezetbe. Könyörgöm.
Az egyetemen az idő nem pénz?
Mivel nincs fizum ezért nem, nem pénz. A lakhatás és minden egyéb ha dolgozom ha nem fix.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
megnéztem, szintén slb1 még szerencse, hogy nem képszerkeszteni kell (ennyi pixelen csak a videóvágás szűkösebb érzés), hanem csak azért, hogy valahogy kinézzen. az x201 is kellemes vas volt, de a kijelzőjén még szöveget se néztem szívesen
miben különbözik a többi panel?hanyas vagy, te disznó?
-
Chaser
legenda
válasz Tikakukac #81709 üzenetére
Jó tanács: autót ne vegyél
qnadam Képe lehet szebb más revnek, valamivel talán élénkebb színek, de jól körbenéztem, legjobb ilyen TN-t is csúnyán veri, nincs miről beszélni Néztem rajta filmet is, színeket átnéztem, PS-ezni is lehetne vele ha nagyon kell. Mondjuk egy kalibrálás biztos dobna rajta, de kihagyom. Tiedben sincs white spot vagy hasonló randaság?
-
Wolfskin
őstag
válasz Dr. Akula #81698 üzenetére
az enyémben (T420s) hátul van az usb3
ugyanígy, mint a képen http://thinkwiki.de/Datei:T420s%2803%29.jpg@Chaser : expressz cardom van, 2 portos is meg 1 portos is, táppal, az ok. de am szerintem nem is lehet jó a hátsó usb 3 aljaz, mert visszagondolva sosem tapasztaltam az a fene nagy sebességet...
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
Tikakukac
titán
válasz qnadam #81712 üzenetére
Az egyik az tabletbe menne eredetileg másik simán az alap gépekbe. A tabos verzióból is van rev váltás meg olyan ami elviekben nem ebbe készült.
Fotós szempontból értékelhetetlenek mindegy melyiket nézem, mert hát na, ilyen színtérrel rendes munkára nem jók, de TN helyett tökéletes.
-
MrSealRD
veterán
válasz Wolfskin #81714 üzenetére
T530 saját USB3-as portján amikor külső HDD házakat teszteltem, akkor előfordult, hogy nem ugyanarra a HUB csatornára csatlakozott miután rádugtam... ilyenkor 40MB/s volt a top sebesség, amúgy meg ment rendesen...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
törölt tag
válasz Tikakukac #81715 üzenetére
Nekem az van amit linkeltem. Win 7 alatt kalibrálatlanul csak jó volt. W10 alatt viszont megtáltosodott a panel, jóval jobb fényerő, visszafogottabb szaturáció, de kontrasztosabb színek, természetesebbé vált nálam minden.Csak emiatt van fent a 10-es, minden más szívás. Ha lesz lehetőségem kalibráltatom és összevetem az asztalimmal. Szerintem még mindig spva, de ez már elég bitang, így érzetre.
-
Tikakukac
titán
válasz #01758976 #81719 üzenetére
Ami neked kell: színprofil. Oprendszerrel elég nehezen változtatsz meg létező, adott hardvert, leginkább sehogy, mert ilyen nem létezik
Kalibráltass, de ne bízd magad, a szemed csal, sokat. Nagyon sokat
-
törölt tag
válasz Tikakukac #81720 üzenetére
Félreérthető voltam. Egyik winben sem baszakodtam a szín managementel. Hetes alatt, szemre behúzogattam az intel grafikát és passz. Most meg semmit nem kell, sehova. Mégis jóval élet telibb lett. Fene tudja mióta foglalkozom fotózással, de ha rávinne a kényszer simán bevállalnám ezen a kijelzőn, lehet még kalibrálatlanul is. Oszt lehet benéztem
-
Tikakukac
titán
válasz #01758976 #81723 üzenetére
Hát az van, hogy win10 gondolom Samsungba ment át és eyecandy-be színez.
Sokszor léptem ilyen aknára, mikor mondtam, hogy ez állat, legjobb. Kalibráltan jött az EIZO, letettem mellé és csak lestem, hogy basszus, hát ezt benéztem. Nagyon.
-
Chaser
legenda
válasz Dr. Akula #81725 üzenetére
Most is van, legalább normál 20 szériáig biztos. Slice akku is van sok gépbe, múltkor láttam egyet aprón. "s" külön állatfaj.
szerk: HSM 9-es viszont van. Slice is elméletileg, 510 biztos volt a felsoroltak közt, rá akartam csapni de közben elvitték.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Dr. Akula #81725 üzenetére
nem baszta el, ez egy ilyen típus, cserébe sokkal vékonyabb, mint a sima 420. ha sok port kell és nagy akksi, akkor vehetsz t420-at, ha kevesebb port elég és vékonyabb+könnyebb kell, akkor t420s. barátnőmnek 420s van, kifejezetten tetszik.
[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
epigramma
tag
válasz qnadam #81728 üzenetére
Üdvözletem!
Érdeklődnék, hogy noti vásárlás előtt vagyok, és szemezek egy T410 típussal i5-ös proci, quadro vga.. Az érdekelne, hogy pl. egy film alatt, vagy mondjuk neten böngészés közben, mennyire zajos a gép?
Előre is köszönöm a választ!
epigramma: "Irodalmi műfaj. Rövid, tömör, csattanós költemény."
-
Wolfskin
őstag
válasz Dr. Akula #81721 üzenetére
igen, az s verz9ó mind ilyen. kb 1 cm-e vékonyabb és fél kilóval könyebb. de csak 3 usb van rajta, ebből egy 3-as. az aksi az aljában van, 4400mAh, meg az ultrabay. így kb 5 óra (bár írt ki 6 fölött is), netezve meg 3-4.
-
Wolfskin
őstag
válasz epigramma #81729 üzenetére
attól függ, milyen filmet nézel. egy autósüldözés, egy robbantás, azért tud hangos lenni :d :d
nekem olyanom nem volt, a régebbieken, amik voltak (c2d) használtam tp-fancontollt, az sztem megfogja. egy filmtől nem kéne melegednie[ Szerkesztve ]
-
SG3rg0
őstag
Sziasztok!
Vacilálok a Lenovo x201 és a Lenovo x220 között.
Melyik érdemesebb választanom? Teljesítménybe a kettő kb ott van. -
Chaser
legenda
válasz SG3rg0 #81732 üzenetére
IPS-es x220-at vegyél. Cpu-ban nem sokkal erősebb a 220, de kevesebbet eszik és az igp fejlettebb. Mehet bele akár 16GB ram is, 201-be nem, bár ez nekem nem volt szempont. Msta SSD-ről is tud bootolni.
-
Chaser
legenda
válasz SG3rg0 #81734 üzenetére
x201-nél biztos nem hangosabb. Kis gép, csodák nincsenek. T400/500 a leghalkabbak közé tartoznak. Billzet ua. mint előbbieknél, több mechanikával szerelték, ki kell fogni. Nem tudom milyen az enyém, de nagyon jó. 70-ért van aprón IPS paneles i7-es, SSD-vel, nem sokat gondolkoznék rajta.
-
Tim82
félisten
Hacsak nem ragaszkodsz valamiért a 16:10 képarányhoz, az X220 minden más tekintetben jobb szerintem az X201-nél. (Na jó, a repedős palmrestben nem.)
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Gondwana
addikt
(Nem igehirdetés, nem állítom, hogy mindenkinek ez lenne a jó, de ezt most egy olyan X201-ről írom, amibe belekerült egy 1440x900-as panel, ezen felül i7, 8GB, 256GB pm810 és van hozzá még 3 vagy 4 akkum, amikből legalábbis kettőt hordok csak magamnál. Az X220 kijelzője csak 768 pixel magas.)
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Nem rég vettem egy x220-at és most próbáltuk ki elsőnek a mikrofont skype alatt. A másik fél nem hallott ezért el kezdtem megvizsgálni és a hangrögzítő az elindítás elején nagyon halk hangot felvesz, de több nincs.
Megnéztem és max-ra van húzva az érzékenysége. Régebben úgy emlékszem volt egy olyan tool is a géphez, ahol lehetett állítani, hogy az echo, echo.. t kiszűrje és mennyire csak a gép felől érkező beszédet vegye figyelembe. Ennek mi a neve?Még kipróbálom, hogy egy live os-t indítok rajta és megnézem ott hogy megy, mert lehet csak dirver gond. De milyen egyéb ötlet van? Kicsit ki kellene tisztítani?
Köszönettel,
am“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Gondwana
addikt
válasz Chaser #81738 üzenetére
Egy próba erejéig lecseréltem és most így ragadtam. Otthon egy A6-os wacom bamboo lefedi a laptopkijelzőt, egy A5-ös graphire4 meg az U2412 felületét, ráadásul ceruzakompatibilisek, akármelyikért nyúlhatok, működik vele, a cégnél meg két U2410 (az egyik állóba fordítva ), szóval én most itt leragadtam, pedig behullott (a WSXGA+ kijelzővel együtt érkezett) egy ajándék-áras X220/X230 ultrabase is.
Szerk Mikrofon-kérdés: X201-nél találkoztam olyannal, hogy annak ellenére, hogy az inverteren/LED-boardon van a mikrofon, a kártyaolvasót is tartalmazó media-board panelen volt egy repedés, amitől gyakorlatilag nem működött a gép mikrofonja.
[ Szerkesztve ]
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
veterán
válasz Gondwana #81740 üzenetére
olyat lehet szerinted kétmonitoros konfigban, hogy egyik tablet egyik kijelző, másik tablet másik? vagy pont ez van nálad is?
xcds: a képek alapján mind ugyanonnan jött
utólag sajnos látom, hogy a laptopsystem ára kicsit erős volt a többihez képest. viszont szó nélkül visszavették az öt nappal azelőtt vett x201-et.
hanyas vagy, te disznó?
-
LamerGyuri
senior tag
Üdv Mindenki!
Létezhet az, hogy egy Kingston HyperX Fury SHFS37A/120G vezérlője és egy ThinkPad W500 sata vezérlője utálják egymást?
Telepítéskor fagyás, kékhalál, "nincs merevlemez" üzenetek random, egy Kingston V300-al, meg egy szutyok szektorhibás 22%-os HDD-vel meg pöcc-röff megy."Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen."
-
Tim82
félisten
válasz LamerGyuri #81745 üzenetére
Nem tudok olyasmiről, hogy lenne inkompatibilitási probléma (ami azt illeti, találkoztam már W500 + (2015-ös gyártású) HyperX Fury SSD-vel).
A Fury más gépben működik?
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
LamerGyuri
senior tag
-
félisten
válasz LamerGyuri #81745 üzenetére
BIOS-ban a vezérló AHCI-n, vagy compatible-n van?
-
LamerGyuri
senior tag
válasz FoxiestFox #81748 üzenetére
AHCI
"Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen."
-
félisten
válasz LamerGyuri #81749 üzenetére
Mit csinál, ha kiveszed az optika helyén lévő meghajtót?
Illetve az SSD-hez megnézheted, van-e újabb firmware, hátha ez egy bug amit javítottak azóta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs