- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- BIOS frissítés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
GIJoe
addikt
Üdv, szemezek egy használt 440Pvel, a cpu elfogadható, de a NV7300GTt ha lehet cserélném, MXMes, vagy rá van forrasztva nem találok leírást,képet.
(vagy ha van van javaslat bármi másra meghallgatom... : ) -
Buszos
aktív tag
Szervusztok!
Van nálam egy Lenovo Thinkpad T410-es, Intel i7M620 és nVidia NVS3100M. Nagyon erősen melegszik, Aida stabteszt alatt a 90 fokot is meghaladja a hőmérséklet. Hűtőt cseréltem (venti+pipe is), természetesen közben friss paszta is került rá. Mégis borzalmasan meleg! Bármilyen építő jellegű ötletet hálásan fogadok!
Sokadik átbaszatásom okán elhatároztam, hogy nem utalok előre!
-
Buszos
aktív tag
Csak ez már kikapcsolgatott. Tehát ne aggódjak, ez üzemszerű?
-
jjeahh
nagyúr
Ha már melegedés, a T520, i5 2430M, NVidia NVS 4200M notim is meleg tpfancontrol smart módban, sokszor 60+ fokot mutat, azt hittem már ez is sok Bios vagy smart mód 2-őre állítva viszont állandóan 36-39 fokon van, ami ölben is kellemes, szinte teljesen hideg a noti alja, viszont ha jól látom ilyenkor mindíg pörög a venti megállás nélkül Most akkor melyik az egészségtelenebb a laposnak, a 60 fokos meleg vagy a folytonos venti pörgetés?
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
rgeorge
addikt
válasz soldi3r #81165 üzenetére
W520 négy magos i7-tel igen. De csak a kifújt levegő lesz meleg, a billentyűzet, palmrest max. enyhén langyos. És nincs throttling sem. Nyilván hang is van, de nem elviselhetetlen még csöndes helyen sem.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
Chaser
legenda
válasz Tikakukac #81160 üzenetére
T510-nél játék alatt sincs 90 fok semmi. Na jó lehet, ha a külső környezeti hő 40+ fok akkor befigyelhet. i5 de a fentebbi i7 is két magos. Ennyire trágya lenne a 410 hűtése? 8540p sem melegszik nvs5100-zal, az pedig már 128 bites vga.
8540p-n megnézek most egy aida stresszt, kíváncsi vagyok Hétvégén 510-et is meglesem. Azért lekapcsolgatni nem kellene egy T410-nek sem sztem aidatól._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
HSM
félisten
válasz Chaser #81169 üzenetére
A 14"-os gépekben azért jóval kisebb a hűtés. Nekem még külön VGA sincs a T420-amban, mégis simán fel lehet fűteni akár 90 fok fölé is... [link]
Ha játszom rajta Turbo-val, akkor a 95-97 fokos maghőfokot is van, hogy eléri, de HWiNFO szerint olyankor ritkán throttling is előfordul. Mondjuk kikapcsolásom még nem volt.
Tapintásra sem vészes ilyenkor sem, csak a procinak van melege és a kifújt levegő jó meleg. -
Chaser
legenda
Biztosan, de ennyire csak nem. Mondjuk részemről vagy 15", vagy 12-13, 14-est soha nem szerettem, nagy tapasztalatom nincs velük. Talán csak T60-ból volt olyanom, ott ha jól rémlik ua. a hűtés van mindkét verzióban.
Közben meglett a teszt, 55 perc aida stressz alatt sem érte el cpu mag hőfok a 80 fokot, 23-25 fok lehet benn. i5 540, turbo nem volt. És 10 másodperc alatt 60 fok alá hűlt minden. De majd hétvégén egymás mellett összeeresztem az 510-zel, legyen a külső hőmérséklet is teljesen egyforma._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz jjeahh #81173 üzenetére
Ha legoztál gyerek korodban akkor nem nagy valami. De leírtakból sztem rendben van a gép. Esetleg bepróbálhatsz manual beállítást pl 2-es fokozaton. Megnézel egy terhelős tesztet hogy bírja vele. Egyébként semmi baj nincs ha megy folyton a venti akár nagyobb fokozaton ha nem zavar a hangja. Idővel csapágyas lesz és cserélni kell, pár ezer ft-os történet.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
HSM
félisten
Hmm.... Akkor az szerencsés példány. Nálam is MX4 van rajta, ráadásul mikor készült a teszt, viszonylag frissen volt még rajta. Mondjuk nálam nem lett lényegesen jobb a gyári pasztás értéknél, talán pár fok.
Ami nálam kissé hátrányos, hogy dokkban van, és ott is futott a teszt, az némileg korlátozza a kijövő légáramot.Mondjuk játéknál (mondjuk SC2, legutóbb az új rész 4 bevezető misszióját játszottam a notin ) szerintem a Tiéd is bőven benézne 90 fok fölé. Bár kérdés, a tiédben melyik hűtés van, az enyémben a dupla hőcsöves, amiben a ventilátor maximális fordulatszáma 4500. Viszont ami érdekes, gyárilag a szabályozás csak bőven 90 fok felett kapcsolja feljebb 4000-ről 4500-ra, pedig utóbbi azért lényegesen erősebben hűt. Olyan szempontból jól ki van találva, hogy stabil a gép így is, simán bírta a játékot is olyan 2 órán keresztül.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
vikcsi
senior tag
válasz FoxiestFox #81185 üzenetére
Kapok régi procikat a gyűjteményembe és leginkább a socketA procikon van ilyen, de még mindig olyan, mintha most nyomtam volna kis, minden ezüst lesz, mire letakarítom.
Amúgy miért nem lehet használni? Nem vettem volna észre, hogy szigetel Mi régen sokat használtuk.ELADÓK: IBM T60 bontás, ssd-k, pc alkatrészek, Nikon P4 digi fényképező, Panasonic FULLHD kamera, stb... cserélek is; KERESEK régi/hibás CPU-kat gyűjteménybe!
-
Chaser
legenda
Elméletileg ezüst oxid, nem vezeti az áramot. Multiméterrel rá kell mérni Láttam már pár szétkent cpu-t, még alaplapban is volt némelyiknél Nem volt semmi bajuk. Ha minden igaz csak kezdetekben volt ezüst a pasztákban.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
HSM
félisten
válasz Chaser #81188 üzenetére
Őszintén szólva nem követem egy ideje az "ezüstpaszták" evolúcióját. Régebben volt kütyü, amit ismerősi körben az ezüstös paszta nyírt ki (nagyon-nagyon régen), magam is rengeteget szívtam a takarításával más kütyüiről, szóval ha szabad így mondani, ősidők óta a "nemvezető", pasztákat preferálom.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz vikcsi #81186 üzenetére
Nem vezeti elég jól a hőt.
Én is használtam az S370-es érában, de azóta sok víz elpárolgott.
T61p-ben használtam legutóbb, és borzalmas volt. Majdnem olyan rossz volt, mint a noname fehér trutyi.
MX2-vel már épeszű hőmérsékletet produkált, de akkor már késő volt, a GPU tokozás elpusztult. -
vikcsi
senior tag
válasz FoxiestFox #81190 üzenetére
Zalman hűtőhöz adott fehér pasztát használok, sok kis tubussal adnak a hűtőkhöz, meg egy nagy tubus ac hűtőhöz adott van.
Ezüstben csak a lemoshatatlanságot nem csípem amúgy, nomeg kupaktalan procira nem kenném...ELADÓK: IBM T60 bontás, ssd-k, pc alkatrészek, Nikon P4 digi fényképező, Panasonic FULLHD kamera, stb... cserélek is; KERESEK régi/hibás CPU-kat gyűjteménybe!
-
lugosi
MODERÁTOR
Van egy T420-am, amibe ssd lett téve, de a gyári vinyó lett klónozva rá, tehát megvan a recovery partícióm, amiről a Win7-et lehetne telepíteni, ha bekrássolna.
A kérdés. Már egy ideje pattog a tálcán a Win10, és valamikor szeretnék rá upgradelni. A kompatibilitási progi kiírta, hogy ez a recovery partíció disztrójolva lesz valószínűleg a win10 installkor. Kérdés, hogy ez mekkora probléma, avagy probléma-e egyáltalán. Ha behalna a win10 az upgrade után valamikor, akkor hogyan tudom újratelepíteni egy ilyen recovery partíció nélkül? Mi a véleményetek?
-
Buszos
aktív tag
válasz lugosi #81192 üzenetére
A win10-hez csak elsöre kell a jogtiszta win7. A következö win10 installnál termékkulcs nélkül aktiválható, mert elsöre létrehoz egy azonosítót a gépedhez, és ha nincs hw változás, az MS server-röl aktivál. Kipróbálva!
-
Tim82
félisten
válasz lugosi #81192 üzenetére
A többit előttem megválaszolták, de ha arra gondolsz, hogy esetleg nem jön be a W10 és a W7-et szeretnéd újratelepíteni, akkor én nem bíznék annyira abban, hogy a W10 nem fogja esetleg elszúrni a gyári, T420-hoz járó W7-recovery-t vagy akár a régi W7 lementését és visszaállítását, amit elvileg elvégez a W7-W10 upgrade-kor (olvastam ilyesmire példát a W10-topikban).
Én javasolnám, hogy Acronis-szal (ha jól emlékszem, azt használtál már) csinálj egy teljes backup-ot az SSD tartalmáról, mielőtt frissítesz W10-re. Mondanám a Macrium Reflect Free-t is, de az emlékeim szerint nem boldogul a recovery lementésével.
De ettől függetlenül a W7-et is újra tudod telepíteni, el kell, hogy fogadja egy sima telepítőlemez/iso is a W7-kulcsot, amid van a T420-hoz.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
lugosi
MODERÁTOR
Köszi mindenkinek, kb minden megválaszolva, egy kérdés maradt. A win7 újratelepítését, ha működik a win10, nem fogom akarni szerintem (bár semmi bajom a 7-tel, ez csak olyan hörcsögeffektus nálam, hogy van újabb, akkor az kell). A win10-et külső adathordozóról újra tudom telepíteni, ha később valami rendszerösszeomlás van? Iso-ból, pendrive-ról, vagy kiírom lemezre?
Lehet hogy hülyeségeket kérdezek, de időtlen idők óta nem telepítettem windowst, mindig csak olyan gépeim voltak az elmúlt kb 10 évben, amire gyárilag feltelepítették. Ezért tetszik a recovery partíció most, mert nem kell lemezt keresgélni pl.
Édesapám laptopjával jártunk úgy, hogy nem volt meg a gyári recovery dvd, és most nem tudjuk másik lemezről visszatelepíteni a teljesen jogtiszta windowst, mert a dvd meghajtóját nem ismeri fel a win telepítő. Ezért volt hozzá saját lemez, de sajnos elvesztette. -
félisten
-
Tim82
félisten
válasz lugosi #81196 üzenetére
A win10-et külső adathordozóról újra tudom telepíteni, ha később valami rendszerösszeomlás van? Iso-ból, pendrive-ról
Emlékeim szerint a Microsoft Media Creation Tool erre van kitalálva.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
veterán
sziasztok,
adott egy w520, januárig garanciális. a garanciával összeegyeztethető egy kijelzőcsere?
hanyas vagy, te disznó?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest