-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
válasz donjohnson #52701 üzenetére
Azért, mert vadiúj és nem agyonnyúzott használt cucc.
Van ez újonnan "picit" drágábban is a németeknél.
[ Szerkesztve ]
-
Tubi2
senior tag
Alakulnak a dolgok. A T400 megjön (vinyó nélkül) jövőhéten a billel és a csuklótámasszal terv szerint.
Viszont a tárolással gondban vagyok. Nem tudom, hogy HDD vagy SSD legyen.
Alapból SSD-vel képzeltem el a gépet, szálguldással, viszont az SSD topic kezdőhszében le is beszélnek róla Vista alatt. Ugyanis én Vistával szeretném használni, ha már azzal jött ki, plusz szerintem az komolyabban is néz ki, és SP2-vel igazán nincs gond vele. Viszont ha SSD-t akarok, akkor Win7 kell, na nem tudom. Végülis HDD-vel is igazán lehet használni, az SSD előnye csak töltéskor jelentkezne.Valakinek valami érve a Win7+SSD kombó mellett?
- Tubi // 06-30-kettőhatnulla-3922 // Debrecen
-
Tikakukac
titán
Na megjött az 1200 forintos gombom. Működik, rendben van, most már csak alaplapot kell javítani és talán összerakhatom végelegesre ezt a vacakot
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
-
Chaser
legenda
Nincs érvem. Próbáld ki, utána nem lesz több kérdésed. Vannak olyan SSD-k amikben van saját TRIM úgymond. Akár XP alatt is lehet használni. De sztem ne ragaszkodj a vistához mert azzal jött ki. SSD egyáltalán nem csak bootkor mutatja meg magát, indíthatsz bármit kb, még ha sok sw-t is indítasz egyszerre akkor incs homokóra. Ami hdd-n 10 sec alatt indul itt 2-3. A mostaniak meg egyre megbízhatóbbak és gyorsabbak. SATA2 miatt teljes egészében nem tudod kihasználni, de már az írás is egyre gyorsabb. Ha pl videot vágsz néha vagy PS-elsz megérzed mennyit számít.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
-
Tubi2
senior tag
válasz Dhampir #52710 üzenetére
Hát, nehéz ügy, de mindenképp SSD kellene. Jó, legyen, egyszerűbb a Win7+SSD kombó, majd lehet kipróbálom a Vistát, vagy utána nézek mennyire is bántja az SSD-t, lehet igazából semennyire ha jól beállítom.
Köszi a válaszokat!
- Tubi // 06-30-kettőhatnulla-3922 // Debrecen
-
félisten
-
metal01
őstag
Mindenképp érdemes kipucolászni. Sűrített levegővel azért óvatosan a ventinél. A paszta nem rossz ötlet, de akkor valami normális pasztát használj. MX-2, vagy MX-4. Előtte pucold le rendesen az előző pasztát. Izopropil alkohollal, vagy gyógyszertári alkohollal. Amennyiben a gap pad is már szakadt, vagy állagát tekintve már elhasználódott, azt is érdemes cserélni.
Nekem P9700-van a T400-ban. Elsőre 70-80 fok volt. Kapott MX-4-et, és új gap pad-et. Azóta minimális terheléssel (böngészés, filmezés) 37-44 fok. Terheléssel (HD film, videó -és képszerkesztés) 50-55 fok. Kapott még egy kis alulfeszelést is. TPFC-al be van lőve a venti, így nem is teker, ha nem fontos.
SP-ket nem tudom, hogy lehet-e alulfeszelni, nem volt még vele dolgom. De sokat segít a hőfokban az tuti!
-
Bocsek
aktív tag
Sziasztok! Olyan hibát produkál a T400-am, hogy akár bekapcsoláskor, akár szundiból felébresztve, csak felpörög, világítanak a ledek, és ennyi. Kb 10 perc, negyed óra után elindul, és hiba nélkül használható. Egyre sűrűbben, most már 10-ből 8 alkalommal ezt csinálja.
Valakinek valami ötlet? Alaplap hiba lehet? -
cadeyrn
aktív tag
Picit off:
használ valaki feles Intel 5300-at linux alatt? Az istennek nem bírom rávenni a 300Mbit/sec-re az X200-ban, a full length a T400 vígan megy ezen a sebességen. -
metal01
őstag
válasz Naigen #52718 üzenetére
1 mm-est. Én [innen] vettem. Sokan inkább régi 1 Ft-ost políroznak, és azt teszik a GPU-ra. A link kommentjeiben van is egy oldal, ahol ezt a megoldást mutatja valaki. De lehet kapni kifejezetten erre gyártott kis rézlapokat is. Én gap pad-et tettem a VGA-ra, és nem melegszik nagyon. Tény, hogy az 1 Ft-os, vagy a rézlapka jobban hűt, de még nem volt időm ezzel foglalkozni. És 99%-ban az integrált VGA-t használom, az meg nem melegszik nagyon.
-
metal01
őstag
"az SSD előnye csak töltéskor jelentkezne." Na ez nem igaz... Nekem már egy éve SSD (Samsung 830/128 GB) van a T400-ban. Ég és föld a különbség egy 5400-as vinyóhoz képest. Már lassan bosszant, ha egy olyan gép előtt vagyok, ahol nem SDD-ről fut a rendszer.
Az én gépem is gyárilag Vistával jött, de gyalu volt. Igaz, hogy vannak még hébe-hóba Vista driverek is, de már leginkább csak 7. Pláne, hogy most már nyomják a 8-at ezerrel. Szerintem hanyagold a Vistát, és nyomass 7-et. Csak az én tapasztalatomat tudom mondani SSD+T400+W7-el kapcsolatban. Röviden: működik hibátlanul!
[ Szerkesztve ]
-
CharlieDrop
veterán
Álohá
Ki volt az aki optikai drive helyére való kerettel foglalkozik?
Lehet cserélném a HDD-t SSD-re, és kellene használjam a HDD-t isköszi.
üdv,
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
metal01
őstag
válasz CharlieDrop #52722 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Végül is csak Chaser aláírását kellene megsasolnod pár hozzászólással feljebb.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Chaser
legenda
Kizárt dolog mert nem tudom
Tim82
Ámberek, közérdekű. x200 x201 9 cellás pana akku új 15k-ért van aprón, csapjon le rá akinek kell. Perpill ahogy elnéztem kinnről még 6 cellás sanyo se nagyon fér bele ennyiért jelenleg.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Az normális, hogy T400 T9400 procival pár perces Intelburn után alatt a cpu 100C-os? X200-on 82C fölé nem megy. Igaz az P8400. De nem sok egy kicsit a 100C? Most pasztáztam újra bár előtte nem csináltam tesztet.
-
MrSealRD
veterán
Akkor szedd szét, mert valamit nem sikerült jól a helyére tenni.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
-
-
-
MrSealRD
veterán
Ha csak pár másodperce felugrik, majd lehül az nem gáz...5 perc futás mit mutat? Normalizálódik a ventilátor fentebb kapcsolása során?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
-
-
buvartacsko
addikt
nektek volt már olyan hogy össze vissza laggolt a thinkpaden a hang?
elvileg a wifi/ethernet driverekkel lehet kapcsolatos, de semmi se segít. új windows telepítés és szarrá laggol a zene sokszor.
volt egy vinyó cserém hitachiról westen digitalra.
mondjuk itt is voltak érdekességek. az intel matrix storage driver konkrétan kinyirta a windows updatet, és csak az intel rapid storage driver segít ami elvileg nem is jó az x200amhoz...
nem tudom mivan de egyre jobban elegem van ebből a rakás szar lenovobol.
el van csúszva a kép a laptopon, 5x jött ki kb házhoz a lenovo, mondtam nekik hogy a kijelző kábelét cseréljék ki ami tekeredik a kijelző forgatásakor, de nem. cseréltek alaplapot (ezután hangosabb lett a venti... ) ( cseréltek volna 3x kijelzőt... ebből 1x sikerült, mert 2x rossz kijelzőt küldött a lenovo. ) no comment az egész cég. inkább úgy fogalmaznék hogy egy VICC.
-
xcds
őstag
válasz buvartacsko #52738 üzenetére
Neked kimentek házhoz? Akkor érezd magad kiválasztottnak.
-
metal01
őstag
válasz buvartacsko #52740 üzenetére
Azért ne utáld a szalonnát, mert egy büdös paraszt a böllér
-
MrSealRD
veterán
Az a gond, hogy itt csak a szélső értékek látszanak. Jobb lenne egy AIDA grafikon...DE ettől függetlneül mondom. Ha a gépet nyugalmi állapotból indítod neki egy ilyen terheléses tesztnek akkor a ventilátornak lesz egy néhány másodperces tehetetlensége, amíg a felfogja mi történik. Az úgy néz ki, hogy az elején kiugrik egy jó magas értékre, után pedig a ventilátor már nem engedi fentebb...
Szóval ha 5 perc folyamatos terhelés után sem emelkedik, hanem beáll egy 8x értéken az rendben van...Úgy látom nálad pont így is van.(#52741) metal01 :
[ Szerkesztve ]
-
xcds
őstag
Milyen géped van?
-
soldi3r
veterán
en is gepvaltas elott vagyok, szerinted akkor ne x230 legyen? erdekes, hogy az x220 dragabb...
a 2570 (vagy az utodja?) is szoba kerult, de en megvarom a 6240-es latitude-ot is, ha lesz benne msata, akkor megvan a befutoE30 (oo=[][]=oo)
-
buvartacsko
addikt
válasz soldi3r #52744 üzenetére
nekem az új billzet se tetszik. nézd meg hol van rajta a print screen key. nekem eddig nagyon nagy húzó volt a billzet a thinkpadeken. de miután a page up/down részleget is elbaszták, most a trackpoint gombjai is lekerültek. a system update se ér már semmit se kb. a szerviz rakat szar itthon. nem panasonic aksival hozzák hanem fos sanyoval ami 1 év után elbaszódik.
nos akkor tulajdonképpen milyen pluszt is nyújt a többiekhez képest? kb semmit. köszönöm szépen elég volt.
a t szériából eltűnt kb a roll cage. konzumer vacak az összes új gép. az IPS kijelző se ér ennyit nekem már.
2570el szemezgetek. 160-200ért elég jó konfigokat lehet beszerezni, és elég szép állapotban garival. ahhoz képest hogy a boltban 4-500 ezreket kérnek el érte. és nagyon faszán van összerakva. sehol nem lötyög, zörög, minden flott rajta.
én a helyedben tuti pártolnék. én fogok is.
amúgy x200 tabletem van.
megoldottam a hang lag gondot, leszedtem minden lenovo meg intel sata drivert, az jó amit a win update felrak magától. legalább ez működik végre.
bocs a hiszti miatt. hónapok óta gyűlt bennem a feszkó. kezdve ott hogy alapból votl egy rohadtul szép kijelzőm benne, de pixel hibás volt. aztán mióta kicserélte a szerviz ( és ott is kiderült hogy ők is csak használt alkatrészt rendelnek bele.............. ) azóta foltos a sarkokon, a betekintési szög egy szar ennél a kijelzőnél és ilyenek. hiába mondtam nekik ezt is, nem értették meg mi a gondom.
körülbelül nem merek már szervizeltetni, mert szarabb lesz a helyzet mint volt. inkább tűrtem volna azt a 2 pixel hibát...
[ Szerkesztve ]
-
simonjoe
őstag
Szerintetek érdemes ezzel foglalkozni, költeni rá?
http://viewitem.eim.ebay.hu/Lenovo-ThinkPad-T410-Drivers-Recovery-Restore-Resource-Utilities-78XPVista-CD/400555876214/itemJoe
-
soldi3r
veterán
válasz buvartacsko #52745 üzenetére
felig mar valtottam, megvan ugyan az x200, de inkabb a ceges e6330-at nyuzom
a hp mellett nalam a beepitett optika szol, minosegre meg szerintem a 2560 is jo volt, azzal talalkoztam eddig, de a dell sem panaszkodhat jelenleg
sajnos x220-230 nem jart a kezeim kozott es meg sem tudom nezni sehol semE30 (oo=[][]=oo)
-
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus VivoBook S513EA FHD notebook - i5 1135G7 16GB RAM 512GB SSD Inter Iris Xe IGP WIN11
- BESZÁMÍTÁS! HP ProBook 650 G5 15 notebook - i7 8565U 32GB RAM 512GB SSD AMD Radeon 540X 2GB GDDR5
- BESZÁMÍTÁS! HP EliteBook 840 G6 notebook - i7 8665U 32GB RAM 512GB SSD AMD Radeon 550X 2GB GDDR5 WIN
- 91 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (DOBOZOS, csak 1db)
- 89 - Lenovo Legion Pro 5 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4070 (DOBOZOS, 2DB)
- Dell latitude 3510 10.gen i5
- Full HD Dell Latitude 5570 i5-6300 laptop 4 GB RAM 128 GB SSD 3 órás akkumulátor
- ASUS VivoBook S14 S430FA NumberPad Intel i3-8145U CPU, 512 GB SSD, 8GB RAM, Intel UHD Graphics 620
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest