- DUNE médialejátszók topicja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldi3r
veterán
válasz FoxiestFox #48550 üzenetére
egyik sem kell hozza, ott a min4win vagy a wubi
ugyan ugy terheld meg, aztan kiderulE30 (oo=[][]=oo)
-
Chandler
senior tag
Sziasztok,
Egy Lenovo x1 carbon vásárlását fontolgatom.
Ezt a példányt néztem ki.
Az volna a kérdésem, hogy ha egy laptop túl sokat áll raktáron, az nem jelenti azt hogy az akku élettartama csökken amiatt hogy nincs használva hosszú ideig?
A másik hogy szerintetek a gari az akkortól kezd el számolni amikor megrendelem/megérkezik?Köszi a seítséget
[ Szerkesztve ]
-
lapa
veterán
válasz FoxiestFox #48550 üzenetére
azaz ha bebootolt mondjuk az ubi, akkor
sudo apt-get install cpuburn
utána pedig cpu magonként külön ablakban
burnMMX
-
Francia91
veterán
Jövő héten eladom a T60p-t, és jön a T500-as
A vevő először küld egy SSD-t, amire telepítek Windows-t. A BIOS-ban most Compatibility módra van állítva a HDD mód a most fent lévő XP miatt. Ez SSD-nél maradhat így, vagy váltsam vissza AHCI-re? Az SSD-re is lesz XP a Win7 mellé. XP hogy viselkedik SSD-n, ajánlott-e a dolog?"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
félisten
-
Tp_fan
tag
Sziasztok
Gyárilag milyen wifi kártya van az r60e-be
Kedves nyugdíjasok! Mi fiatalok, néha rosszalkodunk. Ti két világháborút csináltatok. Akkor most ki szégyellje magát!?
-
félisten
-
Chaser
legenda
válasz audi100td #48558 üzenetére
De működik a a trim AHCI nélkül is Nálam is úgy van. Én is azt hittem hogy nem, SSD topikban mondta valaki, kipróbáltam azóta úgy van.
szerk: dying_star: Nem valószínű vram halál, 1080p film szépen eszi a ramot. Ha mpchc-ben minden effektet bekapcsolsz 256MB nem is elég hozzá.
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Francia91
veterán
válasz Chaser #48564 üzenetére
Na megtárgyaltuk a leendő tulajjal, hogy nem lesz a T60p-re XP, hanem Win7/Win8 kombó az SSD-re
Más téma: T500-nál elméletileg már alapból SATA-II a HDD/SSD vezérlő. Jól tudom-e?
Valamint miket érdemes átnézni a szokásos dolgokon kívül a T500-ason, ha megjön. Zsanérjai általánosságban milyenek? Bírják úgy, mint a T60 zsanérok, vagy gyengébbek?"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
audi100td
nagyúr
válasz Francia91 #48565 üzenetére
Igen, alapból SATA2. Nem tudok igazából semmilyen típushibáról, ritka jó széria volt. Viszont a zsanér holtjátéka idővel itt is növekszik, mint T61-nél. Én már ezzel nem is foglalkozom, ha veszel is bele újat fél-1 év alatt megint ilyen lesz.
Chaser: Ezt nem tudtam, eddig mindenki azt mondta, hogy csak AHCI-vel van TRIM, ezek szerint mégsem.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
soldi3r
veterán
válasz Chaser #48564 üzenetére
ezt ki mondta?
az nem a gc?ocz technology:
AHCI is needed for native TRIM support in Windows 7E30 (oo=[][]=oo)
-
brd
nagyúr
válasz audi100td #48566 üzenetére
De csak a Win beépített driverével van; más, nem AHCI driverrel tudtommal nincs. Tehát, ha egy chipset driver pl. feldobja az IDE/Compatible módú drivert, akkor már nincs TRIM. Legalábbis, eddig ezt tapasztaltam.
A GC az a nem TRIM-elt blokkok takarítását (is) csinálja, és a TRIM/AHCI meglététől függetlenül tud működni.
[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
mdk01
addikt
válasz audi100td #48566 üzenetére
ritka jó széria volt
...de furcsa ezt olvasni olyan mintha most vettem volna és már 3,5éves.Francia:
Zsanéroknak nekem 3év garancia előtt 1héttel húztak utána a szervizben, mert volt egy 1cm-es holtjátéka. Fél év után kb. ugyanolyan lett. Nem zavaró, de hát 3,5 éves és használom....ennyi.
A "W" környéki hibogás típushibája neki de azt is rendbe rakták a gari lejárta előtt vhogy, azóta megszűnt és nem szedtem szét hogy mit csináltak vele, de sztem másik klav. van benne mert a gombok nyomása is kicsit más volt, de nem biztos.
A 3. dolog ami a 3éven belül nekem előjött az a ventilátor zörgése volt. Ez a 2. év után jelentkezett de kivártam még vele a 3.évet és ezt is megcsinálták a szervizben. Nem tudom hogy újat kaptam vagy csak megzsírozták de hangtalan azóta is. -
Chaser
legenda
Nem tudom melyik hogy bírja. Minden gép úgy távozik tőlem ahogy megkaptam T500-ból fullos zsanérosom volt, T60-ból meg sok verzió.
audi100td: Én is abban a hitben voltam kb fél évvel ezelőttig.
soldi3r: Nem gc, trim. OCZ-vel nem foglalkozom, nem tudom náluk mi kell a boldogsághoz. Samu 840-em van, még a samu sw sincs fenn - lusta voltam- . Compatibility mód és megy a trim. Miről csináljak screent?
-
lapa
veterán
válasz FoxiestFox #48559 üzenetére
bocs, benéztem miről van szó.
-
Chaser
legenda
válasz FoxiestFox #48567 üzenetére
A thinkvantage hw ellenőrzőt lefuttattad? Nem szentírás ahogy elnéztem, de vga-t szépen teszteli.
-
cadeyrn
aktív tag
T400 tulajok, kérdés:
pár nappal ezelőtt lettem figyelmes, hogy a lid bal felső sarka lecsukott állapotban majd' 1 mm-rel előrébb áll, mint a notebook alsó szekciója.
Ami igazán furcsa, hogy máshol sehol nincs ilyen, elmozdítani ( értsd, helyretenni ) nem tudom, minden tart, passzol, rendben van; kévéve a kinézetet.
Van bárkinek tippje, mitől lehet?( A gép nálam van lassan 2 éve, leejtve max agyonpárnázott táskában volt, régen, ezt meg vagy nem vettem eddig észre, vagy vetemedik a magnézium )
-
félisten
-
Francia91
veterán
A venti zörgése a legkisebb probléma, egy kis grafitos zsír 1,5-2 évre garantáltan megoldja
T60/T61-esek ventijét rendszeresen oldottam meg így
Várom már a T500-ast, Inventornak kell a 8 Gb RAM, meg néha nekem is[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
félisten
-
RnJ
tag
válasz FoxiestFox #48561 üzenetére
Ilyen problémám volt R500-nál. GPU-hiba. 1x segített egy reflow, azután végleg megadta magát.
Ha játszol a laptopon, vegél alá hűtőt. Pl. Coolermaster Notepal U2 pont jó és nem is drága.Azóta nem melegszik annyira a W500-am.
-
félisten
-
cadeyrn
aktív tag
Ha bárkit érdekel X201s übergép és tud angliából ismerőssel szállítatni, vegyen, 350+10 angol fontért, amíg van.
-
Teejay83
tag
Szerintem nézz szét az ebay-en van sok új eredeti IBM battery olcsón
[ Szerkesztve ]
DPS Hungary- szoftverrobot fejlesztés-online marketing-rendszerek bővítése,korszerűsítése-digitalizáció-IT biztonsági tanácsadás-Laptop-Projektor BÉRLÉS | www.onlineasszisztens.com | www.dpshungary.eu |
-
Arlekim
aktív tag
Ezt találtam a t500-ról mint negatív.
Windows 95 was unable to detect your keyboard. Press F1 to retry or F2 to abort.
-
Arlekim
aktív tag
Meglehetősen megtetszett nekem is ez a gép. Tudom, nem egy gamer holmi, de azért már azzal a vga-val a kedvenc stratégiáim, és néhány régebbi fps/rts elfutna. Én azért szeretnék játszani is.
Windows 95 was unable to detect your keyboard. Press F1 to retry or F2 to abort.
-
Teejay83
tag
válasz audi100td #48587 üzenetére
ha csak az eladó értékeléseit nézem én tuti ezt venném, volt már 1-2 ilyen akksi amit vettem ebay-ről és egyikkel sem volt probléma, persze mindig megbízható eladótól kell venni
DPS Hungary- szoftverrobot fejlesztés-online marketing-rendszerek bővítése,korszerűsítése-digitalizáció-IT biztonsági tanácsadás-Laptop-Projektor BÉRLÉS | www.onlineasszisztens.com | www.dpshungary.eu |
-
Francia91
veterán
válasz Arlekim #48591 üzenetére
Én is játszok, 2 játékkal:
War Thunder és CS: Source. Ezeket viszi a T60p FireGL V5250-es kártyája is, a Source-ot Medium beállításokkal natív felbontáson, utóbbit Ultra Low 1280x800-on, viszont nincs hardveres HD gyorsítás, ami nekem kéne HD filmezés végett. T60p is viszi a Full_HD-t, de a T7600-as 80-90%-on, a GPU szintén 80-90%-on van közben... Meg az Inventornak sem ártana egy kicsivel komolyabb GPU, ez már néha megszenved vele, nem beszélve a 3 Gb RAM-ról... Egy-egy 150-200 Mb-os rajz megeszi a 3 Gb-ot, még XP alatt is . 8 Gb-nál már nem lesz ilyen gondMeg mégiscsak újabb hardver a T60-nál, DDR3-as RAM-mal.
Így meg, hogy 1:1 ár arányban cserélem a T60p-met ATI-s T500-ra, marhára megéri
[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Tim82
félisten
válasz Arlekim #48591 üzenetére
Egy-két free-to-play MMORPG-t (LOTRO, SW:TOR) kipróbáltunk nemrég Z61p-n (T7200 / Ati FireGL V5200 256 MB VRAM-mal / 3 GB RAM) és T500-on (T9400 / Intel GMA 4500MHD / 8 GB RAM) és egészen szépen futnak. Az SW:TOR esetében le kell venni a részletességet, a LOTRO-hoz nem nagyon kell állítgatni.
T60-on (Radeon X1400) játszottam Dragon Age: Origins-t, szintén némi kompromisszummal, de jól elfutott.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
scarbantia
aktív tag
Sziasztok!
Kicseréltem a processzort a T60p-ben T2600-ról T7400-ra.
Nem megy. Elindítom, a HDD megy, kép nincs, hűtő nem megy.
Hűtőt visszakötöttem, BIOS valami 2011-es dátumú, elvileg jónak kellene lennie.Mi lehet a gond? Döglött a processzor? (elvileg újként hirdették!)
-
audi100td
nagyúr
válasz scarbantia #48596 üzenetére
Elvileg Rev 3-as alaplap is kell hozzá, előfordulhat, hogy a tiéd ennél régebbi.
szerk: Egyébként mindössze a nagyobb cache miatt van egyáltalán értelme a műveletnek? 64bitet úgy sem lehet kihasználni ebben a rendszerben.
[ Szerkesztve ]
-
scarbantia
aktív tag
válasz scarbantia #48598 üzenetére
A gép típusa 2007-93G, 06/08-as gyártás.
-
Tim82
félisten
válasz scarbantia #48599 üzenetére
Ilyen típusszámú T60p-be elvileg sikeresen tettek T7600-at is (stefan_s1 aláírásában szereplő gép innen).
Én ellenőrizném, hogy jól lett-e betéve, jól a helyén van a hűtő. Esetleg kivenném a procit, óvatosan megnézném a foglalatot, hogy nem ment oda por, majd újra, figyelmesen összeraknám a gépet. (Nem feltételezem, hogy rosszul raktad össze, de ártani nem árt.)
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest