-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
riszter
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy szerintetek ez a T400 ennyiért megéri-e? Lehet benne valami átverés? Hogyan tudom meg pl üzletkötés elött?
Egy barátom kért meg hogy keressek neki laptopot 130-140k környékén. A szokásos dolgok kellenek neki: internet, office, filmnézés (nem kell HD). Mivel nekem r61-em van, elsősorban TP-okat néztem neki.
[ Szerkesztve ]
Vivere militare est
-
Badi82
tag
válasz riszter #1901 üzenetére
HA megvan hozzá a számla, doboz, akkor én sokat nem gondolkodnéék rajta. Gyanúsan olcsó, de ha megvannak a papírok, akkor nem lehet nagy gond. Azért ellenőrizném a sorozatszámot, az alján, és a biosban is...
update: szerintem meg van szorulva az eladó.
[ Szerkesztve ]
Nec Arte Nec Marte
-
nagyúr
-
riszter
senior tag
válasz Napfénysüti #1903 üzenetére
Köszi a válaszokat! Sajnos nem válaszol sem pm-re, sem sms-re! Azt hiszem ez a biznisz itt véget ért...
Vivere militare est
-
-
Snowcat
tag
Helló!
Be szeretnék ruházni egy 7200-es hdd-re és egy wd scorpion black-re gondoltam. A 320-as méretből két változat van - wd3200bjkt, wd3200bekt - amik között annyi a különbség, hogy a bjkt-ban van gyorsulásérzékelő, a bekt-ben nincs.
Namármost elvileg viszont ez a thinkpad-ekben alapfelszerelés, Szóval akkor most hogy is van ez? Csak mozgásérzékelős vinyókat raknak tp-kbe, vagy a szenzor máshol van és mindenfajta vinyó esetén működik? -
Tim82
félisten
Erről jut eszembe, X40-ben van Active Protection? Gondolom, igen, de azért fura egy 1.8" vinyónál elképzelni...
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
zoll_T43
csendes tag
Sziasztok!
Még egy kérdés. Ha ki szeretném cserélni a 40GB-os Hdd-t mondjuk 160 vagy 250-re a T43
bármit elfogad, vagy vannak bele való típusok? -
Gondwana
addikt
válasz zoll_T43 #1911 üzenetére
HDD szempontjából pont a T43 problémásabb egy picit az átlagnál, mert a chipsetjében csak SATA kontroler van, de IDE-SATA átalakító van benne a HDD előtt.
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
evone
őstag
SimpleTap MultiTouch display van a T400s-be.
ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)
-
kegé
csendes tag
Sziasztok!
Nincs valakinek eladó Lenovo 39T4587 dokkolója esetleg?
-
N4nI
tag
válasz Shadowfax #1897 üzenetére
szia
hol lenne erdemes a szervizek közül megprobánom a gariztatast a cmos elem cserélt ibm gépemen? garancias még csak szét volt szedve tudod. gondolok itt arra h vhol kukacoskodok vannak, valahol emberseges emberek ( tapasztalat esetleg?)
2040 Budaörs vasút u. 15. (36) 23 555-4363 Kventa Kft.
ez elég közel van hozzám, vélemény esetleg érdemi tapasztalat?
köszönöm
-
mv
aktív tag
válasz zoll_T43 #1911 üzenetére
Üdv!
Kötelező olvasmány a témával kapcsolatban.
Röviden, tömören, ha nem lenovo által értékesített lemezt választasz, akkor 2010-es hibakódot fogsz kapni minden indulásnál. Ez 3 sípszót és egy hibaüzenetet jelent, továbblépve gond nélkül használható a gép.
A linkelt cikkben van egy lista azokról a meghajtókról, amik gond nélkül működnek, tehát vagy levadászól egy pont olyat, vagy együttélsz a hibakóddal.
Figyelem! A felhasználó a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat produkálhat.
-
guppy
őstag
Melyik drivert kell felrakni r500 hoz windows 7 alá h menjenek a "görgők" a tapipadon?
Előre is köszönöm -
Ringman
nagyúr
Hello!
Reális szerintetek, hogy t61 6 cellás akkunál 270 cycle count mellett 24%-os az elhasználódás? Elég sokat használom töltőről is, közben az akkut nem veszem ki (esetleges áramszünet miatt).
Az utóbbi 2 battery reset-nél nem javult a teljesítmény, hanem 2-3 W-ot romlott, mondjuk közben használnom is kellett a gépet, nem hagytam magára.
Valaki másnál történt ilyen?[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Gondwana
addikt
válasz BobMaster #1927 üzenetére
Pl. én: mekkora feature lehetne, ha úgy használhatnám a laptopot, mint a Touch Diát
(az is beteg állatság részemről, hogy most az X31-modding keretein belül a kijelzőjét akarom LEDesíteni, a fényerőszabályzást próbálom kitalálni épp a napokban)... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Magnat
veterán
Nem lehet vhogy megmoddolni a brióst? Nekem a t42p-ben volt típusidegen wifi kártya és találtam hozzá vhol egy bootolható cd imaget, amivel orvosolni lehetett az emiatti pampogást.. mondjuk az Fn+F5-tel nem lehetett kapcsolni, de vmit vmiért.
[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
_ak_
addikt
Bár ha jól emlékszem, több fórumon is olvastam, h alapból nem lehet digitális hangot kinyerni a T500-ból. A kérdés, h szerintetek nézzek-e inkább egy mini dockot vagy pcmcia-os külső hangkarit?
Let's begin, de gozaimasu!
-
mv
aktív tag
Nem találtam igazán használható megoldást, van néhány lemez, ami működik, megint van pár ami megy firmware frissítéssel. A másik megoldás BIOS downgrade egy nagyon korai verzióra, de ezt inkább nem kockáztatnám meg.
A magam részéről megpróbálok levadászni egy olyan lemezt, ami nem generál hibakódot, aztán vagy találok ilyet vagy nem.
Egyébként nem értem, hogy miért így tervezte meg a T43-ast az IBM. Arról van szó, hogy a chipsetben sata vezérlő van, a lemez és a chipset közé beépítettek egy sata/pata átalakítót. Elméletileg azért kellenek spéci lemezek, hogy az átalakító, a chipset és a lemez gond nélkül együtt tudjanak működni.
Miért nem lehetett volna sata lemezzel kiadni a notikat, miért kellett ezt így túlbonyolítani?
Figyelem! A felhasználó a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat produkálhat.
-
tototos
őstag
Szerintetek a zörgő ventillátorral kezdenek valamit szervízben? Ma bekapcsoltam és elkezdett kerregni
-
evone
őstag
Ja nem, tévedtem. 30.76 Wh. 56.16rol.
Senki nem tud 4 vagy 6 cellas aksit T61hez olcson? Mondjuk nem 20-30-40 ezer forintert mint ahogy a boltokba van?
Tudom hogy aksihoz csak 1 ev gari van, de ilyen nagy elhasznalodas eseten nem cserelik ki? Az apple a macbookban kicserelte 10% utan is.
[ Szerkesztve ]
ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)
-
Ringman
nagyúr
Akkor a 24% még jónak is mondható.
Szerintem 7 cellásat érdemes venni. Elvileg ugyanakkora mint a 6cellás, csak kb 75 Wh.
A 9 cellás viszont hihetetlenül otromba
[6 vs 9 cella]Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
madmaxhu
csendes tag
Szevasztok!
Most rendeltem meg egy SL500-ast egy Webáruházban . Mit kell majd leellenőriznem vagy megnézem az átvételkor, hogy ne essek pofára később?
-
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Egy x31-em van, ami egyszer leesett a 75 cm magasról a puha szőnyegemre. Az óta tapasztalom, hogy amikor kinyitom a gépet, hogy felébresszem az alvó állapotból, akkor van úgy, hogy egy két percet várnom kell, amíg használni tudom.) Olyan, mint ha le fagyna egy kicsit. Viszont ez után már minden szép és jó. A chkdsk nem talált hibát.
Mi lehet a probléma? Vagy a sok alvás után már egyszer újra kellene indítanom?
Ötlet?
Előre is kösz a segítséget.piadex2
kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát
-
Badi82
tag
válasz piadex2 #1947 üzenetére
Van, akinek még úgy sem éled fel a notija alvó üzemmódból, hogy nem ejti le a gépet. Igaz, az nem IBM/Lenovo noti volt. Mi lehet a probléma? Vagy a sok alvás után már egyszer újra kellene indítanom?
Ötlet?
Szerintem ezt ki kellett volna próbálni, nem megkérdezni. Amúgy szerintem nem lett baja a notinak, hacsak a winyód nem kapott egy pofont....
Indítsd újra, ha úgy sem jó, akkor le kellene tesztelni a vinyót rendesen
Én a Hard Disk Sentinel-progit ajánlanám a chkdsk-helyett.
Pontosabban ezt[ Szerkesztve ]
Nec Arte Nec Marte
-
Hali!
Sürgős segítséget szeretnék kérni, mert elég kritikus helyzetben van az X40-es ThinkPadem, és nem tudom már, hogy mi a helyzet, vagy hogy mit tehetnék benne.
Van ugyanis egy X40-em, most áprilisban járt le a garanciája, teljesen korrektül ment, egészen addig, amíg a (6,x Ah-s nagy) akkumulátora meg nem adta magát - azt állítja, hogy 74%-ig van benne töltés, de amint lehúzom az adaptert, a gép PUFF kikapcsol. A Battery Reset nem csinál vele semmit, átvált töltésikonra, aztán egy perc múlva visszavált. Linux alatt se tudtam rávenni, hogy használható legyen, sőt egy rokonom multiméterre kötötte, és tényleg 0-n van. Öreg akku (233 ciklus, eredeti kapacitás feléig lehetett tölteni), de ez az állapot számomra érthetetlen.
Ma botor voltam, és vettem a Li-Ion Kft-nél egy új utángyártott akkut, combos összegért (a csábító igazából az volt, hogy készleten volt nekik...). Elvittem, munkában rádugtam töltőre, és örültem, mert elkezdett tölteni. Másfél óra után azt vettem észre, hogy tűzforró az akku! Sűrű kézfújogatás és kurv...zás közben átraktam máshova, hogy levezethessen legalább egy kicsit a hőből, amikoris észrevettem két dolgot: 1) az akkutöltöttség 0%-ot mutatott 2) az akkuból ilyen monoton, pöcörgő hang jön ki.
Eztán csináltunk pár tesztet, aminek az eredményét összefoglalom mindjárt.
Tehát amit tudok:
- A régi akku nem hajlandó egyáltalán töltődni ezzel a géppel + adapterrel.
- Az új akku másik töltővel ugyanúgy pöcörög, és nem is tartja meg a töltést.
- A gép egyébként kitűnően működik adapterről (nem is romlott el).
- Egy másik X40 akkujával bekapcsolt és el is tudott indulni. (adapter nélkül)
- Az utángyártott akku a másik X40-ben is pöcörgött, amikor töltőre került, és nem tartotta meg a töltést (bár csak fél percig volt rajta, de azért egy kihúzást szerintem ki kéne így is bírnia).
- Felhívtam egy szervizt, egy töltőáramkör-csere 16-18k körül van, ha ez lenne a baj...Amit tudok most tenni:
- Holnap visszaviszem az akkut a céghez. Hogy mi sülhet ki belőle (visszaveszik-e?) arról fogalmam sincs...
- ????
- EPIC FAIL.
- Használom a laptopot zsinórról, és lenyelem a 26k-s veszteséget.Elnézést a hosszú postért, de ezt nem nagyon tudtam volna rövidebbre fogni.
Bárminemű segítséget, támpontot, ötletet előre is köszönök![ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Cyberpunk 2077
- További aktív témák...
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- LENOVO Thinkpad L14 GEN 3 / i5-1245U / 16GB RAM / NVME SSD 240 GB / FullHD / Win 11 Pro TÖBB DARAB!
- Lenovo L15 Ryzen 7 5850 8 mag 16 szál Zen2 Radeon Vega 7 16Gb Ram Garanciával
- Lenovo L15 Ryzen 5 4650U Zen2 Radeon Vega 6 16 Gb Ram FullHD IPS Garanciával
- Lenovo X395 Ryzen 7 3700U Zen Radeon Vega 10 16 Gb Ram 512Gb NVMe Garanciával
- Lenovo E14 Ryzen 5 5500U Zen 2 Radeon Vega 7 16 Gb Ram Garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest