- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
A számlazárás meg annyira bonyolult mint a megnyitása.
Bonyolultnak én sem nevezném, de azért “sorban állással” együtt érdemes rászánni kb. fél órát. Nekem pl. záráskor derült ki, hogy anno elfelejtették felvenni az aláírásomat."Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
RR-13
őstag
válasz dredjudge84 #26699 üzenetére
Nem önmagában a BM-es regisztrálás, jelentkezéstől kapod meg a 2 éves CIB ECO plusz kedvezményeit.
A kedvezményt a CIB hirdetménye teszi lehetővé jelenleg, a korábban már aktív számlával rendelkezők részére IS azoknak, akiknek 2023. január 01-én viszont nem volt számlájuk a CIB-nél, az új promóció kezdő időpontjában.
Viszont a CIB Bank a tényleges nyitáskor látni fogja, hogy fél éve volt számlád, és nem biztos, hogy nem próbálkoznak be azzal, hogy nem nyithatsz, ezért ismerni kell a hirdetményt, mert lehet, hogy az Online nyitáskor az ügyintéző nem fogja tudni, hogy az új hirdetmény engedi a nyitást a korábbi ügyfeleknek is.
Bízzunk benne, hogy nem lesz ezzel gond.A meghívásnál a Welcome program szabályzat azt nem tiltja, hogy a korábban ajánlottad ajánljon majd most téged. (de szerintem, nem nagy "munka" egy tejesen más ajánlót találni.)
[ Szerkesztve ]
-
Noxy
veterán
válasz Oliverda #26701 üzenetére
Időpontfoglalás. 1 perc várakozás 10 perc alatt végeztünk.
De ahogy a topikot olvasom lassan kialakul a "megélhetési" bankváltás.
Ha ezzel akarnak pénzt keresni, akkor legyen már erre, fél vagy egy óra szabadidejük.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
-
Oliverda
félisten
"De ahogy a topikot olvasom lassan kialakul a "megélhetési" bankváltás."
Pénzügyi tudatosságnak hívják az ilyet. Szerintem pozitív, ha valaki nem szeret kvázi feleslegesen fizetni olyan szolgáltatásokért, amit máshol olcsóbban vagy akár ingyen is megkaphat. Ha nem csak az ügyfelek <1%-a gondolkozna így, talán a kontinensen kifejezetten magas díjazással működő magyar bankrendszer is más képet festene."Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
RR-13
őstag
válasz dredjudge84 #26704 üzenetére
Mivel ezt nem írtad korábban, ezért írtam úgy, ahogy.
Viszont, ha családon belül van, akkor egyértelmű, hogy neki érdemes meghívni.
Sokan itt is adjuk egymásnak a meghívásokat stb., azt gondoltam, hogy neked is innen volt. -
sifarr
senior tag
válasz Oliverda #26705 üzenetére
... a kontinensen kifejezetten magas díjazással működő magyar bankrendszer is más képet festene.
Ezt az - egyébként igaz - állítást meg is lehet fordítani.
Ha a kontinens többi részén is lenne tr. illeték, banki különadók, kamatstop, törlesztési moratórium, stb., akkor a kontinens más részein se lenne olcsó/ingyenes számlavezetés.
Sajnos a hazai bankok kénytelenek a számlavezetési ágazatban magas díjakkal dolgozni, holott alapvetően a hiteleken (és a befektetési szolgáltatásokon) szeretnék a profitot realizáni. Valahol be kell hozni a máshol keletkező veszteséget.
Pont úgy, ahogy az átstoppos termékek valós árát is kifizetjük más termékek árában. Meg az extra kereskedelmi adót.
Nálunk ez van. -
Oliverda
félisten
válasz sifarr #26708 üzenetére
Én úgy emlékszem, hogy a tr. illeték, banki különadók, kamatstop, törlesztési moratórium előtt is relatíve magasak voltak a díjak. Pl. éves kártyadíj már 10+ éve is volt, ami egyáltalán nem jellemző kicsit nyugatabbra.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
RR-13
őstag
válasz dredjudge84 #26707 üzenetére
Most mire írtad, hogy nem?
Én is azt írtam, hogy most is ő hívjon meg.(Fentebb írtam fordítva, hogy nem tiltja a szabályzat azt, hogy a meghívottad hívjon majd meg, de a fordítottját sem, és azt sem, ami nálad áll fenn.)
[ Szerkesztve ]
-
sifarr
senior tag
válasz Oliverda #26709 üzenetére
Én úgy emlékszem, hogy ... pl. éves kártyadíj már 10+ éve is volt, ami egyáltalán nem jellemző kicsit nyugatabbra.
Jól emlékszel.
Viszont arra is emlékezhetsz, hogy pl. a tr. illeték bevezetése előtt jóval több olyan számla volt, ahol az utalásért nem kértek díjat. A számlavezetési díjak is minimálisak (vagy nullák) voltak, és az esetleges feltételek szinte bárki számára teljesíthetők voltak.
A kártyadíj pedig összetettebb kérdés. Nálunk később indult a kártyázás mint nyugaton. Lassan is terjedt, kevesebb ügyféllel és főleg kisebb forgalommal. A potenciális elfogadóhelyek is sokáig ellenálltak. Értelemszerűen a bevezetés és működtetés költsége magasabb díjakat indokolt. Viszont épp most van a fordulat, amikor a kp. használatot megelőzi a kártya (és egyéb megoldások). Pont most csökkenhetne a kártyadíj is. De nem fog, mert kell más miatt a pénz. A qr-kódos fizetés elterjedést is akadályozza, hogy az utalás a fizetőnek jellemzően pénzbe kerül. Miért választaná ezt, ha a kártyás vásárlás neki díjmentes, a költséget az elfogadó fizeti.
Summa. Nálunk a adózási feltételek a verseny, az ingyenes számlák ellen dolgoznak. -
titán
Bankautomatából való készpénzfelvételkor a 150 ezer forint feletti részre mennyit von le az etste bank?
-
RR-13
őstag
Ez sok mindentől függ, és nem sok infót írtál, hogy pl. milyen csomagban vagy, és milyen kártyád van.
A MC kártyával alapból ilyen ATM kivét díjak vannak, de számlacsomagokban eltérő a díj:
Erste Készpénz felvétel a Bank saját ATM-jénél és külföldön az Erste Bankcsoport ATM-jeiből:
111 Ft + 1,11% + 0,6%Készpénz felvétel egyéb belföldi ATM-nél:
580 Ft + 1,76% + 0,6%Itt tudod megnézni, hogy rád melyik vonatkozik.
-
Kishandris1
csendes tag
Sziasztok!
Szerdán(1.11) beadtam minden papíromat személyi kölcsön igénylés céljából a Raiffeisen-hez!Igényeltem 1 millió forintot 3 évre! Keresetem 280nettó. Mennyi idő itt a folyósítás?
-
Kátai
senior tag
A Raiffeisen kártya működik Google Pay alatt?
-
titán
Érdekes amúgy ez az online kártyás fizetés. A telekom számlát simán be lehet fizetni kártyával úgy, hogy nem kéri a telefonos hitelesítést. Úgy tudom, 2021 január 1-től minden online tranzakciót telefonos megerősítéssel kellene jóváhagyni egy uniós rendeletnek megfelelően.
[ Szerkesztve ]
-
GabN73
addikt
Sziasztok,
Gránitnál valamelyik fiókjukban lehet kp-t befizetni?
-
GabN73
addikt
válasz Ereshkigal #26727 üzenetére
Köszi, akkor a Westendben továbbra sincs lehetőség
-
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Sikerült megcsípnem egy osztrák cégnél egy pozíciót, de Magyarországról fogok leginkább dolgozni. A fizetés euróban fog történni, Ausztriában leszek bejelentve munkavállalóként.
Szeretném megkérdezni, hogy ebben az esetben lenne valamilyen előnye, ha nyitnék egy osztrák (vagy svájci?) bankszámlát, vagy nyugodtan kérhetem az OTP-s számlámra?
Köszönöm a válaszokat!
-
attiati
veterán
válasz Alcsi69 #26730 üzenetére
szerintem ez azon múlik, hogy:
1. egyáltalán hova hajlandó a cég utalni
2. melyik az olcsóbb neked számlavezetésben és mindennapi használatra
3. otp-nél ha eur, akkor devizanem szempontjából egyforma. Ha huf, akkor neked kell eldönteni, hogy huf-ot vagy eur-t szeretnél.egyébként milyen iparágban, ha nem titok?
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz Alcsi69 #26730 üzenetére
off, ha itt elsz ide kene berszamfejteni a bered magyar szabalyok szerint - szabalyosan vagy vallalkozokent vagy kozvetito cegen keresztul [az persze %] tudod csinalni...
De ha me'gis kint munkavallalo lennel, arra tudtommal nyitnak rendes [=olcso] kinti szamlat, en tuti azt csinalnam.[ Szerkesztve ]
-
-
dredjudge84
őstag
Ha már lekötött betét. Uc-nél se lehet megbontani, amit az appon belül lekötök?
-
Noxy
veterán
válasz dredjudge84 #26738 üzenetére
Ha már erre is annyira kíváncsi vagy, jogodban áll az UC bank nyilvános hirdetményét elolvasni. Ebben megtalálod a választ, a betét lekötésére, és feltörésre vonatkozó részében.
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
addikt
válasz Simulacrum #26742 üzenetére
nekem se és nem is reagáltak még a bejelentésemre. mondjuk nem is azt kértem, hogy adják vissza a 20 forintot, hanem, hogy 6+ év után végre javítsák már a hibát...
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
dredjudge84
őstag
válasz Henkei #26744 üzenetére
Bár nagy közötök nincs hozzá, de elmondom, hogy erősen látássérült vagyok. Nekem könnyebb a fórumot átfutni, mint egy PDF fájlban keresgélni. De többet nem kérdezek semmit, ha terhes nektek válaszolni. Legyen ez a legnagyobb örömötök az életben, hogy beszóltok a másiknak.
-
Noxy
veterán
válasz dredjudge84 #26745 üzenetére
Sajnálom nem tudtam, de bármelyik PDF olvasóban ott van a kereső, amivel célzottan lehet keresni egy adott szövegre vagy szövegrészre.a 10-12 oldalas PDF dokumentumban.
Pld: betét lekötése, feltörése.
A betűméret növelése, meg egy kattintás.
Ha meg böngészőbe nézed, ugyan így ott van.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Simulacrum
senior tag
Azért így írtam, mert múltkor szó nélkül jóváírták napon vagy két napon belül talán. Egyszer már így külön kellett kértem, akkor pár nap volt, most meglepő, hogy ennyi idő után sincs még csak válasz se. Nyilván nekem se ez a 20 forint hiányzik, de tényleg zavaró, hogy mindig előjön.
-
addikt
válasz Simulacrum #26747 üzenetére
akkor, amikor "automatikusan" jóváírták, akkor kb. az ügyfeleik fele tévesen lett lehúzva. azt az egy (esetleg 2, ha rosszul emlékszem) alkalmat leszámítva, mindig külön kellett kérnem. (ezen valakivel már múltkor is összevitatkoztam itt, hogy nem automatikus a jóváírás.)
[ Szerkesztve ]
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
Kátai
senior tag
A csoportos beszedésnek mi a folyamata? Szolgálató indítja a beszedést,vagy a bank?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest