- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen egeret válasszak?
- Philips LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
-
PROHARDVER!
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
RR-13
őstag
válasz #01110937 #26488 üzenetére
Most ezt nem igazán értem, hogy mire érted:
"Megéri egyáltalán ez a macera? + új kártya díj stb? (esetleg megszüntetési díj is van néhol).
Ez sem kellett volna az utolsó pillanatra hagyni... abból sajna kapkodás van"Semmilyen macera nem volt nekünk, de mi nem azért szüntettük meg 13 hónapja a CIB számlánkat, hogy aztán újra nyissuk.
Kártyaletiltási díj már régóta nincs, újragyártást nem kértünk a számla zárása, megszüntetése miatt.
A két kártyát egy hívással meg tudtam szüntetni telefonon 2 perc alatt, a másik számláján rendelkezőként a másik kártyát is.A kérdező meg pont jókor kérdezte a friss (új) CIB hirdetmény miatt, és előbb nem tudta volna ezt elintézni azon szándékkal, hogy januárban újra nyissa a CIB BM ECO számlát, mert nem volt róla infó, hogy az akció újra indul 2023. január 01. napjával.
-
törölt tag
válasz sifarr #26498 üzenetére
Ezzel nem csak egy szűk csoport jár jól, nem korlátozott? (vagy a jövőben is lehet ezzel játszani, hogy megszünteti, majd újat nyit? mert akkor tényleg nincs értelme...)
- közben olvasom, hogy de ez is úgy van, hogy van pár nap arra aki épp jókor jó helyen van... aztán bezárul a buli... nem véletlen időzítették az utolsó napokra...#26500 kleinguru
két ünnep között, meg biztos hogy sokkal kevesebben foglalkoznak ezzel, mint általában (amúgy is valószínűleg az ügyfelek töredéke...)#26501 RR-13
Arra értettem, ha megszünteti a bankszámláját és a hozzákapcsolódó dolgokat, akkor új kártyát kell igényeljen, új gyártási díj éves díj stb. Esetenként a bank számlazárás, kártyaletiltás ért is felszámítanak összegeket. Másrészt megéri-e a melót.
Nem csak a konkrét esetre gondolván. Nem konkrétan neked szegezve a kérdést, hanem az eredeti számlamegszüntetés, kártya letiltás kapcsán, amire te is írtál. -
sifarr
senior tag
válasz kleinguru #26500 üzenetére
Azt gondolom, hogy direkt hagyták nyitva a kiskaput, hogy tudják monitorozni valahogy, ...
Ugyan ... Itt is érvényes az Occam borotvájána elve. Sokkal egyszerűbb a magyarázat.
Hasonlítsd össze a 2022-es és a 2023-as bankmonitoros promóciós szabályzatot! Majdnem ugyanaz a kettő. Csak az 1.1-es, a promóció időtartama változott.
Illetve megváltozott még közben a CIB székhelye, új dokumentumsablon készült. Kimásolták a 2022-es szöveget, kicserélték az 1.1-ben a 2022-t 2023-ra és kész.
Ezzel meg is teremtették az újrakötési lehetőséget, neked is.Gyanítom nem érjük el a kritikus tömeget
Ez biztos. Aki nem kap üzenetet, hogy lejár a BM-es kedvezménye, nem foglalkozik vele. Akik pedig épp most, decemberben kaptak, azok közül az elsöprő többség vagy marad simán, vagy új akciós számla után néz más banknál. Eszükbe sem jut, hogy rákeressenek az újabb BM-es promócióra és rátaláljanak a kiskapura.
A te eseted a legritkább, hogy te itt rákéredeztél a lehetőségekre. -
RR-13
őstag
válasz #01110937 #26502 üzenetére
Esetében a BM ECO kedvezmény miatt nem lesz kártyagyártási díj, éves díj sem.
Az új szerződéskötés előtti BM regisztrálás stb. macera meg vele jár, aki ingyenes csomagot szeretne."...kártyaletiltás ért is felszámítanak összegeket"
Ahogyan írtam fentebb (nagyon) régóta nem számíthat fel egyik bank sem a kártyatiltásért díjat, ezt rendelet szabályozza már, ezért a bankok kivezették a díjat a hirdetményekből (mást nem is tudtak volna tenni törvényesen).
-
sifarr
senior tag
válasz #01110937 #26502 üzenetére
(vagy a jövőben is lehet ezzel játszani, hogy megszünteti, majd újat nyit? mert akkor tényleg nincs értelme...)
Bizonyos esetekben igen, lehet 2023-ban is. A CIB évek óta nem tudja normálisan meghatározni a BM-es ECO esetében a résztvevők körét. Akciós számlánál a cél az ügyfélszerzés, ők pedig mégis kiskaput hagynak - bár nem mindenkinek.
Ez a rész a rossz a promóciós feltételekben:
2.1
▪ a Promóció kezdő időpontjában nem rendelkezik a CIB Banknál lakossági forint bankszámlával (kivéve CIB Malacpersely Számla), de a Promóció ideje alatt a www.bankmonitor.hu internetes oldalon keresztül bankszámlanyitási igényét jelzi, így a CIB ECO vagy CIB ECO Plusz bankszámlaszerződésének megkötésében a Bankmonitor Partner Kft. mint a CIB Bank Zrt. megbízásából eljáró független többes ügynök működik közre, mint közvetítő és
A kezdő időpont ebben az esetben csak egy napot, csak január 1-ét jelenti.
Ha valakinek 2023 január 1-én nincs CIB-es bankszámlája,
- és később - mondjuk márciusban - köt egy sima CIB ECO-t,
- utána értesül a BM-es lehetőségről,
akkor ő lényegében jogosult a promóciós kedvezményre. Persze ezzel a felmondom, újrakötöm megoldással.Lehetne úgy megfogalmazni ezt, hogy
a Promóció időtartama alatt nem rendelkezik a CIB Banknál lakossági forint bankszámlával ...
Vagy:
A Promóció ideje alatt a www.bankmonitor.hu internetes oldalon keresztül bankszámlanyitási igényét jelzi, és a Promóció kezdő időpontja és az igénybejelentés ideje között nem rendelkezik a CIB Banknál ... bankszámlával, ...
Meg lehetne ezt kiskapu nélkül is fogalmazni, de a CIB-nek nem megy.
Nemrég volt ennél egy sokkal nagyobb "kiskapujuk" is. Nagyon jól lehetett járni a figyelmes ügyfeleknek. Le sem merem írni, pedig már lezárult.
De én így szeretem! -
törölt tag
válasz sifarr #26506 üzenetére
Lehet, én értem rosszul, de ha a kezdő időpont jan 1. vagyis akinek jan 1-től vagy utána van számlája, nem jogosult, akinek előtte nem volt az viszont jogosult lesz. (egyébként máshol az a feltétel, hogy a megelőző 6 hónapba pl lásd telekommunikációs cégek pl kedvezményes dolgoknál).
Lehet csak én vagyok így vele, de nem szeretnék 1-2 évente vándorolni, mint a cirkusz egy számla miatt
-
sifarr
senior tag
válasz #01110937 #26508 üzenetére
Lehet, én értem rosszul, de ha a kezdő időpont jan 1. vagyis akinek jan 1-től vagy utána van számlája, nem jogosult, akinek előtte nem volt az viszont jogosult lesz.
Nem lehet, biztos rosszul érted.
Értelmezd már szemantikailag az időpont kifejezést!
Az időpontnak nincs kiterjedése, az nem egy időszakaszt, -egységet, hanem egy pillanatot jelent. A másodperc, perc, óra, nap, hónap, stb. már egy időegységet jelent, amelyeknek már van hossza, időtartama, valamint időpont meghatározásánál kezdete és vége.
A szabályzat 1.1 pontjában ez szerepel:
A Promóció időtartama (kezdő és záró időpont): 2023. január 1. - 2023. március 31.
Ezt értelmezve a promóció időtartama 3 hónap. A kezdő és záró időpont pedig a kezdetét és végét határozza meg.
A részvételi feltételnél pedig az szerepel, hogy a Promóció kezdő időpontjában nem rendelkezik a CIB Banknál lakossági forint bankszámlával. Ez pedig csak úgy értelmezhető, hogy 2023. 01. 01. 0:00:00-kor nem volt számlája az igénylőnek. -
törölt tag
válasz sifarr #26509 üzenetére
akkor írom másképp ha valami 15:00 kezdődik, de én 16:00 kor érek oda már rég megy a buli, ha szerencsém van csúszás van, ez nem jellemző. Értem én, hogy az egy pont az időben, de liberálisan nézve vagy valami előtte vagy vmi utána van, nem pottyan be semmi csak úgy.
Ha vki pl 3-án szünteti meg a szerződést 5.-én meg köt újat, az gondolom nem szabályos. Mert akkor neki sem kellett volna rohannia...
ja voll... te úgy érted a kiskaput, hogy addigra lezárul a promóció és azt feltételezed, hogy utána már az lesz az új kritérium... úgy igen. De ha a szándék az, hogy tavalyiak ne nyithassák újra akkor marad a jan1 az új promonál... ha meg nem akkor csúszik valóban néhány hónapot... és párnak megint szerencséje lehet
Én pl Gránitnál nem vágom a szelfis kedvezményt, néha 1 hétre, máskor pár hétre, hosszabbítják csak ugyan azokkal a feltételekkel, most pár hónapra. Ennyire szeretnek hirdetményeket írni? Nem fél évre, 1 hónapra meg hasonló (regisztráció lehetőségét)
[ Szerkesztve ]
-
Qtyii
tag
válasz #01110937 #26508 üzenetére
Gránit ingyér oszt jónapot
Meglepően elégedett vagyok vele... nem gondoltam volna...
Erste volt az ex... pedig ott se volt sok gond csak már sokaltam a költségeket csak azért mert van számlám nem azt jelenti hogy meg is kopaszthatnak folyamatosan... én teszek szívességet a banknak hogy ott tartom a pénzem... na mindegy elkalandoztam[ Szerkesztve ]
-
sifarr
senior tag
válasz #01110937 #26510 üzenetére
akkor írom másképp ha valami 15:00 kezdődik, de én 16:00 kor érek oda már rég megy a buli,
Nem egészenA jó a példád.
Ha te 6 órára megbeszélsz egy találkozót és késel 10 percet, akkor te hatkor nem voltál ott és nem találkoztál a barátoddal. Az mindegy, hogy később igen, a megbeszélt időben nem.de liberálisan nézve vagy valami előtte vagy vmi utána van,
Egy hirdetményt, egy szerződést nem szabadon értelmezhetik a felek - ahogy egy jogszabályt sem. A magyar nyelv szabályai szerint kell értelmezni. A fogalmakat is az általánosan elfogadott jelentése szerint. Lásd értelmező szótár. Ha egy fogalmat egy hirdetmény, stb. az általánostól némileg eltérő tartalommal akar használni, akkor azt definiálni kell.
Ha minden fél szabadon értelmezhet egy hirdetményt, szerződést, stb., akkor abből csak viták, perek lesznek. Ezért kell szabatosan, közérthetően, egyértelműen fogalmazni.
Egyébként ha egy hirdetmény, szabályzat megfogalmazása nem egyértelmű, akkor az ügyfél számára kedvezőbb értelmezés az irányadó. Nem az számít, hogy a banknak mi volt a szándéka, mit akart leírni, hanem az, hogy ténylegesen mit írt le és az mit jelent.Szerintem ezt a szálat lezárhatjuk.
-
Simulacrum
senior tag
Lehet, hogy nem ez a megfelelő topik, de hátha tudtok itt segíteni. Ha netbankomban beállítok a megfelelő adatokkal egy csoportos beszedési megbízást, akkor arról a szolgáltató értesül? A bank jelzi felé, hogy én ezt beállítottam és mostantól tudja így szedni a díjat vagy van más feladatom is?
Illetve, ha jelzi a bank és kész vagyok, akkor a megbízás törlésekor is értesíti a bank a szolgáltatót, hogy én megszüntettem a lehetőséget vagy a szolgáltató próbálkozik, de majd nem fog menni neki? -
bigdady
nagyúr
válasz Simulacrum #26515 üzenetére
Jelezni kell a másik oldalon is
-
axioma
veterán
válasz Simulacrum #26515 üzenetére
elvileg eleg kene lennie a bankban, csak egyes szolgaltatok szarnak ra... vagy kezzel kezelik es ha hasonlo a szam, akkor nem veszik modositasnak
[ Szerkesztve ]
-
peetie1
aktív tag
válasz bigdady #26516 üzenetére
Én csak simán feladtam az erste netbankban a csoportost, és vette a szolgáltató. Sőt, amelyiknel elszurtam az ügyfél kódot,még küldött postai levelet is, hogy mi a helyes azonosító.
Bank váltásnál pedig a régi bankban töröltem a csoportost, az új banknál beirtam és simán atallt mindenféle gond nélkül. A szolgáltatóhoz sosem kellett emiatt menni.
-
Simulacrum
senior tag
Köszi, végül inkább befizettem kártyával, ez úgyis csak évi egyszeri fizetés.
-
törölt tag
válasz sifarr #26513 üzenetére
Azért eseményt írtam, mert az az egyéntől független. itt elkezdődik egy esemény (időpont). Ha később érek oda pl egy színházba, moziba attól még bemehetek, de senki nem fogja visszatekerni - ergo nyithat számlát, max a kedvezmény nem ér már. (ha azon túl mondja le, nyitna újat).
Viszont tárgytalan az egész, mert ha márciusban márciusi kezdő dátumot adnak meg, addig bőven van ideje felmondani és meg is felelne a feltételeknek... (épp ezért lenne az a "normális" ha maradna a jan1 továbbra is - ha az a cél, hogy ne tudják meghosszabbítani...
Máshol, ki van kötve, ha igénybe vettél ezt vagy azt akkor 1-3 évig nem igényelheted újra. pl ahol van 30 napos próba idő és pénz visszafizetés. Ha cibnél gyakran vannak ilyen '"bakik" akkor abban lehet szándékosság is.
"liberálisan" az lineárisan akart lenni, csak átírta a program...
Pedig a jogszabályt is különféle módokon értelmezik, mind az ügyvédek, mint a bíró... időnként elég tág kereteken belül, ami nem is reális...#26514 pictigjis
senki nem kötetszik...[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz bigdady #26520 üzenetére
Olyankor akarják a régiről szedni be a csop. beszedést, ha a régi (másik banknál) nem volt lemondva, megszüntetve, vagy időben lemondva, és nem volt ideje a szolgáltató rendszerének az újat figyelembe venni.
Egyébként nem szükséges jelezni már minden szolgáltatónak, hogy csop. beszedéssel szeretnél fizetni, mert a bank minden esetben értesíti erről a szolgáltatót.
Az MKB (BB) Banknál pl. azt lehet külön szabályozni, hogy a teljesítés felső értékhatárról is kapjon-e értesítést a szolgáltató, mintegy plusz infóként az alapok mellett.
A többi banknál is van ilyen opció elvileg, még a KH-nál emlékszem, hogy ott régebben is volt. -
blint63
tag
válasz merqree #24187 üzenetére
Mire jutottál végül osztrák számlanyitás kapcsán? Valaki másnak van esetleg tapasztalata?
Itthon dolgozom, nincs kinti jövedelmem, csak valamennyi vésztartalék külföldre mozgatásában gondolkodom és azt szeretném alacsony kockázattal befektetni, hogy az eurozóna inflációt legalább megkarcolja a hozam (pl. állampapirok).
Ha fizikailag közeli osztrák bankok nem játszanak, akkor marad a Saxo. -
UHHH
senior tag
-
veterán
Szeretnék alkatrészekből összerakni egy gamer pc-t. Az Erste hitelkártyámmal vásárolnék mindenhol. Melyik áruházak ahol az online vásárlás belefér az elektronikai üzletek kategóriába? (+3%)
-
addikt
gránit nekem megint sms díjat akar vonni (majd 2-án)
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
SzGee
aktív tag
válasz Oliverda #26528 üzenetére
Ez más tranzakció, ilyenkor van egy "account verification" 0,00 EUR-val, ami csak azt ellenőrzi, hogy a kártya aktív-e, viszont az amazon itt a második tranzakcióval engedélykérést (authorization) küldött, ahol van fedezetellenőrzés és a limitek is működnek, jelen esetben azért volt sikertelen a második tranzakció
[ Szerkesztve ]
If you leave me, can I come, too?
-
sifarr
senior tag
A Raiffeisen 2023. 03. 31-ig meghosszabbította a Gold 2.0 (és Select) kedvezményét, miszerint 3 tételben is lehet teljesíteni a 400 ezres jóváírási feltételt.
Idén pedig zárszóként részemről:
Minden topiclakónak bankdíjmentes 2023-at kívánok! -
István89
tag
válasz Oliverda #26470 üzenetére
Ma a Deákon önkiszolgáló kasszánál én is megláttam ezt a lehetőséget, akkor mondom kipróbálom, de a Gránit appal ez a művelet kegyetlen lassú, mert mire megnyílik ez a szar díjnyertes app és eljutok a QR kód beolvasásához, majd ujjlenyomat helyett - ez nem megy náluk - mpin kódot megadom az utalás jóváhagyáshoz, addigra a kártyás fizetésénél már az üzletben se lettem volna. Szóval itt igaz lett volna, hogy a kártya gyorsabb.
-
Oliverda
félisten
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Magnetről váltanék Raiffeisenre. Az applikációja milyen? Kezel egyszerre több számlát?
Illetve milyen lehetőségek vannak egy fő folyószámlára és egy mellette lévő alszámlára, amire félretehetek? A magnetnél ugye minimális a díj, a második számlára nem is fizetek semmit.-
-
dptrsk
addikt
válasz V.Stryker #26544 üzenetére
Kezel egyszerre több számlát, szerintem érthető, logikus, gyors az app.
PUSH értesítés nincs a költésekről.Második ingyenes számláról nem tudok, de betétlekötést tudsz indítani.
Egy online számla illetve egy másik (aktívan használt) számlakombó jó lehet, 2024.02.28.ig szerintem.havi 271 forintért pedig egy aktivitás 3.0 +főszámla is jó lehet.
[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
válasz dptrsk #26545 üzenetére
Betétlekötést nem szeretnék. Csak egy ilyen parkoltató számlát, ahová félreteszek, de likvid ha kellene. Mobilról átvezetem és már költhetem is a fő számlához tartozó bankkártyával.
Illetve fontos a társtulajdonos lehetősége.
2024.02.28-ban mi lesz? A maják jósoltak vmit?
[ Szerkesztve ]
-
-
dptrsk
addikt
válasz V.Stryker #26546 üzenetére
Az online számla addig érvényes 0 forintért.
Valódi társtulajdonos manapság talán már csak Gránitnál van.
Teljeskörű meghatalmazott lehet, külön kártyával és net/mobilbank felhasználóval.(Mi így használjuk)*most olvasom van megtakarítási számla is, mint opció. [link]
lehet van nem ilyen napi utalásos is[ Szerkesztve ]
-
Catman
aktív tag
Sziasztok,
Erste Privilégium X számlával (vagy általánosségban Erste számlanyitással kapcsolatban) van valakinek tapasztalata? Feleségemmel szeretnénk egy közös számlát nyitni, de az Erste oldalán nem találok ezzel kapcsolatban infókat.
- Lehetséges ilyen közös számlát nyitni?
- Online nyitás után be kell menni személyesen is a bankba? -
TrollBalint
addikt
válasz Catman #26548 üzenetére
Társként, vagy rendelkezőként (nem tudom mi a pontos neve) megadhatod a feleséged simán. Ilyenkor teljes jogköre lesz a számla felett neki is. A másik kérdésre nem tudom a választ, mi eleve személyesen nyitottuk.
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
Catman
aktív tag
válasz TrollBalint #26549 üzenetére
Köszi. Felhívom majd őket, hogy hogyan lenne ezt célszerű intézni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- SSD kibeszélő
- PlayStation 5
- Magisk
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Külpolitika
- Politika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Opel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest