- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz axioma #27237 üzenetére
Nem vagyok híve a végleteknek, sem a csak kp sem a csak kártya, digitális nem jó. Kell az a balance. Nem tudom ki hol él. De több élethelyzet van ahol nem lehet csak kp fizetni. Még a futároknál sem mindig lehet, boltokban sem...
"fekete gazdaságnak kell"
A valóság, nem fekete és fehér. Vannak árnyalatok is.Utalás, Qr kód meg annak jó akinek 0 ft, az emberek többségénél nem az. Elkerülhetetlen, hogy legyen készpénzed is.
Tervezhetőnél az ingyenes limiteket is ki lehet használni. De ha váratlan esemény közbe jön, akkor a Mák sem játszik. Akiket jobban érint azok ezt nem ismerik, nagy eséllyel. Az év második felében várható a bolti cashback is. ATM ellátottságban is, 9x különbség van régiónként. Van ahol minden bokorban van, van ahol meg 30-40 kmre 1 db. Az elmúlt 10 évben közel 50% megszűnt a bank fiókoknak, atm darabszáma is radikálisan csökkent.
"Az UniCredit is emel rendesen kb. mindent is 2023 május 01-én."
30% feletti drágulást várnak 2024-re, csak inflációt nézve, bankszektorban. Még nincs teljes kép az idei emelésekről bankonként."Nálunk is van KH társkártya, de még soha sem használtuk"
Sok értelme volt kérni -
dredjudge84
őstag
válasz #33802016 #27252 üzenetére
"De több élethelyzet van ahol nem lehet csak kp fizetni. Még a futároknál sem mindig lehet, boltokban sem... "
Pontosan! Ha nem lenne kp, és ha csak pár órára is összeomlana annak a banknak a rendszere, ahol épp tartod a pénzedet,és nem tudsz kártyával fizetni akkor az szívás. Volt már rá példa többször is hogy az OTP terminálok lehaltak, aztán a boltokban nem lehetett kártyával fizetni, olyankor ha nincs nálad készpénz az szívás.
Ennyi erővel lehetne csak kriptovaluta is, az nem készpénz, de mégis jelentős mértékben használják a feketegazdaságban. Szóval axioma elmélete itt bukott is.
[ Szerkesztve ]
-
-
Hovi
aktív tag
válasz #33802016 #27252 üzenetére
Ne vedd kötekedésnek, csak mondom a saját helyzetem:
Már ötödik éve nem használok kp-t. Ez nálam ilyen beütés. Megyeszékhelyen élek, itt persze könnyebb e szempontból. Mindenütt is lehet kártyával fizetni. Pékségben kisboltban is. Fodrász mehet átutalás vagy Revolut. Sőt, múlthéten volt nálam zár-szervíz. Már mondta is a Revó azonosítót, de mehetett volna átutalás neki is. Futár: csomagautomata. Ahol nem lehet ott futár és előre fizu. (persze csak ismert, megbízható webáruházból) Szóval nálam nincs olyan élethelyzet, ahol kelhet a kp. Ha mégis lenne, akkor meg van más bolt/szolgáltató helyette. Az összes cucc amit magammal viszek a telefonom. Se pénztárca, se kártyák. És most kérem senki ne jöjjön a mivan ha elhagyom a telót kérdéssel. -
Oliverda
félisten
-
Hovi
aktív tag
válasz dredjudge84 #27253 üzenetére
Tény: jártam már így 2x. Az első esetben a fentebb is említett OTP terminálok haltak meg. Nem voltam boldog. Otthagytam a telekosarat, aztán mentem később vissza. A második esetben a bolt netje ment el. Itt a kp sem segített, mert nem mentek a pénztárgépek. Tehát 5 év alatt egy eset. Hm, nem rossz hibaarány. De mondom: nekem ez ilyen beütésem. Utálom a kp-t. Koszos, büdös. Indulás előtt nézd meg mennyi van, kell-e hozzá. Áh, XXI. század. Ezt már nem akarom.
-
RR-13
őstag
válasz stingy2 #27248 üzenetére
Inkább úgy fogalmaznék, hogy a KH jobban megéri Neked.
Nem attól lesz egy bank olcsó, vagy olcsóbb, mint a többi, ha nem használsz valamilyen szolgáltatást, amire Neked is költséget számolnának fel.
A KH prémiumban sem teljesen díjmentes az utalás, mert ott is 20 ezer felett van a 0,3 % Tr. díj.
Sőt a csop. beszedéseknél is ez a helyzet, ami egy prémium számlánál már szinte "szégyen" a bank részéről felszámolni.Vagy neked olyan "régi" vagy egyedi prémium számlád van, ahol nem számolják fel azt sem, ha kihasználnád az utalási opciót 20 ezer felett?
Maradjunk annyiban, hogy a KH Bank a második vagy harmadik legdrágább bank, és pontosan azért is, mert náluk nincs teljesen 0 Ft-os csomag.
Jó, ad 2db arany betéti kártyát díjmentesen, és 2 db deviza számlát díjmentes vezetéssel..., de ez attól még nem a legolcsóbb csomag a bankok között, neked ez éri meg legjobban, ezt elhiszem.
Attól is drágább a KH, hogy az UniCredit, és Raiff, és a CIB, stb. banktól "nagyobb bank" létére a Tr, díjat nem tudja "elengedni" a 20 ezres utalások felett, a felsorolt bankok pedig elengedik a bizonyos csomagjaikban azt is.
"Amúgy tényleg próbáljatok már elrugaszkodni ettől az olcsóbb számla dologtól. Ezeregy dolog befolyásolja, kinek mi éri meg, nem csak a számlavezetési díj. Mindig a komplett csomagot kell nézni és azt, hogy neked konkrétan mi az igényed."
A komplett csomagot nézi kb. mindenki, ha megnézed az összefoglalót, akkor ott SEM a számlavezetési díj alapján van "rangsorolva", hogy melyik hanyadik helyen van jelenleg.
Az UniCredit azért van még első helyen, mert ott kell a legkevesebb havi utalást teljesíteni a 0 Ft számlavezetéshez (75.000 Ft), és hozzá jönnek még a díjmentes appos utalások Tr. díj nélkül, a netbankos állandó utalások Tr. díj nélkül, és a netbankos csop. beszedések is Tr. díj nélkül, és az éves MC kártya díj, ami jelenleg folyamatosan éves díjmentes, és kibocsátási díjmentes.
Azért mert tegnap pont a számlavezetési díjak neveit taglaltuk, nem csak azt nézik itt az olvasók, hanem összességében az egészet.
Nem is nagyon tudja máshogy nézni, ha elolvassa valaki az összefoglalót normálisan. -
dredjudge84
őstag
Én sem szeretem nagyon hidd el, csak azért pár 1000 Ft-ot apróban (értsd 2000, 1000, 5000 címletek) tartok magamnál, de ezenkívül én is mindent számlán tartok. Nekem is kényelmesebb a telefont oda nyújtani fizetéskor. Például ha beülök valahova kajálni azért is tartok magamnál mondjuk 500-ast, hogy tudjak annak ellenére is borravalót adni, hogy kártyával fizetek.
[ Szerkesztve ]
-
stingy2
senior tag
válasz Oliverda #27251 üzenetére
"Kognitív disszonancia?"- nem, egyszerűen minek dolgozzak helyetted? Nekem volt/van mindkét csomag, tudom mi mennyibe kerül, mi éri meg nekem. Neked mások a preferenciáid, ezért hiába írom, hogy évi 17.800Ft-tal olcsóbb a KH-nál tartani 5M Ft-ot, ha neked nem kell az értékpapír számlájuk. De ha nem érted, attól én még jól alszok
#27260RR-13
"Inkább úgy fogalmaznék, hogy a KH jobban megéri Neked."- persze, erről pofázok, csak nem mindenkinek megy át"a KH Bank a második vagy harmadik legdrágább bank"- ez így azért hülyeség, mert te sem veszed figyelembe, hogy azt, hogy mi a drága/olcsó egyéni szempontok döntik el. Sokra megyek azzal, hogy az UC a legolcsóbb bank(csak mondtam vmit) ha az én szokásaimmal a legdrágábbra jön ki.
"Attól is drágább a KH, hogy az UniCredit, és Raiff, és a CIB, stb. banktól "nagyobb bank" létére a Tr, díjat nem tudja "elengedni" a 20 ezres utalások felett, a felsorolt bankok pedig elengedik a bizonyos csomagjaikban azt is."
Mit érdekel engem, mennyi az utalás ktg-e, ha kb. 10 éve nem utaltam HUF számláról 20eFt-nál többet, 20e alatt is csak tavaly 1x.
De úgy is nézhetem, hogy spórolok a Gold 2.0-hoz képest évi 17800Ft-ot, ebből "kijön" 1db korlátlan utalás és még utalgathatok 2.500.000Ft-ot 20.000Ft-nál nagyobb tételekben (20e alatt itt is ingyenes)Na, további jó szórakozást
[ Szerkesztve ]
INTJ
-
-
RR-13
őstag
válasz stingy2 #27262 üzenetére
Engem meg "mit érdekel", ha ingyen adnak 2 devizaszámlát a KH-nál, ha Revolutot használok a devizára
Az emberek nagy többsége alapszolgáltatásokkal szeretné használni a bankok csomagjait, utalás, kártyás vásárlás, csop. beszedés, kp. felvétel ATM-en.
Kis túlzással mondható, hogy elenyésző, azoknak a száma, akiknek szükségük van deviza számlára is a folyószámla mellett főleg, hogy a Revolut is létezik már.
Arról már nem is beszélve, hogy arany bankkártya igény sem sok esetben indokolt egy átlagos ügyfélnél.Továbbra sem az a bank a legolcsóbb, amelyiknek van olyan csomagja mint a KH Prémium, mert a prémium számlát használóknak a száma sem teszi ki az 25 %-ot sem.
"ez így azért hülyeség, mert te sem veszed figyelembe, hogy azt, hogy mi a drága/olcsó egyéni szempontok döntik el."
Azt dönti el csak az egyéni szempont, hogy melyik banknál érdemesebb neked számlacsomagot választani, de attól továbbra sem lesz az a bank a legolcsóbb bank.
Ezt nekem írtad? "Na, további jó szórakozást "
-
-
axioma
veterán
mi a feneert ott tartanam a 8M-t ahol draga? arra ott a webkincstar, ep-nal ha tbsz akkor erste [+megtak prog], anelkul IB
Nem kotelez semmi arra hogy minden szolgaltatast egy helyen vegyel igenybe... bar me'g mindig epitenek erre a masik oldalon is, de ra kell szoritani oket h nem 1 mezesmadzag a tobbi meg lehet szar, hanem tessek minden szinten versenyezni ertunk...
raiff dev szla akkor is ingyenes ha nem ott vezeted a folyoszamladat, nem csak 2 db bar 3 dev-fe'lese'g lehet[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz dredjudge84 #27253 üzenetére
miert 1 helyen lenne csak penzem? a masik az nem hasitasi hanem masodik [sokadik] penzintezet
-
stingy2
senior tag
válasz axioma #27266 üzenetére
Mert ezzel teljesítem a Prémium feltételt, nem utalással. Rafinál 8 M kell és 0,28% az állományi díj, KH-nál 5M kell és 0,1% az állományi díj.
"Nem kotelez semmi arra hogy minden szolgaltatast egy helyen vegyel igenybe"- ezen jót mosolyogtam
Megnyitottam a telót és a köv. appok vannak fenn, ahol van is valamilyen számlám:
K&H, Revolut, Kincstár, MyRaiffeisen, IBKR (Interactive Brokers), Tradestation, Wise. Meg ilyen kiegészítők, hogy iCsekk, Simple. Minden egy helyen, ez yóóóó[ Szerkesztve ]
INTJ
-
törölt tag
Nem veszem kötekedésnek. De ha nem lenne kp az elég nagy baj lenne a mindennapokban. Még sok helyen kártyával sem lehet fizetni, vagy más elektronikus módon. Tudok megyeszékhely példákat is. Bárhol Bármikor adódhat egy ilyen helyzet. Extrémebb helyzetekről nem is beszélve. Egy számlát bármikor lehet zárolni - kanadai kamionosok. Egy bankkal is történhet bármi, a világban is. Ilyenkor az nem segítség, hogy "majd" kárpótolnak. Jobb az egészséges egyensúly.
De mondok egy példát néhány hete egy idős bácsi nem tudott bejutni egy rendezvényre, mert csak készpénzzel lehetett fizetni. A kártya limitjét viszont az napra már maximalizálta. Atm sehol. Nem véletlen a cashback törvény beiktatása sem.
Én is találkoztam már olyannal, ahol kártyával akartam fizetni jó volt, hogy készpénz is volt nálam mert se kártya sem más.
"Sőt, múlthéten volt nálam zár-szervíz. Már mondta is a Revó azonosítót,"
Csodabogarak mindenhol vannak. Sokan meg azt sem tudják mi az a Revolut, vagy idegenkednek tőle. Banki dolgoknál is a legtöbb ember előbb csalja meg a házastársát, barátnőjét, mint a bankját. Ezzel ellentmondva kissé terjed a digitalizáció ami jó dolog az esetek többségében. De nem minden esetben. Ha eltűnne a készpénz az emberek sokkal kiszolgáltatottabbak is lehetnének. Kicsit olyan mint a béka és a rezsó esete...A bűnözés nem fog megszűnni, ha nem lesz készpénz, megtalálják a módját... (szankciók sem működnek, ugyan azaz olaj jön vissza csak átcímkézve, drágábban).
"Szóval nálam nincs olyan élethelyzet, ahol kelhet a kp."
Soha ne mond, hogy soha..."Az összes cucc amit magammal viszek a telefonom. "
Az nem szabályos, azt gyanítom... még mindig." És most kérem senki ne jöjjön a mivan ha elhagyom a telót kérdéssel. "
Mi van ha tönkremegy? átmegy rajta egy teherautó, belejted a vízbe, olyan térbe kerül, hogy eltűnnek róla az adataid? Lehet még ezernyi variáció.Ha otthon vagy ez még elmegy, máshol okozhat elég sok fejfájást.
Hacsak nem a társadnál van a kp Technikailag akkor mégis használtok."Tény: jártam már így 2x. Az első esetben a fentebb is említett OTP terminálok haltak meg. Nem voltam boldog. Otthagytam a telekosarat, aztán mentem később vissza. "
És megérte? Időbe, energiába, egyebek? Az idő pénz...[ Szerkesztve ]
-
Simulacrum
senior tag
Köszi, nem lényeges annyira nekünk se, megoldjuk máshogy.
A K&H app szerintem nem annyira rossz, ha a belépés nem lenne iszonyat lassú, akkor szerintem teljesen oké lenne. Bár elvileg jön valami új app, amit nemrég visszavontak, mert iOS-nél valami hibára futott, szóval lehet a belépést is orvosolják majd. -
törölt tag
"Itt a kp sem segített, mert nem mentek a pénztárgépek."
Ilyen esetben nem megy a régi nyugtás dolog?
"Utálom a kp-t. Koszos, büdös. Indulás előtt nézd meg mennyi van, kell-e hozzá. Áh, XXI. század. Ezt már nem akarom. "
Tudtad? A pénzt rendszeresen fertőtlenítik, cserélik. Erre is vannak előírások szabályok. Ez az atm és a bankokhoz, forgalomba kerülő pénzre vonatkozik, időről időre, körforgás szerűen.'XXI. század"
Egy gombnyomás és volt lóvé, nincs lóvé Akiknek Sperbankban volt a számlájuk és nem volt más pénzük, azok biztos boldogok voltak. "XXI. század"A digitalizáció nem rossz dolog, de az is lehet egy véglet, meg probléma forrás. Egyensúly a lényeg.
A kártyás fizetésben a jó, hogy nem kell visszajáróval foglalkozni, praktikus, minden meg van "egy helyen".
De nem vehetsz pl 3 lisztet, ami darab korlátos, 3x ugyan azzal a kártyával egymás után, hiába vagytok 3-an és lenne erre jogosan lehetőség. Inkább készpénzzel fizess, mondta a néni (true story)."De nem is ezen van a lényeg, hanem folyamatosan úgy állítod be a kp-t, mintha azzal csak bűnözők fizetnek. "
Az nem a kriptora jellemző?[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz dredjudge84 #27269 üzenetére
Hat pont leszarom, ha nem fogadja el utalasban [1x per ev kibirhato aka'r nem ingyen utalos csomagban], akkor nem vasarlok.
Nem bunozo fizet kp-val, de a kp _mindig_ azert kell, hogy valaki a lancban adot csaljon... Ha nem aki kp fizet, akkor az, aki az otodik tulaja a 10ezresnek utana.[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz stingy2 #27268 üzenetére
Ahhoz eleg 400e-et forgatni... mind1. [Amugy az ingyenesseget 8M-val ugyse erdemes annak megvaltani, aki nem utalgat havi tobbmiliot, akkor eggyel kisebb csomag olcsobb mint a parkoltatas es az opportunity cost].
De hat te is tudod, ha igy legozod ossze... KH nem tudom mire jo most [18 eve kieg.kamattam hitelben jo volt, a Zero megszuntetesekor olyan utcaba akartak bekergetni - azt szajkozva h Raiff se fog sokaig ingyenes maradni, ez ugye cafolva -, meg ahogy apam halalakor kibabraltak anyammal, hogy nem is kivanom a mai enjuket megismerni - de megallapithatjuk, hogy altalaban szamlavezetesre magas jovedelmueknek dragabb, mint mas bankok. Raiff meg ertekpapir-szamlaban draga, es nem hajlandoak zrt papirert megnyitni sem.] -
dredjudge84
őstag
válasz axioma #27273 üzenetére
Ha mész tescóba mondd meg a pénztárosnak, hogy te csak utalni tudsz, mert nincs kártyád csak számlád. Kíváncsi leszek meg tudják-e oldani. Inkább örülj neki hogy van még készpénz, és nem előtted a sorban fog szerencsétlenkedni egy öregasszony a kártyájával, mert mondjuk elfelejtette a pin kódot. Ennyi erővel akkor meg kéne szüntetni a bankautomatákat is.
-
axioma
veterán
válasz dredjudge84 #27275 üzenetére
mar miert ne lenne kartyam a tesco-ban? en a 'nem megy a terminal' [jellemzoen trukkozes] esetere mondtam az utalast...
persze h meg kene [atm is]
aki meg csak kp-t tud kezelni [ertelmi allapot] annak penzt nem szabad adni csak a megelhetesehez a termekeket [de sajna nem tart itt az ellatorendszer][ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz axioma #27273 üzenetére
Ha nem lenne készpénz, akkor is lenne bűnözés, adó csalás egyebek. Ahogy a szankciókat kijátsszák, úgy erre is lenne megoldás. Nem a fizikai vagy digitális megfelelőjével van baj, hanem az emberi természettel, szocializálódással.
Hiú ábránd, hogy készpénz nélkül ez teljesen el fog tűnni. Az online kasszák is azért lettek bevezetve, mert hiába fizetsz készpénzzel, ha nem csippan a kassza bármikor lecsaphatnak rád.
" Inkább örülj neki hogy van még készpénz, és nem előtted a sorban fog szerencsétlenkedni "
Míg bepötyögi vki az utalást, meg egyebek... felhevült hangulatban nem jó vége is lehet... tavaly benzin kúton csak a sorba állásnál már összebalhéztak páran...[ Szerkesztve ]
-
stingy2
senior tag
válasz axioma #27274 üzenetére
A forgatáson már túl vagyok, csináltam évekig. Nekem nem éri meg. (egy évben csak 1x nem teljesül az állandó utalás, máris az olcsó lesz a drága) Így a teljes KH csomag nekem megér 410FT-ot/hó kártyákkal, számlákkal tokkal vonóval, meg a nyugi, hogy nem kell figyelgetnem, hogy átér-e az utalásom az ellenszámláról.
Húú, most kiszámoltam az "alternatív ktg-ét 400e Ft forgatásának. Ha ez PMÁP-ban van, akkor most havi 5.300Ft-ot kamatozik. Ha számlák közt forgatom, akkor 0-át. Na ez a drága
"akkor eggyel kisebb csomag olcsobb mint a parkoltatas es az opportunity cost"- ezt nem értem: most az össz ktg-em a parkoltatás évi 5000Ft-os díja. A pénz PMÁP-ban van, nem szlán pihen. Ha leváltok kisebb (más) csomagra, ott már drágább lehet a havi díj, felszámolhatnak díjat a kártyára (kettőre még többet). Jól össze van ez legózva.[ Szerkesztve ]
INTJ
-
dredjudge84
őstag
válasz axioma #27276 üzenetére
Ez csak egy példa volt, hogy nincs kártyád. Próbáljuk szemléltetni hogy jelen állás szerint a készpénz megkerülhetetlen, és nem mindenki bűnöző, akinek van pénztárca a zsebében, és esetleg van is benne pénz. Ilyen erővel bűnöző a nyugdíjas aki nem utalva kapja a nyugdíjat hanem a postás viszi házhoz. Ilyen erővel bűnöző a posta hogy nem mondja azt hogy csak utalni tudunk. Ilyen erővel bűnöző a futár aki elfogadja a borravalót. Sőt maga a Nemzeti Bank is az aki nyomja a pénzt. Nagyon jó példa például a CIB Bank is a folyamatos mobilbank leállásokkal. Valakinek szeretnél utalni aztán nondjuk két napig nem tudsz belépni, mert volt ilyenre példa, ilyenkor jól jön a készpénz, már ha van rá mód hogy személyesen odaadjad az illetőnek. De ez csak egy élethelyzet lehetne ezt sorolni. Bűnözés meg így is úgy is lesz, ha létezik készpénz ha nem.
-
axioma
veterán
válasz stingy2 #27278 üzenetére
ki mondta h egesz honapban forgasban van? dkj lejar, kiutal, dkj megvesz... a hk-visszaterites miatt sokeves rutin nalunk [amugy nekem fizubol OK vagyunk, de rokonnak jaratok penzt a sajat unicreditemen at es vissza, igy mind2 dijmentesitve 2 perc mobilozassal per ho]
raiff-ben gold helyett van valami nem full ingyen utalos de nem tul draga csomag, azt ertettem a kevesebbet utaloknak jobb [ha nem is ingyenes] szamlakent -
axioma
veterán
válasz dredjudge84 #27279 üzenetére
write only? nem a kp-val fizetovel van gond, hanem amikor csak kp-t fogad el vki [es emiatt fenntartja a kp szuksegesseget]
szalmabab, ugortam -
stingy2
senior tag
válasz axioma #27280 üzenetére
Ok. PMÁP évi 16%, DKJ vegyes, számoljunk 14,5%-kal. Hozamkülönbség 1,5%. 400.000x0,015= 6000. 500Ft/hó. Tehát "tökölök" a DKJ-vel, és így veszítek kb havi 500 ft-ot ahhoz képest, mintha semmit sem csináltam volna. Ez nekem a dolgozzunk hogy elfáradjunk esete
Unicredit, Rafi melyik számla? Komolyan, most már megnézem, amit írtok, mert én balga nem találtam ennél olcsóbbat, de hátha nincs veszve minden.
Azt még nem mondtam, hogy a KH-s számlám (inkább számla csomagom) 4 évig full ingyen van, mert a nyitásnál adtak 20eFt-ot, ami a 416Ft-os havi díjat 48 hónapig fedezi. (most 40e a deal, az már 8 év lenne, de ez a vonat már elment[ Szerkesztve ]
INTJ
-
Merlini
tag
Amúgy tényleg próbáljatok már elrugaszkodni ettől az olcsóbb számla dologtól. Ezeregy dolog befolyásolja, kinek mi éri meg, nem csak a számlavezetési díj. Mindig a komplett csomagot kell nézni és azt, hogy neked konkrétan mi az igényed.
Miért kellene ettől elrugaszkodni? A legtöbb ember, szeretné lefaragni a bankköltségeit, így jut el erre a fórumra. Számvezetési díj, kártyadíj, utalási díj és SMS értesítés díj, csökkentése az igénye a többségnek. Ezért is került be az összefoglalóban két számlacsomag ami ingyenessé teszi ezeket.
K&H Prémium bankszámlája kis rétegnek szól, a többségnek nincs 500+ eFt jövedelme, vagy 5mFt -ja (értékpapír) számlán tartani.
Az aktívan hitelkártyázók is mást választanak, mert a K&H hitelkártyája a legkorlátozottabb a magyar piacon. Ami nincs megadva a mcc listájukban, arra nem adnak visszatérítést. Így többek között ezek is kiesnek:
5712 bútor / lakberendezési áruházak
5732 és 5734 elektronikai áruházak
5912 gyógyszertárak, 5941 sportboltok,
5942 könyvesboltok, 5943 papír, írószer üzletek,
5945 játékboltok,
5993 nemzeti dohánybolt
5977 drogériák.
4814 mobil szolgáltatók online
6300 biztosítás
7299 OTP egészség- és önsegélyző-pénztár
7399 Simple-kártya feltöltés
8999 Egészség- és önsegélyező-pénztárak
stb.
De devizaszámla külföldi utalás is olcsóbb.
A fórumozók többségének (99%) a Revolut, Wise és euró kamatoztatásra a MÁK, gazdaságosabb, vagy díjmentes. -
axioma
veterán
válasz stingy2 #27282 üzenetére
osszefoglalo?
DKJ vs pmap: azert nem art ha nem minden van olyan konstrukcioban amit Viki egyszer rosszul fordul almaban es hajnal 3/4 1-tol nincs visszavalthatosag... es amikor nyitottad a kh-t akkor me'g 0Ft volt a dkj vesz, azonnal elad koltsege (megjegyzem lehet hogy most is az a kisebb koltseg, igaz mire visszamenne oda a kamatszint addigra a 400e aka'r atlag netto lehet, most me'g csak az atlag brutto elozi erosen)
amugy _neked_ jo a KH, mert alig hasznalod, nekem nem, ennyi, nekem bizony rendszeresen es nem keves 20e feletti tranzakciom van (a beszedesek is egyre inkabb csusznak at) -
dredjudge84
őstag
-
sifarr
senior tag
Nem unjátok még?
A topic valóban arról szól, hogy ki-ki csökkenthesse/nullázhassa a bankköltségét. Akkor is, ha a jövedelme csak átlagos vagy átlag alatti. Erre ott van az összefoglalóban a két akciós számlacsomag.
Arra érintőlegesen ki lehet térni, ha valaki kisebb jövedelem mellett is szeretne prémium, nullás csomagot, akkor milyen lehetőségei vannak. Erre ott a rafis csomag. Persze itt szükség lehet trükközésre. Hogy ez egy akciós és egy prémium számla közötti utalásos pingpong vagy - ha 2 bankszámát nem szeretne - kincstárszámlás (némi tőkét igénylő) az mindegy.
De ne keverjük ide azokat az eseteket, amikor valakinek befektetései vannak, több helyen is, vagy kombinálják a banknál a befektetést a számlacsomaggal. Az sem lehet a többiek számára összehasonlítási szempont, ha valaki pl. sosem utal vagy csak 20e alatti összegeket.
Egyéni szokások alapján akár egy normál, nem akciós, nem ingyenes számla összköltsége is lehet akár havi 500 alatti.Ha valaki itt a topicban felhasználói szokásait, igényeit részletezve, jüvedelmi (és befektetési) viszonyaira kitérve kérne tanácsot (senki sem fogja), akkor lehetne személyre szabott tancsácsot adni bankra és bankszámlára. Ha nem ez az eset, akkor maradjunk az alapmegközelítésnél!
Axioma csak a topic alapkérdése szempontjából, általános megközelítésből írta, amit írt. Nem kell érte "megkövezni". -
dredjudge84
őstag
válasz axioma #27289 üzenetére
"ami udvozlendo, vesszen a kp - gyakorlatilag csak a fekete gazdasagban kell..."
27237-es hsz. Ezt te indítottad. Vesszen a kp. Most kit írtál? Nézzük:
"write only? nem a kp-val fizetovel van gond, hanem amikor csak kp-t fogad el vki [es emiatt fenntartja a kp szuksegesseget]
szalmabab, ugortam"27279-es hsz.
Egyszer baj van a kp-val és vesszen, aztán már nem baj ha van.
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz dredjudge84 #27290 üzenetére
csak maganban...
-
Oliverda
félisten
válasz dredjudge84 #27290 üzenetére
Muszáj mindenhol ugyanazt a cirkuszt csinálni?
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
sifarr
senior tag
válasz axioma #27289 üzenetére
Az a mellette levo hsz volt, a 81-re reagaltak
Nem konkrét, s főleg nem a hsz-em előtti 2 hsz-re reagáltam. A KH-s polémiát untam meg nagyon. Teljesen értelmetlennek láttam azt a közben kiderült érvelést, hogy nekem nullás, miközben nem is utal. Azt meg főleg, amikor a szempontrendszerbe a számlanyitási promóciós jóváírás bekerült. Több banknál, több normál számlacsomag is van, amelyek esetében a jóváírás nullássá vagy nyereségessé teszi 2-3 évre a csomagot. Persze az ügyfél használati szokásától függően.(minek a keszpenz, ami kp az valahol a feketegazdasagba fog kerulni)
Ez is egy értelmetlen polémia volt.
Lehetnek érvek a kp. mellett.
- 70 fölött, amikor már valaki nem akar/tud a pénzügyi szokásán változtatni.
- Jogos, megérthető, méltányolandó érv, ha valaki személyes adatainak védelme miatt nem akarja, hogy bankok, pü-i szolgáltatók, stb. profilt építhessenek ki a költési szokásai alapján. De akkor legyen következetes, és szüntesse meg vagy az elkerülhetetlen mértékig minimalizálja a banki szolgáltatások igénybevételét.
De azok az érvek, hogy mi van, ha a Tescoban nem tudok kártyával fizetni. Ugyan. Ma egy sima heti bevásárlás egy ötvenes (nekünk inkább 70-100). Akkor vigyek magammal kártyát, meg minimum 100 kp-t? Ugyan már, nevetséges.
A többi érv a kp mellett is hasonló.A te érved viszont megalapozott. Elterjedt nálunk a feketén kifizetett jövedelem, és elterjedt a a költési oldalon is a megoldjuk okosban megoldás, meg a hasonlók.
De ez a kérdés nem banki kérdés, felesleges a topicba beemelni.
-
törölt tag
válasz sifarr #27293 üzenetére
Vannak emberek akik bankszámla nélkül akarnak kriptozni, vagy revolut számlát. Ők gyanúsabbak, mint maga a készpénz..Olyan érvek is elő kerülnek, hogy drága a bankszámla, bankolás... ez tényszerűen nem igaz így.
Ismerek viszont olyanokat akik minimalizálják, az legitim érv lehet, adatok védelme, profilalkotás elkerülése, csökkentése.
sifarr: Erre a kérdésre (fekete gazdaság), azért elég sok módszer van már vizsgálni... egy példa:
"Az adóhatóság a Google térképadatai és más adatbázisok felhasználásával megakadályozott egy 4,5 millió forint értékű jogosulatlan áfa-visszaigénylést - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-vel.
A közlemény szerint egy ingatlan bérbeadásával foglalkozó vállalkozás nagy értékű úszómedence beszerzéséről, a kialakításához szükséges gépi földmunkáról és a beépítési munkálatokról fogadott be számlákat, majd 4,5 millió forint áfa kiutalását kérte az adóhivataltól. "
Európában vagy imádják a készpénzt az emberek, vagy alig várják, hogy végre megszabaduljanak tőle
"A fenntarthatóságban és innovációs téren is éllovas Európai Unió csak a középmezőnyben van, ha a készpénzmentes társadalom és az elektronikus fizetések kerülnek szóba – bár nagyok a különbségek az egyes országok között.Világszinten az elektronikus fizetési innovációk elterjedtségében egyértelműen Kína áll az első helyen, az USA-t is megelőzve. Pedig az Egyesült Államok a plasztikkártyák szülőföldje: nagyjából 50 éve, New Yorkból indultak világhódító útjukra a készpénzhelyettesítő mágnescsíkos kártyák, és uralták is a világpiac nagy részét – az okostelefonok több mint 10 évvel ezelőtt kezdődött felfutása azonban új versenyhelyzetet teremtett.
(...) A kínai jegybank már jó ideje kísérletezik a központi „kibocsátású” digitális pénzzel – a pekingi téli olimpia alatt pedig eljött az idő a nemzetközi debütálásra, a digitális jüant az olimpikonok és a látogatók is tesztelhették. A digitális jüannal (eCNY) ugyanúgy lehet fizetni, mint a WeChat vagy az Alipay esetén, QR-kód szkenneléssel vagy online utalással. Sőt, akár internetkapcsolat nélkül is tudnak a felhasználók pénzt küldeni egymásnak – a Huawei legújabb modelljei pedig már alkalmasak is erre a funkcióra. "Ha valami leváltja a készpénzt, az a digitális forint, euró lehet, talán. Nem a plasztik önmagában.
Ezzel kapcsolatban, Svájcban már aggályok merültek fel és szavazást is akarnak a készpénz megmaradásáról.
2023 SvájcA készpénz szerepe a rejtett gazdaságban
– kvalitatív eredmények
és továbblépési lehetôségek Ez 2010-es MNB dokumentum és ha megnézzük a mostani terveket akkor az is a digitalizáció irányába, a fehérítés irányába hat.Továbbra is azt mondom, nem a készpénzzel van a legnagyobb baj, hanem az emberi természettel. Trükközés volt, van és lesz mindig is.
-
RR-13
őstag
Az utóbbi 2 napban elég sok volt az OFF, amiből talán már elég lesz.
Térjünk vissza a Topik konkrét témáira, ha kérhetem.A KH elektronikus számlakivonat betöltődött már valakinek a netbank felületre
Mi még nem látjuk, pedig elvileg minden hónap 5-én készül, vagy az azt követő munkanapon, ami ma van.
Nekünk ez lenne az első a februári nyitás óta. -
merqree
őstag
Kövezzetek meg, de nekem piszkosul tetszik au UniCredit appja, hogy kb havonta más és más a nyitókép.
Ami hiányzik belőle, akárcsak a Raiffeisen app-ból, az a sötét mód. -
RR-13
őstag
válasz kleinguru #27298 üzenetére
Gondolom az MBANKING gombra gondoltál, mert belépés gomb nincs (UC app.).
Azért lehet így, mert felette van a mToken kérés rész is, így nem mindenki akar belépni az appba, lehet csak a tokenre van szükség.Más:
Ma reggel töltődött fel 10 óra körül a KH e-kivonat a netbankba, 2023.03.03. készítési dátummal..., ami azért érdekes, mert azt mondták telefonban pár napja, hogy 5-én készül mindig a kivonat, és a hónap utolsó munkanapján van a zárás.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest