- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zsola400
aktív tag
válasz dredjudge84 #26051 üzenetére
Nálam működik wifi-ről is.
-
Noxy
veterán
Én meg azt nem értem hogy a sz.. wifi routered, szolgáltatód hogy jön ide?
Mindenkinél előfordulhat hogy nem megy a wifin a net, de basszus ott van a mobilnet, amin rögtön meg nézhetted volna.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
RR-13
őstag
Úgy jött ide, hogy a "hálózati hiba" jelenséget akkor is írja az app., ha a bank a fenti, előre tervezett, és bejelentett rendszerfejlesztést hajt végre éppen.
Mivel majdnem este 10-kor írtad (kb. 3 perc hiányzott) a bejegyzésed, ezért bátorkodtam azt feltételezni, hogy már kicsit hamarabb elkezdték esetleg a korábban bejelentett, és pont tegnap este 10-re jelzett rendszerfejlesztést. (bár furcsa volt, hogy ha kicsivel is előbb kezdik el)
És SZVSZ szinte kizártnak tartom, hogy te majdnem este 10-ig vártál volna a fenti hsz-el, hogy, ha este 8-ig "folyamatosan" nem sikerült belépni.
Megjegyzem, hogy én tegnap is, és mindig wifin lépek be, és tegnap is mindig is sikerült, amikor próbáltam, tehát nálam még ilyen jelenség soha nem volt a 13 hónap alatt.
[ Szerkesztve ]
-
[CS]Blade2
addikt
Van egy lemondott KGFB. A lemondásnál kért bankszámlaszámot, hogy vissza tudják utalni a túlfizetést. Fater nevén volt a szerződés, de neki nincs számlája, így beírtam az enyémet. El fogják tudni így utalni, vagy vissza fogja dobni a rendszer, amiért nem fog stimmelni a név a számlaszámhoz
-
dptrsk
addikt
válasz [CS]Blade2 #26056 üzenetére
A magyar banki rendszerek nem nézik a nevet.
Ha hamburger-t írsz a számlatulajdonoshoz, akkor is teljesül az utalás.Persze egy esetleges téves utalásnál jó, ha Kovács Pista van írva, de a számlatulajdonos Nagy Éva, s így könnyen bizonyíthatod kinek ment (volna) az utalás.
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz dredjudge84 #26059 üzenetére
Látom nem adod fel, hogy "csak" neked lehet igazad, bárki mást mond az nem lehet az.
Hány képernyőfotót szeretnék arról, hogy azt írja ki az app, többek között, főleg az elején, hogy hálózati hiba, miközben tervezett karbantartás van/volt
A karbantartás üzenetet NEM azonnal teszik ki, az is eltart egy darabig, így addig a hálózati hiba látszódik, és a Response Error.
Ez egy 2022. áprilisi karbantartás alkalmával látható hibaüzenet képei:
Ja és persze, hogy csak az UC nem ment a neteden... ugyan már, ezt te sem hiszed el ugye
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz dredjudge84 #26059 üzenetére
Javítás:
"Hány képernyőfotót szeretnél arról, hogy azt írja ki az app, többek között, főleg az elején, hogy hálózati hiba, miközben tervezett karbantartás van/volt " -
dptrsk
addikt
Én annak örülnék, ha egy ilyen kép sem lenne egy pénzintézeti app esetén...
IT oldalról nagyon érdekes megoldás, hogy a hibaüzenet jelenik meg, amikor elvileg tervezett karbantartás van, s utána talán a karbantartás "függöny".
Remélem a módosításokat jó sorrentben élesítik...
-
RR-13
őstag
válasz dptrsk #26064 üzenetére
Igen jó lenne, ha nem is lenne szükség karbantartásra, de van, és elég "sok"...
Szerintem annyira nem jelenthet gondot, ha a tervezett karbantartás alatt hibaüzenetet ír ki az elején, mivel logikusan gondolva egyből megnézi a felhasználó, hogy van -e karbantartás vagy probléma, és ha nincs kiírva, és nem talál infót ilyenekről, akkor lehet panaszkodni.
Ellenben a CIB Banknál rendszeres volt az előre be nem jelentett karbantartás, vagy csak spontán leállás miatti "Hálózati Hiba"kiírás, különböző hibakódokkal.
Szerintem ilyen téren az UC-nél nincs probléma, amíg előre jelzik egyébként minden felületen.
-
pictigjis
senior tag
bevallom őszintén, eddig nem nagyon nézegettem a cib-es számlámat
- létezik, hogy a zárolt tételeket részletezve se az app, se a netbank nem mutatja meg? csak a zárolásban lévő összeget látom
- hol lehet megnézni, van-e a kártyára beállítva készpénzfelvételi nyilatkozat? úgy emlékszem, beállítottam (arra sem emlékszem már, melyik almenüben), de azért ránéznék
-
RR-13
őstag
-
pictigjis
senior tag
köszi! ebbe a javás appos izébe most léptem be életemben először, vicces egy cucc, főleg macről de ebben tényleg benne van, és jól emlékeztem, valóban aktív is
szerk.: ezen a felületen viszonylag egyszerűen meg lehet nézni a konkrét zárolt tételeket is, de az iránymutatás alapján most már az appban is megtaláltam, ezt is köszi
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz pictigjis #26068 üzenetére
Igen a Javás intertetbankot nem "kérdezted", ezért sem írtam arra, hogy esetleg ott látható a zárolt tétel részletei, meg azért sem, mert már biztosra nem emlékeztem, és 13 hónapja nem tudok belépni, mert nincs számlám náluk.
Akkor ezek szerint a mobilappban a kártya adatok (a kártyaképre, vagy mellette valamire nyomva) almenüjében, a vásárlási tranzakcióban csak az összeg van, és semmilyen további adat
Az viszont baj, ha így van.Egyébként a Javás cucc elég gyors, és mindig működik, ha a kódot le tudod generálni hozzá, hogy beléphess, ami az appon múlik viszont, ami meg nem mindig működik.
[ Szerkesztve ]
-
wody21
tag
Kedves Bankszámla guruk!
Pár napja nyitottam az ajánlóban szereplő módon (Bankmonitor) Unicredit Partner Aktív Zéró csomagot, mely még aznap elkészült. Néhány nap múlva kp befizetés 300e Ft történt a számlára, majd egy nappal később (tegnap)150e Ft-ot Unicredit ATM-ből appon belüli mCash opcióval felvettem. Ma látom, hogy 1159.50 Ft mCash felvételi díjat számoltak fel ezután. Ez normális? Annyi extra info meg, hogy a számlához tartozó alap bankártya ma érkezett meg, és még nem használtam, nem aktiváltam / ilyenek...
[ Szerkesztve ]
-
sifarr
senior tag
válasz wody21 #26072 üzenetére
Pár napja nyitottam ... Unicredit Partner Aktív Zéró csomagot, ... 1159.50 Ft mCash felvételi díjat számoltak fel ezután.
Ha pár napja nyitottad a számlát és rögtön nyilatkoztál is az 150 ezres ingynes kp-felvétre, az ingynesség akkor is legkorábban decembertől él. Tehát a bank jogosan számította fel a díjat.
Ez nem Unicredit sajátosság, minden banknál így van. -
nagyúr
Egyszerűen nem jön meg a fizetés megerősítési kérelem online vásárlásnál CIB appban amióta frissítettem. QR kódos fizetésre meg error 130-at dob, egyszerűen szétbasz az ideg, hogy miért kell buzerálni ezt a tetves rendszert ha utána csak rosszabb lesz??? Hogy rohadnának meg!
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
sifarr
senior tag
válasz Narxis #26074 üzenetére
Egyszerűen nem jön meg a fizetés megerősítési kérelem online vásárlásnál CIB appban amióta frissítettem.
Csináltam egy teszt próbavásárlást. MÁK, online vásárlás OTP-s simple, adatok megadása után azonnal (!!!) jött a CIB appból a jóváhagyási push. Simán jóváhagytam.
Szóval a rendszer nálam rendben működik.
Hiba esetén nemcsak a CIB rendszerében lehet a gond, hanem a vásárlást lebonyolító másik bank rendszerében. -
nagyúr
válasz sifarr #26076 üzenetére
Már újraregisztráltam az app-ban és nem jön meg továbbra se. Se steam-en nem tudok vásárolni, se teletálról. QR kódos fizetésnél error 130 rendszerhiba, próbálja később üzenetet dob. Még esetleg megpróbálom törölni az appot és újrakezdeni nulláról de itt valami nagyobb gebasz van mert play áruházban is van egy ugyanilyen hibáról szóló egy csillagos értékelés ami tegnapi napon Íródott.
Szerk. Megvan a hiba, amint átkapcsoltam mobilnetre megjött az értesítés. Ilyenről még életemben nem is hallottam, hogy nem jön meg wifin az értesítés miközben egyértelműen van net wifin is... Úristen, mindjárt kidobom a routert a kukába...
#26075 leszarom.
[ Szerkesztve ]
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
sifarr
senior tag
válasz Narxis #26077 üzenetére
Úristen, mindjárt kidobom a routert a kukába...
Két napja egy másik bank appjával is volt gond pont wifis net miatt. Nem egyedi eset, ami veled történt.
A gond az, hogy sokan pl. a netprobléma miatt is a bankokat szidják és ennyi, holott user oldalon van a hiba. Te viszont megkerested a hiba okát, nincs is már gondod! -
nagyúr
válasz sifarr #26078 üzenetére
De basszus nálam nem változott semmi. A router nem lett frissítve, nem állítottam át semmit, pár nappal ezelőtt wifin is gond nélkül jött az értesítés. Még direkt ki is kapcsoltam az Adguard-ot, hátha az kavar be. Nagyon nem értem az ilyet. Ha nincs net wifin akkor nem tudok belépni az alkalmazásba, viszont én gond nélkül beléptem. Ez ilyen X-akták anomália...
-
sifarr
senior tag
válasz Narxis #26080 üzenetére
De basszus nálam nem változott semmi.
Nem tudom, miért történt ez nálad, nem vagyok guru.
Viszont lehet, hogy a wifi problémára az a megoldás, mint a másik bank esetében történt. Újra kellett indítani a routert és megoldódott. Lásd ezt a hsz-t!
Valószínű ő sem állítgatott a routeren, mégis történhetett valami. De mondom, nem vagyok a kérdésben hozzáértő. -
Drughi
addikt
Sziasztok,
Unicredit banknál vált szükségessé egy új számla nyitása már meglévő számla mellé.
Valamilyen digitális számla, nincs fizikai bankkártyám hozzá.Hozzá tudom rendelni az NFC fizetéshez ezt a számlát valahogy?
Pl Aliexpress-en be tudom állítani ezt, mint elsődleges fizetési forma? (itt csak bankkártya számot kér, de az ugye nincs) -
-
Drughi
addikt
Köszönöm mindenkinek.
Ezt a revolut dolgot átnézem, mert érdekes lehet. Évi 5-10 alkalomra kellene.
A nemzetközi utalás miatt sajnos van költsége, de azt hiszem kibírható, nem milliókról van szó. -
Directors
senior tag
Sziasztok!
Ti betudtok lépni a cib internet bankba ?
A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
veterán
válasz [CS]Blade2 #26095 üzenetére
Nem hitelkártya? Azzal nem lehet a szerencsejáték zrt-nél fizetni. Nekem 3x utasította el mire a csaj rákérdezett ne-e Hk?
-
[CS]Blade2
addikt
válasz INGJOKE #26096 üzenetére
Nem. Betéti kártya vagy mi a t..m. Mastercard. 21.-én és 28.-án (28.-ára könyvelte le az app szerint, lehet előtte lett töltve a hétvégén, csak hétfőre könyvelte) volt töltve ugyanígy, akkor még működött.
Itt vagy az van, hogy sz*r a tippmixpronál valami, vagy a Raiffeisen-nél, vagy valamit változtattak ennél vagy annál, hogy nem lehet más nevére feltölteni vagy a rai-nál nem lehet többé szerencsejátékra, vagy nem tudom.
-
axioma
veterán
válasz [CS]Blade2 #26097 üzenetére
Raiff nekem se ment akkor (15:20-16:00 kozott), az allamkincstarba otp-s elfogadofeluleten, en felhivtam oket 5 probalkozas utan [premium vonalon gyors is volt meglepoen], mondta hogy hiba van de nem tudjak hogy naluk vagy sem... hat akkor naluk.
-
Nekem se megy most az OTP bankos mastercarddal való fizetés.
[ Szerkesztve ]
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
Drughi
addikt
Sziasztok,
Korábban ajánlották a Revolut-ot, így kipróbáltam, viszont nem tudok utalni rá...
Megkaptam a revolutos számlaszámot: IBAN LT19 xxxx xxxx xxxx xxxx formátumban.
Erre viszont az Unicredit app-ból nem tudok utalni, hibát jelez a formátumba.
Hogy a gyászba tudok erre utalni akkor? Forintban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest