Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz Horvi #88546 üzenetére

    Febr. 6-tól írja megint a lidl akciós újság hogy lesznek finom mechanikai szettek, érdemes megnézni, de árban ma már a lidl cuccok nem annyira tutik.

    Én Conrad-ból vettem ennek egy másik márkázott változatát: [link] tavaly még 5-6k-ért.

    Ahogy Linustechtips is elmondja, ezeknek az "utánzatoknak" a csavarhúzó része és a bit fejek árkategóriát tekintve jók, nem nyírom el a csavarokat, tehát ezen a területen nem éri meg az Ifixit a felárat magyar pénztárca szemszögből.
    De a csavarhúzóhoz kapott flexibilis szár 3. használatra elpattant. :D

    A szettben található bumszli műanyag "feszítők" közül csak az egyik igazán jó, a többi gagyi, első használatkor elfárad, fogyó eszköz.
    Ezen a téren jobb az Ifixit. Kapni is ilyen 5-7 darabos Ifixit kiegészítő szettet, amiben van a feszítőből, a hosszú műanyag spatulából 2 féle meg még 1-2 cucc: [link] Ha épp kapható.
    A hosszú műanyag spatulával az a helyzet hogy ebben a szettben Ifixit olcsóért kiszórja a piacra a régi típust, ami anno azért nem volt csúcs.
    Ők is elismerik, ezért adják "fillérekért". Ezekből a drága Ifixit szettekbe pakolják a tartós minőségi darabokat, szal óvatosan kell bánni velük, de azért tartósabb mint a 500 hufos legolcsóbb kínai.

    A fém spatula esetén Ifixites helyett jobb hogy ha fogorvosi kiegészítő boltból rendelsz, fele harmad annyiért olyan alakúakat amik kellenek, az Ifixit formája nem az igazi.

    Ugyanígy a kis kés terén is van minőségibb kínai koppintás, jobb mint az Ifixit.

    A tapadókorongból ezek a kis fém bimbas.al szereltek mind kuka, az ifixit szerű nagy műanyag füles az jó.

    ESD csipeszekből a Conrad-ban is szép a választék, sajnos azt helyben kell kipróbálni, mert pl a fent linkelt full szettben lévő nem vezeti az áramot de nem kapta meg a pecsétet, ugyanakkor vékony az anyaga és könnyen hajlik. Ki kell próbálni élőben és olyat venni ami tartós, nem feltétlen Ifixit.

    Tehát konklúzió:
    össze lehet válogatni ugyanazt a funkcionalitást olcsóbban és egyes területeken tartósabb anyagokból mint az Ifixit, de azért időigényesebb mint leakasztani valamikor az akcióban is 2x annyiba kerülő amcsi tervezésű cuccost.

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák