Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hcl

    félisten

    LOGOUT blog

    Hello,

    Van itt egy parajelenség :D

    Van ugye a Fülöpsz 32PFL3605/12 TV-m, ami hosszabb állás után indul, áramszünet esetén meg nem indul, csak esetleg hosszabb állás után.
    Viszont ha egyszer elindult, és 220-on van, akkor stabilan lehet ki-be kapcsolni.

    Minap túrtam, és fura volt, hogy ha adok a táp standby bemenetére 3,3V, akkor világít a LED, és... jónak tűnik a táp, a 12V megjön, a 24 nem, de az csak a hanghoz kell a SSB-n.

    Kutakodás, előkerült az U7106, ami 3,3V-t állít elő. Egy G973-120 IC. Mérjünk kimenet, megvan-e a 3,3V... és sikeresen rátapiztam az ADJ lábra mérőtüskével, amitől a TV elindult. Először azt hittem, rövidzártam a földre, de nem. 230-ból kihúzás után a TV újra halott, de a G973-as 2-es lábához csipesszel hozzáérve elindul. Utána kihúzásig újra lehet ki-be kapcsolni, stb.

    Itt az 54. oldal bal alsó sarkában van a kérdéses cucc...

    Csak azt nem értem, ez mitől van? :D Elvileg az IC adatlapja alapján, ha az ADJ 0,2V alatt van, akkor 1,2V-t ad ki (már amennyi kiderül az adatlapról). (Egyáltalán, hogy van a 3,3V stabilizálva egy 1,2V-os stabival?) Illetve a kimeneten, amikor nem indul, 1,1V van. A standby fesz is 1,1V, mármint ami a táp felé megy, és amikor elindult a TV, akkor 3,1.

    [ Szerkesztve ]

    Mutogatni való hater díszpinty

Új hozzászólás Aktív témák