Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • daninet

    veterán

    Sziasztok

    Folytatódik a porszívó átépítésem :D kaotikus lesz, kapaszkodjatok :DDD de még nem gyújtottam fel az akkukat.
    A következő a gondom:
    szétszedtem mindent a porszívóban, hogy megnézzem az alsó kefe motort és a fenti motor típusát is kikerestem. A fő motor 19.2V, az alsó kefe motor 12V. Plusz még van egy arduino-m ami 5V :U Puszilom a tervezőket, most már értem a rakás mosfet-et a régi alaplapon. :D Az eredeti alaplapon is Mega328P vezérlő volt, úgyhogy ők is előállították ezt a 3 feszültséget szerintem.
    Sokkal több drótozás meg bizbasz amit be kell süríteni. Mindegy.
    Rendeltem egy HW636 10A step down konvertert, meg két DSN1504-et. Ez utóbbit először használtam, de az LM2596-al ellentétben semmi fogyasztása nincs ha nincs rajta terhelés ami nagyon szimpatikus. AZ LM2595 még leforrasztott LED-el is 0.015A körül eszeget önmagában. Továbbá mivel a DSN1504 sokkal hatékonyabb mint az arduino 5V fesz stabilizálója ezért beépítettem egyet 5V előállításához.

    Így néz ki most a dolog:

    A következő történik:
    Rakom össze a fenti kapcsolást, már csak a HW636 hiányzik. Ez első IN+ vezetéket belekötöm és a BMS-en abban a pillanatban 26V-ot lehet mérni, töltés módba kapcsol. A DSN1504 ami 5V-ra van állítva leejti a kimeneti feszültségét 1V-ra.
    Valamelyik step down visszafelé felnyomja a feszültséget??
    Egyszerűen nem értem. Természetesen ha csak egyesével használom a step-down modulokat minden oké. De így 3 együtt nem megy.
    Mire van szükségem, hogy izoláljam őket? mit kössek másképp, mit próbáljak?

    [ Szerkesztve ]

    Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

Új hozzászólás Aktív témák