Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dr. Szilikát

    őstag

    válasz #70211840 #85483 üzenetére

    Minden ismeretlen vagy sokáig tárolt akkunál első a feszültségmérés, amiből következtetni lehet az esetleges károsodásra. Ni-Cd, Ni-MH akkunál 0,9 V esetleg 0,8 V alsó szint még egészséges, Li-ion cellánál 2,5 V alatt lehetnek gondok.

    Van olyan régi Ansmann akkugarnitúrám, ami nagy kapacitású, de elég gyors önkisülésű, viszont 0,9 V körül ez is megáll és akár évek múlva is tartja. Ez indikálja, hogy nincs hibája, belső átvezetése. Ezen az alsó szinten az energia már gyakorlatilag elfogyott, áramot nem tud leadni, de ez ilyen kémiai tulajdonság / feszültség lehet, hogy egy jó cella beáll egy minimális szintre és ott sokáig tartja magát.

    Viszont ennyire lemerült akkut nem jó rögtön nagy árammal tölteni, mert megnőtt a belső ellenállás, így rögtön felszalad rajta a feszültség, ami nem is tesz jót, illetve az töltő "azt hiszi", hogy hibás.

    Előbb kisebb árammal, majd többszöri töltés-kisütéssel térhet magához, ha nem is minden esetben, vagy nem mindig lesz tartós a javulás, egy ilyen regenerálástól.

Új hozzászólás Aktív témák