- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
erikke17
őstag
válasz sörösló #24648 üzenetére
Ez az izzó szerintem egyszerűen csak rossz volt
Más: Mivel tudnám rávenni a cint, hogy fogjon a rézkábelre? Nincs rajta lakk réteg hogy arra nem fogna, de nagyon gyér, egyszerűen leszalad róla mint a víz..
Persze sav meg nincs itthon[ Szerkesztve ]
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
agoka07
senior tag
Sziasztok. Segítségre lenne szükségem a mikronyomógomb ügyben.
Van olyan típusú amelyiknek a két bekarikázott része -lásd kép- teljesen független(1.2-3,4)? Nekem van olyan, amelyiknek 1-es és a 4-es ága azonos.
kép:
-bocsánat az amatőr magyarázathoz.-S35-3310-1600-KU380-W300i-Shine-C3050-Spiro-858 Smart-SK17i-Galaxy S-Note 1-Galaxy S4-G4-S6 Edge-Note 8
-
moha21
veterán
-
sörösló
aktív tag
válasz moha21 #24657 üzenetére
Bistabil? Maga a kapcsoló? Ez új, ilyet még nem láttam. A működtető mechanika igen, az lehet bistabil. Lehet monostabil is, de csak a mechanika. A kérdésben szereplő mikrokapcsoló meg általában tényleg csak egy impulzust ad amíg be van nyomva. Ezért van az hogy az ilyenekkel szerelt vezérlők mindenféle gombkombinációkkal dolgoznak. Ha azt akarod hogy..., akkor nyomd meg kétszer a bal gombot miután nyomva tartottad 3 mp-ig a jobb gombot...
[ Szerkesztve ]
-
moha21
veterán
Én a működtető rajzára gondoltam, hogy olyan, mint a váltókapcsolás. A Bistabilt meg nekem a tme.eu keresésének szűkítése dobta ki, azért mondtam így keresse ezt a kapcsolót.
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
mezis
félisten
válasz erikke17 #24651 üzenetére
Ha mechanikai tisztítás volt, (smirgli, kapargatás) és egyébként nem zsíros, akkor a gyantás forrasztónnal forrasztható. Ha nem gyanás az ónod, keress egy fenyőfát (vagy kunyerálj a prímástól ). Állítólag a Kalmopyrin is megteszi gyanta helyett. (Szalicilsav ?)
mezis
-
moha21
veterán
Üdv!
Kaptam egy teafőzőt, hogy nézzem meg mi a baja. ( Nem is akartam, mert gondoltam tuti fűtőszál, de nem )
Egy SF214E nevű biztosíték ment ki benne.
Ez ha jól olvasom, akkor túlmelegedés ellen véd ( mi más ellen ? :-) ).
Kérdés a következő: Ha én kicserélem, akkor honnan tudjam a következő nem ég -e el rögtön? Milyen elven kapcsolja ki a fűtőszálat ez a masina?
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
kjani18
őstag
válasz moha21 #24670 üzenetére
Tegyél bele egy hőkapcsolót alacsonyabb hőfokra... ( olyat, ami visszakapcsol lehülve ).
De én a védelem elhagyását nem támogatom, mert komoly tüzet is okozhat!!!
Vagy cseréld ki a hőkioldót és ne szólj semmit, ha jól fizet a hőkioldó cseréért...[ Szerkesztve ]
Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
-
szeva000
addikt
válasz moha21 #24670 üzenetére
meg ne próbáld rövidzárni....én láttam már vasalót így elolvadni és házat kigyújtani....azután hiába mondod,hogy te figyelmeztetted a gazdit.....ér neked ennyit???
vegyél bele egy hőbiztit,1-200ft...ha az is kimegy,akkor a szabályzó is rossz,nem kapcsol hamarabb.[ Szerkesztve ]
-
moha21
veterán
válasz szeva000 #24672 üzenetére
Hümm, hát én sem nagyon lennék oda az ötletért, hogy védelem nélkül hagyjam.
Szabályzóról hogyan tudom eldönteni, hogy jó -e? Illetve hogy tudom cserélni? Most képem nincs róla, de egy kör alakú "valami" 2 csatlakozóaljzattal. Hővezető pasztával van felragasztva. Szerintem ez is valami ikerfémes megoldás, gondolom x hőre bonja az áramkört.
(#24671) kjani18 : Hőkapcsolóról hol tudhatok meg valamit?
Ja és köszönöm mindenkinek a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
kjani18
őstag
válasz moha21 #24673 üzenetére
Elektronikai alkatrész boltban, háztartási ber. alkatrész boltban, stb. a normálisabbak fejből tudják mire van szükséged.
A szabályzó = hőkapcsoló
Hőkioldó = hőbizti[ Szerkesztve ]
Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
-
moha21
veterán
válasz kjani18 #24674 üzenetére
Közben én is körülnéztem és valóban könynne rá lehet bukkanni erre is.
Most itthon kipróbálom biztosíték nélkül, közben mérem a hőmérsékletet. Elvileg, ha nem kapcsol le akkor X hőmérséklet körül, akkor rossz nem? Újra is pasztázom, hátha.Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
szeva000
addikt
válasz moha21 #24673 üzenetére
a szabályzó fene tudja hány fokos,de azt meg tudom mondani,hogy a szarvasi kávéfőzőkben a hőbizti is 169-173-fokos,a szabályzó 150....
Az olajsütőkben szoktak 210-240fok körüli hőbiztik lenni.
teafőzőt már alapból kidobatom,nem éri meg szétszedni sem,de oda is sokallok alapból 214fokos biztit.
Ha ebben kiment a 214fokos az azért gyanús,de lehet csak elfáradt.Én kicserélném és jópár próba...ha kiment,akkor annyi a szabályzónak is.[ Szerkesztve ]
-
Lompos48
nagyúr
-
-
szeva000
addikt
válasz moha21 #24681 üzenetére
ez így is van
ezért mondom,hogy ha egy 214 fokos kimegy az már fölöttébb gyanús....Hidd el,az a legegyszerűbb,ha baraksz egy másikat,max. buktázol 200ft-ot...ha ismét kimegy pár főzés után,nem kell tovább agyalni,szabályzó halott.Lehet ki is kapcsol még csak kissé sokára. -
szoke12
őstag
Sziasztok!
A kondik pozitív végét szokták a festéssel jelölni?"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
moha21
veterán
válasz Lompos48 #24683 üzenetére
A lé egyiket sem éri, de az közelebb van. Holnap csinálok majd képeket _
(#24684) kjani18: Ezt csak a net-en találtam, nem ez a konkrét.
(#24685) szeva000 : Ha rövidre zárom akkor is ki kellene derülni ,hogy a szabályzó halott nem? Mérni tudok hőmérsékletet.
[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
válasz moha21 #24688 üzenetére
tudsz,nem lesz az nagyon pontos...annak a szabályzónak is 150fok körül kapcsolni kellene.
Én csak a szabályzót melegíteném fel külön és azt megnézném.ha még 170-en sem kapcsol,nem érdemes vele szórakozni.csere vagy kuka.
sztem lehet ki is kapcsol még,csak később.Így a hőtehetetlenség miatt meg megy a bizti is.De 214 fokot akkor is soknak tartom....lassan az a rossz spiáter önvény is megolvad már 250-300 fokon -
szoke12
őstag
Kösz mindenkinek. Most találtam egy nyákot, és azon is negatív van megfestve. Bocsi, kicsit (vagy inkább nagyon) járatlan vagyok még ebben a témában.
"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
And
veterán
válasz szoke12 #24687 üzenetére
Akkor keverjük meg egy kicsit: egyáltalán nem biztos, hogy a negatív lábat jelölik. A kérdés általánosságban "kondikra" vonatkozott, viszont tipikus példa a felületszerelt tantál elektrolit-kondenzátorok kategóriája, amelyeknél pont a pozitív lábat szokták a tokon vastagon megjelölni: [link].
-
zka67
őstag
-
And
veterán
válasz kjani18 #24695 üzenetére
Az azért a kondiról - akár hagyományos TH, akár SMD - általában ránézésre kiderül, hogy mégis miféle (kerámia, tantál / alu elkó, fólia) típus, vagyis hogy egyáltalán polarizált-e. Ha polarizált(nak kinéző), és mégis csak egy pont van rajta, akkor túrhatjuk a netet adatlapért, vagy szívás. Vagy kiváltjuk egy nem polarizált típussal, ha lehetséges, vagy ha új / saját áramkörbe kell, akkor szerzünk egy ismert gyártmányt.
Mod #24696: Épp a linkelt képtalálatok között is akad olyan, amelyiknél a jelölés fordított. [Link][ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik