Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mosqu!to

    addikt

    Nekem akkor tűnt fel nagyon a forrásanyag minőségének jelentősége, amikor rendszert fejlesztettem.
    Egy felsőbb kategóriás HM erősítő, használtan ~100e Ft-os frontok, 10e-s hangfalkábel, PC-ről HDMI-n jött a zene.

    Mielőtt demózni indultam az új hangfalak vásárlása előtt, kiválogattam otthon egy playlistbe azokat a zenéket, amiket jól ismertem és , kellően változatosnak és jó minőségűnek gondoltam.

    A kiválasztott zenék egy részét egy magasabb kategóriás (2 hangfal+kábel+erősítő+streamer ára úgy 2,5M) rendszerben hallgatva elképesztő döbbenet fogott el, hogy pár szám mennyire lapos, mennyire zajos és hogy nincs semmi térérzete, miközben néhány másik brilliánsan szól, soha nem hallott apróságokkal van tele, és gyakorlatilag velem él a zene.

    Ugyan a lenti vita a Spotify vs Tidalról szól, de nekem itt az tűnt fel, hogy Tidalon sem mindegy, hogy mit hallgatunk, mert hiába a FLAC, ha az eredeti masterelt anyag (vagy legalábbis amit a Tidal megkapott) is gyatra minőségű, így egy jó rendszerben egyáltalán nem szól szépen, idegesítő, zajos, lapos, térhiányos. Mindez úgy, hogy az előző amúgy jónak gondolt rendszeremen ezekből semmit nem hallottam.

    Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.

Új hozzászólás Aktív témák