- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gaming notebook topik
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Androidos tablet topic
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz korpicschess #90145 üzenetére
A Sekon gusztustalan... Összevissza karmolták az erősítőmet és természetesen letagadták. A hibát sem tudták kijavítani több mint a hónap várakozás után sem. Elvileg megcsinálták, de pár napon belül ugyanazt a hibát produkálta.. Csakhogy rába@tak, mert lefényképeztem átadáskor a vasat és ráírattam az átvételi elismervényre, hogy karcmentes állapotú volt átadáskor... Végül a NAD hazai képviselete leverte rajtuk a komplett előlap cserét, amit előtte összebaszarintottak. De ettől még ráment jó pár hetem, mire nagy nehezen vége lett a dolognak... és persze az erősítő ugyanolyan rosszul működött, de legalább szép volt...
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Polllen
nagyúr
válasz dgyuri0123 #90152 üzenetére
Szívmelengetőek ezek a hazai szerviz sztorik...
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
p76
senior tag
válasz korpicschess #90145 üzenetére
"távirányítóról is nagyon finoman állítható a hangerő"
mert digitális potméter van a NAD-on vagy miért?
-
korpicschess
veterán
Igen, az full digitális, annyira, hogy analóg analóg bemenet sincs rajta. -70bD...+10dB skálán 1dB lépcsőkben állítható.
Teac sem rossz, csak optikán a TV-k fix hangerőszinten mennek, minden más, pl. USB bemenetnél ha leveszed előtte a hangerőt, hogy a potin többet kelljen tekerni, akkor ugye finomodik a lépcső.
dgyuri0123:
Jó kis sztori... Inkább majd szoftvert újrarakom, esetleg belenézek, hogy mennyire poros-e belül, vagy van-e látható baja. Mondjuk én együtt tudok vele élni, szóval az AI501DA-t lehet jobban megéri eladnom. Mondjuk ezzel a hibával is egy 100-120 körül szerintem tuti megérhet a NAD, újonnan 350. Szélsőséges esetben is egy mobil kell mellé, és van is kijelző.
Az furcsa azért, hogy jó minőségű filmeknél ilyen -15-10dB körülig fel kell tekerni, zenénél -35-25 körül szoktam hallgatni. Nem tudom, hogy nagyobb szobában ebből mennyi veszne el még.[ Szerkesztve ]
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz korpicschess #90155 üzenetére
-15-10dB ? Hmm, ott már eléggé hangos lenne egyébként. Lejátszó oldalon próbálj meg kicsit emelni az előerősítésen...persze, ha van rá lehetőséged.
Ezzel a kijelző mizériával együtt lehet élni különben, ha nincs egyéb baja. Én is szeretem a NAD-ok hangját. Megértem, hogy ragaszkodsz hozzá.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
korpicschess
veterán
válasz dgyuri0123 #90156 üzenetére
Csak filmeknél, jobb minőségű BD ripeken, régebbi filmeken. Kommerszebb anyagoknál nincs ilyen. Mondjuk vannak olyan zenék is amik különösen halkak. Itt meg ugye nincs előerősítés igazából, optikán fix hangosságérték jön a TV oldaláról. de amúgy ott sem szól rosszabbul, csak fura, hogy így fel kell tekerni.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz korpicschess #90157 üzenetére
A tv hangja nálam is elég halk optikáról, de nem ennyire. -45dB-nél már dübörög rendesen, bár ezek a számok nem tudom mennyire pontosak... szerintem inkább semennyire. -15dB-nél nálam más szakad a plafon..
Filmekhez (MKV/BD) külső lejátszót használok és azon is tolnom kell kicsit az előerősítésen, mert alapból az is motyog jószerivel.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
korpicschess
veterán
válasz dgyuri0123 #90158 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, mert a +10dB-t nem tudom értelmezni, de tippre valahogy az erősítő saját teljesítményéhez képest lenne értelmezhető, ami itt csak 50W(@4ohm?), azaz 0dB. Kérdés milyen 50W ez, valszeg dinamikusan tud bőven nagyobbat.
[ Szerkesztve ]
-
sicc33
aktív tag
válasz dgyuri0123 #90152 üzenetére
Neked náluk nem volt szerencséd, másnak máshol . Ez mindig így van
Nem védem őket, félre ne érts!
[ Szerkesztve ]
-
npiar
újonc
Sziasztok!
Teljesen kezdő vagyok a témában, de már régóta szeretnék egy belépő szintű hifi-t.
Erősítőben a Tangent Ampster II BT tetszett meg (jókat írtak róla, és nagyon kedvező az ára).
Hangfalban pedig a Monitor Audio Monitor 100-at néztem. Csak kicsit bizonytalan vagyok, hogy ez a páros mennyire jó. Pl hogy a Tangent Ampster meg tudja-e rendesen hajtani a hangfalakat, nem üvöltetni akarom, de azért néha csak felcsavarnám.
Nagyon hálás lennék, hogy ha tudnátok véleményt, vagy tapasztalatot mondani, vagy esetleg alternatívákat hasonló árkategóriában. (ez az együttes, kb 120ból kijön, és a keret is itt körül mozog)
Előre is köszönöm. -
fehér_ember
addikt
Valószínűleg ezeket nem túl sokan ismerik itt, mivel sokan inkább használtan vásárolunk.
Ha neten rendeled, és pl. gyengének találnád az erősítőt a dobozokhoz akkor legfeljebb elálsz a vásárlástól és veszel utána mást. Persze nem nagy a választék ha olcsón aprónak is kell lennie meg bluetooth-t is kell tudnia.Amúgy ha elárulod hogy eddig mit hallgattál, meg hogy mekkora helyiségbe szánod, meg mik az elvárásaid, akkor lehet jobban tudnak ajánlani.
Én nem nagyon tudok mit mondani, mert én nagy otromba régi házimozierősítőket használok, meg mégrégebbi dobozokat. Épp ezért ha ajánlanom kéne akkor is hasonlókat ajánlanék gazdaságos megoldásként, de az nem igazán fedné le az elképzeléseidet meg itt a hifis fórumon amúgy se elfogadott dolog pl. a hm erősítő.
[ Szerkesztve ]
-
Injun
senior tag
Hifi zenehallgatáshoz sima erősítőt vegyek vagy házimozi erősítőt? Árban nincs jelentős különbség
-
fehér_ember
addikt
Ha újban gondolkodsz akkor nyilván sztereó erősítőt. Hisz csak jobb hangminőséget produkálót adnak ugyanannyiért ha a plusz csatornákat elhagyhatják.
Házimozierősítő csak használtban megfontolandóbb, mert azoknak jobban esik az értéke, a sok bennük lévő ficsőr "elavulása" miatt, sőt minél jobban megyünk vissza annál jobban megéri egykoron magas kategóriás hm vasakra költeni, illetve az is befolyásoló tényező hogy mennyit szándékozol költeni illetve milyen kategóriájú dobozokat akarsz meghajtani.[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz korpicschess #90159 üzenetére
50W nagyon sok mindenre elég.
(#90160) sicc33: Az "átvevőember" átvételkor fejre állította a 15 kilós vasat úgy hogy egy töredezett, szálkás pozdorja volt alatta, de a cm vastag filcet messze elkerülte, pedig az azért van ott (elvileg), hogy azon forgassa és rakosgassa, nem a fán. Meg is lett az eredménye... össze vissza volt karistolva a 2 hónapos fél millás erősítő eleje, teteje.. De igazad van, nem volt szerencsém... Ja és akkor még ott voltam és elvileg óvatos volt... milyen lehetett, mikor már elmentem.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
fehér_ember
addikt
A három dologra összesen 50-60e Ft-ot?
Ezzel az a baj hogy lehet tudsz venni ennyiből is, de valószínűleg a nagyon régi sztereó erősítőhöz nem lesz táv + esetleg kontaktos lesz a bemenetválasztója meg a potija is, előfordulhat hogy még a hangszóróreléje is vacakolni fog ... stb.
Szerencsével a hangdobozok talán megütnek valamilyen szintet és nem lesz hibás egyik hangszórójuk sem.
Lemezjátszó annyiért, nem fog jól szólni az biztos. Inkább mellőzd, digitális forrással jobban jársz.Nem elvenni akartam a kedved csak felkészíteni arra hogy ennyiből esélyes hogy szívás is lesz, több-kevesebb. Persze használt cuccnál mindig benne van a rizikó, de a legolcsóbbaknál mégjobban.
Engedd el a lemezjátszót így akkor csak több jut egy kicsivel a másik két dologra. -
Injun
senior tag
válasz fehér_ember #90168 üzenetére
Értem, köszi.Igazából a lemezjátszóról szól az egész történet.Digitálisan meg sajnos nem akarok zenét hallgatni, így akkor majd kénytelen leszek kompromisszumokra.
-
törölt tag
A Tangent erősítőt felejtsd el. Ha azt az összeget rászánod egy használt erősítőre, amit a Tangentért kérnek újként, akkor van jó választás. Az Monitor Audioról nagyon jó véleménnyel voltak a tesztelésekkor, de azt vedd figyelembe, hogy az erősítő és minden egyéb jó minőség volt, messze magasan ki volt szolgálva a két M.A.
Injun: használt csöves erősítők között nézelődj, Lp mellé jó választás lehet, illetve érdemes lehet Mission erősítőket nézned, angolosan szerethetők.Régi kisebb hangdobozokat is találhatsz jó áron, jó minőséget. Viszont a lejátszónál már raknod kéne hozzá (a kereted a dobozokra és az erősítőre elég lehet), átmeneti megoldásnak vehetsz egy lejátszót 10 ezerért, ami SZÓL, de igazi hifizést nem fog tudni mutatóban sem.
Itt vedd figyelembe, hogy így is többet és jobbat fogsz hallani mint az átlagpolgárok 90 %-a, élvezhető lesz az össze állítás, aztán 1-2 év múlva tudsz érdemi előre lépést tenni gyűjtés után egy jó futóműre. Ne köss kompromisszumot, mert a zene hallgatás megkíván egy alap minőséget, ha ezt nem tartod, akkor kb kidobott pénz lesz, nem fogod szeretni.
Kitartás és türelem[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
Nem digitálisan hallgatod, hanem cd-ről vagy pc-ről játszol le digitális fájlokat és vagy az ezekben lévő, vagy külső vagy ha van benne akkor esetleg az erősítőben lévő dac-kal ("hangkarival") alakíttatod át, analógra. A lemezeléshez már komolyabb cuccok kellenek ha élvezni is szeretnéd. Nálam sem elég jó még a hangszedő ahhoz hogy a lemez legyen a "jobb", a többi meg kényelmesebb.
[ Szerkesztve ]
-
salesman
őstag
-
Injun
senior tag
Esetleg tudnátok abban segíteni,hogy van nekem egy Vers 1.5 R nevü komoly rádióm amit egyszer kapcsoltam be összesen 3 percre,hogy az mennyit érhet? Gari már nincs rá.
Köszi salesman.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
A megfelelő topicot itt találod. Egyébként 2-3 éve 10-12k-ért mentek használtan, szal egy 5-6k-t talán most is megérhet, ha valaki pont egy ilyen, közel 10 éves dokkolóra vágyik.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
fehér_ember
addikt
válasz salesman #90174 üzenetére
Egy 70-es évekbeli erősítővel biztos nincs sok gond
Elhiszem hogy tűrhetően szól de az biztos hogy a nyavalyái a gazdája idegeire mennek, vesz inkább másikat vagy elviszi "szakemberhez" és ezzel meghosszabbítja a szenvedést.
Persze az újabbaknál meg lehet a hangja miatt cseréli idővel, de szerintem akkor is inkább olyat vegyen ha ennyire kicsi a büdzsé. Távosat vagy távnélkülit, illetve esetleg eegy ilyent.
Meg mondjuk ez a gale 20k + postáért (hisz múltkor sem kellett senkinek). Így belefér a keretbe, igaz lemezjátszója nincs (legfeljebb megpróbál sercegős felvételeket beszerezni ) -
dgyuri0123
nagyúr
válasz fehér_ember #90178 üzenetére
Ez a konkrét Gale4 igen lelakott példány. Én személy szerint be nem engedném a nappalimba, olyan csúnya állapotban van, de nem vagyunk egyformák.. Amúgy (régesrég') sokszor hallottam Gale4-et és valóban, akkori árát meghazudtolóan, igen kellemesen muzsikált, de azért nem csodaszer ő sem.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
fehér_ember
addikt
válasz dgyuri0123 #90179 üzenetére
Az egyértelmű hisz neked múltkor sem tetszet a canton vento 807 dc-nél sem az a pár pici hiba. Egyébként pár napja kelt el nem semmi jó áron ~110000Ft környékén (egy vento állódobozpár ). Tény hogy itt most a leggázabbak a hangszóróvédők, de azokat amúgy sem szokás fennthagyni. Ennyiért ilyen van; az ALR meg már le lett beszélve.
Karat 20-ast pl. nem szivesen vennék fő doboznak, mivel 40-esem volt és annak se volt szinte semmi mélye.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz dgyuri0123 #90179 üzenetére
Amúgy nem csodaszer kellett a kérdezőnek hanem használható valami 50-60e forintból.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz fehér_ember #90181 üzenetére
Ezt a "nem csodaszer"-t csak azért írtam, hogy aki nem ismeri, ne tápláljon hiú reményeket, hogy ennyiért kapni "falbontó" képességű audiofil dobozt.. Nem kell magadra venni..
De pl egy JPW jobb alternatíva nála, vagy Rogers LS, vagy ALR stb stb. igaz, picit drágábbak, de nem egy ökör árával. A Gale4 igen aprócska álló doboz. Kizárólag kis térben szól "kellően" dinamikusan, mert hamar elfogy a szuflája és elkezd pufogni.. Ha nincs hajtva, kellemes társ lehet.. Persze értem én, hogy 20e-ért elmarad a csoda..
Nálam eddig az összes grill fent volt a dobozokon Orion HS280 óta állandóan. Nem nagyon értem, mi szükség levenni, mert a hangba semennyire nem szól bele, legalábbis az én szintemen. Szóval, nálam igen fontos szempont, hogy egy grill ne így nézzen ki...de tudod, nem vagyunk egyformák.
Ja... mai Cantonok SZERINTEM igen túlárazottak. Hol ér közel 1 millát egy "belépő" álló Vento?
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
salesman
őstag
válasz fehér_ember #90178 üzenetére
Senki sem mondta, hogy ez lesz az év Best Buy Hifije.
A srácot nem ismerjük, lehet hogy örökölt 50 lemezt, és azokat szeretné hallgatni.
Lehet, hogy diák, és most tényleg csak ennyi pénze van, segíteni próbáltam, nem észt osztani.
A Cambrige és a Gale tényleg jó vétel.
Én hetekkel ezelőtt adtam el a DUAL 505-3 lemezjátszót, az jó lett volna neki...Türűűűdrááá!
-
salesman
őstag
-
fehér_ember
addikt
válasz salesman #90183 üzenetére
Ok, de hiába a jószándék meg az olcsó cuccok, nem fértél bele az 50-60e-be ha összeadogatod a szállítási költségekkel a komponenseket (amúgy meg 1db. pio doboz 16k+szállítás).
Ezért is mondtam hogy engedje el a lemezjátszót és hogy inkább fiatalabb erősítőt vegyen, minthogy csupáncsak bárhogyan is de kijöjjön az öszegből.
De amúgymeg felőlem ...(#90182) dgyuri0123
Na ezt a hangszóróvédős dolgot viszont nem tudtam nálad. Én nem használom őket (kivéve szállítás, ott legalább az is véd; illetve anno a kis jbl control one-okról nem szedtem le a fémrácsokat). Tannoy 609 mkII-nél nekem enyhén beleszólt a magasakba.Van amúgy tetszetős régi doboz is pl. ez a Sony 176E Brooklands Edition. Nézegettem én is iróasztalhoz a pc-s szett helyett, meg alkudozni is próbáltam (de csak 40-ig sikerült). Aztán végül annyira kíváncsivá lettem az ALR-rel kapcsolatban, hogy inkább amellett döntöttem, pedig az nem is lesz jó az íróasztalhoz (mégtaávolabb vannak a hangszórók egymástól). Na mindegy, olcsón árulta, legfeljebb kipróbálom majd a hm-hez álló háttérnek .
[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
Penteken voltunk Metallica koncerten. Hihetetlen ,hogy gyerekkorom ota leteznek es meg mindig nyomjak
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Snoop-y
veterán
válasz perempe #90187 üzenetére
Munka utan indultunk Baselbol 17 ora kornyeken
es kb 3/4 7 magassagaban ertunk Zürich-be igy az elozenekarokrol lemaradtunk. Parkolas es kb 10 perces seta utan ertunk a Letzigrund stadionba. Valoszinu masok is a Metallicara koncentraltak jobban mert a stadionon kivul oriasi volt a tomeg. Eleg kulturalt volt az iranyitas konnyeden eljutottunk az A kapuig.Meg hallottunk par szamot sorbanallas kozben de mire bejutottunk mar elozonlottek a road-ok es villamgyorsan atszereltek a szinpadot.
Kicsit fura volt a meg vilagos kezdes:Kuzdoteres jegyunk volt szoval elkezdtunk nyomulni elore es az elso, szinpad feloli feher satorig jutottunk
20:01-kor megkezdodott az orulet
Jol megcsinaltak mert a Hardwiredtol visszafele kezdtek el es kisebb ide oda ugralasokkal haladtunk visszafele az idoben. Kb 2 1/2- 3/4 orat jatszottak.
Iszonyat energikus es tisztara idoutazas volt (88-ban lattam oket az MTK stadionban) olyanok mint a jo bor egyre jobbak lesznek idovel[ Szerkesztve ]
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
salesman
őstag
válasz fehér_ember #90185 üzenetére
Azt sem tudjuk, hogy hol lakik..., mit csinál.
[ Szerkesztve ]
Türűűűdrááá!
-
fehér_ember
addikt
válasz salesman #90189 üzenetére
Ok, de hiába a jószándék meg az olcsó cuccok, nem fértél bele az 50-60e-be ha összeadogatod a szállítási költségekkel a komponenseket
Ok de hiába a jószándék meg az olcsó cuccok, nem fértél bele a keretbe a szállítási költségek nélkül sem.
De ha erre azt mondod, hogy még alkudni is lehet, akkor arra már tényleg nem tudok mit mondani.
Persze mint mondtam, ha csak az a cél:
1 + 2 + 3[ Szerkesztve ]
-
salesman
őstag
válasz fehér_ember #90190 üzenetére
Alkudni is lehet és a villanyszámlát is kell fizetni!
Türűűűdrááá!
-
salesman
őstag
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
valami van a lemezjátszómmal(pio pl-100), és szeretném cserélni. Már egy ideje amúgy is tervben volt.
Mit ajánlanátok kb 50e ft-ig bezárólag? Jelenleg egy AT E95 tűt használok, ez kb 2 éves.
Nad, dual, pro-ject, thorens, lenco, denon, marantz, AT? Nem sos, de ha van valami best buy...
Különösebb igényeim nincsenek, RIAA van a puccini erősítőmben. Jó, mondjuk magától álljon le, és menjen vissza a kar. De szerintem ez alap. Vagyis remélem.[ Szerkesztve ]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Ear001
addikt
válasz Speeedfire #90195 üzenetére
Ez a lemez végén megáll és visszamegy a kar tényleg csak az alap olcsó és általában béna lemezjátszókon van. 50 000-ért nagy csodát nem lehet venni. Talán egy NAD/Tesla cső karral és némi tuninggal, de inkább spórolj hozzá.
-
nagyúr
válasz Speeedfire #90195 üzenetére
Ebben a kategóriában előfordulnak ún. automata lemezjátszók, de azért picit feljebb ez nem jellemző, három lemezjátszó is van itthon (Rega Planar 3, Reloop RP 7000 Mk2, Technics SL-1200GR), de egyik sem automata. Csak új vagy használt is szóba jön?
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Speeedfire
félisten
válasz Ear001 #90197 üzenetére
A nad-on én is agyaltam, van is fent egy használt 20k körül.
Jorus: Új, és használt is. Emiatt is írtam a régi népszerűbb márkákat. A dual, nad játékosait láttam most fent hifipiacon, meg egy pro-ject 1.2-t.
Sokszor van, hogy az analógos hang miatt hallgatom a bakelitet, és közben teszek-veszek itthon. Emiatt lenne jó, hogy ha nem pattogna a végén.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest