-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz gordonfreemN #89345 üzenetére
A kinézett kábelednél van feljebb a gyártótól ennyiért. [Ötcsillagos], amit ideírtál pedig 3. A jitterbugot nem ismerem.
Nálam van szolgáltban pár Oehlbach kábel, de csak is az xxl szériából, az alá sztem nem szabad menni a gyártótól. Ráadásnak, ha figyelmes az ember tök olcsón beszerezhetőek és az 5 csillagosok jók, abszolút értelemben is. Nekem van a fejhallgatós rendszeremhez amit fentebb linkeltem, merev mint a franc, de a legjobb hangú micro, ami eddig nálam járt és legalább ha leejtettem nem esett le róla a mojo, meg a dacportable sem
-
fehér_ember
addikt
válasz migabi24 #89350 üzenetére
Szerintem jól csinálja, én is úgy vélem hogy először legyenek fajinak a kábelek, máskülönben lehet nem is fogja megtudni, mit is tud az épp jelenlegi rendszere; és a jó forrás sem baj.
Szóval én elismerően bólogattam mikor megláttam.
Ezek után valami bivaly erősítőre tennék szert, és csak végül kezdenék el a dobozokkal foglalkozni . Az utolsó kettőnél azért lehet sorrendet felcserélni, de az is fontos hogy amíg nincs elég jó erősítőnk, addig a dobozokat se sűrűn cserélgessük, mert lehet nem azok a ludasak, persze egy bizonyos szintet azoknak sem árt már alapból hozniuk.
És a tápkábeleket még nem is ismerjük(#89353) hárásó
Bezzeg sima "B"véggel nincs xxl i-connect-jük.
Ez meg hiába volt ötcsillagos, ha egy olyan "zseni" tervezte, aki még életében nem szerelt hangszórókábelre banándugót.
Persze lehet hogy csak aliról vették, de akkor se ártana kipróbálni, mielőtt behoznak egy kamionnal.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
-
fererencz89
őstag
válasz fehér_ember #89354 üzenetére
Nekem ez kicsit sarkítva ilyen:
Van 3000Ft-om ebédre. Veszek 700Ft-ért valami panírozott műfasírtot, és 2300Ft-ért 2dl extra szűz, über jó olívaolajt, hogy kihozza abból az izéből a legjobbat.Nem szotkam hibázni.
-
fehér_ember
addikt
válasz tangram #89324 üzenetére
Ezeket pl. megfülelhetnéd:
Dynaudio Emit 30 _ 310 000 Ft
Dynaudio X32 _ 260 000 Ft(#89356) Joshi
Miért nem inkább azt a két álló dobozt használod? Azoknak a mélysugárzói úgyis csak dísznek (eltakarva meg még annak sem) vannak, amikor mozizol.(#89357) fererencz89
Úgy látszik más dolgokat tapasztaltunk, ezért egész másképp látjuk a dolgokat.
További jó komponens csere-berélgetést, illetve mókuskereket ; (persze csak sarkítva)[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz tangram #89324 üzenetére
Focal Chorus C8 VW 389€/db (nagyon jó ár )
Most figyeltem csak hogy kicsit gyengus a Marantz-od teljesítménye, úgyhogy egy ilyen 91,5 dB érzékenységű álló doboz jobban is passzolna hozzá. Bár ez meg nem megy annyira le mint a dynók.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz fehér_ember #89358 üzenetére
Nem nekem lesz a cucc hanem tesóm lányának, egyébként Pure Audioban szoktam zenét hallgatni, de zenére nem igazán jó az Onkyo 636. Magamnak akarok venni egy Marantz nagyvasat ami mozira is és zenére is jó. Egyelőre várom a HDMI 2.1-es erőlködőket.
Viszont lenne egy kérdésem. Ma átvettem a Dual CS 435 lemezjátszót és nagyon gagyi rca kábelek vannak benne. Tudjátok hogy milyen módon van rögzítve a lejátszó belsejében? Ha nem bonyolult akkor kicserélném valami Kácsás nem túl drága kábelre.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
Én csak beütöttem a google keresőbe és a fotóknál egyből láttam pl. ezt a kettőt: 1; 2
Szóval szerintem csak arra a kis nyákdarabra vannak forrasztva.Itt (vagyis pontosabban a 4.1.1-be) meg egy kis info színjelölésekről. Persze ha egyesével leforrasztás után kiméred (lecsipogod) az a legbiztosabb.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz fehér_ember #89361 üzenetére
Köszi. Van multiméterem szóval meglesem hogy mi hova van forrasztva. Kácsától milyen kábelt ajánlanál ami nem túl drága? Ha jól gondolom akkor csak az egyik végének kell RCA dugóval szereltnek lennie. Habár az AVX-en árulnak egy olyan verziót is amibe RCA aljzatott raktak, az még jobb megoldás is.
-
fehér_ember
addikt
Szerintem egyenlőre hagyható a régi is.
Amúgy lemezjátszózáshoz nem igazán értek, szóval nem tudom itt feltétel-e a teljesen független 4 vezetőér, tehát hogy elkülönítettnek kell-e egymástól lennie valamiért a két test vezetéknek-e vagy sem. Így én nem tudok neked biztosra kábelt mondani. Mertesélyes hogy egy ilyen monokristályos réz kábel már jó lenne, de itt egy közös testvezeték van.U.I.: rácsipogtam az erősítő phono bemenetére, van kapcsolat, így akkor nem lenne értelme a külön-külön test-nek, lehet hogy a negyedik csak egy önálló "földvezeték". De te ezt jobban látod (te is rá tudsz mérni) ha egyszer ott a lemezjátszó.
Lemezjátszó aljára rögzített rca aljzat jó megoldás (és ahhoz kácsától jók a "belső kábelek" i, és akkor bármilyen meglévő interkonnektedet használhatod.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
Az én lemezjátszóm még nem jött meg, de már most látom hogy valószínű az eldás sorsára fog jutni Megvettem tesztnek pl. Katie Melua Ultimate Collection (vinyl-jét és cd-jét is. De annyira zseniálisan szól a cd, eléggé kizártnak tartom hogy a vinyl legyőzze (de majd meglátjuk).
-
Joshi
titán
válasz fehér_ember #89363 üzenetére
Köszi, szerintem RCA aljzatot teszek rá, mert ahhoz bármilyen kábel használható.
A vinyl máshogy szól, szerintem nem érdemes összehasonlítani a kettőt.
-
dgyuri0123
nagyúr
"de az is fontos hogy amíg nincs elég jó erősítőnk, addig a dobozokat se sűrűn cserélgessük,"
Én azt mondom erre, hogy először legyen egy brutálisan jó hangsugárzónk, ami akár egy "közepes" erősítővel is képes "gyönyörűen" szólni. Egy kiváló erősítő hangján sokkal többet ront egy "rossz" doboz, mint fordítva. Ez persze egyéni, több évtized "vacakolás közben" kialakult véleményem.
"csak a zene van"
-
Joshi
titán
válasz dgyuri0123 #89366 üzenetére
Egyébként a hangfalakhoz vettem az erősítőt , az RCA kábelt pedig nem használtam, de eladni se akarom. Szerintem teljesen egyensúlyban lesz az alábbi lánc.
CA Topaz AM10
JBL Studio 220
Duel CS 435
Aztán majd kiderül. Jelenleg ki se tudom próbálni mert nekem nincs vinyl lemezem. -
fehér_ember
addikt
Most akkor neked vagy tesód lányának? Elvesztettem a fonalat.
Ne viccelj, nehogymár ne az álló dobozaidat használd zenehallgatásra. Házimozihoz mivel van külön aktív szubod teljesen jók azok az állványosak is. Én is ha különválasztanám a hm-et a sztereótól, akkor biztos hogy a mozihoz használnám a gyengébb képességű dobozokat. Ráadást az álló dobozok érzékenyebbek is, persze a mély hangok energiaigénye kifoghat az ilyen gyengébb erősítőkön, de azért mindenképp próbáld ki.
Ránéztem, hamarosan itt lesz a revolverem. -
dgyuri0123
nagyúr
Sokan teszik ugyanezt. Van egy "puttyogó", amihez vesznek erősítőt, onnan kezdve azt szidják, hogy milyen vacak.. .mármint az erősítőt. Aztán jön az évekig tartó cserebere.. ahelyett, hogy a legvégén kezdenék a dolgot..
Esetedben jó ez így együtt, ha nem lesz feljebb lépés.
"csak a zene van"
-
Joshi
titán
válasz fehér_ember #89368 üzenetére
Még mindig a tesóm lányának lesz a szett, nekem nincs is vinyl lemezem. És igen szoktam zenét hallgatni az álló JBL Studio 290-el, a gond az hogy panelban lakom és nem tudja kifutni magát.
Az erősítőnek a mélye és természetesen a hangfalnak is nagyon meggyőző. Mondjuk JBL jó ebben. Ez a CA Topaz AM10 toroid trafós szóval nem gagyi cucc, persze itt a teljesítmény hiánya az megvan, de nem is ez volt a cél.(#89369) dgyuri0123 nem lesz feljebb lépés, de ahogy írtam meglepően jól szólnak a Studio 220-as hangfalak.
-
Joshi
titán
válasz fehér_ember #89364 üzenetére
Ez izgatja a fantáziámat, de ennyit biztosan nem adok érte habár ez elvileg új. Meg amúgy se sokáig lesz nálam a lemezjátszó. Digitálisan Lossless-ben meg van.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz fehér_ember #89372 üzenetére
Egy közel 20 éves albumot nem könnyű beszerezni főleg ha új. Szerintem az általam linkelt példányt inkább a gyűjtők veszik. Én nem vagyok gyűjtő inkább felhasználó. Viszont a használt vinyl lutri, mert szó szerint kopott mint a használt ruha.
-
DonThomasino
veterán
IC nek RCA vagy XLR ? (pro és kontra)
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
python1
veterán
válasz DonThomasino #89374 üzenetére
Is-is.
-
gordonfreemN
addikt
válasz DonThomasino #89376 üzenetére
Én azt mondom ne ez törjön pálcát a másik felett, ha tetszik az adott készülék akkor az legyen a mérvadó, hogy az mire képes. Ha pedig van mindkettő és nem gond a kábel akkor XLR.
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
DonThomasino
veterán
válasz gordonfreemN #89377 üzenetére
Próbálom össze szedni mi szól mellette és ellene ...
Ha rendelkezésre áll mindkettő.
Az RCA olcsóbb, viszont méretben korlátozottabb.
Az XLR drágább és elvileg jobb, méretben pedig szinte nincs korlátozás." I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
python1
veterán
válasz DonThomasino #89378 üzenetére
Bizonyos minőség alatt mndegy,általában azonos árban lévő ic és xlr között nincs minőségben különbség.De a készülékektől is fûgg,hogy teljesen szimetrikus-e a forrás/erősítő.
-
Snoop-y
veterán
válasz DonThomasino #89378 üzenetére
+1 az XLR-re a balanced audio miatt.
Ettol fuggetlenul vannak olyan rendszerek amiknel semmi jelentosege nincs melyiket hasznalod.
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
fererencz89
őstag
válasz fehér_ember #89358 üzenetére
Cseréljem le a pár ezer Ft-os RCA kábelemet 50.000Ft-osra, és nirvána?
Vagy ezzel azt is mondod, hogy 60eFt-os hangfalak + 50eFt-os kábel jobb, mint 5eft-os kábel és 105eFt-os dobozok?Nem szotkam hibázni.
-
fehér_ember
addikt
válasz fererencz89 #89381 üzenetére
Nem kell ennyire magas összegekben gondolkozni, de hidd el hogy sokan vannak akik nem akarnak kiadni mondjuk 10k körüli összeget készülék összekötő kábelért és úgy ~2000-3000Ft-ot a hangfalvezeték méteréért.
Meg azt hiszik hogy az olcsóbb kisdobozokkal is majd milyen jót fognak zenét hallgatni. Persze mindenképp egy zseberősítővel, mert hogy néz ki már egy nagy böhöm, amit el sem lehet suvvasztani az íróasztal hátsó sarkába.
Szóval nem baj az ha megpróbáljuk rábeszélni jobb kábelekre, normálisabb méretű dobozokra és bivalyabb erősítőkre a kezdőket. Persze ritkán fog összejönni, de talán majd eszükbe jut amikor kell; és nem állnak neki mókuskerekezni.
Persze, tudom hogy vannak kivételek, de azok vagy nem olcsók (a többséghez viszonyítva) vagy ritkán bukkannak fel.És igen, ha szar az az 5ezer forintos interkonnekt, akkor simán megmaradhat az az idegesítő dolog vagy hiányosság, amit okoz, a sokkal jobb akár többszörös árú doboznál is (szerintem).
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
egy kis folytatás/kiegészítés:
És igen, ha szar az az 5ezer forintos interkonnekt, akkor simán megmaradhat az az idegesítő dolog vagy hiányosság, amit okoz, a sokkal jobb, akár többszörös árú doboznál is (szerintem).
És ugyanez igaz a forrásra és az erősítőre is. Ezért mondtam azt, hogy érdemes ezeket rmind rendbe szedni valamennyire, mielőtt hangdobozokat cserélgetünk. Mert annak ellenére hogy rendkívül fontosak, nem biztos hogy megváltást tudnak hozni ha előttük nem klappol valami.Persze nem kell ezzel egyet érteni; a lényeg hogy valaki szerint akár ilyen is lehet, mostmár halottunk is róla, aztán majd mindenki cselekszik ahogy jónak véli.
[ Szerkesztve ]
-
fererencz89
őstag
válasz fehér_ember #89382 üzenetére
Lecserélem a svájci, finom szálas kábelemet tömör MT kábelre, és nem tudom, hogy tényleg változott-e valami, vagy csak úgy vélem. Majd eredeti kábelnél maradva árkategórián belül (vagy kívül) kipróbálok egy másik dobozt, és érzem a "másságát". Vagy éppen 5cm-rel hátrébb ülök, és teljesen "más hangja" van a zenének. A fülemmel van a gond, vagy a megítélésemmel?
Miért a "jobb" kábelre kell akkor rábeszélni valakit, és nem arra, hogy arányosan pakolja össze a komponenseket?
Azzal egyébként egyet értek, hogy van az a szint, ahol már nem csak az erősítő-doboz-forrás a fontos, és érdemes pl kábelekre is költeni.
Nem szotkam hibázni.
-
fehér_ember
addikt
válasz fererencz89 #89384 üzenetére
Én csak elmondtam, hogy amit más esetleg egyből hibának lát, az egy másik nézőszögből miért nem az.
Amúgy meg olyan apró dobozokat használni szerintem is kerülendő dolog. Azért persze léteznek olyan állványos dobozok, amiket szívesen kipróbálnék és olyanok is amikkel együtt tudnék élni (pl. Harbeth nagymonitor de akár egy kisebb Dynaudio-val vagy egy Proac-kal is ...stb.)[ Szerkesztve ]
-
karmaresz
senior tag
Remélem, ezt viccnek, vagy iróniának szántad. Ha nem, akkor szerintem a gombhoz kabátot tipikus esetét éled meg te is. - no offense -
Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
AMDFan
addikt
válasz fererencz89 #89384 üzenetére
"Vagy éppen 5cm-rel hátrébb ülök, és teljesen "más hangja" van a zenének. A fülemmel van a gond, vagy a megítélésemmel?"
Semmi gond nincs a füleddel, ez így működik. Cserélsz egy kábelt, leülsz, az a prekoncepció, hogy lehet, hogy másképp fog szólni, és meg is hallod ahogy másképp szól. Ha nem cserélnél kábelt akkor is másképp hallanád, mert soha nem fogod kétszer ugyanúgy hallani. Én nem költenék kábelre a helyedben, inkább vegyél pár akusztikai panelt az árából.
-
zx6r
aktív tag
Sziasztok!Tudnàtok olyan marantz,vagy denon sztereo erősìtőt mondani amelyik kezeli az aktìv mèlylàdàt?koszonom
-
AMDFan
addikt
válasz fererencz89 #89388 üzenetére
Akkor jó
-
Ear001
addikt
válasz Pazolini #89352 üzenetére
Hallottam. Akár.
Van viszont két gond. Az egyik, hogy a vezető anyaga önmagában nem perdöntő. Ott az AN Japan Ksl réz kábel. Az első és a második generáció között csak annyi a difi, hogy bekerült egy extra árnyékoló réteg, mégis bambább hangú lett a drót. A harmadik pedig egy új külső szigetelést kapott, az pedig megint más irányba tolta a hangzást.
A másik az, hogy a régi rézdrót az nem egy meghatározható kategória. Itthon Cables készít ilyenből drótokat, csak az a baj, hogy nincs két egyforma. Hol innen szerez valamit, hol onnan, barátomtól vett már vadi új Mogamit is, amikor nem volt más elérhető alapanyag. Egy időben pedig régi kerítésanyag volt a menő mint vasanyag trafóhoz. Itthon a Valhalla által gyártott kábelek olyanok, amik konzisztensen állandó minőségűek, tudni mi van bennük, igaz ott is villám sebes a fejlesztés tempója.
Amúgy ilyen kábel divatok jönnek mennek. A régi, öregített drótok megtalálása sem újdonság, a mai napig jó ára van mindenféle 30-as évekbeli bontott WE cuccokból származó madzagoknak, az AN JP is öregített, pihentetett rezet meg ezüstöt használ(t), de volt már itthon MiG-ből származó kábel divat, vékony egyeres is volt menő, mint a 47 Lab cucca, aztán a Van Damme, volt Lessloss mánia, vannak rajongói a hazai "gyártóknak", ahogy látom most az Oelbach jön föl, mint a talajvíz, amit én személy szerint ruhaszárító kötélnek sem használnék, de ha valakinek bejön, hajrá. Tökéletes, sőt mindenkinek optimális kábelezés nincs. Lehet kísérletezni, sarkos difik vannak közöttük, mindenki meg tudja találni az ideálisat pénztárcától függetlenül.
-
Ear001
addikt
válasz gordonfreemN #89393 üzenetére
Próbáld ki. Az Audioquestnél elég nagy ugrás volt karakterben a korábbi generációváltásnál a felső házban. Van náluk sok minden, szerintem forog itthon néhány hamis drága darab, de a forgalmazótól letét ellenébn szerintem lehet hozni próbára.
-
törölt tag
válasz gordonfreemN #89393 üzenetére
Azt gondolom Ear általában beszélt Oehlbacról és szerintem ez alkalommal ne hallgass rá. Elhinném, amit mond, ha valamelyik kábelük az ő rendszerében nem volt jó, de általánoságban ez a kijelentés blődség. Könyörgöm a te esetedben egy usb kábelről van szó, felöllem aztán vehetsz AQ gyémántot is, de az sem lesz kategória ugrás az egész rendszeredet tekintve. Nálam microból volt két AQ egy Supra pár noname, meg az Oehlbach xxl, fejhallgatónak Meze 99C és Denon D 7200, head amp Centrance dacportable meg egy Mojo, egy nap alatt eldöntöttem melyik kábelt veszem, és az nekem mennyi ér. Továbbra is állítom, hogy a magas gyári minősítésű O. kábelek, jók. Biztos vannak rendszerek ahová nem illenek, de Kondoból ilyen nincs? Pedig aztán azokat daru tollal fényesítik 3 évtizedig legalább.
Ear: A nicked influencer a magyar hifi fórumokon, ne írj ilyeneket vaze, vagy ha igen, akkor legalább támaszd alá. (A ruhaszárító mondatra gondoltam, a többi rendben.)
[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
válasz #01758976 #89395 üzenetére
Ear más témahoz szólt hozzá, ezért én is váltottam de igaz azért összemosódik a kettő. A digit kábelt megbeszéltük az utóbbi kérdésem inkább a hangfalkábelekkel kapcsolatos. Ott is inkább azért puhatolózom a köz véleményét, mert szükségem lenne egy általánosan elfogadott jó megitélésű viszonylag olcsó kábelre/vezetékre. Nem titkolom, készülékek belső néhány cm-nyi huzalozására. Ami eddig ringben van az a belden 9497.
A tanácsot köszönöm, de magam is így gondolom. Két lábbal a földön járó tipus vagyok, tehát nem várok kategoriaugrást egyetlen kábeltől sem. Egyelőre
Mindettől független hálás vagyok a te tapasztalati megosztásodért is, valószínűleg ki fogom próbálni azt a két tipust ami itt elfogadott (O XXL -> supra) (usb...)[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
Snoop-y
veterán
válasz gordonfreemN #89397 üzenetére
USB-bol ha tudsz probalj ki Shunyata-t is. En egy AQ diamond elleneben hoztam el es nem bantam meg
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
törölt tag
válasz gordonfreemN #89397 üzenetére
He he, lehet én néztem be, így, akkor árnyalnám a képet.
Nem értem, most belső kábelt keresel vagy hf kábelt?
Ear: sorry
Ha USB A-B kábelt is néznél Probálj ki egy Belkint prot vagy goldot, ne hogy meglepetést okozzon , de nekem már hál isten nem kell ilyenekkel szarakodnom.
[ Szerkesztve ]
-
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Optikai kábelből van valami budget változat, ami ajánlott? (Csak TV és NAD D7050 közé, most ilyen 1 dolcsis van).
Ugyanígy USB B kábel is kéne, szerintem Klotz lesz belőle.
Köszi!Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Valorant
- További aktív témák...
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest