Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vodkaboy22

    addikt

    válasz #71562240 #33932 üzenetére

    Ezt a stúdió meg nem stúdió dolgot sem nagyon értem...
    Egy stúdiónál egy a lényeg (amit sokkal több pénzel és odafigyeléssel No meg mérnöki tudással tudnak megvalósítani) , hogy amit felvesznek az ha lehet majdnem 100%osan visszaadható legyen. Őket nem érdekli, hogy mit használnak mennyiért nekik az a lényeg, hogy amit énekelnek az tökéletesen fel legyen véve.
    Szerintem ugyanez a szellem a fontos az otthoni rendszerekben. Amit felvesznek azt majdnem tökéletesen visszatudd adni. Nem érdekel a ha meg a csilivili meg, hogy kinek milyen cucca van az érdekel, hogy amit hallgatok (hallgatunk ) az olyan legyen mintha nem elektronikáról szólna, hanem a koncert teremben a zenekartól. (Akinek van pénze az megteheti ezt akinek nem az próbálkozik remélhetőleg ésszel.)
    És itt mivel a stúdiónál és az értelmes zenehallgatónál ugyanaz a cél ezért nem értem miért kell különbséget tenni.
    Az más kérdés, hogy otthon számít, hogy az egész rendszer kinézete milyen mert mégis csak egy nappaliban szép szobába megy. A stúdiónál meg az a lényeg, hogy minél több cucc könnyen elérhetően ott legyen egy szobában! Szerintetek nem ugyanazokat az eszközöket vagy elektronikát használják??? Dehogynem ugyanúgy trafó- egyenirányítás- line illesztés -erősítés a feladat. :))
    Tehát függetlenül attól mit minek "szántak" ha jól valóságosan szól akkor pipa kafa a cucc ha nem akkor lehet felőlem atyauristenpisticsodaműve aki aztán télllllllllleg tud, egyszerűen nem érdekel mert szar nem a valóságot hallom belőle.

    Szerintem a stúdiós cuccok és a nem azok között a körítés és az ár (esetleg + funkciók) a különbség. És mind2 ugyanarra a célra használják a zene minél valóságosabb átadása. :C
    Aki színezett nem valóságos zenét akar hallgatni az nyugodtan fonogadhat továbbra is tápkábelt mer attól jobb lesz a hang--- WODOOO :W /S]

    Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

Új hozzászólás Aktív témák