Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mathiask

    senior tag

    válasz #01758976 #107636 üzenetére

    Azért gondolkodtat el engem Andrew Robinson hifi pályafutása, mert ő aztán benne volt rendesen. 20 éves kora óta ezzel foglalkozik. Ha jól rémlik kereskedésben kezdett, majd viszonylag hamar már újságban és internetes mediában volt tesztelő. Volt saját házimozi/zeneszobája állítása szerint 100e dollárnyi saját készülékkel, kábellel és egyéb kütyükkel. (talán mintha vett volna 5000$-ért is kábelt) A tesztelésre szánt kábeleket/készülékeket a pincében "járatta be". (mintha mondta volna hogy volt valamiféle kábel bejárató készüléke) Amit csak el tudsz képzelni. Valószínűleg otthonában több készüléket tudott alaposan letesztelni, mint mi itt együttvéve.
    Szóval nem biztos, hogy ez jogos :) :
    "Ez még egy fiatal tapasztalatlan vagy süket gyerek, aki vakon hisz még a tanultaknak, vagy csak szopät"
    Ha valaki azt mondta, hogy hülyeség a kábel bejáratás, akkor ha valaki, akkor ő biztos megvédte ,hogy de hát hallja a hatást. Ezt bizonyítandó elkezdte szisztematikusan írogatni mit hall bejáratás előtt, meg után, hogy bizonyítsa, hogy igenis van értelme. De sajna nem járt sikerrel, nem tudta megvédeni a mundér becsületét. Aztán jött a válság és el kellett adnia mindent. És rájött, hogy a zenehallgatáshoz nem kell 100e dollárnyi készülék, külön zeneszoba, kábel járatás és egyéb high-end dolgok. Sőt! Nem véletlenül használja csatornáján a "gyógyuló audiofil" kifejezést.
    Szóval engem elgondolkodtat, hogy ennyire hitt benne, hogy ezek kellenek a jó hanghoz, most meg már rájött, hogy nem kell ez neki és így is boldogabban hallgat zenét, mint valaha.
    Semmi sem kőbe vésett, könnyen lehet, hogy te aki szerint a 100cm és a 140cm között jelentős különbség van egyszer az ő útjára térsz és lehet, hogy Disznész, aki az épp elég hosszú kábelei használja(de irigylem érte :) ) nem fog a jövőben 3m-nél rövidebb kábelt bekötni, mert úgy "hallgathatatlannak" fogja ítélni a rendszerét.
    Én úgy látom inkább egyén függő a "jó hang" megtalálása, mint készülék függő, mert hát, hogy lehet, hogy boldog a 20cm-es pc-s tápkábelével, ha fizikailag csak a 140cm-es AN kábellel "jöhet ki hang" a rendszerből.

Új hozzászólás Aktív témák