Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kukulec

    őstag

    válasz Panthera #105362 üzenetére

    minden hangos, arcba tolva. amit sajnálok, és ez gondolom tudatos, hogy elektronikus zenéknél sem mernek igazán mély basszusokat betenni. gondolom tudják, hogy fülhallgatóra megy a zene. szerintem lehetnének jobban keverve. de persze mit értek hozzá.
    Mathiask : "Tehát a világ is afelé tolódott, hogy az objektívitás háttérbe szorul a népszerű szubjektív véleményekkel szemben". ez is egy narratíva. de én erősebbnek érzem azt a változatot, amely igénytelenséget és ennek pofátlan kihasználását mondja. ez egy negatív spirál. egyre kisebb az elvárás és a szolgáltatók is egyre gyatrább minőséget produkálnak számos területen. hifiben szerintem ez kezd azért valahol tisztulni a méréses tesztekkel : audio science / stereo.de / audio.com.pl / i-fidelity / audioholics. de ez nálam nem egyszerű objektivitás kérdése, hanem egy ellenőrzés, hogy egy termék tudja azt amit ígér. hogy egy gyártó rá meri írni a valóságot, mert alaposan megtervezte az eszközt, és nem csak annyi vágya van, hogy egy dzsunkáról ránk vágja a vackát mi meg tejeljünk. életemben először a yamaha a-s801-es erősítőt csak méréses teszt és vásárlói értékelések alapján vettem. és egyáltalán nem bántam meg.
    Dißnäëß : Nativedsd.com-t néztem már, és fogok is pár dolgot venni. annyira nem olcsó és a klasszikusok legjava már megvan. becsületükre legyen mondva feltüntetik, hogy miben lett eredetileg felvéve a muzsika. szóval nincs zsákbamacska. "És már itt instant átb*sz az ipar" - és újra az igénytelenség kérdése. ha a jónép kiállna, hogy azért minden szart már ne adjanak el neki, akkor nem ez lenne. de én nagyon sok amúgy tájékozott és intelligens embert ismerek, aki nem is tudja, hogy van más az mp3-on kívül. csak max észrevezi, hogy valami szarul szól. bár rendesen szerintem kevesen hallgatunk zenét. szól valami főzéskor/edzéskor/autóban és kész.
    "ami mérve jó, 50% feletti eséllyel szubjektíven is jó számomra. Van kivétel, de nem találkoztam még ilyennel" +1
    alphamooncam : "És innentől kezdve az objektivitás elvárása hallgatói részről értelmetlen, készítői részről pedig legalább az arra törekvés az elvárás a részemről." kiegészíteném azzal, hogy ne mindig a legnagyobb sokaság szutykához lőjék be a szintet. lehet picit jobbat is jobban csinálni.
    dgyuri0123 : lehet, hogy az i22 ugyanazzal a hangfallal nem lett volna annyira elmaradva mint elsőre gondolod. sunyi kis szerkezet ez, pláne komolyabb hangerőn.

    Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i

Új hozzászólás Aktív témák