Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fgeth

    csendes tag

    Sziasztok,
    Van egy JMicron Generic SCSI disk-em (600 gb), de a kérdésem általános (remélem jó helyen járok). Ez egy régi HDD régi laptopból, amit külső hordozhatóként használok. A problémám, hogy néhány file-t nem másol át, útközben leáll, egy idő után kiírja, hogy hiba volt a másolás közben, nem lehet olvasni a lemezről. A chkdsk /f-el nem talál hibát, /r-el megtalálja őket, de azt írja, hogy nincs elég hely a HDD-n ahhoz, hogy javítsa őket. Jelenleg kb. 70 gb üres a meghajtón.
    A kérdésem, hogy létezik-e valami program, amivel (lehetőleg adatvesztés nélkül) át lehet valahogy csoportosítani a clustereket? Tehát kisebb lesz a kapacítása, viszont az üres területről tudja pótolni a clustereket. Ha nagy hülyeséget kérdezek, bocs, nem vagyok szaki. A neten ajánlották a HDD regeneratort, de egy nagy nulla. Elméletben átcsoportosítaná az allokációs táblát (legalábbis ezt írják az oldalon), ki is írta, hogy talált/javított 3400 bad clustert, de ugyanúgy nem tudok róla másolni.
    (Értem én, hogy sz.r a merevlemez, vegyek másikat, de hordozó vinyónak jó lenne, még akkor is, ha kisebb a kapacitása).
    Előre is köszönöm, ha tudtok segíteni.

    (edit: a HD sentinel ezt írja: "There are 30 weak sectors found on the disk surface. They may be remapped any time in the later use of the disk." - Ez a "remap" kellene nekem.
    Amúgy Health 82% és 1000 napnál többet ad rá, ami, hát jelent, amit jelent.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák