- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
delirobi
tag
ok azt nem fogom
-
hektor24
aktív tag
Sziasztok!
Van 2db Maxtor DiamondMax10 250GB SATA-s winyóm. Az egyiket azután szeretném rádugni a gépre, miután bebootolt az XP, mert lehet vírusos és le szeretném ellenőrízni. Úgy terveztem, hogy a tápkábelt hagyom rajta indulásnál és amikor már bejött az XP, akkor dugom rá az adatkábelt. Lesz ebből valami probléma?
Előre is köszi minden segítséget!!!!! -
liksoft
nagyúr
válasz hektor24 #2703 üzenetére
Szia!
Elméletileg a drive-nak nem szabad, hogy baja legyen. Viszont csak akkor működik korrekt módon, ha hot-plug -ra (menet közbeni cserére) felkészített a rendszer. Vezérlő és driver is. Gyakorlatilag nem szívesen próbálkoznék vele. Hibás detekt esetén még az adminisztrációt is hazavághatja.
Inkább USB-n keresztül csatlakoztatnám ha veszélyes a boot során a rendszerben hagyni.Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
liksoft
nagyúr
válasz hektor24 #2705 üzenetére
Pedig ma már ez a legegyszerűbb módja, hogy nagyobb mennyiségű adatot cipelhessen az ember. A gagyi változatok már 10e alatt beszerezhetőek. Viszont célszerű egy minőségit venni, azzal hosszútávon jobban járunk. Szempontok: Jó tápellátás, jó hűtés, SMART ellenőrzésének lehetősége. A HDSentinel oldalán találsz segítséget a SMART-tal kapcsolatban. [link]
Gondold végig. Érdemes lenne egyre beruházni.Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
delirobi
tag
na megvan a ludas..
a videókártya ventije csinálja..
mit tudok vele csinálni? az a bolt ahol vettem az már nincs szolnokon (Bluefish-be vettem) de még nincs egy éves a kártya szval garanciás.
vagy esetleg én tudok vele valamit csinálni anélkül hogy elromolna? -
sylas
tag
nálam olyan problema van hogy a wd caviarom wdc wd3200jb ide-s:az új gépnél akartam feltenni gameket és pl az age of nál stalkernél path of neonál mikor telepíti 1xercsak befagy a rendszer a vinyo meg tölt ezerrel(vagyis mintha)de semmi nem megy vagy erőlködik
az age ofnál megnéztem azt a filet ahol megakadt és másoltam volna át kiv.ból akkor is befagyott
kipróbáltam másik age offal de ott is
nem értem miért csinálja - vmit nem bír a vinyó?vagy hogy 1 vinyen van a win meg a többi vagy túlgyorsan másolja fel a cuccot és beáll
mi lehet a gond?másnál is volt ilyen?A múltra csak emlékezni tudunk - ha szembetalálkozunk vele, meg sem ismerjük.Gondolatban haladhatunk ugyan visszafelé, de az idő közben mindig előrehalad"
-
sylas
tag
lefuttatam,nem volt semmi kül.
kipróbáltam régi gépen régi 40es vinyon és ott felment a game pl az age of
de nem minden gamenél csinálja ezt - painkiller felmet flatout 2, fifa 07 felment amit próbáltamA múltra csak emlékezni tudunk - ha szembetalálkozunk vele, meg sem ismerjük.Gondolatban haladhatunk ugyan visszafelé, de az idő közben mindig előrehalad"
-
zolee0307
őstag
Sziasztok!
Van egy 160Gb-os samsung vinyóm sataII-es, és amikor dolgozik elég erős kerregő hangot ad ki. Szerintetek ez normális, vagy vmi baja van a vinyómnak?///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
sylas
tag
válasz zolee0307 #2711 üzenetére
sztem nem kóser
volt 1 60as maxtorom az is adott ki kerregő hangot aztán idővel sok error sektor volt rajta
nem tudott olvasni cuccokat
futtas le 1 error scant
hd tune-al plA múltra csak emlékezni tudunk - ha szembetalálkozunk vele, meg sem ismerjük.Gondolatban haladhatunk ugyan visszafelé, de az idő közben mindig előrehalad"
-
zolee0307
őstag
Nekem is furcs volt, mert előtte sem a maxtor, sem a samsunng vinyóim nem csináltak ilyet, és elég zavaró volt már a kerregés. Megvárom mit mond a szervíz. Azért kössz.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
debut12
aktív tag
Sziasztok!
A véleményetekre lennék kíváncsi. Adott egy Asus Commando alalplapos, Maxtor DM 21 SATAII-250GB-os gép. 2 particióra van osztva a vinyó. Mostanában azzal szivat a gép, amikor új rendszert akarok felrakni, összekeveri a particiókat. Ami eddig D(nagyobb partició) volt, azt C-nek ismeri fel, és a C-t pedig D-nek.
És persze telepítés után is ez a szisztéma alapján kezeli.
Szerintettek mitől lehet ez, és hogyan tudnám visszavarázsolni a C-t C-nek, a D-t D-nek??
Előre is köszi!A legfőbb meglepetés-faktor a holtbiztos dolgok kipróbálása. Zuhanó repülőn nincs ateista....
-
samuRaihax
csendes tag
Nekem is caviarom WDRE2 YS igaz az 400as de arra meg képtelenség irni.
2-3 perc utána lelassul a másoláls 2000k/ra vagy ugy hogy megáll és akkor esik le vagy ugy hogy lelassul.
PIO Auton van a biosban azt pedig hogy sata1re hol lehetne állitani nem vágom sorry
Asus PK5Premium lap. -
KTU
addikt
megnéztem a merevlemezem WD progival a következőt írja formázás után:
An error was encountered while partitioning your drive. This may be due to hardware limitation or another physical problem. Your new drive has NOT benn setup. Consider running diagnostic software on this drive or consulting your hardware documentation for possible solutions.
mit tegyek vele
köszönöm elöre a segítségeket"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
Womb
senior tag
Üdv!
ASUS CLUS-2 (i815E) alaplappal,hogyan ismertessem fel a nagyobb vinyókat?
Egy 160 gigás winchestert (Samsung) szeretnék működésre bírni,de sehogy sem boldogulok vele.
Előre is köszi a válaszokat! -
Worker
aktív tag
Sziasztok!
Fel oraja vettem at az uj konfigomat, es problemaba utkoztem: sata2-es vinyot eddig max kepen lattam, es nem tudom, hogy hogyan mukodik a ''beszerelese''.
Vagyis: a hatuljan van 1 szelesebb meg egy keskenyebb csatlakozo.
Az alaplaphoz adtak 2 db ugyanolyan kabelt, ami passzol a keskeny csatlakozohoz. Ahogy latom, ezzel csatlakozik majd az alaplaphoz.
De milyen kabel kell a taphoz aramfelvetel celjabol? A szeles csatlakozohoz nem talaltam kabelt az alaplap dobozaban, a tapot nem dobozos verzioban kaptam (vagyis nincs hozza ilyesmi), a vinyo szinten doboz nelkuli...
Remelem tudtok nekem minel hamarabb segiteni, mert minel hamarabb ossze szeretnem rakni a gepet
[Szerkesztve]"To them... You're just a freak... Like me!" - Joker
-
Worker
aktív tag
válasz #96302336 #2722 üzenetére
Höhh. Akkor holnap reggel atzuzok meg a Szamitogephazba, gondolom lehet kapni naluk
Kar, h akkor csak holnap tudom elkezdeni osszerakni az uj göpet, mert mar nagyon rakeszultem, h meg ma osszedobom
A ''molex'' az mit jelent? Mert az ok, hogy sata tapkabel atalakito, de ezt a molexet nem ertem
Mindenesetre koszonom a gyors es kielegito valaszt!!!"To them... You're just a freak... Like me!" - Joker
-
1982lorinc
csendes tag
Sziasztok!
Remélem, hogy jó helyre irok, még teljesen új vagyok itt!
A problémám a következő. Elhoztam a bratyómtól a gépét, ugy ahogy volt, összeraktuk. Sata-s vinyó van benne, samsung, a tipusát nem tudom. A probléma az, hogy első inditásnál megáll a gép a vinyó felismerésekor. Utána kéri a boot lemezt. Resetlek, aztán már van vinyó és minden okés, semmi fagyás, probléma. Nézegettem a bios-t de én nem értek hozzá, nem akarok belenyúlni. Tudnátok segiteni, hogy mi lehet a probléma? Persze, ha volt már ilyen jellegű dolog és le van irva valahol megkeresem, de eleddig nem akadtam rá!
A segitségeteket előre is nagyon köszönöm!
Üdv: Lőrinc -
lazydog
addikt
válasz 1982lorinc #2727 üzenetére
Valami olyasmit kellene keresned a BIOS-ban, ahol növelni lehet a vinyó felismerésére szánt időt.
Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
dark2
tag
Üdv! Ide is betenném a kérdésemet, előre is bocs, de hosszan sikerült leírnom.
Tanácsot kérnék, mi lehet a gond - mert a 120 gigás maxtorom nem megfelelően működik.
A nyáron elküldtem egy hulla 120gigás vinyót a maxtor - illetve már seagate hollandiai központjába, mert a gyári garancia érvényes volt még.
Küldtek egy ugyanolyat (120GB, 2MB cache, 7200RPM) - Refurbished felirattal. Mint kiderítettem, ez azt jelenti, hogy felújított darab. Ezzel nincs is gondom, beszereltem és gond nélkül ment. Egyébként akkor egy formázóprogi segítségével (asszem paragon volt) formáztam, mert a win beépített lemezkezelője lassan haladt. A hasát fújja egy prociventi, így nem melegszik különösebben.
Nos, a múlt héten szerettem volna rá mozgatni adatokat (mellette a kábelen van egy 80-as maxtorom is, az már 5 éves) - ezért lehúztam egy optikai egységet, helyére a ''forrás vinyót'' és akkor mehet a felmásolás. Egyébként NTFS van rajta, egy partícióval.
Itt jön a gond:
Elindul a másolás, 48-50MB/s értekkel (van hogy alacsonyabb, olyan 35MB/s). Ekkor vagy az történik, hogy pár másodperc múlva esik a másolási tempó egészen 8-10MB/s-ig, vagy az, hogy olyan 2-3 percig rendben van, felmegy pár giga jó tempóval, aztán erősödik a vinyó hangja (az a maxtorokra jellemző recsegős), hirtelen esik a tempó 8-10 megára, de volt olyan is, hogy 5 megára ment le, aztán hirtelen mintha egy pillanatra megállna és ''felmegy'' 8-10-re.
Amit így lassan felmásolok, az nem crc-s, mert volt közte rar és hibátlanul kicsomagolja a másik vinyóra.
Ezt az írási lassulást akkor is csinálja, ha a másik beépített vinyóról másolok rá, nem egy sebtiben berakottról.
Olyan jellegű, mint amikor régebbi wineknél ''elment'' a DMA és még a zenelejátszás is szaggatott a vinyóműveleteknél.
Amivel már próbálkoztam:
- másik ide kábel (1-2 próba után újra jelentkezett)
- ide vezérlő eltávolítása, újra települése
- új windows (ghostból)
- vinyó gyári programja (maxtor powermax) segítségével tesztelés, előtte nullákkal teleírás (a teljes felületét teleíratni igen soká ment volna, az LBA 240millió volt azt hiszem, de 2 óra alatt úgy a 20%-áig juthatott el - így megállítottam és a gyors teleírás kértem, ez csak egy részt ír át, az lejét és a végét), burn in meg miegymás tesztek - aszerint nem volt hiba
- a win lemezkezelőjével formáztam újra, kivártam az idejét - elég hosszú volt
- ha újraindítom a gépet, akkor egy darabig rendesen ír, aztán esik a tempó, újraindítom megint jó egy rövid ideig, aztán elölről kezdi
Amit még nem csináltam: másik ide csatornára dugni (nem hinném, hogy segít), memóriateszt, másik gépben próbálás.
Olvasni viszont jó tempóval képes akkor is, ha az írási lassulás jelentkezett, 30-50MB/s értéket tud ilyenkor is felmutatni.
Tuningot a gépem egyszer látott eddig, olyan 2 órát ment, de a lapon beállítottam fix-re a PCI-expressz és PCI frekvenciát a bios-ban, szóval nem hinném, hogy ez okozta, illetve akkor a másik régebbi vinyónak is kapnia kellett volna, nem?
Minden ötlete szívesen várok.
dark2 -
vazzz
őstag
válasz 1982lorinc #2727 üzenetére
Szerintem próbáld kicserélni a sata kábelt, hátha hibás, ha nem jön össze, próbáljátok ki másik táppal is, vagy ennél a tápnál másik tápcsatival.
-
liksoft
nagyúr
válasz 1982lorinc #2729 üzenetére
Engedd a memória tesztelését. Kicsit hosszú lehet, de lesz ideje a winyónak magához térni. Ha így megy, akkor tudsz rövidebb késleltetést keresni (pl: floppy seek).
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
Midway
senior tag
Hi!
Adott egy 80GB WD800BB ata vinyó. A probléma,ha berakom a gépbe el sem indul a rendszerem (másik satán van).
Ha mükődő gép esetén rádugom a vinyót (nem túl szakszerű) akkor uj hardver keresése és felimeri utána tőkéletesen használható (másolás,mentés stb).
Minden teszt program (gyári WD is ) jónak látja,formáztam,tele írtam 0-val nem segített semmi.Mi a baja? Kidobhatom? Ezzel az összedugós módszerrel csak kipróbáltam,de ez nem hiszem,hogy jóra vezet.
Aki tud segítsen érdemben.
ui jah igen a BIOS látja!Más ide vinyó nincs a gépben.
[Szerkesztve] -
dany27
őstag
hello
egy kicsit érdekes jelenség van nálam, először is minek van az eszköz kezelőben két elsődleges és két mésodlagos ide csatorna?
Meg minek van mind2 elsődlegesen egy-egy eszköz amiko csak 1 ide eszközöm van a dvd rw
és az egyiken PIO módban megy, ezért is írok! hiába állítom DMA-ra nem megy abba!
Itt egy kép: [link] -
törölt tag
Nézd meg, hogy a bios-ban mire van állítva, a HDD boot device. Lehet, ha berakod a PATA vinyót, akkor azt veszi elssődleges vinyónak, és azon keresi az oprendszert. Állítsd át a SATA vinyóra, és szerintem jó lesz. Ja, csak akkor fogod átállítani tudni, ha mindkettő benne van a gépben.
A vinyó tutira jó.
Azért jó volna, ha leírnád az alaplapod tipusát -
Geli
senior tag
Sziasztok!
Van egy Hitachi T7K250-es 1,5éves vinyóm. Az előbb a kezembe került egy tesztprogram, és nem hittem a szememnek igazából még most se( )...már régebb óta vacakol, sokat keresgél,meg lassú is, nade ez, erre nincsenek szavak.
Hdtune, HD tach, Hard Disk Sentinel,Smart [link] [link]
3,2 MB/s !!!! burst speed total commanderben 1-1,5el másol.
Még garis, ezzel így oda lehet állni szervizbe? ilyenem még nem volt -
liksoft
nagyúr
Szia!
Egy darab szektorhiba nem garanciális. A sebesség meg gondolom PIO mód miatt lehet. Ott az az átviteli görbe helyes, hiszen a processzor végzi az adatátvitelt PIO módban, és időnként van más feladata is. Ilyenkor csökken az átvitel sebessége.
Szerk: Tedd vissza UDMA módba.
[Szerkesztve]Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
Amoroso
aktív tag
Vettem egy 320-as samsung vincsit.
Amikor bekapcsolom a gépet a vinyo felporog és kattan egy nagyot, ez normális? -
Midway
senior tag
válasz #96302336 #2744 üzenetére
Sikerült működik ahogy montad csak nem jol állítottam be elöször.
Másik P4 gépből jött ahol az egyetlen hdd volt és nem volt hajlandó telepíteni ''hiányzó NTLRD'' üzenettel. Hogy miért azt nem tudom,mert a tulaj vett egy másikat és azzal a mai napig jó.Így került hozzám ajándékba. Akkor ez csak adat vinyónak jó?
[Szerkesztve] -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- 256GB Western Digital Nvme SSDk eladóak! 1 év Jótálással! Számla!
- SSD többféle, sata 2,5"
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest