- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
slett27
addikt
-
tlac
nagyúr
lehet mégsem....
(gondolom már senki nem érti, hogy miről van szó)
kaptam egy everest képet innen a ph-ról, akinek pont ilyen vinyója van (rev is egyezik)
csak windows-t használ és neki az a méret van, mint a specifikációban meg van adva, viszont ha csak win-t indítok, akkor nekem a kisebb érték lesz, de ha indítok egy linuxot, akkor utána átválthat a nagyobb méretre
vmi nagyon furcsa ezekkel a vinyókkal, nem értem miért ismerik fel össze-vissza a rendszerek
[Szerkesztve] -
nandi100
csendes tag
Hello!
A segítségeteket szeretném kérni HDD ügyben, remélem valaki itt már többet tud nekem segíteni mint az ismerőseim.
A problémám az, hogy a saját figyelmetlenségem miatt egy alaplapcserénél nem formáztam előre a rendszerpartíciót és ennek hatására eltűnt a szemem elől kb. 220 GB adat. RAW partíciót lett a vinyómon. Megnéztem egy progival és az adataim rajta vannak csak nem tudom, hogy mivel és hogyan kell a számomra fontos adatokat, dokumentumokat lementeni róla. Kérek valakit, hogy segítsen rajtam!
Köszönöm!!!! -
Dobozossör
tag
Helló!
Küldött valaki mostanában Maxtor winchestert vissza garanciába? Garijegye nincs meg, de még 2008.05.08-ig garanciális. Németorszgába küldeném. Állják még mindig a visszaküldést?
Üdv!Olcsó Interworx tárhelyek - https://hosting.tri-software.com
-
strebacom
senior tag
Sziasztok én abban kérnék segitséget hogy miért jobb az hogy a vinyómat AHCI vezérlövel használom és ne normál sataként van ennek jelentösége valami, vagy egy MAGYAR oldalt, ahonnan lehet infókat szerezni erröl....
Elöre is nagyon köszönöm!!! -
nandi100
csendes tag
getdataback demo verzióját próbálgatom és folyton bad sectorokat dobál ki
most már tényleg segíthetne valaki, mert már nagyon idegesítő az a tudat, hogy oda lesz minden adatom
[Szerkesztve] -
lazydog
addikt
válasz nandi100 #2212 üzenetére
Nehéz lesz többet segíteni annak alapján, amit eddig meglehetősen zavarosan leírtál.
Mi értendő az alatt, hogy elfelejtetted ''előformattálni a rendszerpartíciót alaplapcsere előtt''?
Én például ezt mindig szándékosan ''elfelejtem'', és az új alaplappal teszem ezt a telepítés során.
Ennek ellenére megpróbálom kitalálni, mi okozhatta nálad az adatvesztést.
1. A legelső tippem az SP2 nélküli XP használata.
2. Dinamikus lemezre formázás.Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
lazydog
addikt
válasz nandi100 #2214 üzenetére
Látatlanban senki felelősen nem ígérheti, illetve garantálhatja az adatok mentését.
Másrészt adott esetben, a legtermészetesebb dolog, hogy fizetni fogsz az ezt felvállaló illetőnek. Másnak sincs arra ideje, hogy vatikáni valutáért foglalkozzon a problémáddal.
Viszont ne lepődj meg, ha nem egy túrórudi árába fog kerülni, hanem esetleg egy hatszámjegyű összeget kell majd erre a célra átcsoportosítanod.
Persze ha valóban fontosak az adatok, meg is érhetnek ennyit. Javaslom keresd meg itt a P.H.-n liksoft kollégát. Ő szakavatott művelője ennek a témának.Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
-
stanmarsh
csendes tag
Sziasztok, friss hús vagyok, üdvözök mindenkit...
máris egy kisebb problémával kezdeném
van egy abit IS7-V2 alaplapom, meg egy zsírúj, formázatlan 400 gb-os Samsung Hddm. Bios látja a vinyót, bebootol cdről (XP Prof) elkezdi a fájlok töltését, lemeg yminden, és feljön a telepítőablak, ahol már csak 139 gb van meg neki
nem értem, biztos én nem értek hozzá, mondtak biosfrissítést, mondtak alaplap-cserét, de egyelőre innkább tőletek érdeklődnék, talákozott-e már vki hasonlóval, és ha igen, mi volt a megoldás..
előre is köszi
SP-rulez -
strebacom
senior tag
Úgy látszik, hogy nem tudjátok mi is az a AHCI és NCQ, na mindegy ti sem tudthattok mindent, azért köszi hogy segitettetek!!!
-
Louloudaki
aktív tag
szasztok. nagy az én problémám, adott kb 5 éves vinyó. 2 héttel ezelőttig mobil rekkben éldegélt, ami fixen benne volt a gépben, az utóbbi 1 évben már nem hurcolásztam. a gép bekapcsolása után egy halk kattanást hallottam, a hdd ledek merev pirosan világítottak, gép lefagyott. pár ilyen hiba után kivettem a rekkből, utána tökéletesen működött. viszont tegnap megint elkezdte ezt csinálni immáron rekk nélkül. bekapcsolás után kb 5 perccel halál. restart, megint pár perc, megint halál. kivettem, így a gép megy rendesen, tehát egyértelmű a hdd a bűnös. lehet ezzel valami értelmeset kezdeni, hogy azért 20gb adatomat lementsem róla? hallottam, hogy esetleg lehet elektronikát cserélni. ötletek?
a hdd: maxtor 541DX 5400rpm 20gb ultra ata/100 3.5 series
köszi előre is. -
liksoft
nagyúr
válasz Louloudaki #2220 üzenetére
Kivéve erős hűtés mellett próbáld meg fontossági sorrendben menteni az anyagot róla. Valószínűleg a fejszerelvény főzte meg magát. Várj pár napot, és éjszaka a hűvösben próbálkozz. Ha van légkondi, akkor az elé tedd a hidegre. Versenyt futsz az idővel. Valószínűleg tiszta teres bontás és mechanikai átépítés után nagyobb az esély, de ezt otthon csak megpróbálni lehet (menteni NEM), adat NEM fog lejönni, mert a por a bekapcsolás pillanatában a felületet és a fejet örökre menthetetlenné teszi. Így nem ajánlott.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
Louloudaki
aktív tag
válasz liksoft #2221 üzenetére
majd befagyasztok jégakkut és arra teszem.
de 20gb hdd hogy főzte meg magát? az nem melegszik annyira. ráadásul a 80as hdd felett volt, és annak a vencsije ezt is érte, illetve kihajtotta alóla a másik által termelt hőt.
ha besétálnék vele valami szervizbe, kb mennyit gombolnának le rólam? -
liksoft
nagyúr
válasz Louloudaki #2222 üzenetére
Úgy netto 100e körül.
Szerk: Adatmentés címszó alatt. Vagy többet. Sima szervíz tiszta térrel nem rendelkezik, olyan mentést képtelen elvégezni. A panelcsere meg otthon is megy. De kicsi az esélye a típust ismerve.
[Szerkesztve]Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
liksoft
nagyúr
válasz Louloudaki #2224 üzenetére
Elolvastad amit írtam? Értelmezted?
A panelcsere otthon is elvégezhető típusazonos darabbal. Vagyis nem kell hozzá szerviz. De a panel hibájára 2-3 ezrelékes esélyed van.
A mechanikát sem otthon, sem PC szervizben nem szabad bontani. Azt csak gyártói tisztaságú környezetben (tiszta tér) lehet, és ennek a mentésnek az ára az előbb említett összeg. Ez a hazai adatmentő cégek esetén az alsó átlagár !!!
Vagyis otthon, vagy kifejezetten adatmentő cégnél.Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
KrAt
veterán
Sziasztok
Van itt nálam egy 120-as Maxtor vinyó, kb 400 bad sectorral. Csomó adatot lementettem már róla, de van rajta olyan, amit nem lát, de foglalja a helyet (gondolom az is ottvan)
Milyen progival lehetne visszahozni? Mert fontos lenne
Jó lenne, ha free progi lenne, de ha nem az, akkor majd megoldom
Segítsetek plz -
hossszú
őstag
Sziasztok!
Van 2db Hitachi 160GB-os vinyom amit nem tudok formatálni csak gyorsformázással.
Normál formázás 1%-nál tovább nem megy se WinXP telepítésnél se WinXP alól.
Mi lehet a baj?„A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál.” Darwin
-
KrAt
veterán
Liksoft! Kérlek segíts
Megvan a progi, végigfutott, megtalálta. Hogy a francba kell lementeni? Egyszerűen fél órája ülök itt, és nem tudok rájönni..
Kép: [link]
Idáig eljutottam, nehogymár itt hasaljak el -
KrAt
veterán
válasz liksoft #2239 üzenetére
Azt tom, h a demo nem másol. Ezért ''megszereztem'' fullban, majd azzal próbálkoznék, de:
-drag & drop nem működik
-ha jobbklikk / copy akkor se működik, nem csinál semmit..
Lehet, h amit ''megszereztem'', az rossz? Vagy én nemtom, de vagy én vagyok nagyon béna, vagy vmi nemjó, de mi?
Itt szenvedek 1 órája lassan, és semmi.. -
liksoft
nagyúr
válasz hossszú #2237 üzenetére
A hibás szektorok azok amelyek gondot okoznak. A gyári tesztprogrammal kéne leellenőrizni. Írás és olvasási tesztet is küldjél rájuk.
Fontos tudni, a Hitachi (IBM) winyók a tápra és az időzítésekre kényesek. Ezért minőségi táp ajánlott, alaplap meg default beállításban.Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
wagi
senior tag
Hali.
Van egy 3 hónapos Samsung 320-as vinyóm és van rajta 11 hibás szektor.
Nem tudjátok erre lehet kérni garanciás javítást vagy cserét? -
liksoft
nagyúr
Nem javítják.
Garis cserére akkor érett, ha a SMART valamelyik gyári paramétere átlépi a gyári küszöböt. A BIOS jelzi a küszöbszint átlépését, ha engedélyezve van a drive-nál.
Ha nem jelent működésbeli problémát (a gyári tesztprogram megmondja), akkor nyugodtan használható.
A hibás szektor keletkezhet táphibától vagy túlmelegedéstől is.Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
hossszú
őstag
válasz liksoft #2241 üzenetére
Mind a kettő vinyón lefutattam a HDD Regeneratort, ledöbbentem!
Az egyiknél 114 a másiknál 219 szektorhibát talált és javított és ami nagyon érdekes a winchesterek legelején 3GB környékén.
A Sentinel mind a kettőnél most 100%-os kondicíót jelez.
A kérdésem az lenne mi okozhatta ezt a nagyon egyformának tűnő hibát?
A tápom Chieftec 450-es a BIOS defaulton volt-van.
A winchesterek mekkora hőfokig bírják károsodás nélkül?„A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál.” Darwin
-
liksoft
nagyúr
válasz hossszú #2246 üzenetére
Ezek a szektorok azért lehettek olvashatatlanok (vagy nehezen olvashatóak), mert írás során történt hiba. Ez lehet meleg, alacsony vagy zavart tartalmazó tápfeszültség is.
A drive-ok gyári adatok alapján 50 fokig kell, hogy hibátlanul működjenek. Azért célszerű 45 alatt tartani őket, mert a hőérzékelőjük nemegyszer 5 foknál többet is téveszthet.
A tápellátás esetén a 220V-os hálózati zavar, a tápcsatlakozó (220 és Molex 12/5 is) okozhat gondot, valamint a táptoldó szokott még hibás lenni.Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
selejodani
csendes tag
Hellósztok!! nekem olyan problémám lenne ,hogy van nekem egy 200 gigás winyóm(samsung) ami 3 felé volt osztva s egy 50gigás partíciót hozzá szeretnék csatolni egy nem elsődleges partícióhoz!! lehetséges ha igen hogyan??
-
liksoft
nagyúr
válasz selejodani #2248 üzenetére
Ha két partíciót szeretnél összevonni, akkor a Partition Magic lesz a nyerő program.
VIGYÁZAT !!! A folyamat megszakíthatatlan. Vagyis bármilyen hiba esetén (nem olvasható szektor, áramszünet, adminisztrációs hiba a drive-okon, stb...) mindkét partíció összes adata elvész! Vagyis csak akkor szabad nekiugrani, ha a fontos adatokról van másik winyón (esetleg másik gépen, DVD-n, stb....) leellenőrzött minőségű biztonsági másolat.
Tehát megoldható ha a progi támogatja a Te változatodat is, de nagy körültekintés mellett szabad csak használni!
[Szerkesztve]Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
laci6600GT
tag
Sziasztok!
Nagy problémám van
Van egy S.ATA-s DVD íróm egy 250 GB-os Samsung winchim, meg egy IDE-s Maxtor 40-es winchesterem. Mivel hogy ebben az S.ATA-s dologban nem vagyok otthon, ezért az egyik kérdésem az lenne, hogy itt is van Master ill Slave?
Eddig 3 részre volt partícionálva a Samsung, és miután feltettem a Norton Ghostot, azóta csak egy partíciót lát az egészből, de az adatok a megvannak rajta, amikor Windows - reinstall volt / lett volna. Segítsetek pls, az összes cuccom ezen van
Remélem, hogy érthető voltam, a választ előre is köszii
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest