-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabesz87
veterán
Annyi ilyen kompatibilitási baromság van, (mi mit enged át, mit nem) hogy teljesen bele vagyok zavarodva. Most az jutott eszembe, hogy pl. ha én egy 4K HDR anyagot akarok lejátszani, az menni fog? Rendben lesz a kép/hang? Zidoo X8-->Denon X1100-->LG 49UH6207. Vagy Pass-Through-al átviszi?
-
zs198
aktív tag
-
törölt tag
Hali. Melyik márka, tipus jobb zenehallgatáshoz a házimozi erősítők közzül? Csak atmos-os érdekelne. A cambridge audio azur 651-ről sok jót olvastam, de nem atmos erősítő. Az új CA cxr 120 jó lenne csak nagyon drága.
-
törölt tag
Elképzelhető, hogy ebben a szettben lévő erősítő már elég lehet zenére is? 32 bites dac dolgozik benne.
[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz #28752640 #18263 üzenetére
Az említett CA erősítőt meg nem hallottam, de az avr nem megfelelő zenére.
En már hetek óta tesztelek egy onkyo rz710-es vas es egy cambridge audio topaz am10 erősítő sztereón, a zenei különbséget.
Eg es fold.
Ritka a jo avr sztereó vonalon, vagy nagyon drága, szerintem[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
migabi24
nagyúr
válasz Lacielvtárs #18264 üzenetére
dinamikába vagy miben jobb, hogy kell ezt elképzelni
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz migabi24 #18265 üzenetére
Hangtartomanyban, hangkarakterben, szinesebb, tartalmasabb mély hang, gyönyörű csilingelő selymes magas hangok, nem ciripelo magas hang...
Hangképzés, szélesebb szinpad hatás, élethűbb, szinesebb ének hang....
Stb. (es minden eq 0-an, lúdness szigorúan kikapcsolva)
Egyszer hallgasd meg ha van ra lehetőséged.
Soha nem gondoltam volna hogy az onkyo vasat lekorozi sztereón egy olcsó erősítő.
A szub nélkül az rz710nek tompa a hangja, a melye dobozhangu, puffogos, mintha a konyha kredencet verné az ember egy pingpong utovel.[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
törölt tag
válasz Lacielvtárs #18264 üzenetére
Nem vagyok annyira vájt és hifi fotelem sincs. Azért kérdeztem ebben a topikban. Erre lefikáznak egy 200 ezres vacsi új erősítőtőt gondolom úgy, hogy még nem is hallotta és sanszos, hogy fingja sincs aról a dac ról ami benne dolgozik. Akkor hol kezdődik a belépő szint?
-
migabi24
nagyúr
válasz Lacielvtárs #18266 üzenetére
köszi, hát nem semmi akkor 2 erősítőt kellene tartani, az lenne az igazi
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz #28752640 #18267 üzenetére
En sem vagyok wajt fülű, de ha egyszer ugyan azon a hamgsugazokon, ugyan azon szoba akusztika körülmények között meghallgatsz egy 300ezres avr vasat (nálam a Denon kivetel, mert azt meg nem hallottam sztereón, viszont lehet nekem nem a Denon hangja volt 'rossz' hanem az igényem, es akkor meg nem hallottam a termeszezes hangot., meg lehet a dobozok voltak a 'silányak ) es egy olcsó sztereót, meglepodnel, mert csak a süket nem hall köztük különbséget a sztereó javára, zenén , szerintem.
migabi24: hidd el megeri, en magam álmomban sem gondoltam hogy ez igaz, amig meg nem hallottam, épp errol is irom a kis bolg cikkem
Jeni: javítva nem tudom, soha nem pingpongoztam, csak volt hogy mérgemben pufoltem vele ezt azt
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Lacielvtárs #18266 üzenetére
fonákról vagy tenyeresről verné az ber egy pingpong utovel.
Az tény,hogy a sztereó erősítők mindig is jobbak voltak zenére mint a házimozi erősítők.
Vagyis egy 700000Ft-s házimozi szól úgy kb. mint egy 100000Ft sztereó cucc. -
Nemir Ombe
addikt
válasz #28752640 #18267 üzenetére
Sokan (ahogy Te sem) nem értik meg, hogy az AVR-eket több csatornás hangra találták/fejlesztették ki és gyárják, ha valamelyik 2 csatornán is jó az csak "plusz nyeremény", de sztereóra 2 csatornás arra kitalált erősítőt érdemes használni.... persze szól a zene egy 100e alatti AVR-en is, de az "elmélyült zenehallgatáshoz" (új listaáron) 100-150e környéki sztereo vagy 5-600e feletti hm erősítőktől érdemes keresgélni, de belépőszinten mindennek nincs túl nagy jelentősége .... az meg, hogy egy AVR-ben a DAC 32 bites vagy az, hogy 384khz tud, az égvilágon semmit nem jelent önmagában ....
Hmm ....
-
WP14
őstag
-
WP14
őstag
válasz Lacielvtárs #18273 üzenetére
Kérlek szépen, én csak idéztem, nem a saját gondolatom volt.
(#18275) ELACielvtárs Tehát el sem olvastad az összefoglalót? Hogy képzeled ezt? Térdepelj a sarokba és szégyelld magad!
[ Szerkesztve ]
Inkább állva meghalok, mint térdelve éljek!
-
Nemir Ombe
addikt
Manapság a bemérőrendszerekkel és eq-kal annyit lehet már "szoftveresen" javítani az AVR-ek hangján, hogy egy (ár)szint alatt "megsporolják" a jobb minöségű (ergo:drágább) alkatrészek árát a gyártók ezzel és dok csatornán, jó beállításokkal még igy is jó lesz a hang .... egy "mindennélküli" 2 csatornás erősítőnél ilyen "csalás" nincs, az vagy jól szól önmagában vagy nem .... csak az AVR-eknél ez a határ elkezdett egyre feljebb tolódni....
(Frissíteni kellene az összefoglalót.... )
Hmm ....
-
WP14
őstag
válasz Lacielvtárs #18275 üzenetére
Dulván a padlóla, te latol!
(#18276) Nemir Ombe Nem vitatkozom, biztosan így van, hozzá nem értőként csak kérdezek általában, meg tapasztalati tényeket említek.
Akkor az az említett 384 kHz/32 bit felbontású DAC, ami nem jellemző a belépő kategóriára, miért került bele? Nem a hangminőség javítása volt a cél a kisebb felbontásúakkal szemben?[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Nemir Ombe #18276 üzenetére
HTPC-vel van ilyen csalás, sőt, sokkal jobb minőségben, mint bármelyik AVR-ben.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
törölt tag
Ha csak sztereo érdekelne akkor a hifitopikba írtam volna, mivel nincs fotelem és nem érdekelnek sem az ezotériák sem a mélységes szimpadtér és még azt is le arom honnan szól a nagybőgő ezért kérdeztem itt, hogy szerintetek melyik az a márka vagy vagy tipus amelyik a 100- 200 ezres kategóriában zeneibb a többinél és még atmos- os is. Nem szeretnék abba a kategóriába kerülni, hogy az anyja vagy a gyereke száraz kiflivéget majszol a konyhába ő meg töbszázezres dobozokon élvezkedik és éppen azt tervezi hogy cserélje le drágábbra. Remélem így már érthetőbb.
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
Nemir Ombe
addikt
Azért került a belépő sorozat(ok)ba is "komolyabb" dac chip, mert sokat olcsóbb volt venni ugyanabból, mint ebből is egy kicsit, meg abból is egy kicsit .... a "körités" (is) számit, nem csak a "chip" ....
medekedem:
Ha pl. a "topikban is népszerű külföldi webshopból" rendelsz egy Marantz 5010/5011-et vagy egy Denon 3200/3300-at vagy egy Pioneer 1131/LX501-et, akkor elégedett leszel és 100-200e közé is befér mindegyik.... szerintem ....[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
WP14
őstag
válasz Nemir Ombe #18281 üzenetére
Onkyonál az SR sorozat nem kapott, azok hova kategorizálhatóak, ha az NR (ami már hálózatképes) a belépő? Nem igazán értem a besorolásokat.
-
törölt tag
válasz Nemir Ombe #18281 üzenetére
Köszi. Ez az elektro welt vagy a hififabrik?
-
Nemir Ombe
addikt
Azok megkapták azt, ami raktáron maradt az előző szériákból....
Szerintem Onkyo-ból a 4-es/5-ös sorozat ami az "igazi belépő", de kellett ez alá is valami az árérzékeny piacokra .... Denon-éknál ez lett az 520, Yamaha-nál a kisebbik HTR-ek, stb ....
De a nagyobb szériáknál is ezt csinálják pl. az Onkyo berakta a régi NR 7-es/8-as sorozatot az RZ-közé, a Pio a régi SC 1xxx/2xxx-ből LX 302-őt/501-et csinált a Yamaha meg simán "lefele bővített" az A5xx/6xx tipusokkal, csak az árcédulát tették mindig feljebb ....
Hmm ....
-
WP14
őstag
válasz Nemir Ombe #18284 üzenetére
Ezt meg azért nem értem, mert pl. a TX-SR444 újabb, mint az enyém (NR545) mégis a kisebb felbontású chipet kapta. Tehát nem a "beragadt" régiek miatt ezek szerint, ha enyém régebbiként a nagyobb felbontásút. Tudom, kukacoskodó vagyok, de tényleg nem értem.
-
Nemir Ombe
addikt
Tényleg "kukacoskodsz" .... .... az Onkyo-nál a középső szám az évjárat, az eleje/vége a kategória .... akkor melyik is az újabb .... ??
jeni:
Az Onkyo 656-ot meg cca. 400€-ból házhoz viszik, akkor vajon megéri a 4-es, 5-ös vagy a használt 6-os .... ??[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
WP14
őstag
Nem az árakról beszélek, azokat meg sem néztem, csak a megjelenésük idejét és a bennük lévő DAC miatt írtam az összehasonlításokat.
(#18289) Nemir Ombe Az SR373 akkor biztos újabb, de a kisebb felbontású chipet kapta mégis.
Amúgy tényleg azt hittem az SR444 kicsit későbbi enyémnél.[ Szerkesztve ]
-
Norbi 72
veterán
válasz Nemir Ombe #18276 üzenetére
(Frissíteni kellene az összefoglalót.... )
Már egy párszor felajánlottam ebben a segítségem....
-
Nemir Ombe
addikt
A "kis tipusokba" elhasználják a régi chip-eket (amik raktáron maradtak és "fillérekből" megvannak), a nagyobbakba meg teszik az újabbakat (amiből meg sokat rendelnek, így az is olcsó), csak más (jobb) elektronikát tesznek köré (vagy több chip-et tesznek a legnagyobbakba, akár csatornánként egyet).... szép is lenne, ha csak a "dac chip" számítana, ki venné meg a nagyobb/drágább darabokat ....
Hmm ....
-
jeni
félisten
válasz Nemir Ombe #18289 üzenetére
az itthoni árakat néztem
nekem 140000Ft volt a Denon X2300 mert kaptam ingyér 50000Ft bonuszcsak van egy félelmem is
a TV állványnál az üveglap és a Denon felső közt kb még van 5cm
tudom ez nem sok-oldalra szabadok és hátul is szabadon van,így ilyen téren nem zárt csak alacsony vagyis csak 5cm rés van még
érdemes egy laptop hűtőpadot oda tenni és a levegőt meg lefelé keringetni vagyis betolja a kinti levegőt megforgatva is? ez használna a felmelegedés ellen?
ha igen egy nagyobb ventivel vagy sok kicsi legyen rajta?
6 pici 1 középső még 1 középső 1 nagy közép és 4 kicsi a sarkokban -
Norbi 72
veterán
válasz Nemir Ombe #18292 üzenetére
Tudom,amikor BBéci volt,akkor is megtörtént,ha jól emlékszem.
Pedig nem nagy kunszt.Márka-tipus-ár...nem értem most se..
-
Nemir Ombe
addikt
Szerintem teljesen felesleges ez a "melegedés para" sok esetben, hajtsd meg és tedd rá a kezed, ha forró tegyél rá ventit (de szívja és ne fúja a meleget), ha nem annyira forró, akkor nem kell foglalkozni vele ....
(de ez a melegedés pl. gyártó/tipusfüggő is, pl. a Marantz-ok már "alaphelyzetben" is forrók tudnak lenni, akkor is ha nincs felettük semmi, de pl. egy nagyobb Pio "megkergetve" is csak langyos ....)
Norbi 72:
Szerintem írd meg a "javított verziót" és küld át a topikgazdának, ha rendben van, akkor miért ne cserélné le a szöveget ....[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
WP14
őstag
válasz Nemir Ombe #18293 üzenetére
Az összefoglalóba majd írjátok bele mi az a "jobb elektronika" körülötte, mert belépő az agyam is ehhez a témához. De nyugtassatok meg, hogy nem attól belépő elektronika, hogy kínai.
-
jeni
félisten
válasz Nemir Ombe #18296 üzenetére
Ha jól tudom a Maranzt és a Denon egykutya már nem de?
A Pioneer és az Onkyo amik egybe keltek.
-
törölt tag
Te atya ég. A pio sc-lx 501 cirka 200000ft al drágább itthon.
-
Nemir Ombe
addikt
"Egykutya", de mégsem .... a Marantz is különbözik "hardveresen" a Denon-tól és a Pio "D-s" végfokjait is csak a nagy Onkyo-kba tették át, a DAC és az előerősítő rész is tök más .... a szoftveres részeken viszont osztoznak az előbbiekben az Audyssey és még a menü is ugyanaz, az utóbbiaknál meg az Mcacc-ből csinálhatták az Accueq-t ....
medekedem:
Miért ne lenne drágább, most volt "központi fizetésemelés", a gazdaság "dübörög" és jobban él a nép ....[ Szerkesztve ]
Hmm ....
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek