Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gurabli

    senior tag

    Uraim (és hölgyeim), egy kis segítség kellene, aránylag sürgősen.

    Úgy néz ki sikerül eladnom a Sony STR-DE585 5.1 erősítőmet. Valójában nem egy komoly darab, de teljesen elégedett vagyok vele, nekem a képességei elegendők, házimozihoz főleg (stereo zenéhez nem igazán, de most nem vagyok olyan helyzetben, hogy rendesen és nyugodtan zenét tudjak hallgatni, arra meg eleve stereo erősítőt használnék). A gondom vele, hogy csak egy optikai bemenet van és nincs hdmi. Jóval kényelmesebb lenne hdmi ki- és bemenetekkel.

    Ezt néztem ki helyette: Pioneer Vsx-424 Minőségre elvileg azért jobb lesz, mint a Sony, és remélem nem egy híresen rossz darab. Ami nekem fontos lenne (és elvileg a 424 mindezt támogatja):

    1) hdmi passtrough, mert az esetek többségében nincs bekapcsolva az erősítő tv-hez és Kodihoz sem, csak ritkán. Tehát standby módban átengedje gond nélkül a jelet a TV felé.

    2) CEC kompatilbilis, ami szintén adott tudtommal. Samsung plazmám van, az Anynet+ Kodival (Rpi2) hibátlanul működik, a TV távját használom mindenre. Elvileg a TV tud ARC-t is.

    A többi elvárásom az, hogy minimum úgy szóljon, mint a Sony, de persze jobban az még előnyösebb és ne legyen semmi gond a hdmi jellel (látom sok funkció van, amiről nem igazán tudom, hogy mi, pl. lip sync, deep color, stb. stb, de ennem majd utána nézek), a lényeg, hogy gond nélkül üzemeljen a képfrissítés váltás, ahogy a Kodi vált (23.97, 24p. 25. stb), 3D...

    Ami a CEC-támogatást illeti, segítsetek már, nem értem pontosan. Úgy szeretném beállítani, hogy az erősítő ne kapcsoljon be a Kodi-val vagy a TV-vel. Gondolom ez megoldható. Akkor valószínű, hogy csak a Pio távjával tudom bekapcsolni az erősítőt, mert addig gondolom passtrough módban lesz. Vagy megoldható a TV távjáról is?

    Ha zenét akarok hallgatni, akkor nem akarom a TV-t bekapcsolni, tehát csak bekapcsolom az erősítőt és mehet a lejátszás? Nem akarom, hogy az erősítő bekapcsoláskor bekapcsolja a tv-t is.
    Remélem sikerült érthetően.

    Köszönöm válaszaitokat előre is!

    "Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.

Új hozzászólás Aktív témák