Új hozzászólás Aktív témák

• Dißnäëß

nagyúr

válasz Primary92 #24797 üzenetére

Általában nem alkalmazzák, 100.000 legyártott álló hangfalból 2-n ha el vannak tolva fizikailag. :U Általában pont a nem 10 Ft-os modellek. Status Acoustics 8T .. Magic Flute .. Arvus Prerenaissance .. Sound Shelf .. A Status-nak a közepek közötti magasa nincs süllyesztve, de nem is kell neki, mert MTM design, viszont a középmagas blokk akkoris hátrébb van tolva, a mélynyomók akusztikai síkjához.

Rengetegféle tervezési szempont van, ami végül elkaszálhat egy ilyen ötletet. Többnyire az olcsó gyártás, még egy kedvencem, a Vienna Acoustics Beethoven Concert Grand-je is tojik erre magasan, úgy, hogy Bessel-el szűr, ami viszont nem igazán variálja meg a delay-eket (ergo, szerintem leborít a hangképe kicsit a lenti elméletnek megfelelően, hiszen a közepe és magasa előrébb van akusztikai közép szempontból, mint a mélyei). De nem látunk bele, lehet korrekciós dolgokat tartalmaz. Mindenesetre ha most építenék (és hát pont ezelőtt állok), én el fogom tolni őket, így kalkulálok eleve. :K eBay-en most megy egy pár, 2.1 M Ft körül, sima ügy, nem ? :U

Ízelítő az elméletről, hogyan alakul a hangkép a hangszórók előtt egyenes előlapú doboz esetén. Ha szeretsz faragni, faragj, én nem süllyeszteném őket, a diszperzióba beleszólhat (sztereó hangkép, "színpad", nevezzük akárminek), bár ha a külső előlapot jól körbereszeled :D .. ahh .. tölcsér-hatás .. vagy sem .. szóval .. beleszól ..

Amit én csinálnék, ha Te lennék :D, hogy a linken lévő és ajánlott fáziseltolásos megoldással, akusztikus méréssel belőném, hogy mennyi fázisforgatással illeszkedik a mély és a magas jele időben egymásra, hiszen a magas fáziseltolásával korrigálható a hamarabb indulása (konyhanyelven). Ilyen jellegű tevékenységet szerintem a Bizsók megcsinál, eléggé szakértők és vállalják meglévő hangfalak felújítását, korrekcióit is (már amennyire lehet).

De ha sokat kérnek ezért és ennyit nem ér az egész, akkor villamosmérnök szaki ismerőst megkérni hasonlóra pár sörért, vagy szimplán hagyni így "osz jó" :) vagy süllyessz és az is "osz jó" . :)

Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !

Új hozzászólás Aktív témák