Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • s3toraph

    senior tag

    válasz szacsee #39765 üzenetére

    Szia!

    Köszönöm a véleményformálást! :R Próbálok akkor sorban válaszolni, részletezni az elgondolásaimat (egyébként ez még csak egy vázlat, ha úgy tetszik skicc lenne, nem teljes, de a lényeget próbáltam megmutatni, mi merre hogy lenne):

    - A hdd dokkoló nyitott lenne szemből, és a falak és a hdd-k közötti réseken fújna be az előtte lévő venti. A venti elé megy valami rács, esetleg porszűrő is. Felülről csak a hdd-nek méretezett nyílás lenne, valahogy megoldva a noti vinyóhoz a szűkítő a nyíláshoz, valamint arra is figyelni hogy kilógjon pár centit, mert egy keretbe raknám a hdd-ket, ami két oldalról rácsavarozok, ezekre menne valami kerék szerűség gumírozva rezgések miatt, így síene menne be a helyére mint egy szg asztalnál a kihúzható bill. tartó, csak ez függőlegesen. Persze kell valami rögzítő is,ha rácuppant a sata csatira, ne tudjon elmozdulni. A vinyó azon végén ami kilóg pedig lenne valami pl. egy fogó a keretre erősítve hogy könnyebb legyen kivenni/betenni. Ez a könnyű egy-két mozdulatos beüzemelésre a tervem. Hűtéssel nem lenne gond, az más kérdés, így belül hogy alakulnak az áramlatok, azt nem tudom, lehet teljesen rossz az ötletem.

    - 1. formánál 2 db VGA elfér, bár ha 2 slotnál szélesebb a hűtője, akkor csak úgy ha a 45 fokban döntött hdd tartót (azért kell 45 fokban dönteni, hogy ha a földön van, akkor is kényelmes legyen használni azt amit belerak az ember pl. ventiszabályozó, kijelzőt jobban látni, stb.) ami ventiszabályozóval töltöttem fel, rövidebbre vágom ahol belóg (bár eleve van pár centi ráhagyás/légüres tér a VGA-kig, mert ezt én is láttam hogy bizony itt gondok lehetnek). Ennek nincs akadálya, még pár centit lehet nyerni. 2 VGA meg elég a legtöbb embernek. Jelenleg IGP-t használok, azért terveztem így hogy univerzális legyen, más is fel tudja használni ha tetszik neki, de én valszeg soha sem fogok dual VGA-s rendszert építeni, plusz az m-atx a kedvenc méretem, atx is csak univerzalitás miatt van. 2. formában szintén ez a helyzet, éppen elférnak a VGA-k, ha nem lóg be a 45 fokos backet annyira, akkor meg kényelmesen elférnek. A minta VGA-k hossza kb. 30,5 - 31cm, ennél szerintem nem nagyon vannak hosszabbak jelenleg. Kicsit finomítottam azóta rajta. Pár jobb képet csak teszek fel még a dropbox előtt.

    - 1. formánál szemből nézve jobbról 1 db 12-es tolja a levegőt a proci és VGA-k felé, közbe úgymond derékszögben beáramlik a levegő a hdd dokkoló felől. Így elvileg jut levegő a VGA-kra a hosszukkal párhuzamosan. 2. formánál az első venti átkerül a 45 fokos backet alá, így befelé fújja a levegőt a VGA-kra szintén hosszirányból/párhuzamosan, bár nem pont telibe hanem elcsúszva, de ezen tudok pár centit még tolni hogy telibe kapja. Ha csak m-atx lapban gondolkodom, akkor könnyebb a helyzet, mert azt csak forgatom, nem változik xy tengelyen a kiterjedése, nem kell ezzel külön kalkulálni, mert ugye négyzet alapú.

    - Táp kábelei elvileg el fognak érni, gyakorlatilag lehet nem mind, nem tudom még, de lennének vágatok a lap körül és a lap lat elvezetve alulról jönnének fel a kábelek. Sata tápkábelek tuti elérnének, ahogy számoltam, sata adatkábelek is. Tápot átlehetne rakni bármelyik első rekeszbe, ekkor átkerül az adott rekeszből a hdd-k és a venti a helyére. Persze ekkor már fektetve lenne a táp, hogy beférjen.

    - A backplate nálam is téma FM1 Mugen2 kombó miatt, de úgy terveztem hogy le lehet szedni a ház aljáról a backplate alatt a lemezt, nem csak az alsó rekesz oldalairól, így a ház pucér váza maradna és hozzáférhetőek csillagcsavarhúzóval is a procihűtő felfogató csavarok. Persze ekkor nem kettő mozdulat, sokkal több.

    - Adattároló nekem sem lesz ennyi közel sem, igazából túlzásba estem. :B Átlag embernek elég lenne szerintem 4 db 3,5" hdd (opcionálisan ezek helyére mehet 2,5"-os) hely + 2 db ssd hely, esetleg még a dokkoló. Utóbbit praktikusnak tartom, és tetszik, bár kérdéses, meg tudom-e egyáltalán csinálni, és mennyi időt emésztene fel pluszban.

    - Van egy függőleges tervem is, de most valami különlegességet akartam. Az alapötlet egy 8 elemű rubik kocka + legó, igen az építgetős játék, a rendkívüli variálhatóság ötlete innen jött + haf xb + prodigy volt. Modulárisra akarnám, mert nagyon tetszene hogy át tudom szabni a ház arculatát, belső elrendezését nagyobb mértékben mint általában. Minél több bővítőhelyet akarnék bele, hogy mindenfélét bele lehessen rakni (ventiszabályozó 1 és kétrekeszes is, memcard reader, DVD-RW, stb.), és ne kelljen lemondani valamiről mert az új eszköznek nincs helye már.Normál méretű ODD-nek terveztem vízszintes és függőleges helyet is, mert ha oldalra fordítom, akkor ugye már nem jó az eddig vízszintes pozíció neki. Laptop ODD-ben is gondolkodtam, kidebb hely és ara ugye rápattan a dvd, nem eshet ki/mozdulhat el, kérdés, ez vajon függőleges állapotban működne-e rendesen, nem ártana-e neki?

    - Jah, eléggé megbonyolítottam (néha szokásom sajnos), túlzásba vittem az biztos, de csak azt akartam, minél jobb legyen, és tetszik is eddig, csak zsúfolt lett és nagyobb mint szeretném. Asszem megint tervezhetem át. :O

    [ Szerkesztve ]

    Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -

Új hozzászólás Aktív témák