Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szacsee

    nagyúr

    válasz imibogyo #34247 üzenetére

    Majd ha saját bőrén keresztül tapasztalja meg valaki, hogy mennyi szopoá van egy nagyobb melóval utána átértékeli a döntését.
    Tajcsi:
    Fenti példa az én szubjektív véleményem szerint:
    Aluból kell elkészíteni, azt is szigorúan fóliás natúr alu ~2mm vastagságból.
    Az anyagár alsó hangon 10-15k (lemez).
    Mivel házról van szó, ezért úgy kell bánni vele, mint a hímes tojással, mert könnyen karcolódik és akár egy karc kukázhat egy már megmunkált lemezt, amivel pl 3 órát szívtál.
    Ha CNC géppel, NC géppel csinálod, akkor a leprogramozással és megmunkálással elmegy 20-25 óra. Agyalással együtt bele sem merek gondolni mennyi.(mert ugye előtte meg kell tervezni pontos méretekkel az összes elemet)
    Ha van programod a géphez, amivel CAD rajzot megetetve kész programot ad az sem rövidebb, mert ahhoz le kell rajzolni az összes elemet, ami megint csak nem kevés idő lehet.
    Miután megvan tegyük fel a kivágás, hajlítás stb... utána el kell vinni porfesteni / eloxáltatni, a normálisan dolgozók nem olcsók megint csak. (kiválasztott szín kikevertetése, berendelése, festés megadott vastagságra határérték betartása mellett, csomagolás, szállítás).
    Eztán jöhet az összeszegecselése a váznak, majd a csavarozás+ elektronikai kütyük, csatlakozók beszerelése és elvileg kész is.
    No ez az, amit komolyabb géppel rendelkező sem fogja 100K alatt elvállalni, hacsak nem "beteg" sztahanov az illető.
    Tervezésnél ugye azt is figyelembe kell venni, hogy lemez hajlításnál az anyagvastagság merre adódik hozzá stb.
    A másik, hogy az oldallap miatt avizni is kellene, hogy kívülről ne látszódjanak csavarok... belső sin stb.
    1CM avi alu varratot 2 éve a cégnél 1200Ft-ért csináltak, csak a tájékozódás végett.
    Szóval ha van géppark akkor sincs fenékig tejfel, hacsak magadnak nem csinálod és az agyalás részét valamivel ellen nem súlyozod... mert ugye a szaki ha agyal azt is ki kell fizetni, nem csak azt a részt, amikor az NC gépen megnyomja az ON gombot.
    Jobban jársz ha kivársz és felhajtasz egy használtat és kipofozod magadnak.
    Külföldi oldalakat is vedd figyelembe, mert nem biztos, hogy drágábban jönnél ki onnan. (e-bay, amazon.de stb.)

    szab.tam: Most néztem vissza a topikot, láttam vettél lemezt, érdekel még a tekercs, vagy ne cseszegessem az irodistákat végette? Gyártó gép hogy szuperál, majd valami meló fázisos képsort tölthetnél fel. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák