-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raggie
őstag
válasz betyar1974 #26249 üzenetére
Szervusz, a házventik "nyomatása" nem olyan gyorsan csökkenti a hőmérsékleteket, mint a CPU vagy a VGA ventillátorának felpörgetése.
Ezek leginkább arra valók, hogy a házban levő már felmelegedett levegőt cseréljék. Tehát kb egy óra folyamatos játék alatt érezni a különbséget, mert előbb a benn levő levegőnek fel kell melegednie.Azért a teljesen kikapcsolt és a maxon pörgetett vetik között kell érezned különbséget!
Bizonyos fokig tud kompenzálni mind a cpu mind a vga hűtő, mert amíg a ház levegője kicsit melegebb, akkor jobban felpörögnek a cpu és vga ventik aztán a melegebb levegővel is le tudják hűteni a komponenseket. De ezt csak egy határig tudják megtenni, utána már hiába pörögnek fel még jobban, ha már azt az eléggé felmelegített levegőt fújják rá a bordára nem fog igazán hűteni. Tehát az, hogy mekkora különbséget érzel hangban és hőfokban igazán majd nyáron fog kiderülni, mikor számítani fog, hogy mennyire hatékony a ház szellőztetése.[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
Benhill
senior tag
Sziasztok.
Nekem olyan gondom van, hogy kicsit meleg a HDD-m, de ha állítgatom a ventik sergés számát nekem megfelelőre, akkor össze vissza ugrál(a fordulatszám) miközben pl betöltök egy YT videót, vagy megnyitom a windows intézőt.
Hogyan állítsam be megfelelően szerintetek?
Átlagban így pörögnek.
Ha nem nyúlok semmihez, a kettő melegebb HDD, jatek közben felmegy 44 ill 46 fokra. Nem szeretem így látni őket. -
Raggie
őstag
válasz betyar1974 #26253 üzenetére
Nem teljesen egyértelmű amit írsz.
Írd le mondjuk, hogy mennyi alapból a hőfoka a cuccoknak, majd házventik nélkül 1 óra játék után.
Majd újra hűts le mindent alapra és egy órát játssz bekapcsolt házventkkel és írd le a hőfokokat.
Így látni fogod a különbséget.Ha az adatapodon levő házad van, akkor abban a házban nem tudom hogyan kaphatja a VGA direktbe több házventitől a levegőt, mert csak egy alsó venti tudja maximum tényleg direktbe rányomni a friss levegőt.
Valamint: terhelés alatt 50 fok körüli CPU és VGA nagyon hidegnek számít. Ennél nem lesz hidegebb soha, max ha a hűtőszekrénybe beteszed a gépedet.
[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
Grózi
Topikgazda
válasz betyar1974 #26249 üzenetére
Ne csodálkozz hogy nem változik,ezek teljesen tökéletes-már majdnem túl alacsony hőfokok.Tehetsz te be ipari szerverventiket is,akkor se lesz lényegi változás-csak megsüketülsz.
Ha a vga nem megy 80 fok fölé és a cpu 70 fok fölé akkor bőven jó-ettől te nagyon messze vagy.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Televan74
nagyúr
Piros - fekete PWM -s 140mm ventilátort keresnék cpu hűtőbordára.Van ami jó lenne?
[ Szerkesztve ]
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
laskr99
addikt
Most már elég szükséges lesz új ventiket néznem. Ezek a gyári 120-as zalmanos 2200 rpmen pörögnek alapból. Brutálisan hangos.Stock intel cooler is. Megfogtam és a gyárikat levettem silentbe és a stockot 50 fokon 40% 60 fokon 70% és 80 fokon 80%. Gyárilag 50 fokon 60% volt.
-
MaxxDamage
félisten
(itt is felteszem a kérdést) 6 db venti használható 4-es venti vezérlővel? (2x2 y kábellel + 2 különy kábellet = 4 db venti)
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
hegegabi80
addikt
Újra itt.
Nos a cube házból visszapakoltam a régi felső tápos ATX codegen házba (425x425x180) a cuccost. Gyárilag 8 cm ventihelyek vannak benne. Hátra ment 1 db 8-as, meg ugye ott a táp is. Előre viszont befaragtam lentre egy 120-ast, plusz az odd-k helyére is egyet.
Tegnap este teszteltem játék alatt 56 fokos volt max a cpu és a vga is. Sőt még ha leállítottam a két első ventit vagy az egyiket, akkor is ilyen jó hőfokok voltak annak ellenére, hogy ez nem egy jól szellőző ház.
A HDD/SSD is 32-35 fok körül volt max, alapon 28 körül mozog. És bent a szobába 23,5 fok volt.Így tehát ennek a konfignak szerintem mindegy is milyen ATX ház, esetleg még a mATX (na ebből elég sovány a választék) szóba is jöhet.
Egyébként az Aerocool SI-5100 szemeltem ki itt aprón. Viszont lehet csak két 120-as venti menne bele, előre 1 meg hátra 1. Vagy ha használható a gyári az marad hátul és előre megy a kettő.
Még a Modecom Deimos, vagy a Fobos-t néztem ki. Elrendezésben nagyon hasonlóak az Aerocool-hoz.Az ajánlóban levő Cooltek 120-as pwms venti mennyire vállalható? Szerintem max 1000 fordulatig használnám.
Mit adnak hozzá gyárilag? -
Grózi
Topikgazda
válasz betyar1974 #26260 üzenetére
Szívesen!
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
válasz MaxxDamage #26264 üzenetére
Nem írja a vezérlőnél az ágankénti terhelhetőséget,de össz terhelhetőségnek 40 W-t ír-így szerintem elbírja simán.Komolyabb vezérlőkre áganként 4 venti is kötöttem és ddc-t is,amí sokkal többet kér.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
válasz hegegabi80 #26266 üzenetére
A házas kérdés nem erre a topicra tartozik,de fogtunder biztosan segít neked a topicjában.
A Cooltek belépőszint,mint az ára is jelzi-adnak hozzá 4 csavart+4 gumialátétet.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
core i7
addikt
Sziasztok van a New Z infenstation játék és néha van olyan ,hogy kifagy kikel kapcsolnom a gépet és ujra indítanom ilyenkor egy darabig felpörög a vízhűtő ventije de mint az atom ez miért van?
-
nagyúr
Sziasztok, a Be Quiet! Pure Wings 2 ventik ellen van valami kifogás?
-
Grózi
Topikgazda
válasz hegegabi80 #26272 üzenetére
Nem véletlenül ajánlott és az Arctic nem-nincs olyan motorhangja minz az F12-nek.
-
Grózi
Topikgazda
válasz tboy93 #26278 üzenetére
Szia!
Mostanában több ember jelezte,hogy hibás darabot kapott ki ami durva motorhangot produkált.Nálam is járt már új szériás több darab és egy pwm-s 210-s nekem is kerepelt,viszont a cseredarab hibátlan volt.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
nagyúr
Hmm, nem egyszerű kérdés. Kéne 3db 140-es venti házhűtésre és egy 120-as venti a Cooler Master Hyper 212 EVO-ra, mert csapágyas lett a ventije. Jó lenne 4db egységes, fekete hűtő. Ebből a pure wingsből a 4db lenne ~10k. Shadow wingsből 20k 4 db, azt már kissé sokallanám ventire költeni, nem vagyok ekkora fanatikus Alpenföhn Wing Boost 2-ből nem láttam feketét pcx-en, az Akasa Apache-ból a 4db 6-7k-val lenne drágább mint a pure.
Van esetleg más ajánlott fekete hűtő 2-3k/db áron? vagy próbálkozzak be ezzel, aztán max gariztatom? 2 év van rá ahogy látom.
(Pcx, ipon kínálatát nézem, erről a két helyről lesznek rendelve az alkatrészek.)
-
Grózi
Topikgazda
válasz tboy93 #26283 üzenetére
Tiéd a döntés,csak két észrevétel:
1.A pw2 bordára nem jó választás(házhűtőnek jó),oda biztos inkább apache-t tennék ha mindenképp fekete kell.A Wing Boost 2 Plus mindkét méretben és célra kiváló lenne,viszont csak olyanban van aminek színes a belseje(A pure változat tiszta fekete,de az nem ajánlott)-viszont van minden színben és például a fehér belsejű jól feldobja a gépet.
2.Ez szigorúan személyes tapasztalat-az Ip@nról biztos nem vennék PW2-t,mert a legrosszabb tapasztalataim velük vannak garanciáztatás terén.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
nagyúr
Értem. Akkor még annyit kérdeznék, hogy biztosan kompatibilisek az alábbi ventik a lentebb linkelt lappal?
Ház: Phanteks Enthoo Pro M
Hyper 212-re venti: Akasa Apache Black 120mm
Ház ventik: Be Quiet Pure wings 2 140mmPCX-ről rendelve, itt olcsóbb is mint iponon.
Alaplap: ASUS ROG STRIX H270F GAMING
-
Grózi
Topikgazda
válasz tboy93 #26285 üzenetére
Az apache mehet a cpu_fan-ra(hybrid,akár a cpu_opt).a PW2-sek meg a cha_fan1 és cha_fan2-re-hiszen feszültségalapon szabályoznak(akár az aio_pump aljzat).
-
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
válasz tboy93 #26287 üzenetére
Nem, mindkét CHA_FAN csak 3 pines ventilátorok vezérlésére képes, ezért mindenképpen 3 pines Pure Wings 2-t vegyél, ami a BL047 termékkód alatt fut (és amit most éppen nem látok a PCX-nél).Imádom a hibás/ellentmondásos lábkiosztást, mert a BIOS leírása szerint hibrid mindkét CHA_FAN, szóval ha a BIOS dokumentációja jó és a lábkiosztásé rossz, akkor jó a PWM-es PW2. Ha a lábkiosztás jó és a BIOS leírása hibás, akkor nem jó a PWM-es PW2.Elosztókábelnek egy ilyen tökéletes választás.
A legtöbb alaplapnál a CPU_FAN és CPU_OPT csatlakozók közösködnek a szabályozásban (ennél is), ezért azokra egyforma típusú ventilátorokat érdemes tenni, így nem működik az a megoldás, hogy arra fűznéd fel egy spliterrel a három PWM-es PW2-t.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
nagyúr
Belenéztem a manualba és ezt találtam:
Ez alapján a CPU_FAN hibrid, illetve a két CHA_FAN feszültség alapú. Én eredetileg azt terveztem, hogy egy osztóval az első kettő ventit a CHA_FAN1-re kötöm és a 3. ventit a CHA_FAN2-re. Viszont akkor ha ezek PWM-es ventik akkor nem lesz jó nekem ugye? Most mi a tökömet vegyek?
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
Köszönöm , ez jól hangzik ! (csak 6 db ventit kötök a 4 ágra össz.)
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
dqdb
nagyúr
válasz tboy93 #26289 üzenetére
Igen, az áthúzott szöveget az általad beszúrt kép alapján írtam. Az utána lévő részt az alapján, hogy a BIOS leírásban a Chassis Fan 1/2 Q-Fan beállításnál van PWM mode és DC mode közötti váltásra lehetőség.
Szóval ha a BIOS-nál szereplő rész nem dokumentációs hiba, akkor jó a PWM-es PW2 is. Ha igen, vagy ha egyszerűen csak biztosra szeretnél menni, akkor 3 pines kell neked.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz tboy93 #26296 üzenetére
PWM-es ventiket is lehet feszültség alapon vezérelni?
Elméletileg igen, gyakorlatilag nem ajánlott, 30-40 hozzászólásonként van erről szó, keress vissza.Eszerint hibridek az aljzatok nem?
Mivel, ahogyan írtam, a dokumentáció ellentmondásos, így az adott alaplappal szerzett tapasztalat nélkül senki sem fogja neked ezt biztosra mondani. Az biztosan kijelenthető, hogy 3 pines ventilátorokat tudsz szabályozni a CHA_FAN csatlakozókról, és az valószínűnek, ismétlem, csak valószínűnek és nem biztosnak nevezhető, hogy PWM-eseket is.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
nagyúr
Értem, minden tiszta, köszönöm szépen a szájbarágós informálást
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 40x40mm-es 12v ventilátort keresek
- Be quiet! Pure Wings 140 MM es rendszerhűtők eladók!!!
- Új 6db LIAN LI UNI FAN SL-INF 120 RGB VENTILÁTOR FEKETE (UF-SLIN120-1B)
- Corsair iCUE SP120 RGB ELITE Triple Pack Black FAN + Lightning Node Core bontatlan ALZA garanciális
- Cooler Master COSMOS C700M-ből kiszerelt 0 új perces ventik 4 db
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest