- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mini PC
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
EVL2
aktív tag
Köszi a tippet de nem kísérleteztem tovább. Ki iktattam a ház gyári hub-ját és egy régi Zalman ZM-MFC1 felhasználásával szabályoztam le a ventiket. Leszereltem róla mindent csak a nyák marad meg a potméter pöckök és elhelyeztem a ház táp takaró lemeze mellet. Szépen elrejtettem, de a tudat hogy megint rákényszerültem a sufnibarkácsolásos megoldásra egy kis csalódás érzetet kelt bennem.
Most hangtalan a ház és szerintem így is remekül szellőzik. Végre nem fagyasztja le a lábamat az asztal alatt. A cpu, gpu, alaplapi hőmérsékletek szinte semmit sem változtak és remek értékeket mutatnak. Ha meg esetleg szükség lesz a nagyobb hűtőerőre pl: nyáron, akkor csak felcsavarom a potikat és kész.
Azért reménykedek benne hogy mihamarabb lesz lehetőségem platformot váltani és esetleg egy maximus h.VIII fogja vezérelni azokat a ventiket. Ejjj de szép álom.... -
Grózi
Topikgazda
Z97-től a legtöbb lap már rendelkezik jó pár szabályozható aljzattal,csak érdemes vásárlás előtt átfutni a manual-t.Az Asus lapok a Fan Expert 3-t használják,ami véleményem szerint a legjobb ventivezérlő szoftver-viszont sajnos jó pár embernél Win10 alatt bugos.
A lényeg,hogy jelenleg megoldódott a probléma.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
fogtunder
nagyúr
a gyári venti HUB-okat ezért is nem szoktam kiemelni, mint feature-t, nagyon sokan csalódtak már ezekben a megoldásokban. ha valakinek működik, akkor örömbódottág van, de jobb, ha nem alapoz erre a leendő tulaj, a legjobb megoldás szerintem még mindig az elosztó kábel és az alaplapi szabályozás, akár a gyári sw-vel, akár speedfannel.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
fogtunder
nagyúr
dehogyis. bár a konfigurálása kissé nehezebb, mint a gyári szoftvereknek, de sokkal több finomhangolási lehetőség van benne. nálam pl. az overkill hűtés miatt annyira alacsonyak a procin mért deltaT értékek, hogy az alapján ami profilt beállítottam, az MSI gyári szoftvere nem igazán akarta értelmezni. speedfanben meg simán hozzálőttem a GPU temphez és örömbódottág van.
-
EVL2
aktív tag
válasz fogtunder #25656 üzenetére
Most alaposan a fülembe tetted a bogarat. Neki ugrok ma meló után, hátha működni fog. Tesztelés kép telepítettem a munkahelyi gépemre. De ez annyira régi ,hogy jóformán semmit sem ismer fel belőle. Ja meg van benne egy darab venti a procin. Vissza is kérdezett hogy ez meg milyen alaplap.
-
Grózi
Topikgazda
válasz hegegabi80 #25660 üzenetére
Igen,az csak az Asus lapokkal működik.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
fogtunder
nagyúr
válasz hegegabi80 #25660 üzenetére
segítség speedfanhez:
főoldalon Configure, majd Advanced. itt kiválasztod az alaplapi venti vezérlőt a legördülő listából, látni fogod alatta a vezérelhető aljzatokat. ezeket átállítod manualra, bepipálod mellette a Remember it checkboxot.
utána Fan control, pipa az Advanced fan control elé. rányomsz az add gombra, létrehozol egy új profilt. kiválasztod a profillal vezérelni kívánt csatlakozót, majd a Temperatures résznél hozzáadod a szenzort, ami a vezérlés alapja lesz, és megrajzolod a görbét.
a Temperatures fülön add meg a vezérlés alapját képző szenzorokhoz a warning értéket, e felett 100%-on fognak menni a ventik és alap esetben gyakran elég alacsonyra van hagyva. esetleg a Speeds fülön megadhatod a min-max fordulatokat aljzatonként.
utána OK, a főoldalon bepipálod az Automatic Fan Controlt és elvileg kész vagy.
-
Grózi
Topikgazda
válasz hegegabi80 #25662 üzenetére
Ha elakadsz van saját topicja is,bár elég kihalt:[link]
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
válasz urban racer #25666 üzenetére
Használd egészséggel!!
-
.zSoLTi.
senior tag
Megrendeltem a noctua nh-d14-re egy akasa viper-t. Remélem kicsit hatékonyabbá teszi mert alapventivel elég siralmas.
-
// Chaka //
tag
Nos, a Chieftec tápom ventilátora kezd hangoskodni, és vettem helyére egy alkalmas típust. Alapból a házból szívódik a meleg levegő, és a tápegységen át távozik. Nekem a hő nagyobb részét (CPU+GPU) elviszi a vízhűtés egy méterrel arrébb. Szóval azon agyalgok, hogy ha a ventilátort úgy rakom fel a tápegység aljára, hogy befelé fújja a levegőt, akkor zaj szempontjából, illetve ventilátor csapágy szempontjából nem lenne jóságosabb?
Több ezer telefonszámot tudok fejből, csak azt nem tudom, hogy melyik kié.
-
Ispy
veterán
A cpu_fan-ra is ráköthetek egy y kábellel 2 egyforma ventit?
Most ki akarom tesztelni, hogy hogyan kapok jobb hűtést, ha a ház tetejében lévő 2 ventilátor mellett a VGA-n is rajta maradna a gyári venti vagy a gyári ventiket leszedem és a csak a 2 12-es venti fújja a bordát. Csak ehhez az kéne, hogy a proci ventije és a ház ventije egy helyre menne, a cha_fan-ra meg a két felső venti.
Kicsit túltoltam a venti szót
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Grózi
Topikgazda
válasz // Chaka // #25669 üzenetére
Nagyon nem ajánlott,simán túlmelegedhet a táp-közel se olyan mintha alulról tolja be közvetlen a levegőt.
"vettem helyére egy alkalmas típust"-Pontosan mit?Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Hugh
újonc
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy a Zalman Z11-es házhoz, a gyári ventik (2 db, 120mm) elegendőek-e vagy szerezzek be jobbakat / többet? Egy 6700K-t fogok használni egy RX 480 8GB társaságában. Előre is köszi a válaszokat
-
// Chaka //
tag
Köszi a tippet, túl vagyok rajta "Rendesen" szereltem be ezt. Sikerült belőnöm a SpeedFan-nal, hogy alap terhelésen éppen csak halljam, ez kb. 1000rpm. Olyankor a PC 40W-ot fogyaszt (kimértem), szóval a tápegység nem szakad meg a melegedéstől. A röhej a projektben az, hogy miután kibeleztem a gépemet, és kihúztam oldalra a szivattyút, akkor vettem észre, hogy nem is a táp venti a hangos, hanem a vízpumpa. Pontosabban a vízpumpa alatt a mosogató szivacs, ami a rezgéscsillapítást csinálja, ellapult, és a pumpa hozzáért a PC kasznihoz Na de 4 év után megérdemelte a táp az új ventit, szóval van jóság.
Több ezer telefonszámot tudok fejből, csak azt nem tudom, hogy melyik kié.
-
Grózi
Topikgazda
Csak keress rá keresőben...
Abban a házban az a konfig kazán lesz,ha ragaszkodsz a házhoz(én cserélném) akkor nagyon jó ventikkel kell felszerelni nyárra-a gyáriak macskát dobálni jók.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
válasz // Chaka // #25676 üzenetére
Van ez így,én is voltam hasonló cipőben.Vastag hangszigetelő szivacs jó a pumpa alá.
-
zolee0307
őstag
Sziasztok! Van olyan 18-as centi, ami tudja egy silverstone air penetrator teljesítményét hozni, csak halkabban (és piros ledes esetleg)? Sajnos az enermax tb apolishok nem jöttek be.
Ha ventit a szabályozó kapcsolójával lekapcsolom, az okozhat gondot?
[ Szerkesztve ]
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
törölt tag
válasz #00369152 #25488 üzenetére
Sziasztok!
Az előző összeállításhoz képest módosult a konfigom.
Alaplap: MSI B250 KRAIT GAMING
CPU: INTEL Core i7-7700
CPU hűtő: BE QUIET! Pure Rock
VGA: MSI GTX1070 Gaming X 8G 8GB DDR5
Ház: NZXT S340 EliteAz előzőhöz 3 Aerocool DS lett ajánlva. Azok ide is megfelelők lennének vagy ehhez az alaplaphoz van jobb alternatíva? (jöhet ledes és led nélküli is)
Ennek az alaplapnak a 4pines sysfan csatlakozói elvileg válthatók dc és pwm mód között. Jól értelmezem?
[A manual erre vonatkozó oldala.]Válaszotokat előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
hegegabi80
addikt
Nos lehet még is csak lecserélem a kis cube házat, mert találtam egy másikat (X2 I5)ami nagyon tetszik nekem.
Igaz ez sem egy nagyon menő jól szellőzős, de nem is akarok bele erőművet rakni.Ebbe előre mehet 2db 120-as, fentre szintén viszont hátra csak 90 vagy 80-as.
Nekem most van 4 db 120-as WB2 Plus. Ezek mehetnek bele.
De csak 2 fan csatim van. Két lehetőség, elosztom két felé és cpu-ra is veszek plusz egyet. A 90-es megy molexre.
Vagy veszek egy 5-ös molexes elosztót sys-re és a cpu meg marad.Gondolom ami van benne ledes az kuka.
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz #00369152 #25680 üzenetére
Akár maradhat is,ha ragaszkodsz a ledeshez-de előre 2 db 140-st tegyél.Ha nem muszáj előre ledes,akkor oda a Wing-Boost 2 Plus is szóba jöhet 140-s méretben.(van más színben is) [link]
-
Grózi
Topikgazda
válasz hegegabi80 #25681 üzenetére
Már láttam aprón,hogy írtál a hirdetéshez.Remélem még nem vetted meg,mert nem véletlenül kerül annyiba-se hűtés,se anyagminőség terén finoman szólva se üti meg a mércét.
-
GRaul
őstag
Sziasztok,
12-14es ventiket keresek nzxt 340es hazba. Ha lehet akkor feher ledes. Illetve halk legyen
Meg a piros ledes is lehet joPhanteks Házak Topicja ---> http://prohardver.hu/tema/phanteks_hazak_topicja/hsz_1-50.html <----
-
Grózi
Topikgazda
Pont feletted beszéltük..
Fehér ledesben halk csak egy van,az Aerocool DS White mindkét méretben.Feltéve ha tudsz 3 pint szabályozni,mert a légszállítása is kíváló-így 9V-től azért megjön a hangjuk is.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
Volt ilyen lapom,ha jól emlékszem akkor minden aljzat hybrid-tehát tud feszültségalapon is szabályozni(nekem pwm-s ventijeim voltak rákötve),de a biztos ha megnézed az aljzatkiosztást.
A Xigmatekhez volt szerencsém,nagyon gyenge légszállítással bír és van egy jellegzetes motorhangja-nem véletlen nem ajánlott.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
zolee0307
őstag
Sajnos 20 cm-es nem fér be, 12-esnek, meg 18-asnak van furat. Gondolkozok, hogy esetleg 3 db. 12-est tennék be, de nem tudom, hogy 3 db. 12-es tud e annyit, mint a 2 penetrator.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
Kiratheonly
tag
Sziasztok!
Elsősorban minél csendesebb, házhűtésre alkalmas ventilátorokat keresek 140mm-es PWM-es specifikációkkal. Mit ajánlotok? e-Loop?
The pain you feel today is the strength you feel tomorrow.
-
mszl
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani pár frankó 4cm-es ventillátort?
"Sok" levegőszállítással, de azért ne legyen Jumbo-jet itt gondolok az irgalmatlan szerver ventikre.
De nem is kell a leghalkabb.
Vagy esetleg egy jó kis blower fan-t. 1U magas házba kellene, mert az erdeti blower majd többet fogyasz mint a benne lévő cucc.
Ezt kellene átszellőztetni
Előre is köszi!A hálózat építést csak elkezdeni lehet, befejezni nem.... Eredetije a HUP-on!! Onnan kölcsönöztem!!
-
haxiboy
veterán
Sziasztok!
Szeretnék néhány ventillátort venni a házamba.
A ház egy Corsair 750D, szeretném egy kicsit hűvösebben tartani az alkatrészeket amikor be van csukva az ablak és coin bányászat zajlik (100% gpu terheltség kb 18 órát/nap).
Jelenleg még a gyári ventillátorok vannak benn (Corsair AF120), illetve egy Noctua NH-D15 a hozzá adott 2db NF-A15 PWM.
Szeretem a noctua ventiket, de jelenleg elég drágák. Nanoxiákat nézegettem főleg (de ezek olyan helyre mennének ahol nem látszanak, tehát előre, a gyári ventik pedig felülre kerülnének, illetve a Be Quieteket, de nem tudom hogy ezek mennyire lehetnek zajosak.
PWM ventiket szeretnék ha már van rá lehetőség, az a tapasztalatom hogy ezek halkabbak tudnak lenni, mert alacsonyabb fordulatszámon is képesek működni.
Később kap a gépem egy teljes noctua szettet, amikor a bányászás kiköltözik egy open air házba.
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Grózi
Topikgazda
válasz Kiratheonly #25692 üzenetére
Az eLoop nagy teljesítményű,tehát leszabályozva nagyon csendes de felül azért van hangja+elsősorban radira/bordára készült-házhűtésre overkill 140-s méretben.
Ami nagyon jó még és bőven elég házhűtésre az a Alpenföhn Wing Boost 2 Plus 140 és a
Akasa Apache 140(elsősorban bordára/radira,de házhűtőnek is kiváló)Be Quiet Shadow Wings 140 Pwm.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
-
Grózi
Topikgazda
válasz haxiboy #25696 üzenetére
"PWM ventiket szeretnék ha már van rá lehetőség, az a tapasztalatom hogy ezek halkabbak tudnak lenni, mert alacsonyabb fordulatszámon is képesek működni"
Ez így nem igaz,maximum a lapod tudja jobban vezérelni őket.
A Nanoxia nem rossz választás,de felhívnám a figyelmed az Alpenföhn Wing Boost 2 Plus 140-re is!![link]
Van minden színben és ráadásul sorba is köthetők,így 3-t nyugodtan vezérelhetsz egy aljzatról.Annyi,hogy mindenképp a színes belsővel rendelkezők közül válassz,a Pure verzió(tiszta fekete és csak kör alakú a kerete) nem ajánlott.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Dency01
aktív tag
Hali.
Az ajánlóban lévő 12 centis ventik közül (3 pines) akkor bármelyiket választom nem nyúlok mellé?
Igazából a lényeg hogy minél halkabb legyen.Nanoxia Deep Silence t néztem 1300 rpm elég vagy
Lepa Bol.Quiet Tri-speedezt a 2-t néztem jobban.
Annyi pénzem sincs hogy gyalog hazamenjek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2db Noctua NF-A14 PWM ventilátor 140mm
- Csere-Beszámítás! Corsair Icue Link QX120 RGB Ventillátor szett Starter Kit.
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- LianLi ST120-3B white ventillátor szett (3db.) ARGB vezérlővel FEHÉR
- Alpenföhn Wing Boost 3 140mm! (2db)
- 40x40mm-es 12v ventilátort keresek
- Be quiet! Pure Wings 140 MM es rendszerhűtők eladók!!!
- Új 6db LIAN LI UNI FAN SL-INF 120 RGB VENTILÁTOR FEKETE (UF-SLIN120-1B)
- Corsair iCUE SP120 RGB ELITE Triple Pack Black FAN + Lightning Node Core bontatlan ALZA garanciális
- Cooler Master COSMOS C700M-ből kiszerelt 0 új perces ventik 4 db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest