- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Milyen egeret válasszak?
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Milyen alaplapot vegyek?
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bnorbu
tag
válasz MaxxDamage #26598 üzenetére
Mivel csak azonos ventiket lehet Y elosztóra tenni, így elég ha csak az egyiket szabályozza a deszka a másik is ugyanannyi feszt fog kapni
-
MaxxDamage
félisten
válasz Bnorbu #26601 üzenetére
Köszi!
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Grózi
Topikgazda
válasz Formaster #26599 üzenetére
Átmenetileg ahogy írtad jó lesz úgy.Olvastam Vízhűtés topicban a terveket,majd a többiek is hozzászólnak,de egy terhelés alatt néma rendszerhez a 360/30-s radi az nagyon kevés lesz+kell egy jó D5-s pumpa is,ami nem olcsó-de ezt majd folytatjuk ott.
Az eLoop-ok jók lesznek majd oda is,azt legalább nem kell majd cserélned.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Formaster
addikt
Sajnos a H115i-ről mint írtam lemaradtam, így minél előbb hozzá kezdenék a custom projekthez. Mit gondolsz mi kellene a hangtalan üzemhez? Néztem a JayzTwoCents chanelét, ő azt mondja sokkal inkább a radiator hosszt kell növelni, mintsem a vastagságot, már csak azért is mert a vastagabb hangosabb. Jobb lenne a 420-as vagy 480-as?
-
cuko
aktív tag
Sziasztok,
A hétvégén raktam össze új gépemet:
ASRock B250M Pro4, G4560 gyári hűtővel, Gigabyte GTX1050 OC (Windforce), Be quiet! - Pure Power 10 CM - 400W,
Silverstone SG04-F házban. Háttértár egyelőre egy Adata 256GB-os SSD, később lehet érkezik mellé egy adat HDD. A kábeleket elrendeztem, hogy ne blokkolják a légáramot. Idle 50° CPU, 32° alaplap - játék alatt nem teszteltem még, de akkor úgyis feljebb kapcsol a gyári CPU hűtő is, ami szintén hangosabb fajta.Házhűtésnek a gyári 3pines SillverStone helyett elsőre beraktam egy Xilence Red Wing Pwm 120-at, ami volt itthon elfekvőben bontatlanul.
Azonban 800rpm-en, "Silence" módban is kicsit hangos nekem - mennyibe kerülne lecserélnem tényleg halk ventire? Pwm-es lenne ideális, van két csati is a lapon, de ha van jó, olcsó fix halk 120as venti, akkor azt is megfontolnám.
Gondolom a Xilence az ajánlható kategória alsóbb felét képviseli, az ajánlóban levő többi 120-as venti mind halkabb nála? Melyikek a legjobb ár-érték arányú ventik közülük szerintetek?
Lehet, hogy a jövőben vennék mellé még egyet, attól függ a kánikulára hogyan reagál a gép. Ehhez zárójeles megjegyzés, hogy az előlapi venti paneltől kicsit messzebb van a második alaplapi házventi csatlakozó, de ezt nem feltétlen szeretném figyelembe venni az első venti vásárlásakor.
-
Grózi
Topikgazda
Igen,a Xilence a belépőszint alja-csodát nem kell várni.A legjobb ár-érték arányú 120-s,pwm-s venti jelenleg az Alpenföhn Wing-Boost 2 Plus-ezt javaslom neked is.[link]
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
Ha szabályozható az aljzat,nálad még nem néztük meg az aljzatkiosztást .Ellenőrizd le a manual Internal Connectors fejezetében,ha nem vagy biztos akkor töltsd fel a képet.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
cuko
aktív tag
Köszi szépen - van különbség az Alpenföhn Wingboostok között szín szerint, vagy ez a zöld verzió ugyanaz (a Alpenföhn oldala alapján ugyanaz, de inkább rákérdezek itt is)?
Úgy láttam, hogy be quiet! Pure Wings 2 PWM van még hasonló áron az ajánlottak közül, illetve olcsóbban a Coolink Swif2 120P - mind a kettő visszalépés lenne az Alpenföhnhöz képest?
-
Grózi
Topikgazda
Ugyanaz,csak egyszínű feketét ne vegyél-az a Pure változat és az nem olyan jó.Bármelyik színes belsejű jó.
A PW2-sekkel mostanában van gond(ezért nem ajánlottam+hasonló árban van és a WB2 Plus jobb) és a 120P is gyengébb mint a WB2 Plus.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
Hát a manual szerint nem szabályozhatók a 3 pines aljzatok,de a Fan Expert leírása alapján igen.Kérdés,hogy melyik leírás hibás..
A jelenlegi ventit tudod vezérelni valamelyik cha_fan aljzatról?Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
dqdb
nagyúr
A második lábra fixen 12 voltot írnak, így egyetlen 3 pines csatlakozó sem szabályozható a lábkiosztás alapján. Nézd meg a BIOS-ban is, hogy ott mit látsz Q-Fan Control néven, mert lehet még ellentmondás (kicsit sokallom a három nem szabályozható CHA_FAN-t, elírást gyanítok).
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Z_A_P
addikt
Sajnos varok az uj tapra, addig nincs gepem.
Manualban ezt talaltam:CPU fan with PWM control
Chassis fan1 with Q-fan control
Chassis fan2 with Q-fan control
Chassis fan3 with Q-fan controlBIOS leirasa:
Chassis Q-Fan Control [Disabled]
[Disabled] Disables the Chassis Q-Fan control feature.
[Enabled] Enables the Chassis Q-Fan control feature.Chassis Fan Profile [Standard]
This item appears only when you enable the Chassis Q-Fan Control feature and allows you to set the appropriate performance level of the chassis fan.
[Standard] Sets to [Standard] to make the chassis fan automatically adjust depending on the chassis temperature.
[Silent] Sets to [Silent] to minimize the fan speed for quiet chassis fan operation.
[Turbo] Set to [Turbo] to achieve maximum chassis fan speed.Ezek szerint ha "Standard"-ra rakom, akkor magatol allitja (persze jo kerdes, milyen hofokot probal tartani).
[ Szerkesztve ]
OK
-
laskr99
addikt
Alpenföhn Wing boost 2-nél miért különböznek a zajszintek? A színeseknél 18dB(A) a feketénél 27dB(A).
-
Z_A_P
addikt
Meg egy kerdes, a mostani Arctic F12 gumi bakokkal van fogatva a sajat keretehez, ami csavarokkal a hazhoz, lasd: [link]Namost ahogy nezem, lehetseges hogy ezt sem a Cooltek CT-S 120 sem a Nanoxia Deep Silence 1300 nem tudom igy rogziteni?
Vagy ezeknel hogy/hova rakjam a rogzito gumi tusket?[ Szerkesztve ]
OK
-
-
Julot
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném!
80mm X 80mm X 20mm -es ( ha lehet kék ledes) jó minőségű ventilátort keresek egy 4 lemezes Raid Boxba.
Mit ajánlanátok?
Nagyon köszönöm!
Üdv.:
Julot...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!
-
Dare2Live
félisten
ventillátor 3pin -> 4pin átalakító létezik? Lehet vhol venni?
Vettem egy giga alaplapot de sok próbálkozás után nekiálltam keresgélni és kiderült, hogy gigabyte jabban csak 4pinessel szabályoz ventit é nincs kedvem emiatt lecserélni 3 db hibátlan Noctua ventit.... jelenleg ugye maxon pörgeti mindet rohadna meg.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
dvd_R+
őstag
Szia,
Köszönöm a választ, akkor mindenképp cseréljem le a radiátoron lévő 2 db gyári nzxt-t, viszont van a gépben +ban méga gépház elejében 3 db éilletve a hátulján is 1 db ventilátor ami szintén Nzxt gyári, azokat is le kellene cserélnem ? vagy ki köthetem őket ? elég ha csak a radiátoron lévő 2 meg mondjuk a hátsó megy?
Illetve miért ezt a wing boost 2 plus-t ajánlottad? Kimagaslóan a legjobb jelenleg? Kérlek valamivel indokold meg illetve vannak e alternatívák vagy csak ez jöhet szóba?
Köszönöm előre is a választ
Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
Grózi
Topikgazda
válasz dvd_R+ #26629 üzenetére
A WB2 a legjobb ár-érték arányú+van rajtuk Y csati,így akár 3-t is összefűzhetsz 1 aljzatra.
El kell döntened,hogy csendes gépet akarsz-e és rászánod-e a megfelelő összeget.Ha igen,akkor a gyári ventik cserések.Ha nem zavar a hangjuk akkor maradhatnak.
H440 volt nekem is,elöl a legjobb választás a Lepa Bol.Quiet-mivel oldalról az tud a legtöbb levegőt beszívni.
Kompakttal nekem elöl volt 3 Lepa és felül a radin 2 db Akasa Apache-ebben az esetben a hátsó venti felesleges.Viszont előre mindenképp kell 2 db 140-s vagy 3 db 120-s venti,ha nem akarsz gépet főzni.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
fogtunder
nagyúr
válasz dvd_R+ #26629 üzenetére
nekem most úgy van megoldva szintén H440-ben, hogy a radit fentre szereltem, rajta 2 bol.Quiet, elől 3 másik, alapból ezek mennek leszabályozva, VGA hőfokra pörögnek fel, mert a CPU nem igazán fűt. bent hagytam a hátsó 14-est is, mert jól néz ki, ahogy rávetül a LED-ek fénye, de ez csak akkor kapcsol be, ha a VGA átlépi a 65 fokot, amúgy áll.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
z123456z
őstag
WB2 plus ugyebár 4 pines pwm, és azt mondtad, hogy pwm-est nem szabályzunk fesz alapon. Márpedig nekem a sys fan csak így tud, bár 4 pines. Ilyenkor mi a helyzet? Vagy jól értettem a leírásában, hogy van a csomagban elosztó és 4 pin->3 pin átalakító is? Vagy kapjon a 6500-ös egy brocken eco-t, és akkor mehet az összes wb2 a cpu fanba?
Amúgy a zalman z1 be mégsem kivitelezhető a 3. venti beépítése, a helyére az usb-k miatt, belülre meg az ssd helye miatt. De szerintem a scythe 12mm vastag slimje elfér. Kérdés, van e értelme egy 800rpm-nek és a megadott 20dB alatti zaj hallható e egy-másfél méterről? -
fogtunder
nagyúr
válasz hegegabi80 #26634 üzenetére
minden alaplapról megy, az első zóna és a radin lévő két venti elosztóval van egy-egy pwm aljzaton, a 140-es pedig egy fesz alapún, speedfan vezérli őket külön-külön profil alapján, ott hozzá lehet lőni bármelyik temp szenzorhoz a görbét.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Grózi
Topikgazda
válasz z123456z #26633 üzenetére
Fesz alapú aljzatra nem teszünk pwm-s ventit-amatőr hiba.Vagy választasz 3 pines ventiket vagy teszel egy WB2 Plust a cpu bordára és még 2 db-t ráfűzhetsz-ezeket vezérled a cpu_fan-ról.
-
Z_A_P
addikt
Lassan megjon a Nanoxia CoolForce 120 huto, amit elore raknek be a hazba (Thermaltake V3 black edition).
Lepattintottam az elolapot, es latom hogy amoge is felfer kivulrol, de rakhatom belulre is, a vinyok ele.
Hova kene rakni? Last a kepen.
Tehat ennek melyik oldalara, belulre vagy kivulre?A masik kerdes, rendeltem fem halot porfogonak (gyarilag van a tap alatti reszen alul, nagyon sok port megfog, de mashol nincs).
Erdemes felrakni az elso befujo ele? Most ugye ha visszarakom az elolapot, az lesz a venti elott, illetve maga a haz eleje.
Ezek joval kevesbe suruk mint a porfogo, de azzal egyutt mar 3 "reteg" lenne, lehet sok?[ Szerkesztve ]
OK
-
tippm86
tag
Szia Grózi!
Szeretnék egy 3db 120-as ventilátorból álló hűtést a gépembe.
Alaplap: Gigabyte GA-F2A88XM-HD3
Processzor: AMD A8-6600K 3.90GHz Black Edition + DEEPCOOL Gammaxx 300
Memória: 2x4Gb Kingston HyperX DDR3 1600Mhz
Videókártya: GIGABYTE Radeon RX 460 WINDFORCE OC 4GB GDDR5Sys fan:
Szeretném minél olcsóbban megoldani.
A segítséged előre is köszönöm! -
Grózi
Topikgazda
válasz tippm86 #26639 üzenetére
A sys_fan-ra 3 pines venti mehet csak.Kell venned egy 3-s elosztókábelt:[link]
Erre mehet 3 db teljesen egyforma venti és a lap szépen egyszerre szabályozza mind.Az ajánlott ventiket megtalálod az Összefoglalóban,a legolcsóbbak a Xilence Red Wing 120 és a
Cooltek CT-Silent 120(mindkettő belépőszint alja,csodát ne várj),viszont az ár-érték bajnok a Nanoxia Deep Silence 1300 rpm.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
-
ricshard444
veterán
Sziasztok!
Gépház projectbe fogtam, elakadtam a ventilátor választásnál. Gondolkodtam milyen szín lenne az ideális (fontos a megjelenés, mivel üveg oldallapos gépház lesz), de nem jutottam dűlőre. Magamat ismerve biztosan megunnám egy idő után az aktuális színt, így RGB ventilátorok után kezdtem el kutatni. Kikötöttem a Thermaltake Riing RGB modelljénél (12-snél, mert a 14-s nagyon húzós és 6 darab fog kelleni).
Az lenne a kérdésem, hogy van e alternatíva RGB-s viszonylatban, ami mutatós darab, de nem kell koplalnom a megvétele után? Illetve milyen előlapi ventilátor szabályzót tudtok ajánlani? Lehetséges, játékvízhez azért erősebb kellene? (ide lesz 2 darab) Válaszotokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
Grózi
Topikgazda
válasz ricshard444 #26643 üzenetére
A 120-s Riing rgb változatban nem egy csendes darab és az árát se éri meg az biztos.Véleményem szerint vagy találj ki egy színt,vagy ha változtatni szeretnél közben akkor sima venti3rgb ledszalag.
Ventivezérlőnél pár kérdés:
1.Kikapcsolhatót akarsz?(a ventiket le tudja állítani áganként)
2.Süllyesztett vagy hagyományos tekerős?
3.Hány ventit vezérelnél?(számold bele a kompakt pumpáját is)Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Z_A_P
addikt
-
piero86
aktív tag
Sziasztok!
Milyen piros LED-es ventit ajánlanátok kompakt vízhűtőre? 2db 12cm-es kellene.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Politika
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Tőzsde és gazdaság
- Bitcoin topic
- Milyen egeret válasszak?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- 40x40mm-es 12v ventilátort keresek
- Be quiet! Pure Wings 140 MM es rendszerhűtők eladók!!!
- Új 6db LIAN LI UNI FAN SL-INF 120 RGB VENTILÁTOR FEKETE (UF-SLIN120-1B)
- Corsair iCUE SP120 RGB ELITE Triple Pack Black FAN + Lightning Node Core bontatlan ALZA garanciális
- Cooler Master COSMOS C700M-ből kiszerelt 0 új perces ventik 4 db
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest