- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- LG LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple notebookok
-
PROHARDVER!
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alexios
veterán
válasz Goose-T #49847 üzenetére
Én csak arra akartam kilyukadni amit te is írtál, onnantól hogy be van állítva egész jó gitár lesz mindegyikből, szerintem végső soron egy kezdőnek főleg ez többet számít hogy mennyire kell küzdjön a gitárral, mint hogy pontosan milyen pickup van benne.
Azt is elhiszem amúgy hogy romlottak a Harley Benton gitárok(bár én még mindig szkeptikus vagyok hogy 50 ezer forintos árkategóriában olyan drasztikus különbség lenne egy Cort és egy HB között ), a minőségromlás már csak azért sem lepne meg, mert ha jól látom nem nagyon emelkedtek a Harley Benton gitár árak az elmúlt 2-3 év óta, márpedig ezen kívül nagyjából minden más ára felment, valahogy meg gondolom ezt ki kell gazdálkodják. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz benedekco #49849 üzenetére
Amúgy itt van Ctrl+Alt~Del mint 0 xp-s kezdő.
1 xp-t azért húzzunk már be neki lassan egy év után.
De amúgy az analízised tökéletes. Muzikeren vettem egy ilyet, igaz, a feketét, és 10 ezerrel olcsóbb volt egy éve. Életemben nem fogtam elektromos gitárt a kezemben, csak azt hallottam-láttam, hogy szólnak YT-on vagy Spotify-on. Az egy dolog, hogy a kombónak a 220-as villájából csak egy volt , így nem lehetett hálózatra dugni, de szó nélkül cserélték.
Botrány szarul szólt. Egyből ugye a torzítást kerestem rajta, hogy majd jön a metál, hát nem jött. Szerintem egy hét múlva már meg is hirdettem, eladtam 10 ezer forintért, egy apuka vette meg a fiának karácsonyra. Akkor vettem a Marshallt. Mert ugye az menő, gondoltam én, ikonikus márka, megláttam a Mezzoforte-ban a földön, dobozolva, nekem ilyen kell. Megnéztem teszteket róla, és megvettem. Pár hónapig húztam vele, még mindig nem jött belőle olyan hangzás, amit akartam, majd tavasszal garis problémám lett vele. Visszavittem, cserélték ugyanarra, másnap rájöttem, nekem ez nem kell, nem szól úgy, ahogy kéne. Ekkor már szemeztem a Katanával, visszavittem a Marshallt, ráfizettem, és elhoztam az 50-es Katanát, amit amúgy imádok.
A kis noname gitárnak a bundjai volt, hogy véresre karcolták a kezem, amikor olyan fogásban gyakoroltam valamit. Gondoltam, hogy ebből elég, úgy tűnik tartósan fog érdekelni a gitározás, nem csak múló hóbort volt, jöhet egy jobb gitár. Magamban a 150-es határt lőttem be árban, hogy az a kategória nekem bőven megfelel majd. Utána ött a 170-180, a kálvária a Thomann-os LTD-kel. Aztán jött a PRS, kéknyuszinak köszönhetően, amire még a nagyra becsült gitártanár is azt mondta, hogy jó kis hangszer...Gitározni ugye nem tudok, de legalább van jó hangszerem hozzá, mindig jó érzéssel veszem kézbe. Gyakorlatilag minden nap játszom rajta valamit, és tényleg bátran mondom, ha azóta még mindig a kezdő noname gitárom van csak, szerintem nem játszanék olyan kedvvel, vagy lelkesen.
...a Schecter lassan 4 hete áll a hangszerésznél, már el is felejtettem szinte, milyen érzés kézbe venni, várom haza szeretettel.
[ Szerkesztve ]
W | W | H | W | W | W | H
-
addikt
válasz Ctrl+Alt~Del #49852 üzenetére
0 xp az a tavaly decemberi állapot volt Arra értettem mikore elkezdted.
Pár hónapra rá már itt voltál hogy nem úgy szól a ketyere, mi lehet a gond.
Az ilyen szetteket én betiltanám :DMos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
Goose-T
veterán
Az istennek sem akartak kedvezményt adni, de üsse kavics, akkor is megvettem. Pedig olaszok, nem is értem. Nem mondom, hogy jó áron volt, de legalább benne van a Crunch Lab/Liquifire szett és jó a színe.
Újonnan csak az újabb verzió van, kicsit más színben és DiMarziók nélkül. Vagyis lenne, ha lehetne kapni. Használtan meg kb. senki sem adja el, nagyon ritkán bukkan csak fel.
Ha valaki kedvet kapna rá, van még két JP50 a piacon, egy a gs-en, egy pedig a Reverben. Igen, mindkettő jóval olcsóbb, de pár dologban eltérnek a JP60-hoz képest, meg a színük sem tetszik.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz benedekco #49853 üzenetére
Hát, a kollégám ajánlotta, akkor még nem találtam meg ezt a topikot. Mivel erősen benne volt, hogy lehet egy fél óra múlva az egészet a kukába dobom, nem akartam ennél több pénzt kockáztatni addig, amíg nem döntöttem el, hogy rockstar leszek-e.
-
Alexios
veterán
válasz arnyekxxx #49858 üzenetére
Persze, de akkor meg felmerül a kérdés miért kerül ennyibe Pont a márkás pickup szokott lenni az egyik árfelhajtó erő, vagy legalábbis azzal indokolják a drágább árat Mert így ebben a formában azért a piezos tremoló sincs, vagy az aktív előerősítő ami a Petrucci gitárok sajátosságai.
-
arnyekxxx
veterán
-
Alexios
veterán
válasz arnyekxxx #49862 üzenetére
De a Gibson pickup az márkás pickup már, ne vicceljünk, ugyanúgy ahogy egy Fender is. Egy Epi standarban nem az van, nem véletlenül.
Nem lesz belőle 1600 eurós gitár persze, de ha egy 50 ezres HB-ba beraksz egy 2-300 eurós pickup szettet akkor vagy annyival többért akarnád eladni(úgy sem tudnád persze), vagy nem adnád vele ha továbbadsz rajta.De felőlem aztán vegye mindenki a drága gitárt noname pickupokkal ha az jó neki, mondjuk ha ennyire mindegy akkor akár bele rakhatták volna a rendes dimarziokat is, hogy legyen valami köze ahhoz amin Petrucci játszik
[ Szerkesztve ]
-
Goose-T
veterán
válasz arnyekxxx #49862 üzenetére
Khm, a humbuckert a mai formájában lényegében a Gibson fejlesztette ki. Nekik nyilván nem kell menniük a szomszédba egy jó pickupért.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
arnyekxxx
veterán
válasz Goose-T #49864 üzenetére
Tudom, de attól még nem dimarzio/SD hiszen azok a Nagy nevek
Ha egy random magyar manufaktura tud a garazsban high-end pickupot tekerni akkor akár egy music man is képes lehet előállítani/tatni ilyet. Továbbra is az a véleményem, hogy nem az számít milyen matrica van felnyalva hanem az, hogy szól.
-
consono
nagyúr
válasz DrDoktor #49867 üzenetére
Abban a kategóriában én már nem Cortot néznék Nekem csak olcsó Corthoz volt szerencsém, azok az árukhoz képest jók voltak, nem volt semmi idegesítő rajtuk.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
DrDoktor
senior tag
válasz consono #49868 üzenetére
Abban az árkategóriában nincs alternatívája annak mire szükségem volt.
Ezért bevállaltam.Cort A5 beyond,Fanfret 5 húr totál az én ízlésem hang vatta új 3 év garival volt 300.000 nincs alternatívája.Első magától szétrepedt .Elektronika el volt kötve ezért zárlatos zaj jött csak belőle
Másodikon meg (vadi új ez is)meg fordítva volt bekötve a pickup balance.
Mind a kettő csak qc probléma.Leszarták.Nem hiszem ez az ellenőrzőjénél nem bukott ki.
Valamiért mégis eladták.
Mindegy 3x voltam szervizben most okés vagyok.
Még így is jónak tartom csak bosszantó.A szerelem az szerelem ahogyan a propaganda is propaganda ukrán és orosz oldalon is!
-
Goose-T
veterán
Úgy döntöttem, tovább folytatom a lomtalanítást. A pickupok is elszaporodtak nálam az utóbbi időben, lehet a listámról szemezni. Képek itt. Majd meghirdetem valahol, egyelőre nincs ma több időm erre, már kezdenek szétesni a gyerekek.
-
-
Nunder
őstag
Urak, annyi gitárt vettetek itt mostanság, hogy ihletet adtatok, és végre megléptem azt amit évek óta halogatok. Ha minden jól megy, hamarosan lesz végre egy olyan hangszerem, amit még jobban gyűlölhetek amiatt, hogy nem tudok rajta olyan dolgokat játszani, amiket szeretnék.
“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz Nunder #49876 üzenetére
Nagyon helyes.
Én pont tegnap éreztem ezt a Schecterrel. Végre hazakerült a hangszerésztől négy hét után, szerintem jobban csörög, mint előtte. Rákérdeztem, és bundot is síkolt rajta, úgy került az egész húrral együtt 31 ezerbe.
Aztán elkezdtem játszani azokat rajta, amiket nagyjából tudok, hát mind szarul ment, billegett a gitár az ölemben, nem azt hallottam, amit szerettem volna..
Mondjuk már a tanárnál befrusztrálódtam teljesen. A pentaton dobozokról kérdeztem, azokról kezdtünk el beszélni, hogy mi bennük a logika, milyen móduszokat lehet játszani rajtuk, stb. Beszélt az improvizálásról, és mondta, hogy nézzük meg ezt a gyakorlatban. Kijelölt három hangot a skálából, egy alaphangot, az eggyel magasabb és alacsonyabb hangot. Mondta, hogy ő játszik egy alapot, és én tetszőleges ritmussal ezt a három hangot variáljam rá. Elkezdte játszani, én meg ott ültem, és teljesen lebénultam, mondtam neki, hogy nem tudom. Nyomta tovább az alapot, türelmesen, ültem izzadó tenyerekkel, bénán, mondtam, hogy fogalmam sincs mit kéne játszanom oda, ami illik rá. Aztán mondta, hogy oké, akkor játsszam rá ezt, és mutatott egy ritmikát. Na, az úgy már ment, pár percig azzal szórakoztunk.
Utána mondtam neki, hogy oké, de magamtól erre képtelen vagyok, pláne éles helyzetben. Egy rakás szerencsétlenségnek éreztem magam, és arra gondoltam, hogy hazajövök, és a gitárok meg az ampok meg mindenem, ami gitárhoz köthető, azt fogom és szanaszét töröm ezer darabra, és kibaszom a kukába.
-
consono
nagyúr
válasz Ctrl+Alt~Del #49877 üzenetére
Jó lesz ez, nyugi! Egyelőre a tagadási fázisban vagy ("magamtól erre képtelen vagyok") ,de nagyon rövid ideje gitározol még csak, ez is javul idővel. Ezt ugyan úgy kell/lehet gyakorolni. A tanár belökött a vízbe, magadtól nem ment az úszás, de mikor kaptál egy kis támpontot, akkor igen. Neo is leesett elsőre
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
doc
nagyúr
csinalni kell, aztan megy egy pentaton skalan ugy nagyjabol barmilyen hangokat barmilyen sorrendben jatszol, "jo" lesz, legalabbis nem lesz disszonans katyvasz (nem is kell hozza szerintem alap eleinte, esetleg metronom hogy valami tampont a ritmushoz legyen)
Csinald csak, jatsz "random" hangokat a pentatonbol, "random" ritmusban. Aztan idovel majd ratalalsz egy-ket dallamra ami tetszik, azokat jegyezd meg (akar ird le), aztan orulni fogsz neki hogy az a te "gyereked" -
Alexios
veterán
Az improvizálás is olyan, hogy gyakorlod és jobban megy majd. Én is ezzel szenvedek mostanában, hogy a korábbi tanárok kevésbé erőltették ezt, így technikailag egész sok minden megy, meg tudok tanulni egy szólót, de ha nekem kell imprózni akkor bestresszelek és kb a skála fel-le megy csak Ha erőltetem és minden nap szedek valami backing tracket viszont akkor azért van érezhető fejlődés, a lényeg hogy az improvizáció sem úgy fog jönni, hogy most már tudok ezt meg azt, és akkor magától menni fog, hanem külön gyakorolni kell.
Pl. játsz el valamit, majd ismételd meg, majd ismételd meg valami apró variációval mondjuk más hangra legyen vége, az ismétlés az egyik legfontosabb dolog, ha 2-3x eljátszol valamit akkor az úgy fog hallatszódni hogy szándékos volt, nem hogy csak valamit összevissza pengettél Hasonló dolog az, hogy van valami motívum, játszd el ugyan azt a ritmust csak teljesen más hangokkal, akár technikával, másik fekvésben, stb. Ha meghagysz ilyen fix pontokat, mint a ritmus szintén jobban fog szólni, és az ezzel való kísérletezéssel elég sok időt el lehet tölteni. A helyedben én kezdésként amúgy ezeken kívül(pentaton skála) nagyon mással nem is foglalkoznék imprónál, emlékszem mikor nekem annó mondták hogy oké, és most X akkord megy amire játszhatod az Y skálát, de mindjárt vált másik akkordra és akkor a Z skála hangjaiból is rájátszhatsz, én meg örültem hogy ha egyáltalán a ritmust tudtam tartani, és játszani valamit nemhogy azt figyeljem milyen akkord jön és gondolkodjak arra melyik skála lesz jó
Ja, és fontos, nem most kell megírjad a nagy szólódat, játsz apró dolgokat, 4-5 hang max, aztán szünet. Aztán megint 4-5 hang, szünet. Sokkal jobban fog szólni, és jobban is ráérzel, mintha folyamatosan csak próbálnál játszani valamit, több időd van kitalálni is mi legyen a következő lépésed.[ Szerkesztve ]
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz Alexios #49880 üzenetére
Igen, azt hiszem ezt is gyakorolni kell, az improt. Most ezzel fogok bohóckodni.
Nagyon szar érzés volt. Ott ültem, mint egy rakás szar, teljesen befrusztrálva, ő olyan alapot improvizált, amit írni nem tudnék öt év alatt se, én meg mint egy degenerált ültem ott, és azt éreztem, hogy soha többet nem akarok gitárt a kezembe venni.
És amikor mondta, hogy pedig direkt olyat játszik, amiben nagyon egyértelműek, hogy hol "van helye" az impronak, azt hittem, hogy megfojtom az egyik húrral, és utána fel is szeletelem.
Amúgy nagyon rendes srác, tök barátságos, és tényleg gyakorló zenészként is, valamint elméletben is nagy tudása/XP-je van. Szóval egyáltalán nem az ő rovására írható, hogy képtelen voltam bármit csinálni.
Amikor kérdeztem tőle, hogy hogy a viharban tud ő ilyeneket, mászkál skálák között, akkordozik, közben magyarázza hogy milyen fekvés, meg módusz meg tonika meg társai, és az egészet ott találja ki, nem egy megtanult valami, arra azt mondta, hogy "csak ebben a hangszerben van 26 évem, és előtte megtanultam zongorázni, mert a szüleim 6 évesen beírattak zenetanárhoz".
[ Szerkesztve ]
-
arnyekxxx
veterán
"Én pont tegnap éreztem ezt a Schecterrel. "
Szóval venni akarsz végre valami jó gitárt?
-
Goose-T
veterán
Azért az nem járja, hogy egy vadiúj sokszázezres gitárnál rögtön bundsíkolással kell kezdeni.
-
FockeWulf
tag
válasz Alexios #49885 üzenetére
A Gitárcentrumban addig el sem engednek az ott vásárolt gitároddal míg rá nem mondod az áment, belövik ahogy te kéred, húrmagasság, pikkappmagasság , intonáció stb..., ha kell bundsíkolásra is elküldik, és ez mind benne van az árba (és nem drágább náluk sem mint máshol egy-egy gitár).
-
doc
nagyúr
válasz FockeWulf #49886 üzenetére
Hangszerarzenalban hasonlo, ott annyit mondtak hogy inkabb az elso hurcserekor vigyem vissza, addigra jobban el tudom donteni mit szeretnek, es akkor csinaljak meg (ingyen) az elso beallitast.
Amikor elhoztam ujan, akkor annyi volt vele az apro gondom hogy a ket also hur hajszalnyit zorgott, aztan ez par nap alatt elmult, gondolom a hurok feszitese azt a toredek millimetert meg huzta a nyakon ami pont hianyzott Ugyhogy lehet vissza sem viszem, csak azert hogy hurt csereljenek felesleges, masba meg nem tudok belekotni...
-
Alexios
veterán
válasz Ctrl+Alt~Del #49888 üzenetére
Na jó, de a Gibsonok nem is épp a jó quality controlról híresek
Tényleg eléggé csörög amúgy a felvétel alapján, bár elég keményen pengeted is
[ Szerkesztve ]
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz Alexios #49891 üzenetére
Felhívtam a hangszerészt, mert tegnap otthagytam nála egy szatyrot, így is el kell mennem érte, és mondtam, hogy szerintem rohadtul csörög a két vastag húr. Hogy szerintem jobban, mint amikor bevittem. Azt mondja: "faszság". Mondom lehet, de szerintem akkor is nagyon csörög, mondta, hogy vigyem be holnap, és akkor megnézzük együtt. "A friss húr varázsa, nem kell beszarni" - mondja.
Úgyhogy holnap beviszem hozzá, biztos, ami biztos.
-
addikt
válasz Ctrl+Alt~Del #49892 üzenetére
Nem. Baromira lehet csörgés a rossz technikától. A metált sem izomból játsszák.
Amúgy a frissen beállított gitárt mindig a beállítás helyszínén kell kipróbálni és még ott emelni panaszt, vagy meg kérni, hogy te mire gondoltál. Az a legjobb, én is így csináltam, aztán csörgött a bassz, neki nem csörgött, nekem igen, neki nem, emelt rajta állított, rá kellett jönnöm, hogy qrva szar a technikám. De ettől függetlenül tudott állítani annyit rajta, hogy kevésbé csörögjön.
[ Szerkesztve ]
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
jmarcell
csendes tag
válasz Ctrl+Alt~Del #49890 üzenetére
Figyu már, direkt hagysz ki egy hangot mindig? Már többször is volt szerencsénk ehhez a riffhez, de nekem valahogy mindig hiányérzetem van. Csak én képzelem ezt úgy, hogy E-Bb-A-nak kellene szólnia?
Semmi baszogatás vagy ilyesmi, még mielőtt erre gondolnál, csak tök fura, hogy ennél a résznél nekem mindig hiányzik valami. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
jmarcell
csendes tag
válasz Ctrl+Alt~Del #49897 üzenetére
A-a. Ezt a menetet hiányolom belőle inkább, valahogy nem adja ki:
Másik opció, hogy süket vagyok, mint az ágyú.
Persze, tudom, csörgött is! Csak küldted már máskor is, és akkor is bennem volt, hogy megjegyzem, csak nem tettem.
[ Szerkesztve ]
-
beteg
őstag
válasz Ctrl+Alt~Del #49890 üzenetére
Ez még viccnek is rossz. Nem gyengén vagy türelmes ember!
Csak futni kell!
-
benvolio
őstag
Véletlenül találtam egy hirdetést dupla gitár állványról a közelben és megvettem (4ezer forint volt), használt de hibátlan új állapotú. Nagyon tetszik, kevesebb helyet foglal, mind eddig a két egyes és mozgatni is könnyebb egyik helyről a másikra. A hátsót direkt fordítva raktam be, mert így is stabilan áll és szemből látom a gitárt nem hátulról. [kép] (Lehet senkit nem érdekel, de gondoltam megosztom veletek )
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512 SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest