- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- BIOS frissítés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nunder
őstag
Most akkor vegyen mindenki egy nagy levegőt, lépjen egy nagyot hátra..., engedje el a sokadjára ismételt "melyik szarabb" témát, és mondja el nekem, hogy venne-e otthonra magának MOTU M4-et. Ha igen miért, ha nem mit venne helyette? Tehát a "melyik szarabb" gitárról, váltsunk a melyik szarabb interface-re.
Amire kell:
- PC és Mac, munkahelyi hívások bonyolítása kondis mikrofonnal
- Mackie monitorok és Shure/AKG fülesek kihajtása
- Reaper + DSP/VTS pluginokkal modellezés 6-7 húros gitáron, esetlegesen felvétel
- Haverrel bohóckodás, egyszerre 2 gitárt meghajtva
- USB 3, Thunderbolt kizárva a PC miattAmire nem kell:
- Erdőben akusztikus gitárt felvenni
- Streamelni
- Hurcibálni
- Szilvásbuktát, mert azt szeretemAmi miatt váltok:
- Kiöregedett, folyamatos klippelés
- Kásás, zajos preampok
- Elavult csatlakozás, györtelmes hangzás modellezésnélAmit váltana: Focusrite 2i2 1st gen...
Amik szóba jöhetnek: Focusrite 2i2 3rd, 4i4, M-Audio, Audient, SSL és társaik ebben az ársávban, max 150k.[ Szerkesztve ]
“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
DrDoktor
senior tag
válasz Nunder #50751 üzenetére
Veheted de audient nekem dinamikaban jobb.audient Id 14mk2 van nekem.Amiket felsoroltal mind jó cucc úgy .Nagyon egyeni pref az preamp hangzása igy nem egyszerű a kérdés
[ Szerkesztve ]
A szerelem az szerelem ahogyan a propaganda is propaganda ukrán és orosz oldalon is!
-
-
Alexios
veterán
Én mint volt Audient id4 tulaj az SSL 2-t venném nyilván ha van rá keret Vagy a motut.
Én személy szerint utáltam hogy nem jegyzi meg a hangerőt ha kihúzom a kábelt, vagy csak simán áram nélkül lesz kis ideig, pedig amúgy elrendezésre ezt szerettem a legjobban, hátul van az XLR, előről pedig be tudom dugni a gitárt.[ Szerkesztve ]
-
Berreh
tag
válasz lacibattya #50736 üzenetére
Nekem Hotone Ampero One-om van, nekem tetszik. A nagyhoz képest a bank váltás azon belüli preset keresés egy tavaly 8 ezer forintos lábkapcsolóval megoldható, de csalóka, mert 33 bank van és bennük 3 preset, szóval ez elég macerás.
Olyat keress, amihez megoldott az USB-s vagy bluetooth okoseszköz kezelés, de a rendszeresen használt hangzásokat előbb-utóbb úgy is olyan sorrendbe rakja az ember, ahogy tetszik.[ Szerkesztve ]
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz lacibattya #50743 üzenetére
kiszúrja az asszony mit mondok honnét van?
Azt, hogy a Muzikerből.W | W | H | W | W | W | H
-
Bobrooney
senior tag
válasz Ctrl+Alt~Del #50760 üzenetére
Még azt se, csak a korábbit tuningoltam
-
Berreh
tag
válasz Ctrl+Alt~Del #50760 üzenetére
Régi anekdota szerint a zenész rémálma, hogy az asszony annyiért adja el a cuccait, amit ő mondott, hogy mennyibe került ...
-
Nunder
őstag
válasz Alexios #50755 üzenetére
Nekem a MOTU felé húz a szívem, SSL 2+ is jó, csak félek, hogy ott az árat a mágikus "4K" switch veri fel, Ola elvette a kedvemet mert zajos volt nála a preamp... (nomeg nem tetszik sem külsőleg, sem elrendezésileg.)
MOTU ellen az USB 2.0 szól, Audient ellen a "csak" 96kHz sampling rate...
Nincs olyan amiben minden benne van, de review-k, tesztek és mérések alapján a MOTU jön ki nyertesnek többször.
“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
Berreh
tag
válasz Ctrl+Alt~Del #50764 üzenetére
OK, amikor minden fali és földi gitártartó kevésnek bizonyul, térjünk erre a kérdésre vissza
-
lacibattya
csendes tag
válasz Ctrl+Alt~Del #50764 üzenetére
A család tudja mit jelent nekem a gitár.
Ha úgy tudnék játszani ahogy szeretném akkor nem is bánnák ha veszek
százért egy effektet.Én is tudom hogy a jelen tudásomhoz bőven elég a zoom.
Nem az asszony hibája hogy nőből van,és fontosabb neki a gyerekek dilije mint
az emberé. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz lacibattya #50766 üzenetére
Ha a jelen tudásomhoz kéne gear, még mindig a kezdeti noname straton és a 10W-os rozoga erősítőn játszanék.
Add el a zoomot, pótold ki, és vegyél egy Ampero-t, ha tetszik. Báttya, megérdemled!
W | W | H | W | W | W | H
-
consono
nagyúr
Nemrég volt szó arról, hogy hogyan lehet szólózni egy adott akkordmenetre. A YouTube ajánlott ma egy videót, ami ehhez a témához kapcsolódik és érthetően ad tippeket: [link]
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
senior tag
válasz lacibattya #50736 üzenetére
Nálam már a kosárban volt az MP-80 (thomann), amikor a kapcsolódó termékeknél feldobott egy B-stock Nux MG 30-at ötezer forinttal drágábban. Gyorsan utána néztem, és MG 30 lett. Ennek a fickónak az összehasonlító review videói nagyon jók:
[link]
Ha túl vagy a röhögésen , sztem alapos, informatív.
A nux-szal elégedett vagyok (pláne ilyen áron), de valószínűleg az amperóval is az lennék...[ Szerkesztve ]
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz kutyek #50769 üzenetére
Nem értem, miért kéne röhögni, szerintem tök jó volt ez a videó, köszi!
Ezen például nem éreztem azt, hogy ő a három közül bármelyiket is pénzért cserébe nyomná.
Ezen a NUX-on tényleg nincs bekapcsoló gomb? Na, az ilyen számomra teljesen érthetetlen. Amikor az az X ember ezt tervezte, akkor egyik se mondta a másiknak, hogy "figyelj már, amikor a vevő kibontja otthon, nem fogja vakarni a fejét, hogy most akkor ezt hogy kell ki- bekapcsolni? Tényleg húzza ki a tápkábelt és dugja be, ez a mi módszerünk?! "
[ Szerkesztve ]
-
consono
nagyúr
válasz Ctrl+Alt~Del #50771 üzenetére
A Zoom is pont ugyan ilyen Ja, elég a gitár kábelt kihúzni, hogy lekapcsoljon, nem kell áramtalanítani. De ha belegondolsz a legtöbb kispedál is olyan, hogy bedugod, akkor megy, kihúzod, akkor nem...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
addikt
Szerintem a kiejtése miatt mondhatta a röhögést. Nekem is kellett emésztenem azt.
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
beteg
őstag
Nekem most MOTU M4-em van. Ha nincs messze neked Göd, egy-két napra elviheted kipróbálni.
Gitárhoz, minimális producerkedéshez használnom. Gitározni egy Scarlettel kezdtem. A preampja gyenge volt a basszusgitárhoz. Clarletre váltottam, de annak meg bajom volt a kezelhetőségével. Arra jött az M4.
Tavaly bepróbálkoztam egy Apollo Twin USB-vel, de semmivel nem szólt szebben, kevés plugint használtam volna a készletből, arra meg nem érte volna meg az árát és a kezelhetősége sem tetszett a MOTU-hoz képest.
Ez most AmpliTube 5-el PreSonus Eris E7 xt-vel kyool szól! Hangzásban túlzott fikázásba tudok esni, de ez már nálam is átlépi a lécet és messze jobb, mint az én gitártudásom. Nyílván van, ami jobb tud lenni, de ár/érték arányban ez most nekem a csúcs.
Csak futni kell!
-
doc
nagyúr
Nekem is fura mikor nincs valamin egy rendes ki/be kapcsolo gomb, te nekem szemely szerint amugy is mindegy, egy kapcsolos elosztoba van dugva az erosito es a multi (meg amig hasznaltam, a pedalok is innen mentek), azt bekapcsolom, minden megy, kikapcsolom, minden kikapcsol
-
Nunder
őstag
Köszi az infót és a felajánlást, de Szegedről az bő 4 óra lenne.
Inkább megrendelem, és ha netán mégsem válik be, akkor maximum visszaküldöm. Bár nehéz elképzelni, hogy rosszabb lenne mint a mostani Scarlet.
-
doc
nagyúr
Kaptam valaszt a serult bunddal kapcsolatban (kuldtem nekik fotot):
"hozza be a gitárt, természetesen orvosoljuk a bundkopást."
Korrekt
Kozben tegnap meg az tunt fel, hogy a pickup selector 2-es (bridge elott eggyel) allasaban nagyon zug, mint valami single coil. Azt hittem valamelyik humbucker "lefelezodott", de a tobbi allasban jo, szoval fene tudja, ezt is majd elpanaszolom nekik -
Berreh
tag
A Hotone is, a Valeton GP100 és a Boss GT-1 is ilyen, nincs rajta külön bekapcsológomb. A Boss is a gitárkábel bedugásával kapcsolt ki-be (valószínűleg az elemes működésűek ilyenek).
[ Szerkesztve ]
-
Goose-T
veterán
Vajon hogy fogják orvosolni?
1. Újrabundozzák valami rendes anyaggal? - Nyilván nem fogják, ez sok pénzbe kerül.
2. Kicserélik azt az egy bundot? - Meglehet, bár elég kókány lenne.
3. Megedzik a bund anyagát? - Ez csak simán lehetetlen, vagyis csak kitaláltam, de nem hallottam még ilyen módszerrről.
4. Esetleg lesíkolják, hogy három hónap múlva újra árkos legyen? - Relatíve sok időbe kerül, és az anyagminőségen nem segít.
5. Vagy csak simán lecsiszolják azt az egy bundot, esetleg még az utána lévő kettőt utánahúzzák? - Nagy valószínűséggel ezt fogják csinálni, természetesen ez sem hosszútávú megoldás és még kókányolás is.[ Szerkesztve ]
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
senior tag
persze, hogy van on/off, szokásos kis billenőkapcsoló hátul, a táp csatlakozó mellett.
-
cucka
addikt
Szerintem síkba fogják csiszolni.
A bundcsere macerás. Ott felmelegítik a bundot, majd egy fogóval kitépik a fogólapból, szóval mindig ott az esély, hogy sérüljön a fogólap vagy a binding (ha van)És igen, amikor síkba csiszolják a bundokat, levesznek egy kevés anyagot belőlük. Emiatt nem kell aggódni, van bennük elég anyag, nem fog elfogyni, főleg modern gitároknál, ahol jó nagy bundokat használnak.
Egyébként úgy illik, hogy egy ilyen művelet után megnézik a gitár beállítását, és ha kell, utánaállítják a nyerget. -
doc
nagyúr
Koszi!
A gitarbeallitassal meg ugyis adosak, multkor nem vittem be, nem akartam napokra villanygitar nelkul maradni (majd hetfon megjon a vilaglegjobbgitarja Donner, akkor legalabb lesz "cseregityo" amig szuttyognek rajta ), bar igazabol mar eleve tok jol be van allitva, intonaciora kell egy minimalis kis finomhangolas, amugy fasza -
addikt
-
lacibattya
csendes tag
A Thomann nem szállít csomagpontra?
-
beteg
őstag
válasz lacibattya #50788 üzenetére
Mi a véleményetek a Blackstar Silverline Stereo Deluxe-ról?
4 kiló körül árulják, de most lehet venni 240-ért.
Valamiért most rá vagyok kattanva, hogy stereo modellezőt akarok. El is adtam a kombóimat, nincs most egy sem. Spider V 240 mk2 kéne, de nem hirdet senki.
A Silverlineból az egy hangszórósakat nem venném meg.
De a 2x12-es meg nem túl nagy ahhoz, hogy ha nem jön be és el akarnám adni? Sokáig kéne hirdetgetni 220-ért?
A 380-400 ezer nekem túlárazottnak tűnik, annyiért akkor már George Benson Fendert vennék újonnan, de 240-et már megér? Tényleg érezni a SHARC procit benne?
Amúgy bluesos, jazzes szólózáshoz használnám.Vélemény? Tapasztalat?
Csak futni kell!
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
A megéri kérdésre mindig az a válasz, hogy kinek mi éri meg. Így szerintem azt, hogy neked megéri-e, nem fogja tudni más megmondani.
Otthon szeretnéd használni a 2X100 wattot? Ha igaz az, hogy egy amp akkor mutatja meg a foga fehérjét, minél hangosabban szól, nem tudom elképzelni, hogy tudnád ezt otthoni környezetben kihasználni.
Amúgy számomra is nagyon meglepő az, hogy a Blackstar nálunk mennyire "nincs képben", pedig állítólag kiváló cuccok, bár nekem tapasztalatom nincs vele, és ha lenne, se én vagyok mérvadó.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Az ilyen csonkolt gitárnak mi a lényege, és miért jó? Mindig az jut róla az eszembe, mintha valakinek levágták volna a kézfejét.
Akkor ezt rendesen be lehet hangolni a "fenekénél"? Hogyan befolyásolja ez a nyakra ható húzóerőt? Ez régen is már létezett, vagy valami modern találmány?
Nekem az egyik legjobban tetsző dolog egy gitárban annak a feje a hangolókulcsokkal amúgy.
-
Goose-T
veterán
válasz Ctrl+Alt~Del #50794 üzenetére
Nagyon könnyű, és nem versz le mindent a fejével. Gyakorlatilag nem kell tartanod a nyakát, mert nem húzza le egyáltalán a fej súlya, az ujjaid mozgatására használhatod az összes izmodat a bal kezedben.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
doc
nagyúr
A volume pedalt lehet "master hangero poti"-kent hasznalni, tehat ugy hogy ha leveszem a labam rola, akkor adott pozicioban maradjon?
-
doc
nagyúr
válasz lacibattya #50797 üzenetére
a zoomon kikapcsoltad a mikrofonszimulaciot a cabinetnel?
-
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest